Acoperis garaj

acoperis pentru garaj

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Avand in vedere rolul acestuia, in ziua de astazi, un acoperis garaj este cel putin la fel de important precum acoperisul casei. Fie ca garajul este facut ca o constructie individuala, fie ca este lipit sau integrat in casa, trebuie sa fim foarte precauti atunci cand discutam de realizarea acestuia. De aceea, am decis sa prezentam in acest material informatiile de care veti avea nevoie pentru a face alegerile potrivite in privinta acoperisurilor pentru garaje.

De ce este important acoperisul unui garaj?

Rolul principal al garajului este acela de a proteja, in cele mai multe cazuri, unul dintre cele mai scumpe bunuri ale unei familii, masina. Cum in ziua de astazi, masinile ajung sa coste sume considerabile, un acoperis pentru garaj reprezinta garantia unui lucru aflat in siguranta, protejata de conditiile meteorologice nefavorabile.

De altfel, garajele sunt adesea utilizate si cu scopul de a stoca anumite obiecte si bunuri. Nu de putine ori, aceste obiecte nu trebuie doar ferite de soare, ci si de temperaturi extreme. Asadar, acoperisul garajului nu are doar rol de a proteja de razele solare, ci de toti factorii asociati conditiilor meteorologice.

acoperis garaj in 3 ape

Ce tip de invelitoare sa aleg pentru acoperisul garajului? 

In mod ideal, invelitoarea pentru acoperisul garajului ar trebui sa fie de foarte buna calitate, indiferent de valoarea obiectelor din interiorul acestuia. Totusi, sunt cateva materiale pe care expertii in domeniul constructiilor le recomanda ca fiind cele mai bune solutii de invelire ale unui acoperis. Iata care sunt acestea:

Tigla ceramica

Tigla ceramica este, poate, cea mai buna solutie, indiferent ca este vorba despre un acoperis garaj, ori pentru orice alta constructie. In primul rand, proprietatile termice ale tiglei ceramice vor izola garajul, mentinand, de cele mai multe ori, o temperatura constanta, indiferent de anotimp.

De asemenea, tigla ceramica are o durata de viata foarte mare. Fara foarte multe eforturi, aceasta poate rezista pe acoperis chiar si peste 100 de ani, iar majoritatea producatorilor ofera o garantie de cel putin 50 de ani.

Totusi, aveti in vedere faptul ca aceasta poate fi relativ grea. Asigurati-va, deci, de faptul ca structura de rezistenta a garajului va putea suporta aceasta greutate.

Tigla metalica

Tigla metalica poate conserva aspectul clasic al celei ceramice si, in plus, elimina factorul mai putin avantajos al greutatii. Astfel, acoperisurile din tigla metalica se fac recunoscute printr-o greutate usoara, dar si prin avantajele care deriva din aceasta caracteristica.

De asemenea, daca sunteti presati de timp, tigla metalica ar putea reprezenta solutia ideala. In general, aceasta se monteaza mult mai rapid.

Trebuie, insa, sa stiti ca tabla din care este fabricata tigla metalica nu are proprietati termice excelente. Aceasta nu va bloca transferul de caldura, iar pentru a adresa aceasta problema, este recomandat sa folositi un strat suplimentar de izolatie termica.

Tabla faltuita

Precum tigla metalica, tabla faltuita nu se remarca prin eficientizarea energetica. Totusi, are extrem de multe avantaje si este adesea folosita in constructia de acoperisuri garaj. 

In primul rand, tabla faltuita are un sistem de prindere care permite fixarea fara strapungere (fara suruburi si, deci, fara gauri). Astfel, riscul ca tabla sa rugineasca scade considerabil. Tot datorita acestui sistem de prindere, acoperisul garajului va fi foarte flexibil.

In plus, principalul avantaj al unui acoperis din tabla faltuita il reprezinta pretul. Acesta este, practic, fabricat din foi de tabla plana, modelate cu ajutorul unui aparat special, iar costul de achizitie al foilor de tabla este extrem de scazut, comparativ cu celelalte solutii.

Sindrila bituminoasa

Din punct de vedere al costurilor de achizitie, de montaj si intretinere, sindrila bituminoasa reprezinta una dintre cele mai avantajoase materiale de invelire ale acoperisului. 

Astfel, acoperisurile din sindrila bituminoase se remarca printr-un timp extrem de scurt de montare, o rezistenta sporita la razele UV si la conditiile meteorologice extreme, precum si prin foarte bune proprietati de hidroizolare.

Mai mult decat atat, sindrila se fabrica din mai multe tipuri de materiale, astfel ca gama din care veti putea alege nu se rezuma doar la o singura solutie.

acoperis garaj in stil american

Forme pentru acoperis

Tehnic vorbind, daca garajul va fi o constructie de sine statatoare (si nu lipit de cladire), acoperisul acestuia poate lua orice forma doriti. De la design-uri simple, la forme mult mai complexe, imaginatia este singura care ne poate limita in acest sens.

Totusi, avand in vedere ca, adesea, este de preferat ca stilul arhitectural al constructiei sa iasa in evidenta, arhitectii propun urmatoarele tipuri mai simple de acoperis garaj:

Acoperis in o apa

Acoperisul intr-o singura apa are un singur versant si, dupa cum v-ati dat seama, este mult mai usor de realizat, in comparatie cu alte modele. Acesta se potriveste atat pentru garajele lipite de cladire, cat si pentru cele individuale.

Acoperis in 2 ape

Acoperisul in 2 ape este forma de acoperis clasica. De cele mai multe ori, versantii sunt simetrici, fiind uniti de o coama centrala, dar aceasta nu este o regula. Acoperisul in doua ape este, de asemenea, usor de realizat si va permite drenarea apei, precum si alunecarea zapezii.

Acoperis in 4 ape

Spre deosebire de forma in doua ape, acoperisul in patru ape are versanti (partile inclinate ale acoperisului) pe toate laturile. Acest tip de acoperis este mai complicat de realizat, insa este extrem de recomandat pentru garajele construite in zone cu vant puternic.

acoperis garaj in 2 ape

Caracteristici privind calitatea

Calitatea unui acoperis garaj influenteaza in mod direct durata de viata si integritatea nu doar a acoperisului in sine, ci a intregului proiect. 

O calitate indoielnica, atat a materialelor, cat si a manoperei, poate permite infiltrarea apei, care, la randul acesteia, poate cauza structurii de rezistenta daune irecuperabile. Mai mult decat atat, materialele de proasta calitate pot permite schimbul de temperatura dintre interior si exterior, ajutand, printre altele, la formarea condensului si a mucegaiului. 

Iata care sunt caracteristicile principale pe care ar trebui sa le aveti in vedere, pentru a va proteja impotriva acestor situatii neplacute si chiar daunatoare:

  • Hidroizolare: Un acoperis de garaj de foarte buna calitate trebuie sa dispuna de un sistem care sa previna infiltratiile de apa. Apa poate fi extrem de daunatoare in ceea ce priveste constructiile de orice fel;
  • Termoizolare: Desi nu este obligatorie, termoizolarea garajului este extrem de recomandata. Mentinerea unei temperaturi constante va garanta rezistenta obiectelor stocate in garaj;
  • Flexibilitate: Nu este o noutate faptul ca noile constructii se misca destul de puternic pentru o anumita perioada de timp. Flexibilitatea acoperisului va asigura ca acesta nu se va crapa sau deteriora sub actiunea stresului mecanic;
  • Rezistenta: Cu siguranta nu vreti un acoperis pe care sa il schimbati la scurta vreme dupa montare. Rezistenta este influentata, in principal, de calitatea materialelor utilizate, dar si de modul in care acestea au fost montate. De aceea, va recomandam sa acordati o mare atentie manoperei acoperisului si sa alegeti un profesionist in acest sens.

Daca acoperisul garajului dumneavoastra indeplineste aceste caracteristici si daca ii oferiti ingrijire corespunzatoare, ar trebui sa nu aveti probleme cu acesta pentru o lunga perioada de timp. 

Care este pretul unui acoperis pentru garaj?

Pretul pentru manopera in cazul unui acoperis garaj este influentat, in primul rand, de materialele folosite, de calitatea montajului, dar si de forma pentru care veti opta. In principiu, pentru a va forma o idee, pretul pentru tigla metalica porneste de la 22,50 lei mp, in timp ce tigla ceramica poate costa chiar si 50 lei mp.

Este recomandat ca, pentru a obtine o oferta personalizata, sa apelati direct la o firma specializata. Acestia vor putea calcula in functie de particularitatile investitiei dumneavoastra si veti putea stabili impreuna un buget pentru realizarea proiectului. 

acoperis garaj incorporat in casa

De ce sa apelez la un profesionist pentru proiectul meu?

Dupa cum spuneam, calitatea este extrem de importanta in proiectele imobiliare. Iar calitatea unui acoperis garaj poate fi direct influentata de echipa care il monteaza. Printre altele, acestea sunt principalele motive pentru a apela la un profesionist, atunci cand planuiti montarea unui acoperis:

  • Experienta: In principal, experienta unui profesionist se poate traduce prin multe feluri. De la varietatea de modele si materiale cu care acesta poate interactiona, pana la garantarea unei lucrari de calitate, experienta profesionistului se va face simtita mult timp dupa finalizarea proiectului;
  • Timp: Un profesionist va reduce considerabil timpul de montare al unui acoperis, in special in cazul garajelor. In medie, colaborarea cu acesta va eficientiza cu pana la 50% timpul de executie al lucrarilor;
  • Pret: Colaborarea cu un expert va garanta un tarif corect. In plus, cunostintele acestuia in domeniul constructiei acoperisurilor pot reduce costurile legate de surplusul de materiale si de calitatea acestora.

Acestea fiind spuse, speram ca acum veti putea demara cu succes un proiect de realizare a unui acoperis pentru garajul dumneavoastra. Nu uitati sa calculati foarte bine fiecare aspect al investitiei, iar daca aveti intrebari, sa apelati intotdeauna la serviciile unui profesionist.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.