Manopera acoperis

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

40 RON

Pret minim: 30 RON

Pret maxim: 50 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Pentru a ne asigura de reusita unui proiect, de multe ori, nu doar respectarea normelor de siguranta este importanta, ci si manopera acoperis.

Pentru ca stim ca este un aspect crucial intr-o lucrare, vom discuta, in articolul ce urmeaza, despre importanta colaborarii cu o firma specializata pentru un astfel de proiect, precum si despre costurile de manopera practicate pe piata, caracteristici privind calitatea, dar si alte informatii de interes, pe care ar trebui sa le cunoasteti inca dinainte de demararea proiectului propriu-zis.

manopera acoperis

Ce inseamna o manopera acoperis de calitate?

Exista mai multi indici dupa care veti putea identifica o manopera acoperis de calitate. In cele ce urmeaza, va prezentam doar cateva detalii pe care ar trebui sa le aveti in vedere, pentru a determina durata de viata a acoperisului.

 • Uniformitate: Un acoperis de calitate ar trebui sa fie uniform din orice punct il priviti. Atat versantii, cat si randurile de tigla, ori de tabla ar trebui sa corespunda pe toate laturile;
 • Stabilitate: Una dintre problemele principale ale acoperisurilor este instabilitatea. Curentii puternici de aer nu doar ca pot destabiliza structura, dar pot smulge placi de tigla sau tabla. O firma profesionista se va asigura ca toate elementele acoperisului sunt foarte bine ancorate;
 • Impermeabilitate: In mod ideal, acoperisul ar trebui sa fie permeabil spre exterior si impermeabil spre interior. Practic, acesta trebuie sa permita eliminarea vaporilor de apa din cladire, si sa impiedice infiltratiile de apa;
 • Izolare: Una dintre cele mai importante functii ale unui acoperis este izolarea. O manopera acoperisuri calitativa ar putea reduce considerabil consumul de energie al casei.
pret manopera acoperis

De ce este importanta manopera acoperisurilor?

Montarea unui acoperis ar putea parea o sarcina usoara in teorie. Totusi, in practica, manopera acoperis este extrem de dificila si chiar periculoasa.

In primul rand, executia incorecta a etapelor de montare ar putea compromite intreg proiectul. Orice eroare de proiectare sau de montaj acoperis poate conduce la degradarea acestuia in timp si poate avea efecte letale. Imaginati-va doar riscul la care sunt supuse persoanele din interiorul unei case al carei acoperis poate cadea in orice clipa.

In al doilea rand, manopera este importanta pentru eficientizarea costurilor. O firma specializata va finaliza proiectul mult mai rapid, iar un timp mai scurt de lucru poate reduce din cheltuielile pentru mentinerea santierului.

Care sunt principalele avantaje ale unui acoperis corect montat?

O manopera acoperis corect efectuata si calitativa atrage de la sine o serie de beneficii. Iata doar cateva dintre acestea:

 • Siguranta: Dupa cum spuneam mai sus, montarea corecta a acoperisului scade foarte mult riscul accidentelor, atat in timpul montajului, cat si dupa aceasta;
 • Costuri: Montarea corecta a unui acoperis poate reduce atat timpul de executie, cat si materialele folosite. Economia aceasta reprezinta, pentru dumneavoastra, eficientizarea costurilor;
 • Eficienta: In plus, dupa cum spuneam, manopera acoperisurilor ar trebui sa eficientizeze consumul de energie si sa reduca din cheltuielile lunare;
 • Aspect: Nu in ultimul rand, un acoperis corect montat va avea un aspect uniform si calitativ, respectand intru totul detaliile de proiectare, propuse de catre arhitect.

Desigur, lista avantajelor unui acoperis de calitate este mult mai extinsa. Retineti, insa, faptul ca un acoperis bine construit, de la bun inceput, va fi mult mai economic, comparativ cu unul de slaba calitate. 

manopera constructie acoperis (preturi pe metru patrat si metru liniar)

De ce sa acordam atentie calitatii si nu costurilor?

Desi ati putea fi tentati sa alegeti o manopera acoperis mai ieftina, trebuie sa stiti ca aceasta practica este, in general, mai scumpa pe termen lung. Retineti ca in domeniul constructiilor nu este niciodata recomandat sa compromiteti calitatea in favoarea unui pret mai mic.

In primul rand, o calitate indoielnica, atat din punct de vedere al manoperei, cat si al materialelor, nu va rezista foarte bine in timp. Astfel ca dupa o foarte scurta perioada, cel mai probabil va trebui sa investiti in reparatii sau renovari.

In al doilea rand, o lucrare de foarte buna calitate va proteja nu doar acoperisul in sine, ci intreaga constructie. Infiltratiile de apa pot crea daune irecuperabile pentru anumite parti ale unei constructii, precum instalatia electrica, zidarie, tencuiala, etc.

Tabel preturi manopera acoperis

In ceea ce priveste pret manopera acoperis, acesta se calculeaza, in general, la metru patrat si tine cont de materialele utilizate si complexitatea proiectului. Pentru a obtine o oferta personalizata, va recomandam sa discutati direct cu un profesionist.

Totusi, pentru a va forma o idee cu privire la bugetul viitoarei investitii, iata cateva tarife de referinta:

ServiciulPret manopera (aproximativ)U.M.
Antiseptizare10 RON m.p.
Aticuri Tabla Maro30 RON m.l.
Aticuri Tabla Zincata30 RON m.l.
Burete Etansare Dolii8 RON m.l.
Burlane10 RON m.l.
Burlane din Tabla Zincata Cositorite30 RON m.l. (orice dim.)
Carton Ondulat 20 RON m.p.
Consolidare Acoperis Vechi35 RON m.p.
Corniere Margine, Sorturi, Dolii, Coame15 RON m.l.
Cos de Fum Normal200 RON buc.
Dulgherie Astereala35 RON m.p.
Montaj Folie Anticondens8 RON m.p.
Montaj Hidroizolatie Lichida30 RON 
Jgheab Cupru100 RON pe /ml
Jgheaburi15 RON m.l.
Jgheaburi Tabla Zincata Cositorite30 RON m.l. (orice dim.)
Lambriu din Lemn50 RON m.p.
Lambriu Metalic50 RON m.l.
Montaj Fereastra Mansardade la 400 RONbuc.
Montaj Panouri Sandwich35 RON m.p.
Montaj Sindrila Bituminoasa30 RON m.p.
Montaj Tabla Cutata25 RON m.p.
Montaj Tabla Faltuita35 RON m.p.
Montaj Tigla Metalica25 RON m.p.
Opritoare Zapada (Parazapezi Tabla)15 RON m.l.
Parazapezi Tip Grilaj50 RON m.l.
Parazapezi Tubulare50 RON m.l.
Pazie Lemn15 RON m.l.
Pazie Tabla (Atipica)15 RON m.l.
Solzi Peste Tabla Zincata15 RON buc.
Sindrila Bituminoasa 30 RON m.p.
Sindrila Lemn (3 Randuri)80 RON m.p.
Sipca8 RON m.p.
Termoizolatie (Vata De Sticla)25 RON m.p.
Tigla Ceramica 30 RON m.p.
Tigla Metalica Cu Acoperire De Piatra Naturala40 RON m.p.
Tigla Solzi Ceramica30 RON m.p.
Tigla Tip “Bramac” Beton30 RON m.p.
Tigla Tip “Elpreco” Beton30 RON m.p.
Vopsire acoperis15 RON m.p. (2 straturi)

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Principalul motiv pentru a apela la un profesionist este acela de a obtine o manopera acoperis de calitate. Totusi, avantajele unei astfel de colaborari sunt, in realitate, mult mai multe. Iata doar cateva dintre acestea:

 • Pret: De cele mai multe ori, un profesionist poate eficientiza necesarul de materiale, astfel ca dumneavoastra veti obtine un pret pentru acoperis mult mai mic, comparativ cu situatia in care veti construi acoperisul in regim personal;
 • Siguranta: Un profesionist in constructia acoperisurilor dispune atat de cunostintele necesare pentru a lucra la inaltime, cat si de echipamente de protectie. Astfel, riscul accidentelor pe santier va scadea considerabil;
 • Timp: Termenul de predare al proiectului va fi mult mai mic. Astfel, nu doar ca veti putea utiliza acoperisul intr-un timp mult mai scurt, dar veti reduce si din cheltuielile aferente mentinerii santierului (curent, utilitati, etc.);
 • Servicii: Un profesionist poate efectua manopera acoperisuri pentru o varietate de modele. De asemenea, acesta va putea lucra cu mai multe tipuri de materiale, rezultatul fiind intotdeauna de calitate;
 • Consultanta: Veti putea beneficia de toate cunostintele profesionistului pe intreg parcursul proiectului. Inca din faza de proiectare, acesta va va putea oferi consultanta privind achizitionarea materialelor sau alte detalii tehnice. 

Asadar, fie ca planuiti restaurarea unui acoperis vechi, sau montarea unui acoperis pentru o constructie noua, cea mai sigura si eficienta solutie este aceea de a apela la serviciile unei echipe de profesionisti.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.