- Categorii: Acoperis
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Sindrila reprezinta o alternativa extrem de eficienta pentru protectia acoperisului si are o serie de proprietati care o fac din ce in ce mai atractiva pentru constructorii din intreaga lume. Aflati de ce un acoperis din sindrila bituminoasa este o alegere eficienta si accesibila.
Ce este sindrila bituminoasa?
Sindrila bituminoasa este una dintre cele mai eficiente invelisuri pentru acoperis, din punct de vedere al costurilor. Aceasta este extrem de raspandita in Statele Unite si in Canada, in special datorita flexibilitatii si usurintei cu care se aplica.
Aceasta este fabricata din:
- Fibra de sticla: reprezinta baza sindrilei si ofera produsului finit calitatile ideale necesare manipularii si rezistentei
- Asfalt / Bitum: in principal, are rol impermeabil, dar si de fixare a granulelor
- Stabilizatori: cresc rezistenta sindrilei la foc si la intemperii
- Granule: particulele de roca sau nisip se aplica pe suprafata placilor si protejeaza impotriva razelor UV
Avantaje si dezavantaje acoperis din sindrila bituminoasa
Sindrila bituminoasa este alegerea principala a constructorilor americani, si acest lucru din motive destul de intemeiate. Aceasta are o serie de caracteristici unice, iar printre avantajele utilizarii ei pentru invelirea acoperisului se numara si:
- Pret – Sunt cea mai economica optiune de invelire a acoperisului, in ziua de astazi
- Flexibilitate – Este usor de instalat, indiferent de forma acoperisului, unghiuri sau colturi
- Rezistenta – Este destul de rezistenta in timp si nu necesita ingrijire speciala
- Mentenanta – Inlocuire unei singure placi se realizeaza extrem de usor
- Protectie – Mai presus de orice, are proprietati ignifuge, protejand lemnul de foc
- Greutate – Sunt relativ usoare, nu aplica presiune si nu ingreuneaza structura casei
- Diversitate – Sunt produse intr-o gama larga de materiale si culori
- Izolare – Fiind impermeabila, izoleaza foarte bine casa si nu permite pierderea caldurii
Cu toate acestea, pentru ca nu exista material perfect, aceasta are si o serie de dezavantaje:
- Fixare – Sindrila poate fi usor indepartata de vanturile puternice generate de tornade – care au devenit un fenomen din ce in ce mai intalnit in Romania
- Anduranta – Spre deosebire de alte materiale, in functie de producator, un un acoperis din sindrila bituminoasa trebuie schimbat la intervale de 15 – 30 de ani
- Mucegai – In lipsa soarelui, sindrila poate fi susceptibila la cresterea mucegaiului
Etape montaj acoperis din sindrila bituminoasa
Invelirea unui acoperis cu sindrila bituminoasa se poate realiza relativ rapid si usor, iar procesul presupune urmatoarele etape:
#1: Stabilirea necesarului de materiale
Inainte de a proceda la instalarea sindrilei, masurati cu atentie toate fetele acoperisului si stabiliti dimensiunea in metri patrati. Sindrila poate fi achizitionata sub forma unor bucati individuale sau sub forma de placi. Necesarul de sindrila se stabileste in functie de marimea suprafetei acoperisului.
Pe langa aceasta, vor mai fi necesare:
- Cuie pentru fixare
- Membrane hidroizolante
- Adeziv special destinat fixarii sindrilei
#2: Pregatirea acoperisului
Inainte de fixarea sindrilei bituminoase, se va face o inspectie a lemnului utilizat in constructia acoperisului. Acesta trebuie sa fie neted si uscat si, mai presus de orice, foarte bine fixat.
De asemenea, toata suprafata acoperisului trebuie curatata in profunzime inainte de trecerea la pasul urmator.
#3: Folia hidroizolanta
Dupa inspectarea si curatarea suprafetelor, se va proceda la instalarea unei folii hidroizolante de protectie. Aceasta trebuie aplicata atat pe acoperis, cat si pe dolii.
#4: Instalarea sindrilei bituminoase
Folosind sfoara si o bucata de creta, se vor trasa dungi de referinta pe acoperis, pentru a monta placile in linie dreapta. Sindrila se monteaza folosind adeziv special si se fixeaza cu ajutorul cuielor.
Recomandari pentru o montare reusita
Tehnica de montaj sindrila bituminoasa poate face diferenta in ceea ce priveste termenul de valabilitate al acesteia. Cu doar putin efort si respectand cateva sfaturi esentiale, nu doar ca veti avea un acoperis frumos, dar va veti bucura de acesta pentru mult mai mult timp.
Lucrati de sus in jos, de la stanga la dreapta
Profesionistii din domeniul acoperisurilor cunosc foarte bine aceasta tehnica. Incepeti aplicarea sindrilei din coltul stanga-jos si lucrati spre dreapta si in sus, de la streasina si pana in varf.
Trasati linia de ghidare
Chiar si cel mai bun ochi se poate insela cu privire la acuratetea dungilor. Inainte de a proceda la montarea efectiva a placilor, nu sariti peste acest pas si trasati linii de ghidare pe toata suprafata acoperisului utilizand sfoara si marcand cu creta.
Folositi cuiele corecte
Cuiele utilizate pentru a fixa sindrila trebuie sa fie special destinate acestui scop. In mod ideal, ar trebui sa fie confectionate din otel galvanizat si special destinate acoperisurilor.
De asemenea, pentru o singura placa de sindrila trebuie utilizate minim 4 cuie, dar in zonele expuse vanturilor puternice, se recomanda fixarea acestora in 6 cuie.
Atentie! Cuiele trebuie batute drept, nu in unghi. Daca nu sunt batute corect, varful ascutit al acestora poate distruge placa de sindrila. Expertii recomanda utilizarea unui pistol de cuie pneumatic pentru aceasta operatiune.
Nu montati sindrila pe vreme calda
Daca predictiile meteo anunta o zi insorita, optati pentru instalarea sindrilei bituminoase in timpul diminetii. Temperatura optima pentru montaj sindrila bituminoasa este de aproximativ 20 de grade Celsius.
De asemenea, este indicat sa evitati instalarea acestora sub actiunea directa a razelor soarelui.
Consultati un inginer constructor
Daca apelati la serviciile unei echipe de profesionisti, acestia vor avea cu siguranta studii in domeniul constructiilor.
Daca alegeti sa montati sindrila in regim personal, apelati la un inginer in constructii intai de toate. Acesta va poate oferi informatii esentiale cu privire la structura de rezistenta a casei si va poate ghida catre materialele optime, necesare unei astfel de lucrari.
Puneti siguranta pe primul loc
Succesul consta, in cea mai mare masura, in siguranta. Asigurati-va ca dispuneti de echipament individual de protectie pentru a lucra la inaltime:
- Chingi de siguranta
- Centura de protectie
- Bocanci speciali pentru acoperisuri, care impiedica alunecarea
Care este pretul unui montaj?
Desi poate fi mai usor de manevrat decat alte materiale, sindrila bituminoasa trebuie montata cu foarte mare atentie. Chiar si cea mai mica deviatie de unghi poate avea efecte devastatoare si poate conduce la costuri suplimentare ridicate.
In general, tarifele practicate de o echipa de profesionisti specializati in montarea sindrilei bituminoase pot varia intre 5 si 11 euro pe metru patrat, in functie de inclinatie si de suprafata.
La acestea preturi se pot adauga costuri suplimentare pentru instalarea foliei anti condens sau alte accesorii suplimentare solicitate de catre client.
De ce sa apelati la un profesionist?
Dupa cum spuneam, tehnica de montare poate fi destul de migaloasa in cazul sindrilei si orice eroare poate conduce catre costuri suplimentare. Iata doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa apelati la profesionisti pentru montaj sindrila bituminoasa.
Timp de executie
In timp ce unui amator ii poate lua mai bine de o luna sa monteze sindrila pe o suprafata de 100 de metri patrati, o echipa de profesionisti ar putea termina o astfel de lucrare in mai putin de doua zile.
Experienta
O echipa de profesionisti dispune de toate cunostintele necesare in domeniul acoperisurilor. Astfel ca dumneavoastra nu va trebui sa va faceti griji cu privire la calitatea lucrarilor.
Garantie
Montarea corecta a sindrilei ii poate extinde perioada de valabilitate cu pana la 10 ani. Astfel, o echipa de profesionisti va poate garanta maximul de eficienta pentru o perioada mai indelungata de timp.
Asadar, daca si dumneavoastra planuiti sa schimbati invelisul acoperisului, sau pur si simplu construiti o casa si vreti sa montati sindrila bituminoasa, apelati cu incredere la o echipa de profesionisti in domeniu si veti beneficia cu siguranta de cele mai bune servicii.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.