Acoperis tabla cutata

acoperis tabla cutata

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Tabla cutata este cunoscuta in special pentru raportul eficient calitate – pret si poate fi utilizata, in general, pentru orice tip de constructie:

  • Cladiri rezidentiale
  • Cladiri de birouri
  • Cabane din lemn sau din panouri prefabricate
  • Hale de productie sau depozitare
  • Parcari etc.

Va invitam in continuare sa descoperiti de ce un acoperis din tabla cutata este o alegere buna.

Ce este tabla cutata?

Placile sunt in general fabricate din fier sau otel galvanizat si sunt usor de recunoscut datorita formei unice, care ajuta foarte mult la imbinare. 

Pretul mic si structura usoara fac din aceasta una dintre cele mai populare alegeri pentru constructorii din Romania.

Mai mult, ca si in cazul cartonului – intarit de hartia ondulata din interior –  plierea placilor din metal le poate creste rezistenta cu pana la 80%. 

Acest lucru se traduce prin faptul ca, desi metalul subtire din care este realizata placa poate fi relativ usor, placa in sine poate rezista cu succes pentru mai mult timp si unor conditii meteo mai putin favorabile.

tabla cutata pentru acoperis casa

Avantaje si dezavantaje acoperis tabla cutata

Fiind poate cel mai raspandit material utilizat in invelirea acoperisurilor din Romania, tabla cutata are cu siguranta o multime de beneficii:

  • Pret – Acestea sunt in primul rand recunoscute pentru pretul avantajos raportat la termenul de garantie 
  • Greutate – Placile sunt mai usoare decat tigla traditionala si nu ingreuneaza foarte mult casa
  • Montaj – Datorita cutelor, care fac foarte usoara imbinarea, tabla se poate monta foarte usor pe orice tip de suprafata
  • Rezistenta – Forma unica asigura rezistenta pentru un timp indelungat
  • Siguranta – Metalul este rezistent la foc si protejeaza cu succes lemnul pe care este aplicat
  • Intretinere – Este usor de intretinut si, datorita suprafetelor alunecoase, nu aduna zapada 
  • Adaptabilitate – Se poate adapta cu usurinta oricarui tip de clima si este extrem de rezistent la schimbarile de anotimp si temperatura  
  • Varietate tabla cutata se poate produce intr-o gama variata de culori 

Cu toate acestea, inainte de a opta pentru acest material pentru acoperisul dumneavoastra, ar trebui sa stiti ca are si anumite dezavantaje:

  • Izolare termica – In timpul verii, placile se pot incinge, transferand toata caldura in casa
  • Izolare fonica – De asemenea, chiar si sunetul produs de piciorusele pasarilor poate face zgomot in casa
  • Fisurari – Ca si in cazul masinilor, loviturile pot indoi sau chiar crapa tabla. De exemplu, grindina poate produce daune imense unui acoperis din tabla
  • Aspect – Vopseaua aplicata pe tabla se poate decoji cu usurinta, lasand un aspect neplacut
  • Scurgeri – Daca nu este montata cum trebuie, gaurile cuielor sau suruburilor de fixare pot permite apei sa patrunda
  • Rugina – Atunci cand nu este montata corect, tabla poate rugini 
avantaje tabla cutata

Etape montaj acoperis din tabla cutata

Tabla cutata poate fi relativ usor de montat, atat timp cat dispuneti de uneltele si cunostintele necesare. In general, pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru o instalare corecta, rezistenta in timp, sunt:

  1. Masuratorile: Vom incepe prin a masura suprafata desfasurata a acoperisului, pentru a determina necesarul de materiale.  
  2. Indepartarea vechiului acoperis: Pentru constructiile noi, vom sari peste acest pas. Pentru schimbarea acoperisului, vom indeparta vechile materiale, dupa care vom repara eventualele probleme identificate. 
  3. Curatarea lemnului: Pentru acest pas, vom inspecta calitatea lemnului si vom indeparta mizeria, praful si chiar urmele de mucegai.
  4. Folia anti condens: Desi nu este obligatorie, specialistii recomanda montarea unei folii anti condens inainte de montaj tabla cutata. Aceasta protejeaza atat lemnul, cat si placile de metal, care pot fi afectate de rugina. Aceasta se poate fixa pe lemn folosind capse metalice special destinate acestui procedeu.
  5. Sortul de jgheab: Sortul se fixeaza cu ajutorul unor suruburi auto-forante si are rolul de drena apa in jgheab. Atentie! Indepartati folia protectoare inainte de montaj.
  6. Instalarea tablei cutate: Pentru a monta tabla pe acoperis, vom plasa prima placa in coltul din dreapta jos si o vom fixa cu ajutorul suruburilor auto-forante. Placile superioare se vor monta cu o suprapunere de aproximativ 10 cm, iar cele laterale, cu o suprapunere de o cuta.
  7. Cornierele de margine si coama: Acestea se monteaza la final si au ca scop protectia marginilor si a zonei superioare a acoperisului. 
montaj tabla cutata pe casa

Recomandari pentru o montare reusita

Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa cresteti sansele de reusita, dar si durata de viata a acoperisului:

  • Suruburile: Folositi suruburi fabricate din acelasi material ca si tabla. Dupa cum ne aducem aminte de la ora de chimie din scoala, materialele pot avea proprietati diferite, care pot genera reactii adverse. Rezultatul poate aduce daune acoperisului dumneavoastra si costuri aditionale pentru intretinere.
  • Transportul: Asigurati-va ca foile de tabla nu vor suferi deformari in urma transportului sau a manipularii. Acest lucru va poate ingreuna munca, sau poate face imposibila montarea placilor pe acoperis, crescand astfel costurile.
  • Masuri de siguranta: Tabla cutata este extrem de alunecoasa, iar conditiile meteo nefavorabile pot ingreuna montarea acesteia. Luati-va masuri de precautie, purtati intotdeauna echipament de protectie pentru lucrul la inaltime si alegeti sa lucrati in conditii meteo optime.
recomandari de intretinere tabla cutata

Care este pretul unui montaj?

Desi ati putea fi tentat sa cautati cel mai ieftin pret montaj tabla cutata, trebuie sa stiti ca in general, in acest domeniu, tariful dicteaza calitatea serviciilor.

Mai mult, o manopera de proasta calitate poate poate genera probleme, care la randul lor atrag costuri suplimentare.

Pretul manoperei pentru o astfel de lucrare poate fi diferit de la un constructor la altul, insa in general fluctueaza intre 8 si 11 euro pe metru patrat, la care se adauga tariful suplimentar pentru accesoriile suplimentare solicitate de catre client.

De ce sa apelati la un montator profesionist?

Echipele de constructori specializate in montarea tablei cutate va pot ajuta in mai multe moduri. De la calitatea lucrarii si pana la timpul de executie, colaborarea cu acestia este in general mult mai benefica decat montarea in regim personal.

  • Siguranta: Colaborarea cu o echipa de specialisti va garanteaza atat siguranta lucrarilor, cat si siguranta costurilor. Tarifele convenite vor ramane neschimbate pana la final, iar dumneavoastra veti cunoaste cu exactitate cat va va costa invelirea acoperisului cu tabla cutata.
  • Experienta: Experienta firmei specializate in montaj acoperisuri se reflecta in special in calitatea lucrarilor. Acestea elimina riscul erorilor si va asigura de faptul aspectul, utilitatea si rezistenta acoperisului.
  • Versatilitate: Gama de servicii oferite de firma de constructii acoperisuri este extrem de larga si acopera toate nevoile pe care clientul l-ar putea avea. Mai mult, lucrarile pot fi adaptate in functie de nevoile dumneavoastra.
  • Eficienta: Montatorii profesionisti dispun de pregatire si au cunostintele necesare pentru a lucra cu orice tip de material si pe orice tip de acoperis, oferind maximul de eficienta in ceea ce priveste costurile si timpul de executie. 

Acestea fiind spuse, daca planuiti sa inveliti acoperisul cu un material relativ ieftin, dar mai presus de toate durabil, tabla cutata ar putea fi ideala pentru dumneavoastra.

De asemenea, pentru siguranta dumneavoastra, aveti in vedere consultarea unei echipe de profesionisti inainte de inceperea lucrarilor.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.