Acoperis tabla faltuita

acoperis tabla faltuita

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Tabla faltuita se numara printre cele mai durabile materiale metalice de invelire a acoperisului, rezistand chiar si pana la 50 de ani.

Este o alegere extraordinara in special pentru constructiile cu aspect modern, dar se poate utiliza in orice tip de constructie. Aflati de ce un acoperis din tabla faltuita este o alegere corecta.

Ce este tabla faltuita?

Acest tip de tabla este adesea ales de catre constructorii din intreaga lume, in special pentru proprietatile sale de conservare a energiei, dar si a flexibilitatii cu care poate fi manevrata.  

La baza tabla faltuita este realizata din tabla plana de foarte buna calitate, care trece printr-un proces de faltuire, realizand astfel un sistem de prindere eficient, asemanator cunoscutului sistem click folosit la parchet. 

montaj tabla faltuita pe casa

Avantaje si dezavantaje acoperis din tabla faltuita

Atat pentru proprietari, cat si pentru constructori, acest tip de invelis pentru acoperis a devenit extrem de popular in ultimii ani si poate avea o larga varietate de beneficii. 

Printre cele mai cunoscute avantaje se numara si:

 • Simplu si usor de instalat
  • Acest lucru se reflecta de asemenea in costuri mai scazute pentru manopera, datorita timpului redus al executiei. De exemplu, 100 de metri patrati de acoperis pot fi acoperiti in doar o singura zi.
 • Rezistenta exceptionala
  • Tabla astfel montata este extrem de rezistenta la orice tip de vreme si nu este afectata de schimbarile de anotimp. Mai mult, aceasta este ignifuga si nu creste riscul incendiilor. 
 • Raport calitate – pret
  • Avand in vedere ca se obtine din tabla plana modelata, costurile de achizitie si de fabricare sunt mai reduse decat in cazul altor tipuri de invelisuri.
 • Sistem de montare fara strapungeri
  • Instalarea se face cu ajutorul unor cleme de prindere din falturi, rigidizand fixarea si permitand miscari de dilatare si contractie.
 • Usor de intretinut
  • Datorita faptului ca nu exista suruburi, costurile de mentenanta pot fi mult mai scazute. 

Desi ar parea greu de crezut, totusi, tabla faltuita poate avea si anumite dezavantaje:

 • Grad de termoizolatie scazut
  • Spre deosebire de tigla ceramica, acoperisurile metalice nu izoleaza complet locuinta. Astfel, la temperaturi ridicate, aceasta se poate incinge si poate transfera caldura in cladire. Pentru a atinge eficienta maxima, este necesar un strat suplimentar de material izolant.
 • Se poate decolora
  • In timp ce metalul poate rezista mai multi ani, vopseaua de pe suprafata placilor se poate deteriora in timp, lasand in urma un aspect neplacut. 
 • Poate ruginii
  • In functie de metalul din care este fabricata, tabla poate rugini in timp, iar costul reparatiei poate fi destul de mare, avand in vedere ca placile faltuite sunt imbinate una cu cealalta.
cum se intretine un acoperis din tabla faltuita

Etape montaj acoperis din tabla faltuita

Tabla faltuita se numara printre cel mai usor de montat materiale. Cu putina atentie – si respectand o serie de instructiuni – chiar si persoanele ne-experimentate pot inveli acoperisul intr-un timp relativ scurt.

Iata care sunt etapele principale in montaj acoperis tabla faltuita:

#1: Calculul suprafetelor

Primul pas in montarea foilor de tabla consta in stabilirea necesarului de materiale. In functie de suprafata, pe langa tabla propriu-zisa, vom mai comanda si:

 • Folie anti-condens
 • Carlige pentru jgheaburi
 • Jgheaburi etc.

#2: Faltuirea foilor de tabla

Daca tabla este pre-faltuita, trecem la pasul urmator. In caz contrar, se va proceda la faltuirea acesteia cu ajutorul unui aparat special care formeaza clipsurile pe margini. 

#3: Inspectarea suprafetelor

Se va efectua o inspectie a acoperisului pentru a ne asigura ca acesta este bine fixat si ca nu exista probleme sau elemente deteriorate. 

In cazul depistarii unor eventuale probleme, acestea vor fi adresate cu prioritate, inainte de a trece la pasul urmator.

#4: Aplicarea foliei anti condens

Aceasta folie este astfel proiectata incat una dintre fete permite vaporilor sa iasa, in timp ce cealalta este impermeabila. Pe scurt, aceasta permite umezelii sa iasa din casa si nu ii mai permite sa intre inapoi. 

#5: Cadrul de lemn

Peste folia anti condens se va aseza un cadru din rigle de lemn verticale si orizontale. Pe langa rolul de fixare, acestea vor permite o mai buna ventilare a acoperisului dumneavoastra.

#6: Montarea foilor de tabla

In final, vom monta tabla folosind doar clips-urile care ii permit acesteia sa se dilate si sa se contacte odata cu schimbarile de temperatura.

tabla faltuita pentru orice tip de acoperis

Care este pretul unui montaj?

Manopera pentru montaj tabla faltuita pe un acoperis nou poate costa aproximativ 10 – 12 euro pe metru patrat.

In cazul in care trebuie schimbata tabla, la acest tarif se va adauga costul demontarii vechilor materiale si a eventualelor reparatii.

Cu toate acestea, inainte de inceperea lucrarilor, pentru a stabili bugetul, cel mai indicat este sa apelati la o echipa de profesionisti pentru a face o inspectie si a va oferi un cost estimativ al lucrarilor.

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca un pret mai mic nu inseamna aproape niciodata o lucrare de calitate. In functie de necesitatile dumneavoastra, optati intotdeauna pentru experienta si pentru calitate in detrimentul cantitatii.

O persoana fara experienta poate cauza daune irecuperabile, adica poate distruge complet acoperisul. Astfel, de la cel mai mic pret montaj acoperis, v-ati putea gasi nevoit sa reconstruiti totul de la zero.

De ce sa apelati la un montator profesionist?

In primul rand, un montator profesionist dispune de cunostintele necesare unei astfel de lucrari. Desi multe persoane ar putea fi tentate sa apeleze la echipa de constructori – alcatuita in general din zidari – pentru invelirea acoperisului, acest lucru nu este indicat in nicio situatie.

Echipament de protectie –

Legislatia in vigoare reglementeaza destul de strict lucrul la inaltime. Astfel, persoanele care lucreaza pe un acoperis trebuie sa fie echipate corespunzator. 

Mai mult, in cazul nefericit al unui accident de munca, daca se va demonstra ca muncitorul necalificat nu era echipat pentru o astfel de operatiune la inaltime, consecintele ar putea fi extrem de grave. 

Echipamente profesionale –

Echipele profesioniste din domeniul montarii acoperisurilor dispun de echipamente profesionale care eficientizeaza timpul executiei, dar si calitatea lucrarilor.

In plus, pe langa montarea foilor de tabla, acestia v-ar putea ajuta si cu reparatia problemelor aparute in timp la structura acoperisului.

Cunostinte extinse –

Montatorul profesionist dispune de formare profesionala extinsa in domeniul acoperisurilor si poate lucra cu o gama variata de materiale.

In special in cazul acoperirii cu tabla faltuita, care nu necesita cuie, acesta v-ar putea garanta ca placile nu vor fi distruse in timpul montajului.

Trebuie mentionat de asemenea faptul ca o lucrare de calitate poate creste valoarea constructiei. Asadar, in cazul in ati construit o locuinta cu scopul de a o vinde, contractarea unui montator v-ar putea chiar genera profit.

Acestea fiind spuse, daca si dumneavoastra v-ati hotarat ca este timpul sa schimbati acoperisul, ori ati terminat o constructie si vreti sa o acoperiti cu tabla faltuita, pentru eficienta maxima, apelati cu incredere la profesionisti.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.