
- Categorii: Acoperis
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Un acoperis sticla este, cu siguranta, un element de constructie deosebit. Pentru realizarea cu succes a unei astfel de lucrari, este necesar sa aveti in vedere a serie de aspecte tehnice.
In cele ce urmeaza, va prezentam principalele aspecte de care sa tineti cont in realizarea acoperisurilor din sticla, sperand ca informatiile sa va fie de folos inainte de a demara un astfel de proiect.
Ce este un acoperis din sticla?
Un acoperis din sticla se numara printre cele mai eficiente metode de iluminare naturala a unei incaperi. Intr-o oarecare masura, acestea pot fi considerate ca fiind o conexiune directa intre interior si exterior, oferind beneficiarilor o panorama absolut superba a cerului.
Spre deosebire de geamurile incastrate in plafonul casei, acoperisurile din sticla sunt adesea fabricate din sticla securizata sau special tratata, ceea ce le face mult mai rezistente, dar si mai elastice. Dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza, acestea se potrivesc pentru acoperirea unei game largi de cladiri.

Principalele tipuri
Cum cererea acoperisurilor din sticla este intr-o continua crestere, producatorii investesc constant in dezvoltarea acestei tehnologii. Astfel, veti putea alege din mai multe tipuri de materiale pentru constructia unui acoperis sticla. Iata care sunt principalele solutii:
- Acoperis retractabil din sticla: Un acoperis retractabil din sticla reprezinta solutia ideala atunci cand vreti atat acces la panorama „stelara”, cat si la aerul curat de afara. Acest tip de acoperis este conceput astfel incat sa poata fi deschis sau inchis, in functie de anotimp sau de preferintele utilizatorului;
- Acoperis din sticla securizata: Dupa cum spuneam, sticla securizata este, adesea, solutia cea mai folosita pentru constructia acestor acoperisuri. Aceasta se remarca prin mai multe calitati, printre care rezistenta crescuta la impact, flexibilitate, dar si blocarea razelor solare UV. Aceasta este folosita si pentru peretii tip cortina;
- Acoperis sticla dubla: Spre deosebire de cea securizata, asemenea geamurilor termopan, sticla dubla are un strat de aer intre cele doua placi din sticla. Astfel, acest tip de acoperis se bucura de proprietati de izolare foarte bune, eliminand efectul de sera creat, in general, de geamuri;
- Alte tipuri: Practic, optiunile sunt limitate doar de tipurile de sticla existente pe piata. Asadar, un acoperis din sticla poate fi fabricat din geamuri simple, geamuri termopan, sticla mata, etc.
Va recomandam ca, inainte de a va decide asupra unei solutii, sa luati legatura cu un profesionist in domeniul acoperisurilor din sticla, pentru a determina daca aceasta se preteaza pentru investitia dumneavoastra.

Avantaje si dezavantaje
Ca orice alt material, sticla in constructii are avantaje, dar si dezavantaje. Totusi, avand in vedere legatura cu exteriorul, optiunea de a monta un acoperis sticla are particularitatile sale, astfel ca este important sa va informati foarte bine inainte de a face o astfel de investitie. Iata la ce ar trebui sa va asteptati:
Avantaje
Fara doar si poate, nu foarte multi dezvoltatori aleg acoperisuri din sticla. O astfel de alegere va face ca acoperisul dumneavoastra sa fie, cu siguranta, unic si sa intoarca privirile celor din jur. Pe langa aspectul unic si diferit, printre cele mai demn de mentionate avantaje se enumera:
- Iluminare naturala: Nu este o surpriza pentru nimeni faptul ca sticla va creste volumul de lumina naturala pe care il veti primi in interiorul constructiei. Acest aspect va pune mai bine in evident designul interior si va putea reduce cheltuielile legate de iluminarea artificiala. In plus, trebuie sa stiti ca s-a demonstrat faptul ca lumina naturala creste nivelul starii de bine;
- Performanta termica: Sticla nu genereaza neaparat caldura. Cea folosita in amenajarea acoperisurilor este special conceputa si tratata pentru a preveni transferul de temperatura dintre interior si exterior. Dar chiar si asa, pentru a nu se crea efect de sera, se recomanda montarea sistemelor de ventilatie;
- Etansare: In cazul in care constructia se afla intr-o zona expusa ploilor, acoperisul din sticla este, fara doar si poate, solutia perfecta. Acesta este perfect etans si nu va permite infiltrarea apei in interior, protejand astfel intreaga constructie.
Dezavantaje
Pentru ca materialul de constructie perfect nu s-a inventat inca, aveti in vedere urmatoarele aspecte mai putin avantajoase ale acoperisurilor din sticla:
- Intretinere: Desi sticla este proiectata astfel incat sa se curete automat atunci cand ploua, pentru a mentine aspectul placut al unui astfel de acoperis, acesta trebuie curatat de cel putin doua ori pe an. Asadar, costurile de intretinere pot fi relativ crescute;
- Montaj: Montarea unui acoperis fabricat din sticla este mult mai dificila, in comparatie cu alte solutii. Asadar, atat timpul de montare, cat si costurile de manopera, vor fi mai crescute;
- Aerisire: In ciuda faptului ca este un foarte bun izolator, sticla nu permite aburilor din interior sa se disperseze. Astfel, creste riscul de a se forma condens in interiorul casei. Pentru a rezolva aceasta problema, va fi necesar sa apelati la sisteme de ventilare separate, care vor adauga costuri suplimentare investitiei dumneavoastra.
Desigur, daca nu beneficiaza de intretinere corespunzatoare, ori daca nu au fost montate corect, acoperisurile din sticla nu se vor dovedi a fi o solutie eficienta. Asadar, daca doriti sa asigurati succesul proiectului dumneavoastra, apelati doar la firme specializate in montarea unui astfel de acoperis.

Unde se potrivesc aceste acoperisuri din sticla?
Cel putin teoretic, ati putea monta un acoperis sticla pe orice tip de constructie si in orice tip de clima. Acestea sunt suficient de versatile pentru a acomoda chiar si cele mai indraznete proiecte imobiliare. Totusi, iata care sunt utilizarile principale ale acoperisurilor din sticla:
- Pentru terase: Indiferent ca este vorba despre terasa unei case sau a unui restaurant, ori hotel, acoperisurile din sticla creeaza mediul ideal pentru relaxare si pentru a petrece timpul alaturi de cei dragi. Acesta permite patrunderea luminii naturale si creeaza un spatiu primitor;
- Pentru foisoare: Asemenea teraselor, foisoarele au ca scop crearea unui spatiu de relaxare sau de petrecere a timpului liber. Putem apela la sticla incorporata in acoperis sau chiar la acoperis complet din sticla pentru a avea un loc cat mai modern decorat si care sa aiba o iluminare naturala;
- Pentru piscine: Este bine cunoscut faptul ca cele mai multe persoane prefera piscinele exterioare. Acoperisul din sticla nu doar ca va crea efectul de exterior, dar, in acelasi timp, va proteja piscina de frunze sau alte obiecte care pot infunda scurgerile, provocand daune;
- Pentru cladiri comerciale: Pe langa aspect, unul dintre motivele principale pentru care marile centre comerciale au un acoperis de sticla este pentru a reduce costurile legate de iluminarea artificiala, dar, in acelasi timp, si pentru a avea un design modern;
- Pentru cladiri rezidentiale: Nu in ultimul rand, sticla poate fi utilizata pentru fabricarea totala sau partiala a acoperitelor cladirilor rezidentiale. Acestea vor oferi casei un aspect unic si, in plus, investitia poate fi valorificata la o eventuala tranzactie imobiliara.

Care este pretul unui acoperis din sticla?
Ar trebui sa stiti ca pretul de manopera in cazul unui acoperis sticla se calculeaza la metru patrat si poate varia in functie de forma, complexitate sau solutia pentru care veti opta. Pentru a obtine o oferta personalizata, este recomandat sa contactati direct un profesionist.
Pe langa costurile de manopera, acesta va poate ajuta sa stabiliti cantitatea de materiale de care veti avea nevoie. Astfel, veti putea calcula intreg bugetul necesar investitiei dumneavoastra.
De ce sa aleg un astfel de acoperis?
Dupa cum am mentionat anterior, alegerea unui acoperis sticla poate fi considerata una destul de indrazneata. In timp ce investitia initiala poate fi mai mare, spre deosebire de alte solutii, acest tip de acoperis nu se aseamana cu restul si are caracteristici unice. Iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa optati pentru un acoperis de sticla:
- Unicitate: In timp ce majoritatea constructorilor opteaza pentru un acoperis din tigla ceramica sau metalica, cladirea dumneavoastra va fi pusa in evidenta printr-un element unic;
- Eficienta: Ultimele tehnologii permit ca sticla sa aiba foarte bune calitati de termoizolare si hidroizolare. Aceasta va proteja celelalte elemente de constructie si, in mod ideal, va reduce consumul de energie al cladirii. Dar, fiindca este vorba de sticla, se recomanda montarea unui sistem de ventilatie performant atunci cand avem o zona inchisa cu sticla;
- Rezistenta: Sticla pentru acoperisuri este flexibila si este proiectata astfel incat sa reziste la intemperii de orice fel, in special meteorologice. Astfel, aceasta este ideala pentru constructiile noi, care au tendinta de a se misca.
Asadar, acum ca ati luat la cunostinta proprietatiile sticlei in constructiile de acoperisuri, speram ca o sa va fie de ajutor in luarea unei decizii corecte, pentru a beneficia de o lucrare de calitate. Retineti faptul ca este extrem de important sa apelati la serviciile unui profesionist si sa evitati montarea materialelor in regim personal.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.