Perete cortina

perete cortina

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Cu siguranta ati trecut de foarte multe ori pe langa o constructie din sticla si, cu siguranta, v-ati minunat de aspectul acesteia. 

Mai putine persoane cunosc, insa, faptul ca peretii exteriori ai acestor constructii se numesc, de fapt, pereti cortina. Mai mult de atat, am putea spune ca numarul celor care cunosc cu adevarat avantajele unui perete cortina si motivele pentru care ar trebui sa fie considerat o optiune viabila, este la fel, daca nu, mai mic.

De aceea, pentru ca de multe ori nu suntem familiarizati cu astfel de domenii, in cele ce urmeaza am ales sa prezentam aspectele pe care trebuie sa le aveti in vedere in momentul alegerii unui perete cortina.

Ce este un perete cortina?

In mod normal, peretii cortina sunt definiti drept pereti din sticla, a caror structura este realizeaza din aluminiu. 

Rama acestora se ataseaza direct de structura constructiei, fara sa suporte sau sa afecteze structura de rezistenta a etajelor sau a tavanului.

Care sunt principalele utilizari ale unui perete cortina?

Dupa cum probabil v-ati dat seama deja, acesti pereti sunt folositi, in general, pentru imbracarea exteriorului cladirilor. Desi de cele mai multe ori cladirile de birouri aleg o astfel de structura, nu este deloc surprinzator faptul ca s-a inceput integrarea unor astfel de pereti si in contructiile domestice.

De asemenea, in ultimii ani, arhitectii si constructorii au apelat la astfel de pereti pentru modernizarea constructiilor vechi, considerate monumente istorice, incercand un mix intre traditional si modern, dat fiind faptul ca sunt obligati, de multe ori, sa pastreze fatada cladirilor in cauza.

fatada din sticla

Caracteristici

Cu siguranta exista un motiv intemeiat pentru care marii investitori prefera sa investeasca in cladiri cu astfel de pereti.

Un perete cortina nu doar ca are caracteristici si avantaje unice, dar si un raport calitate – pret bun. Printre principalele caracteristici, amintim:

  • 100% impermeabili

Se spune ca nimic nu trece prin peretii de sticla, iar acest lucru este cat se poate de real. Constructiile care au la baza pereti cortina sunt, in general, ferite de infiltratiile de apa, acestia actionand, de asemenea, ca un strat izolator suplimentar.

De asemenea, cu un sistem de incalzire si de aerisire eficient, acest tip de perete poate eficientiza costurile energetice ale unei cladiri cu pana la 30%.

  • Protectie impotriva incendiilor

Sticla este un material ignifug, asadar impiedica raspandirea focului in cazul nefericit al unui eventual incendiu. Acest lucru asigura atat siguranta persoanelor aflate in interiorul cladirii, cat si faptul ca bunurile din interior nu vor fi distruse cu usurinta.

Acesta este, de altfel, principalul motiv pentru care constructiile de birouri sunt realizate din sticla.

  • Reduce balansul

Desi nu are niciun rol in structura de rezistenta a unei constructii, un astfel de perete reduce balansul acesteia, facand-o, practic, mai sigura. 

In conditiile in care cladirile inalte se pot deplasa chiar si cativa metri, sub efectul vantului puternic, aceasta caracteristica poate fi considerata extrem de importanta.

  • Intretinere

Mentinerea unui aspect curat al cladirii se realizeaza extrem de usor, iar peretii din sticla necesita, in general, doar doua spalari anual.

De asemenea, materialul din sticla este proiectat astfel incat sa se curete singur atunci cand ploua, ceea ce inseamna ca veti avea costuri scazute in ceea ce priveste capitolul renovarilor.

  • Design

Nu se poate sa nu mentionam faptul ca peretii cortina au un aspect extraordinar de placut, acestia atragand privirile chiar si de la distante semnificative.

Etape principale de montaj

Pe cat este de atragator, pe atat poate fi de greu de montat un perete cortina. Din acest motiv, este indicat ca aspectele legate de constructie si montaj sa ramana in seama unei echipe specialista, care sa dispuna de experienta si materialele necesare.

Acestea fiind spuse, pentru a fi informat cu privire la ce presupune un astfel de proiect, in cele ce urmeaza va prezentam principalele etape de montaj ale peretilor din sticla:

Pasul #1: Evaluarea

Echipa de constructori, impreuna cu arhitectul, vor identifica zona in care se doreste instalarea peretelui cortina si vor evalua structura de rezistenta a cladirii.

Daca aceasta suporta o astfel de interventie, se va trece la pasul urmator. In caz contrar, se va discuta, mai intai, despre etapele necesare pentru consolidarea constructiei.

Daca este vorba despre o constructie noua, consideram ca deja se poate trece la pasul #3.

Pasul #2: Realizarea proiectului

Arhitectul va determina liniile de control si va redacta proiectul, care prevede, de asemenea, si informatii referitoare la necesarul de materiale.

Pasul #3: Instalarea ancorelor

Ancorele se numara printre cele mai importante componente ale peretilor cortina, plasarea si instalarea acestora putand influenta siguranta intregului proiect.

Ancorele pot fi prinse fie cu suruburi, fie sudate pe structura constructiei. Constructorul trebuie sa aiba o atentie deosebita in timpul acestui pas, orice eroare putand avea efecte dezastruoase.

Pasul #4: Inspectarea materialelor

Producatorii construiesc, in general, panourile din sticla, dar si rama, pe comanda, in functie de dimensiunile proiectului. Odata livrate, inginerul care supervizeaza proiectul le va inspecta si se va asigura de conformitatea acestora.

Pasul #5: Montarea stalpilor verticali

Daca materialele sunt conforme, se va trece la instalarea stalpilor verticali. Acestia se vor plasa in ancore, insa nu vor fi sudate sau fixate in suruburi, pana ce constructorii nu se vor asigura de faptul ca pozitia este cea corecta.

Daca stalpii se afla in pozitia perfecta, acestia se pot fixa in ancore.

Pasul #6: Instalarea profilelor orizontale

Dupa fixarea stalpilor verticali, se va proceda la instalarea profilelor orizontale. Deoarece acestea se pot fixa prin mai multe moduri (cleme, suruburi, etc.), se vor respecta cu strictete indicatiile producatorului.

Atentie! Odata fixate si aceste profile, reparatiile pot fi greu de efectuat. Asadar, inainte de fixare, asigurati-va ca toate instructiunile (atat cele ale arhitectului, cat si cele ale producatorului, au fost respectate).

Pasul #7: Montarea sticlei

Se vor etansa marginile si se va monta sticla, respectand, de asemenea, indicatiile producatorului. 

Pasul #8: Fixarea sticlei

Odata montata sticla, se vor folosi capacele sau elementele de fixare furnizate de producator pentru a bloca sticla pe pozitie. De asemenea, se vor instala elementele de etansare finale.

Atentie! De cele mai multe ori, pentru finalizarea unui astfel de proiect, este necesara instalarea unei schele metalice. Se recomanda ca acest pas sa se realizat la inceputul proiectului.

Dupa cum puteti observa, etapele de executie sunt destul de complicate, tocmai de aceea, recomandarea noastra este sa apelati intotdeauna la o echipa de specialisti, montarea unor astfel de pereti cortina nefiind un proces pe care sa il poata realiza o persoana fara experienta in domeniu.

perete cortina din sticla

De ce sa optam pentru un perete cortina?

Avand deja evidentiate avantajele unui perete cortina, trebuie sa intelegem, de fapt, principalele motivele pentru care ar trebui sa se opteze pentru astfel de pereti.

Daca, de exemplu, planuiti renovarea unei constructii de patrimoniu, dupa cum mentionam anterior, peretii cortina ar putea fi cea mai eficienta solutie.

De asemenea, cand vine vorba despre constructiile civile, un perete din sticla v-ar putea oferi o panorama extraordinara.

Un singur lucru este, insa, cert, daca planuiti un astfel de proiect de constructie, asigurati-va ca alegeti o echipa profesionista care sa se ocupe de montaj. Dupa cum spuneam, chiar si cea mai mica eroare de proiectare sau de montare poate fi catastrofala.

Acestea fiind spuse, speram ca am putut acoperi cel putin o buna parte a intrebarilor pe care le-ati avut cu privire la instalarea peretiilor cortina, iar, daca, cumva, doriti mai multe detalii, va incurajam sa apelati cu incredere la o echipa de constructori profesionisti.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.