Perete din caramida aparenta

perete din caramida aparenta

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Cu totii stim ca peretii unei case sunt parti esentiale, care nu numai ca joaca un rol important in buna compartimentare a spatiului, dar si functia unui suport indiscutabil pentru rezistenta structurii, precum si atributia efectului estetic final, de nelipsit. Data fiind importanta colosala a peretilor in buna organizare a locuintei, nu este deloc surprinzatoare varietatea de materiale disponibila pe piata la ora actuala. Mai mult de atat, la nivel de imbracare si realizare a acestora, producatorii au ajuns sa puna la dispozitia constructorilor o gama variata de metode si materiale din care sa poata alege. Totul a ajuns sa fie la limita imaginatiei. Pentru ca uneori este dificil sa alegem, in cele ce urmeaza va propunem o recomandare care sa va inspire.

Un material pe care il puteti folosi este caramida aparenta, despre care vom discuta pe larg in cele ce urmeaza, cu scopul de a va oferi o mai buna intelegere asupra rolului, utilitatii si etapelor de realizare a unui perete din caramaida aparenta.

Ce este un perete din caramida aparenta?

Un perete din caramida aparenta este un tip de suport cu rol decorativ, care ofera incaperilor un aspect unic, indreptat catre un design industrial, am putea spune, ceea ce permite oferirea unui finisaj diferit de clasicele zugraveli de interior.

Interesat de mentionat la caramida aparenta, este faptul ca aceasta se poate aplica atat pe peretii din interiorul casei, cat si pe fatade sau chiar pe alte suprafete, precum gardurile din zidarie.

Ce tip de pereti pot fi placati cu caramida aparenta?

Dupa cum am mentiont deja, caramida aparenta poate fi folosita cu succes atat la interior, cat si la exterior. Mai mult decat atat, aceasta se poate aplica pe orice tip de perete, indiferent de materialul din care este construit.

Pe scurt, fie ca peretii casei sunt din caramida, BCA, lemn sau orice alt material de constructii, caramida aparenta se poate aplica cu usurinta, oferind camerei un aspect unic.

perete din caramida aparenta pentru pereti interiori

Caracteristici

Din ce in ce mai multi arhitecti si constructori aleg caramida aparenta drept finisaj. De ce, va intrebati?

Acest lucru se datoreaza, in principiu, aspectului. Insa, pe langa aspect, un perete caramida aparenta se remarca prin mult mai multe caracteristici, printre care amintim:

  • Costuri reduse

Spre deosebire de caramida clasica, costul de achizitie al caramizii aparente este mult mai scazut. De asemenea, instalarea acestora pe perete se realizeaza mult mai usor, reducand, implicit, si costurile de manopera.

  • Rezistenta

Caramida aparenta este extrem de rezistenta, atat la stresul mecanic, cat si la lovituri sau zgarieturi. Aceasta ofera un plus de protectie zidariei, putand bloca, de asemenea, si infiltratiile de apa.

  • Varietate

Peretii placati cu caramida aparenta vin intr-o larga paleta de culori, dar si modele si forme, ceea ce inseamna ca puteti gasi cu usurinta modele care sa se potriveasca perfect cu aspectul general al constructiei.

Totusi, inainte de a alege sa lucrati cu acest material, va sfatuim sa luati legatura cu o echipa de zidari sau constructori profesionisti, care sa va analize spatiul ce urmeaza sa fie supus unui astfel de proces si sa va informeze daca este sau nu o solutie viabila pentru constructie.

placi caramida aparenta pentru pereti dormitor

Etape principale de montaj

In primul rand, trebuie sa mentionam faptul ca acest procedeu nu este chiar atat de simplu, iar daca nu dispuneti de cunostintele sau uneltele necesare, este indicat sa apelati la o echipa de profesionisti pentru a monta perete caramida aparenta.

Mai mult, erorile de calcul sau de unghi pot duce la adevarate dezastre din punct de vedere financiar, deoarece repararea si inlocuirea placilor din caramida poate fi destul de costisitoare. 

Totusi, acest ghid are rolul de a va oferi informatiile de care aveti nevoie pentru a superviza lucrarile in curs de derulare. Iata, asadar, care sunt etapele de montaj in cazul placilor de caramida aparenta:

Pasul #1: Calcularea necesarului de materiale

Folosind o ruleta, vom masura suprafata peretilor pentru a calcula necesarul de placi de caramida aparenta, dar si cantitatea de adeziv de care vom avea nevoie pentru fixarea acestora.

Pasul #2: Pregatirea peretilor

In primul rand, ne vom asigura de doua aspecte esentiale:

  • Daca stratul de tencuiala a fost aplicat in prealabil, iar suprafetele suport sunt perfect plane;
  • Daca peretii sunt curati, fara urme de praf sau chiar pete de ulei, ori grasime.

In plus, daca discutam despre un proiect de renovare, vom apela, in prealabil, la un electrician profesionist pentru a indeparta prizele si intrerupatoarele, izoland, in egala masura, cablurile pe care circula curent electric.

Pasul #3: Trasarea suprafetelor

Incepand din partea de jos a suprafetelor suport, vom folosi o ruleta si un creion pentru a trasa linii orizontale de ghidaj. 

Distanta dintre acestea ar trebui sa fie egala cu inaltimea placilor de caramida aparenta, plus o margine de aproximativ 5 – 10 milimetri, in functie de propriile preferinte.

Pasul #4: Taierea caramizilor

Vom calcula numarul de placi de caramida aparenta de care avem nevoie pentru margini si le vom taia la dimensiunea corespunzatoare.

Pasul #5: Aplicarea adezivului

Vom aplica un strat de adeziv in partea de jos a peretelui, fara a depasi primul rand trasat anterior. Adezivul se intareste, in general, in aproximativ 10 minute, asadar va trebui sa aplicam caramida pe fiecare rand in parte, cu grija si fara graba.

Pasul #6: Aplicarea placilor de caramida

Incepand dintr-un colt, vom aplica caramida aparenta peste adeziv si vom impinge pentru a ne asigura de o mai buna aderenta. Vom aplica urmatoarea placa, lasand o distanta de 5 – 10 mm.

Sfat util: Pentru a creste aderenta, dupa ce ati presat placa in locul dorit, trageti usor de ea si asteptati 1 – 3 minute, dupa care reveniti si presati-o din nou.

Pasul #7: Continuarea peretelui

Vom repeta pasii #5 si #6 pentru fiecare rand in parte, pana la finalizarea in intregime a peretelui, dupa care vom astepta 24 – 48 de ore, pana cand adezivul se va intari complet.

Sfat util: Pentru a obtine efectul peretilor din caramida traditionala, acordati atentie modului de dispunere a placilor de caramida aparenta.

Pasul #8: Umplerea rosturilor

Folosindu-ne de o mistrie ascutita, vom aplica chit in rosturile dintre placile de caramida. Acest procedeu este asemanator cu cel utilizat in cazul placilor de faianta.

Dupa cum observati, etapele pot fi relativ dificile si de aceea insistam ca, pentru obtinerea unui rezultat de calitate, sa apelati intotdeauna la un profesionist.

placi decorative din caramida pentru placarea peretilor

Ce fel de incaperi putem decora cu aceasta metoda?

Aplicabilitatea acestui material este extrem de versatila. Puteti construi un perete caramida aparenta in living, dormitor sau chiar in bucatarie. Totul depinde de propriile preferinte.

Mai mult, dupa cum deja am mentionat, aceste caramizi vin intr-o varietate de forme si culori, ce se pot adapta cu usurinta oricarui stil arhitectural. 

Materialele fiind de foarte buna calitate, nu doar ca veti obtine un design unic, dar si o lucrare cu o durata de viata larga.

De ce sa optam pentru un perete cu caramida aparenta?

Cu siguranta ca un perete caramida aparenta ofera incaperilor o nota unica, putand deveni elementul central al unei camere. 

Motivele pentru care ar trebui sa optati pentru un astfel de element decorativ sunt diverse, dar, inainte de orice, trebuie sa identificati, in primul rand, aplicabilitatea acestuia in propriul proiect.

Iata, totusi, de ce aleg arhitectii si designerii de interior drept finisaj caramida aparenta:

  • Caramida aparenta nu imita caramida sau este fabricata artificial din spuma sau ipsos, ci este chiar o placa de caramida subtire;
  • Fiind vorba despre caramida, aceasta actioneaza ca un strat suplimentar de izolare a constructiei, protejand, de asemenea, impotriva infiltratiilor;
  • Este mai accesibila decat caramida traditionala, si mai usor de utilizat. De asemenea, daca la un moment dat doriti sa schimbati aspectul casei, aceasta se poate indeparta mai usor de pe pereti.

Asadar, daca va doriti un design iesit din comun si, in egala masura, vreti sa tineti costurile de achizitie si cele de manopera sub control, caramida aparenta ar putea fi exact materialul de care aveti nevoie.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.