Hidroizolatie terasa bloc

Hidroizolatie terasa bloc

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Blocurile de locuinte vor ramane intotdeauna cele mai convenabile variante de proprietate pentru marea majoritate a populatiei. Acest aspect nu scoate din ecuatie confortul tuturor locatarilor si in special a celor care prefera apartamentele de la ultimul etaj. Pentru pastrarea unei locuiri la cele mai bune standarde si pentru consevarea structurii blocului sunt necesare periodic lucrari de hidroizolatie terasa bloc.

Ce inseamna hidroizolatia terasei unui bloc?

Lucrarea de hidroizolare terasa bloc este dintre cele mai comune si cunoscute de toti proprietarii ce locuiesc intr-un bloc. Fiind vorba despre o lucrare atat de importanta, legea considera ca toti cei care detin proprietati in acel bloc trebuie sa contribuie proportional la costul lucrarii.

Deteriorarea hidroizolatiei se produce in timp, prin urmare refacerea este necesar sa fie facuta cat mai rapid pentru ca plafonul ultimul etaj sa nu fie afectat. Acesta este in fapt principalul rol al hidroizolarii unei terase.

Este de inteles ca apartamentele situate imediat sub terasa sunt primele afectate, insa sunt situatii in care scurgerile de apa din ploi pot ajunge si la etajele inferioare. Per total calitatea lucrarii este deosebit de importanta pentru ca ofera urmatoarele beneficii:

 • Pastrarea confortului in special pentru locatarii cu apartamente la ultimul etaj.
 • Sustinerea conditiilor de igiena a aerului pentru spatiile comune, inclusiv pentru locatarii de la etajele inferioare.
 • Mentinerea pe termen lung a cotelor de intretinere la un nivel convenabil.
 • Conservarea structurii planseului de terasa si a peretilor adiacenti.
 • Limitarea cheltuielilor pentru refacerea finisajelor de fatada sau a celor din casa scarii.
 • Aprecierea pozitiva a pretului proprietatilor in caz de vanzare cand s-a facut recent o hidroizolatie terasa bloc.

Cumularea acestor beneficii arata si mai mult cat de importante si ce impact au lucrarile de hidroizolatii terase bloc. Pentru ca rezulatul da fie perfect, administratorul blocului impreuna cu proprietarii vor desemna o firma profesionista pentru acest tip de lucrare.

terasa bloc hidroizolata

Care sunt principalele avantaje ale teraselor de bloc impermeabilizate?

Blocurile sunt constructii realizate din panouri din beton armat, sau structura portanta din cadre de beton armat si umplutura cu caramida sau BCA. Indiferent de structura unui bloc, fundatia si acoperisul, respectiv terasa, trebuiesc foarte bine hidroizolate.

In privinta terasei expunerea la infiltratii pare sa fie mai mare, prin urmare sunt necesare periodic lucrari de refacere hidroizolatie terasa bloc. Cu aceasta ocazie vor deveni reale o serie de avantaje ce aduc beneficii, astfel:

 • Stoparea degradarii planseului si a peretilor laterali ce-l inconjuara.
 • Oprirea infiltratiilor la nivelul tavanului si peretilor spatiului de sub terasa.
 • Eliminarea costurilor neprevazute pentru refacerea finisajelor de sub terasa.
 • Imposibilitatea aparitiei fisurilor si distrugerii armaturii in piesele de rezistenta ale blocului.
 • Pastrarea in buna si sigura functionare a instalatiilor electrice ce traverseaza peretii si plafoanele.
 • Pastrarea conditiilor de locuire decenta si indepartarea riscului de aparitie a unor boli respiratorii.
 • Cheltuieli zero cu repararea terasei pentru o perioada mare de timp.
 • Avantaj pentru vanzator in cazul instrainarii proprietatii situata la ultimul etaj.

Analizand aceste avantaje este de inteles rapid ca formula castigatoare pentru a le primi este de a comanda atunci cand se impune lucrarea de hidroizolatie terasa bloc. Orice amanare, sau orice incercare de a reface sectiuni ale terasei, conduce la costuri mai mari si nemultumiri ce pot aparea oricand din partea proprietarilor.

membrana bituminoasa pentru hidroizolatie terasa bloc

Etape generale de impermeabilizare a teraselor blocurilor

Demararea lucrarilor va fi precedata de o inspectare profesionala pe care constructorul o realizeaza atunci cand este solicitat. Este o masura corecta si care va oferi atat productivitate, dar si un cost ce rezulta din analiza facuta la obiect.

Pentru a intelege rapid care sunt etapele generale prin care va trece procedura de impermeabilizare, vi le prezentam aici impreuna cu cateva amanunte.

 • Analizarea si pregatirea zonei de lucru – Terasa blocului va fi verificata in legatura cu starea membranei si a suportului peste care este montata. Este recomandat ca lucrarea sa se realizeze pe absolut toata suprafata. In aceasta situatie, este de preferat ca vechea impermeabilizare sa fie eliminata incat sa se ajunga la planseul terasei. Cu aceasta ocazie se pot observa daca exista deteriorari ce pot afecta structura de rezistenta. Inainte de orice lucrare de hidroizolare a teraselor unui bloc se executa reparatiile suportului si parapetilor, daca exista. La inceperea lucrarilor de montaj a noilor membrane suportul trebuie sa fie uscat si deprafuit. Cea mai buna perioada a anului pentru acest tip de lucrare este la inceputul toamnei, cand temperatura este medie si nu sunt atat de frecvente ploile.
 • Verificarea si refacerea sistemului de scurgere a apei de pe terasa – Toate grilele de scurgere si tubulatura sunt verificate si inlocuite cand este necesar. Nu se incepe amorsarea suprafetei pana cand nu este verificat cu apa sistemul de scurgere.
 • Aplicarea membranelor de hidroizolare – Cele mai multe dintre terasele blocurilor sunt necirculabile. In aceasta situatie este suficienta folosirea unui singur strat de hidroizolare insa, dupa caz, constructorul poate sa indice folosirea a doua straturi. Fiecare lucrare este unica ca si configuratie / suprafata, metoda de punere in opera si material care se utilizeaza. In cazul teraselor de bloc peste care se poate circula, tehnologia prevede montarea unui strat de uzura si finisare.
 • Verificarea lucrarii – Inainte de predarea lucrarii se vor excuta teste de impermeabilitate prin inundarea controlata a terasei. Este singura metoda cu care constructorul poate dovedi proprietarilor ca a executat o hidroizolatie terasa bloc eficienta.

Toate etapele prezentate sunt reconfigurabile de la o lucrare la alta. Din acest motiv este necesar sa va folositi de experienta unei firme profesioniste in hidroizolatii pentru terase de bloc. Rezultatul pe termen lung va fi net in beneficiul dumneavoastra.

hidroizolatie cu pvc pentru terasele blocurilor

Ce materiale si metode sa folosim pentru o hidroizolare eficienta?

Cele mai multe dintre lucrarile de hidroizolare terasa bloc se bazeaza pe adaptabilitatea noilor materiale. Cu toate acestea exista materiale clasice care ofera cel putin aceleasi beneficii ca si primele, cu conditia sa fie puse in opera in regim profesional. Pentru a avea o imagine cat mai buna in privinta lor, vi le prezentam in continuare.

 • Hidroizolatie cu membrana bituminoasa – Am deschis lista cu acest material deoarece este cel mai cunoscut si des folosit. Aceste membrane solide au capacitatea de a proteja perfect terasa blocului pe termen indelungat. Montarea lor se face relativ usor, insa trebuie luat in considerare ca pe durata lucrarilor conditiile meteo trebuie sa fie perfecte. Nu se lucreaza la temperatura scazuta, sau cand ploua. Metoda de lucru este fie prin incalzire a stratului hidroizolant si lipire directa pe suport, fie prin folosirea unui adeziv special. Pentru protejarea suprafetei la trafic usor se poate folosi un strat de pietris.
 • Hidroizolatie cu membrana PVC – Acesta solutie este una moderna insa aduce cu ea si costuri mai ridicate. Punerea in opera implica operatiuni mecanice pentru fixarea prealabila pe suport, iar apoi folosirea unui utilaj special cu care se realizeaza termosudarea membranei. Este recomandata pentru o terasa de bloc cu suport atipic si care include multiple gauri de scurgere si aparatura pentru utilitati comune ce este montata permanent. Flexiblitatea membranei rezolva productivitatea atunci cand se intalnesc astfel de obstacole.
 • Hidroizolatie cu membrana poliuretanica – Este o membrana sub forma lichida, iar lucrarea poate fi asemanata cu procedeul clasic de vopsire al unei suprafete. Compusii acestui material sunt in masura sa ofere o calitate foarte buna pentru blocarea infiltrarii apei si totodata suprafata poate fi circulata. Manevrele de aplicare sunt constituite din mai multi pasi pentru ca se foloseste initial o amorsa si abia ulterior se aplica membrana poliuretanica. In plus la imbinarile dintre suprafetele plane si cele veticale (parapetii) se monteaza benzi speciale de etansare care trebuiesc pozitionate cu multa atentie.

Fiecare material descris anterior trebuie ales cu grija atunci cand sunt necesare hidroizolatii terase bloc. Se va face o balanta intre costurile acestuia plus manopera de montaj si beneficiile pe care le ofera. Doar astfel proprietarii vor fi multumiti si simultan cladirea va fi protejata corespunzator.

hidroizolare cu membrana poliuretanica lichida

Care este costul pentru hidroizolatii terase bloc?

Pretul este intotdeana important cand se impermeabilizeaza terasa unui bloc de locuinte. Faptul ca acest cost va fi suportat de toti cei care detin apartamente in acel bloc ridica intotdeauna pretentii pentru gasirea celei mai bune oferte. Inainte de a afla care va fi costul facturii, iata care sunt amanuntele luate in considerare de echipa constructorului:

 • Ce dimensiune are terasa?
 • Ce particularitati aparte are terasa: numar de guri de scurgere, starea lor, parapeti ce trebuie hidroizolati, sistem de climatizare montat pe terasa, alte functionalitati ce sunt asezate permanent pe suport?
 • Ce lucrari sunt necesare si volumul lor, inainte de lucrarea propriu-zisa?
 • Ce material s-a decis sa fie utilizat?
 • Ce termen avanseaza administratorul pentru receptia lucrarii?

In aceste conditii nu va ramane decat sa inaintati o cerere de oferta catorva firme specializate in hidroizolatie terasa bloc. Pe langa faptul ca o veti alege pe cea mai convenabila, puteti analiza simultan si prestigiul sau recomandarile pe care firma le detine.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.