- Categorii: Izolatii
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Calitatea etansarii partilor de cladire expuse factorilor de mediu, ori actiunii directe a apei, este o cerinta expresa pentru pastrarea functionalitatii constructiilor. Fie ca urmarim impermeabilizarea la nivelul teraselor, balconelor, sau pardoselilor, o hidroizolatie poliuretanica va rezolva, pentru o perioada mare de timp, aceasta necesitate.
Ce este hidroizolatia poliuretanica?
Produsul este conceput in asa fel incat, punerea sa in opera, sa ofere posibilitatea patrunderii pana la cel mai inaccesibil loc de pe suprafata pe care se lucreaza.
Aceasta hidroizolatie poliuretanica se prezinta in forma lichida si are in componenta rasini poliuretanice, poliaspartice sau poliuree. Proprietatea principala a acestor ingrediente este aderenta foarte buna pe diversele tipuri de suprafete suport.
Ca atare, indiferent ca e aplicata direct pe beton, otel, tigla, caramida, ceramica sau mortar, rezultatul va fi acelasi, oferind urmatoarele beneficii:
- Protejarea suprafetei cu o membrana hidroizolanta eficienta, cu rol activ pe termen indelungat;
- Imposiblitatea patrunderii umezelei in stratul suport si de aici spre incaperile de sub acesta;
- Pastrarea curata a zonei acoperita cu hidroizolare poliuretanica, datorita imposibilitatii acumularii depunerilor de murdarie;
- Decalarea cu cativa zeci de ani a nevoii de inlocuire a stratului hidroizolator;
- Protejarea sanatatii locatarilor, ori pastrarea unei mediu optim pentru depozitare sau alte activitati productive.
Toate aceste beneficii sunt valabile in urma montarii unei hidroizolatii poliuretanice. Pentru ca rezultatul sa fie unul impecabil, considerati sa apelati la o firma specializata. Incepand cu materialul, manopera si timpul de realizare, toata activitatea trebuie sa fie profesionala, fara cusur.
Care sunt principalele avantaje ale hidroizolatiilor poliuretanice?
Degradarea materialelor si, ulterior, contactul des cu apa este o realitate. In cazul unei cladiri noi, tiparul de lucru ales este deja inscris in proiect. In schimb, pentru o constructie veche, este necesar sa fie facuta o evaluare a situatiei.
Pornind de la aceasta, constructorul ofera cea mai buna metoda de hidroizolare, astfel incat avantajele ulterioare sa fie conform asteptarilor, astfel:
- Flexibilitate in ceea ce priveste acoperirea suportului;
- Capacitate de acoperire foarte buna;
- Nu se deformeaza si nu se fisureaza la temperaturi mari sau scazute;
- Preluarea fara probleme a eventualelor denilevari ale suprafetei;
- Compatibilitate de fuziune cu o gama variata de materiale din care poate fi construit suportul;
- Lucrabilitate si pe suprafete in plan inclinat;
- Productivitate mare si datorita timpului de uscare redus;
- Excluderea cresterii vegetatiei, deoarece membrana poliuretanica este continua, fara linii de imbinare;
- Ingrijirea necesara este minima, datorita luciului perfect pe care murdaria se autodreneaza la prima ploaie;
- Combinarea cu alte straturi de materiale cu rezistenta sporita, care ofera posibilitatea folosirii teraselor ca circulabile;
- Rezistenta la substante chimice si la uzura;
- Rezistenta mecanica foarte buna, inclusiv la socuri;
- Folosita in culoare alb va respinge radiatia solara, evitand supraincalzirea suportului si, implicit, a spatiului de sub acesta.
Avand la baza asemenea avantaje, nu este de mirare de ce acest tip de hidroizolatie a devenit atat de important. Sfatul nostru este sa acordati atentie includerii unei hidroizolatii in proiect, pentru ca este o necesitate, care aduce doar beneficii.
Care sunt principalele utilizari?
In constructii, decizia folosirii unui anumit tip de material apartine, de regula, unui proiectant. Particularitatea fiecarei situatii impune acest lucru, altfel rezultatul poate sa fie nesatisfacator si va cauza daune. Si in domeniul hidroizolatiilor se aplica aceasta norma, prin urmare se va alege materialul ce ofera un maxim de beneficii.
O hidroizolare poliuretanica se va comporta excelent la foarte multe dintre cladirile ce necesita acest tip de protectie impotriva infiltarii apei. Nu se poate spune ca materialul este dedicat doar unui anumit tip de constructii. Iata, in continuare, care sunt principalele utilizari, unde este recomandata o hidroizolatie poliuretanica:
- Terasele blocurilor de locuinte, institutiilor publice, sedii de firme, sedii pentru birouri, centre medicale, hipermaketuri, sali de sport, centre culturale, sali de spectacol, arene sportive;
- Acoperisurile locuintelor rezidentiale;
- Terase pentru cladiri din industria productiei de alimente, hale de productie in industria auto sau cea pentru bunuri de folosinta indelungata;
- Terase pentru depozite de marfuri, spatii de stocare pentru resurse strategice;
- Hidroizolare pardoseli si trepte ce sunt expuse contactului cu apa;
- Balcoane, bai, verande si terase, parcari auto pentru utilizari comerciale sau rezidentiale.
Diversitatea utilizarii este atuul acestor hidroizolatii poliuretanice. Compatibilitatea cu o anumita suprafata, ori combinarea acestor hidroizolatii cu alte masuri de termoizolare sunt la indemana constructorului. Specificand ce nevoi aveti in aceste directii, se va decide daca hidroizolarea cu material poliuretanic este varianta potrivita.
Sfaturi generale de aplicare
Oricare material folosit in constructii vine cu particularitati specifice in ceea ce priveste modul de punere in opera. Prin urmare, si pentru aceasta hidroizolatie poliuretanica, trebuie sa fie indeplinite conditiile de aplicare, pe care, de altfel, producatorul le recomanda. In cele ce urmeaza, aveti prezentati pasii de lucru necesari pentru ca utilitatea acestei lucrari sa devina maxima.
- Pregatirea suprafetei – La o cladire noua, de regula, sunt necesare pregatiri minime. Se va curata suportul de resturile ramase de la turnarea sapei din beton, ori alte materiale. Se prespune ca nu exista denivelari, iar daca sunt observate, se vor remedia. Pentru lucrarile care se realizeaza in scop de refacere a memebranelor hidroizolante, decopertarea este necesara si va fi urmata de curatarea suportului. In ambele situatii, este recomandat sa fie folosit un aspirator de mare putere pentru indepartarea prafului. Cu cat suprafata este mai curata, cu atat pelicula poliuretanica va fi mai neteda;
- Pregatirea materialului – Inainte de aplicare lichidul poliuretanic monocomponent, se omogenizeaza prin amestecare mecanizata direct in recipientul oferit de producator. Daca se foloseste un produs bicomponent, se vor mixa suficient ambele produse (baza poliuretanica si intaritorul). Se urmareste ca turnarea sa fie facuta la o temperatura adecvata, asa cum este precizat in informatiile oferite de producator. Este preferabil ca toata suprafata ce intra in lucru sa fie acoperita intr-o singura sesiune;
- Intinderea materialului – Se poate realiza cu usurinta, folosind dispozitive manuale cu dimensiuni adecvate. Pentru spatii reduse, se poate utiliza un trafalet cu prelungitor de maner. Cand se lucreaza pe spatii largi, se va folosi o rola cu latime de circa 50 cm pentru ca productivitatea sa fie buna. Se poate utiliza, de asemenea, un aparat cu aer comprimat pentru pulverizarea lichidului poliuretanic. De regula, aceasta membrana lichida are capacitatea de a se autonivela, prin urmare nu este necesar sa se revina pentru retusuri. In spatiile greu accesibile se poate folosi o pensula;
- Uscarea suprafetei – Este absolut necesar sa se lucreze pe vreme buna. Uscarea se face rapid datorita solventilor ce sunt cuprinsi in reteta acestei memebrane hidroizolatoare. Nu se intervine in niciun fel pentru grabirea uscarii si nici nu se demareaza alte lucrari pana cand suprafata nu este complet uscata.
Lipsa oricarei necoformitati in toata aceasta manopera are drept rezultat o lucrare slaba calitativ si cu potential redus in stoparea infiltrarii apei. Chiar daca la prima vedere s-ar putea realiza si in regie proprie, este mai curand potrivit sa fie preluata de catre profesionisti.
Diversitatea domeniilor de utilizare si rezistenta timp de cativa zeci de ani sunt factorii cheie ce pun in valoare aceasta hidroizolatie poliuretanica. Intervenind la timp cu o metoda de lucru adecvata, rezultatul care se obtine va avea, in mod cert, un impact pozitiv.
Prezervarea structurii unei cladiri din punct de vedere al infiltrarii apei este sinonima cu siguranta locuirii sau folosirii acesteia in scopul pentru care a fost ridicata.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.