Hidroizolatie pardoseala

hidroizolatie pardoseala exterioara

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Functionalitatea unui spatiu construit tine si de modul in care sunt protejate suprafetele impotriva infiltrarii apei. Stagnarea umiditatii afecteaza atat piesele constructiei, cat si finisajele. In cazul podelelor, o hidroizolatie pardoseala aplicata in mod corespunzator va oferi protectie reala, eliminand astfel neajunsurile ulterioare.

Prezentare generala hidroizolatie pardoseala

Chiar daca, in general, cele mai multe suprafete nu necesita o astfel de operatiune, trebuie sa aveti in vedere faptul ca sunt diferite spatii interioare sau exterioare pentru care manopera pentru hidroizolatie pardoseala este absolut necesara.

Totul porneste de la destinatia utilizarii spatiului in cauza si a constatarii modului in care acesta este expus patrunderii naturale sau artificiale a apei. Solutia tehnica de impermeabilizare pardoseala are drept tinta stoparea dezvolarii urmatoarelor situatii:

  • Patrunderea apei si pastrarea umezelei la nivel structural;
  • Degradarea materialului din care este construita pardoseala;
  • Afectarea plasei de armatura sau liantilor ce mentin integritatea suportului;
  • Deteriorarea pieselor de constructie ce intra in contact cu pardoseala;
  • Distrugerea materialului de finisaj cu care este acoperita suprafata podelei;
  • Exfolierea stratului de zugraveala a peretilor alaturati.

Includerea unui strat de hidroizolatie pardoseli este, in sine, o solutie de conservare a partilor unei constructii. In plus, este evident faptul ca durata de utilizare, in special a materialelor de finisaj, va fi mult ridicata. Persistenta apei si umiditatii, in general, pe suprafetele neprotejate cauzeaza numeroase neplaceri in timp.

pardoseala garaj hidroizolata cu rasina

De ce este important sa hidroizolam pardoseala?

Importanta acestei solutii se traduce, in primul rand, prin eficienta in raport cu confortul general dobandit. Prin confort definim atat pe cel fizic, prin care folosim spatii curate si fara risc pentru sanatate, dar si pe cel de siguranta, pentru tot ceea ce tine de structura unei constructii. Iata de ce si unde este important sa beneficiem de o hidroizolatie pardoseala:

  • Pentru orice suprafata locuibila sau comerciala atunci cand exista potential de infiltratii la nivel de pardoseala, in scop de mentinere a functionalitatilor prevazute;
  • Pentru camerele de baie, in care este absolut necesar sa existe o impermeabilizare pardoseala pentru protejarea incintelor adiacente;
  • Pentru spatiile cu destinatie si utilitate de subsol, locuibile sau nu, in scop de protejare a fundatiei constructiei;
  • Pentru pardoseli exterioare cu destinatie de terasa, individuale sau alaturate cladirii, pentru o folosire sigura;
  • Pentru pardoseli in spatii de productie ce utilizeaza frecvent apa in procesul de lucru, in scop de mentinere a continuitatii activitatii.

In toate aceste situatii, importanta folosirii unei manopere si a unor materiale profesionale pentru hidroizolatie pardoseli este esentiala. Doar astfel, fiecare dintre spatiile amintite vor putea oferi proprietarului un nivel foarte bun de utilizare.

hidroizolare pardoseala cu membrana lichida

Avantaje hidroizolatie pardoseala

Casa in care locuiti, spatiul magazinului, hala de productie, terasa din curtea casei sau din fata restaurantului si alte asemenea locatii nu ar putea functiona fara o pardoseala.

Cum tranzitarea spatiilor interioare necesita pardoseli rezistente, trebuie sa aveti in vedere ca unele dintre acestea au drept necesitate si o hidroizolatie pardoseala de foarte buna calitate. Va aratam in continuare ce avantaje veti primi avand acesta bariera de protectie hidro:

  • Eficienta pe termen lung pentru utilizarea spatiului in cauza;
  • Combatarea degradarii structurale pricinuita de infiltrarea apei;
  • Eliminarea distrugerii gresiei, parchetului sau pietrei naturale cu care este finisata podeaua;
  • Pastrarea integritatii structurale si estetice a peretilor, mobilierului sau utilajelor asezate pe pardoseala;
  • Indepartarea riscurilor pentru sanatate, prin mentinerea uscata a incaperii;
  • Lipsa posibilitatii de propagare a infiltrarii apei spre incaperi alaturate;
  • Control eficient al cheltuielilor ocazionate de refacerea finisajelor pe suprafete.

Prin prezentarea acestor avantaje puteti avea o perspectiva completa a modului in care o hidroizolatie pardoseala influenteaza o lucrare. Retineti ca alegerea metodei de lucru si, in special, a materialului cu care se va obtine aceasta hidroizolatie pardoseala, are la baza o buna colaborare cu o echipa de specialitate.

hidroizolare pardoseala cu rasina epoxidica

Ce materiale folosim pentru o hidroizolare eficienta?

Interactiunea intre materialele de constructie este un fapt verificat. Din acest motiv, nu orice material pentru hidroizolatie pardoseala va fi potrivit pentru un anumit tip de finisaj solicitat de beneficiar. Este util ca, inainte de inceperea lucrarilor, constructorul sa cunoasca acest detaliu referitor la varianta aleasa pentru finisarea pardoselei.

Vom prezenta in continuare cateva materiale destinate hidroizolatiilor pentru pardoseli, precum si cateva amanunte despre conditiile in care se pun in opera.

  • Membrana hidroizolatoare lichida – In prezent este cel mai la indemana material hidroizolant pentru pardoseli. Acest lucru este datorat faptului ca producatorii ofera, de cele mai multe ori, un produs gata de pus in lucru. Mai mult decat atat, manopera are o complexitate redusa si nu impune folosirea unor dipozitive speciale sau complexe. In fapt, aceasta membrana lichida va fi intinsa pe suprafata suport a pardoselei similar cu modalitatea in care se executa zugraveala pertilor cu vopsele lavabile. Dezavantajul, daca poate fi caracterizat astfel, este ca sunt strict necesare masurile de protectie fizica a lucratorilor impotriva inhalarii de vapori toxici. Astfel, se vor purta manusi, ochelari si masti de protectie pe toata durata lucrarii. Acest tip de material reactioneaza foarte bine cu finisajele din parchet, lemn natural, sau mocheta;
  • Mortar hidroizolant – Asemanator din punct de vedere al lucrabilitatii cu mortarul clasic, acest mortar cu proprietati hidroizolante are capacitatea de a crea o bariera eficienta de protectie la umezeala. Stabilitatea produsului este conferita de aditivii pe care ii are in componenta si care vor face suprafata acoperita impenetrabila la orice fel de lichid. In plus, ofera o foarte buna elasticitate, lucru important atunci cand planul de lucrari prevede ca acoperirea de finisare sa fie facuta cu placi ceramice sau piatra naturala. Punerea in opera nu are vreun risc de sanatate pentru lucratori, prin urmare metodele de protectie sunt la un nivel obisnuit pentru astfel de lucrari;
  • Membrana hidroizolanta flexibila – Este un produs ce este recomandat pentru lucrarile de hidroizolare la exterior. Componentele sale permit folosirea in spatii unde umiditatea este ridicata sau unde apa persista o perioada de timp. Se pune usor in opera, de regula in doua straturi. Permite acoperirea ulterioara cu majoritatea materialelor de finisaj pentru pardoseli, sau poate fi chiar vopsit. Va rezista foarte bine la schimbarile de temperatura, structura sa nefiind afectata;
  • Membrana hidroizolatoare solida – Reprezinta cea mai rapida solutie atunci cand sunt de hidroizolat suprafete mari de pardoseala, cum sunt halele de productie. Aceasta membrana are un specific aparte pentru montaj, ca atare va fi lucrata de o echipa profesionista. In plus, pentru protejarea peretilor, ce marginesc pardoseala, se utilizeaza benzi bituminoase pentru etansare. Cu aceasta solutie, pardoselile vor putea fi folosite inclusiv in spatii deschise. 
hidroizolatie bituminoasa

Cost hidroizolatie pardoseala

Toti beneficiarii lucrarilor de hidroizolatie pentru pardoseli sunt interesati de costul total al acestei manopere si a materialelor care sunt incluse. Este de inteles ca exista diferente importante in calcularea unui pret pe metru patrat, lucru datorat urmatoarelor cauze:

  • Dimensiunea pardoselei pe care doriti executarea lucrarii;
  • Starea in care se gaseste pardoseala la inceperea lucrarii;
  • Activitati necesare inaintea inceperii hidroizolarii in sine;
  • Materialul cu care se face impermeabilizarea pardoselei;
  • Deadline-ul cerut de beneficiar;
  • Alte caracteristici legate de complexitatea sau locatia unde se solicita o hidroizolatie pardoseala.

Informatii complete si sigure despre tot ceea ce inseamna hidroizolatii pentru pardoseli le veti primi oricand din partea unui constructor specializat. Profitati de acest avantaj pentru ca va face diferenta intre o lucrare impecabila si o alta cu posibile lacune de punere in opera.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.