- Categorii: Izolatii
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Durabilitatea sistemelor moderne pentru hidroizolatii este un aspect cautat, in special, pentru cladiri industriale, insa propune aceleasi beneficii si pentru spatiul rezidential. Folosirea de hidroizolatii PVC este recomandata pentru multe proiecte, deoarece ofera un rezultat stabil pentru o perioada indelungata.
Ce este hidroizolatia PVC?
Un material de calitate si montaj profesional sunt cheia succesului atunci cand s-a decis impermeabilizarea teraselor folosind o hidroizolatie cu membrana PVC.
Aceasta membrana exceleaza prin avantajele pe care le ofera, dar si prin timpul redus de lucru, mai ales cand sunt de acoperit suprafete mari. Folosirea unei membrane din PVC va genera conditii optime pentru desfasurarea activitatilor, incat:
- Sa nu permita patrunderea apei prin plafon;
- Sa nu apara umezela si ulterior igresie la interior;
- Sa asigure pastrarea unei terase curate si usor de intretinut;
- Sa indeparteze riscul efectuarii de lucrari premature, ce perturba activitatea din cladire;
- Sa ofere o durata de utilizare de cel putin 30 de ani.
Cu astfel de beneficii, solutia de hidroizolare cu membrana PVC se incadreaza perfect in topul celor mai eficiente solutii. Este util sa consultati un antreprenor profesionist, specializat in astfel de lucrari, pentru a fi siguri ca proiectul este compatibil cu folosirea acestui material.
Ce metode de aplicare exista?
Variantele pentru aplicarea unor hidroizolatii PVC se refera la doua posibilitati. Fie se lucreaza cu pozitionarea mecanica a membranelor direct pe suport, fie acestea sunt lipite cu adeziv special peste un strat termoizolator. In continuare, detaliem pasii de lucru pentru ambele variante.
Montare hidroizolatii PVC la rece
Solutia este parte a unei proceduri, care include, anterior pozitionarii membranei PVC, montajul unei hidroizolatii de tip bituminos si a unui sistem de termoizolare. Pasii pentru punerea in opera sunt urmatorii:
- Amorsarea suportului cu un lichid pe baza de bitum;
- Se alege o membrana bituminoasa cu rol dublu pentru difuzie si blocare a vaporilor. Fixarea se realizeaza la cald;
- Se fixeaza cu ancore (dibluri) de suport sistemul termoizolator din polistiren expandat cu EPS minim 120 si pana la 200, sau se poate folosi vata bazaltica dura;
- Stratul final este membrana din PVC, care va fi lipita cu adeziv dedicat acestei operatiuni. Exista si varianta de fixare cu pietris, insa va fi necesar sa fie intercalat un strat din material geotextil intre membrana si pietris.
Montare hidroizolatii PVC la cald
Aceasta manopera se va realiza cu materialul adecvat, prin urmare alegerea trebuie facuta cu responsabilitate. Pasii de lucru sunt simpli, insa trebuie sa existe rigoare in executie. Va prezentam succesiunea operatiunilor pana la finalizarea aplicarii de hidroizolatii cu membrane din PVC la cald:
- Fixarea membranei cu ancore pe suport. In functie de tipul suportului, se vor alege ancorele adcvate;
- La fixare se urmareste suprapunerea in lungime pe o portiune de circa 10 cm a benzilor de membrana;
- Termosudarea (lipirea la cald) benzilor pe lungimea suprapusa cu ajutorul unui dispozitiv special, care, simultan, produce caldura, preseaza si sudeaza materialul;
- Folosirea unui dispozitiv tip rola, manual, pentru presarea membranei si a unui dispozitiv ce genereaza aer cald. Operatiunea este aplicata in zonele cu acces dificil;
- Decuparea de bucati din memebrana PVC pentru imbracarea gurilor de aerisire sau prizelor pentru scurgerea apei spre canalizare. Se decupeaza bucati patrate, in centrul carora se taie circular dupa dimensiunea tubulaturii. Fixarea se face asemanator prin termosudare peste membrana PVC deja aplicata in apropiere.
Cea mai eficienta si economica metoda poate fi decisa de un constructor profesionist. La acest nivel al lucrarilor, hidroizolarea este esentiala pentru protejarea cladirii, a activitatilor care se desfasoara la interior si a bunurilor depozitate.
Care sunt principalele avantaje ale unei hidroizolatii cu membrana din PVC?
Daca doriti sa optati pentru montajul de hidroizolatii PVC, este util sa cunoasteti ce avantaje ofera acest material in raport cu scopul pentru care este folosita cladirea.
De regula, beneficiarii sunt interesati ca noul strat de hidroizolatie cu membrana PVC sa fie viabil pentru o perioada indelungata, fara a necesita reparatii si nici proceduri de intretinere greoaie sau scumpe. In plus, atunci cand cladirile sunt in constructie, dar si cand este necesara o renovare, se cauta o solutie rapida, care sa nu prelungeasca predarea lucrarii.
Va prezentam, in continuare, care sunt cele mai importante avantaje atunci cand este folosita pentru hidroizolatie o membrana din PVC:
- Materialul este flexibil, lucru care permite mularea perfecta, inclusiv in zonele dificile ale suportului;
- Gradul de aderenta la suport este foarte bun, inclusiv cand se monteaza in plan vertical;
- Membrana din PVC nu se intinde si rezista la smulgere;
- Suprafata este impenetrabila pentru orice organism biologic (spori, fungii, bacterii);
- Odata cu trecerea timpului, acest material nu dauneaza mediului, deoarece nu se destructureaza;
- Greutatea suplimentara de incarcare a cladirii este nesemnificativa;
- Suprafata este imuna la radiatia UV si la temperaturi excesiv pozitive sau negative;
- Durata de punere in opera este convenabila, inclusiv atunci cand se lucreaza pe suprafete mari;
- Durata de folosire cu performanta maxima depaseste 30 de ani;
- Necesitatea de intretinere este minima, datorita aspectului lucios, fara pori, acumularea de sedimente fiind imposibila.
Avand acum la indemana aceasta lista cu avantaje, puteti opta in deplina cunoastere pentru varianta de hidroizolare cu membrana PVC pentru acoperisul halei de productie sau pentru cel al propriei case. Folositi-va de consultanta oferita de profesionisti si, ulterior, de manopera pe care acestia o ofera.
Care sunt principalele utilizari?
Adaptabilitatea unui material este prima masura de care trebuie sa se tina cont. Chiar daca exista o suma mica de diferente intre toate tipurile de materiale pentru hidroizolatii, este de dorit sa fie ales acela care ofera cele mai multe beneficii.
Un criteriu ce nu trebuie omis este cel legat de destinatia utilizarii cladirii la care se vor lucra hidroizolatii cu membrane din PVC, astfel:
- Cladiri din industria alimentara, laboratoare, spitale, policlinici in care cerinta de curatenie la interior este la un nivel foarte inalt. Protejarea ferma a teraselor acestor cladiri cu hidroizolatii PVC impotriva infiltratiilor asigura cerinta amintita;
- Depozite de alimente, cereale, sau alte produse care nu trebuie sa intre in contact cu umezeala sau scurgerile de apa ce provin din infiltratii la nivelul tavanului;
- Statii de tratare a apei, rezervoare pentru stocarea apei potabile, depozite pentru rezerve strategice;
- Blocuri de locuinte, locuinte individuale, centre comerciale, cladiri pentru birouri, terase in aer liber.
Fiind atat de diversficata aria de utilizare, este recomandat sa existe un plan de constructie sau unul pentru renovare. Proiectanul sau constructorul sunt in masura sa estimeze corect daca este avantajos sa fie puse in opera hidroizolatii PVC, ori alt material.
Sfaturi generale de aplicare
Inceperea lucrarilor de aplicare trebuie sa coincida cu cateva aspecte ce trebuie bifate anterior. Desi manopera, in sine, se va realiza usor de catre echipa desemnata, este necesara intrunirea urmatoarelor conditii:
- Temperatura exterioara sa fie in liminte normale. Nu se lucreaza la temperaturi negative, dar nici pe canicula;
- Suportul trebuie sa fie cat mai uscat, prin urmare nu se lucreaza cand sunt precipitatii;
- Suportul trebuie sa fie curat, fara resturi de materiale hidroizolatoare anterioare;
- Materialele sa fie disponibile in santier si in cantitate suficienta;
- Dispozitivele de lucru sa fie verificate ca fiind functionale;
- Daca este necesar, sa fie asigurate masuri de protectie a muncii la inaltime si hidratarea echipei pe timp calduros.
Respectarea unor masuri minime in privinta aplicarii de hidroizolatii PVC constribuie la un rezultat foarte bun si la respectarea termenului pana la care lucrarea trebuie finalizata.
Trecand in revista informatiile prezentate, se poate concluziona ca operatiunile de hidroizolare a constructiilor cu membrane din PVC reprezinta o solutie rezistenta pe termen lung.
Adoptarea masurii tine de informatiile care se regasesc in proiectul constructiei, dar si de oportunitatea pe care o are beneficiarul de a alege varianta propusa, in caz de reabilitare a membranelor hidroizolante.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.