Acoperis terasa

acoperis terasa

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Terasa poate reprezenta un spatiu minunat in care va puteti petrece timpul alaturi de cei dragi. Totusi, cand zilele de vara devin prea calduroase, iar iernile ne tin mai degraba la interior, solutia salvatoare ar putea fi reprezentata de construirea unui acoperis terasa.

De ce este important acoperisul terasei?

Montarea unui acoperis pentru terasa, desi o solutie optionala, este extrem de recomandata de catre specialisti. In principiu, acest element de constructie poate transforma un spatiu relativ sezonier, intr-un spatiu util, indiferent de perioada anului.

Ce tip de acoperis sa aleg pentru terasa?

Exista  o multime de materiale din care puteti construi un acoperis terasa, iar din acest motiv, alegerea solutiei potrivite pentru propriul proiect poate fi relativ dificila. Inainte de a va hotari cu privire la acest capitol, iata cateva aspecte pe care ar trebui sa le aveti in vedere:

  • Zona in care se afla constructia: Urmeaza sa construiti un acoperis pentru o terasa aflata la munte, la mare sau la campie? Mediul inconjurator este umed sau mai degraba uscat? Retineti faptul ca factorii de mediu pot influenta in mod direct rezistenta materialelor. De asemenea, este necesar sa luati in considerare directia curentilor de aer, pentru a putea stabili forma acoperisului;
  • Structura de rezistenta a terasei: Care este greutatea maxima pe care terasa dumneavoastra o va putea suporta? Va fi necesar sa consolidati constructia inainte de montarea acoperisului pentru terasa? In anumite situatii, in functie de scopul constructiei, utilizarea anumitor tipuri de materiale ar putea fi chiar imposibila. In plus, desi ati putea fi tentat sa credeti ca un acoperis pe structura usoara este o alegere general valabila, acesta nu se preteaza pentru toate constructiile.

In general, recomandam tuturor persoanelor interesate de realizarea unui acoperis pentru terasa sa contacteze, in prealabil, o echipa de profesionisti pentru a putea obtine consultanta de specialitate.

acoperis terasa inchisa (veranda)

Acum ca am stabilit o parte dintre aspectele de care va trebui sa tineti cont in realizarea proiectului, iata care sunt materialele cele mai des utilizate pentru realizarea unui astfel de acoperis:

Tigla metalica

Principalul avantaj al unui acoperis din tigla metalica il reprezinta greutatea scazuta si rezistenta sporita. Acest material reprezinta, de altfel, una dintre cele mai populare alegeri in ceea ce priveste invelirea acoperisurilor din Romania.

Tigla ceramica

Tigla ceramica este mai grea decat cea metalica, astfel ca acoperisul terasei va avea nevoie de o structura destul de rezistenta. Cu toate acestea, tigla ceramica are proprietati foarte bune de izolare, asa ca nu veti simti disconfortul creat de temperatura exterioara nefavorabila. Acoperisul din tigla ceramica este una dintre cele mai vechi si raspandite solutii de acoperire a cladirilor din Romania si nu numai.

Tigla din beton 

Tigla din beton reprezinta, intr-o oarecare masura, varianta moderna a tiglei ceramice. Acestea beneficiaza de foarte bune proprietati termice, dar si de rezistenta crescuta la impact. In plus, acoperisurile acoperite cu tigla din beton pot fi construite in orice tip de relief sau mediu climatic.

Tabla faltuita

Tabla faltuita este fabricata din foi din tabla clasica, modelate cu ajutorul unui aparat special. Aceasta este foarte usor de montat pe acoperis si, in egala masura, este o varianta mult mai economica, in comparatie cu tigla metalica.

Mai mult decat atat, sistemul de prindere nu presupune perforarea, astfel ca acoperisul din tabla faltuita este mai putin predispusa ruginii.

Alte tipuri de acoperis

In timp ce alegerile clasice pot fi foarte accesibile si economice, din ce in ce mai multi producatori ofera solutii moderne pentru construirea unui acoperis terasa. Iata alte tipuri de acoperis pentru care veti putea opta:

Acoperis retractabil din aluminiu

Acoperisul retractabil din aluminiu pentru terasa este o solutie extrem de moderna, versatila si eficienta, in acelasi timp. 

Principalul avantaj al acestei solutii il reprezinta faptul ca permite beneficiarilor accesul la soare si lumina, iar atunci cand vremea nu mai permite acest lucru, acoperisul poate fi pus in functiune foarte usor.

In plus, aluminiul este un metal foarte usor, care nu ingreuneaza structura de rezistenta si, in egala masura, permite o foarte buna izolare a terasei.

Acoperis din sticla securizata

Un acoperis construit din sticla securizata se va face cu siguranta remarcat foarte usor. Acest element de design creeaza utilizatorilor senzatia de spatiu, si in acelasi timp ii protejeaza de vremea de afara.

Acest tip de solutie poate fi folosit atat in constructiile rezidentiale, cat si in cele comerciale – restaurante, cafenele, hoteluri, etc. 

Totusi, trebuie notat faptul ca sticla poate crea un efect de sera, astfel ca terasa acoperita cu sticla securizata ar putea avea nevoie de un sistem de aerisire performant.

Acoperis din placi de policarbonat

Din punct de vedere al costurilor, precum si al timpului de montare, acoperisul din policarbonat este cel mai eficient. Acesta poate fi achizitionat relativ ieftin, iar montarea usoara reduce, de asemenea, costul de manopera.

In plus, policarbonatul este un material foarte usor. Astfel, structura acoperisului poate fi construita din lemn, care, de asemenea, este foarte accesibil.

Asemenea sticlei, policarbonatul se poate incinge vara, astfel ca, daca terasa va fi inchisa complet, ar putea necesita solutii de aerisire. 

terasa in aer liber cu acoperis din sticla

Caracteristici privind calitatea

In primul rand, trebuie sa mentionam faptul ca pretul influenteaza in mod direct calitatea. Iar o calitate indoielnica genereaza pe termen lung costuri suplimentare, crescand costul investitiei mai mult decat v-ati putea imagina.

Asadar, va recomandam sa nu faceti niciodata rabat de la calitate. Iata care sunt principalele caracteristici privind calitatea unui acoperis terasa:

  • Rezistenta: Materialele folosite in construirea acoperisului pentru terasa dumneavoastra ar trebui sa va ofere cel putin un minim de garantie privind rezistenta la impact (grindina), mediu (umiditate, sare, etc.) sau alti factori de influenta;
  • Elasticitate: Nu este o noutate faptul ca pamantul se misca si, odata cu acesta, se va misca si constructia. Acoperisul terasei ar trebui sa fie suficient de elastic pentru a suporta acest tip de stres generat de miscare;
  • Montaj: Nu doar calitatea materialelor trebuie luata in considerare. Montajul este, de asemenea, extrem de important. De exemplu, cuiele trebuie plasare in mod strategic, pentru a preveni eventuale daune. Retineti ca este de preferat sa apelati intotdeauna la o echipa de profesionisti pentru o astfel de lucrare.
acoperis terasa cu tigla

Care este pretul unui acoperis pentru terasa?

Pretul pentru montarea unui acoperis terasa variaza in functie de mai multi factori. Printre altele, materialul folosit sau complexitatea proiectului dicteaza in mod direct costurile.

Pentru obtinerea unei oferte personalizate, este intotdeauna de preferat sa contactati o echipa de profesionisti. Acestia vor putea identifica particularitatile proiectului dumneavoastra si vor putea genera o solutie adaptata propriilor nevoi.

Totusi, pentru a va forma o idee, trebuie sa stiti ca tarifele se calculeaza pe metru patrat si sunt cuprinse intre 14 si 50 de lei. De asemenea, va trebui sa luati in calcul daca proiectul dumneavoastra presupune si instalarea sistemului pluvial, jgheaburi, burlane, etc., sau a altor accesorii.

Iata cateva tarife de referinta:

MaterialPret per metru patrat
Tigla ceramicade la 30 Lei
Tigla din betonde la 30 Lei
Tigla metalicade la 25 Lei
Tabla faltuitade la 35 Lei

Cum putem ingriji acoperisul pentru a rezista in timp?

Indiferent de calitatea materialelor sau a manoperei, pentru a rezista mai bine in timp, un acoperis terasa are nevoie de ingrijire corespunzatoare. 

Iata cateva sfaturi despre cum puteti avea grija de acoperisul terasei dumneavoastra:

  • Curatare: Praful si mizeria pot fi considerati inamicii principali ai acoperisurilor, indiferent de materialul din care acestea sunt construite. Pentru a evita cheltuielile cu reparatii, curatati acoperisul terasei de cel putin doua ori pe an;
  • Inspectare: Verificati periodic suprafata acoperisului. Daca identificati imperfectiuni, daune sau alte probleme, discutati de indata cu o echipa pentru a le rezolva. In caz contrar, acestea se pot agrava si pot conduce chiar la distrugerea completa a acoperisului.

Dupa cum v-ati dat seama deja, ingrijirea acoperisului este mai degraba o investitie decat o cheltuiala. Mai mult, chiar daca timpul nu va permite sa ingrijiti corespunzator acoperisul terasei, apelati la o companie specializata.

Asadar, retinem ca acoperisurile teraselor pot fi construite din mai multe tipuri de materiale, fiecare avand caracteristici unice. De asemenea, indiferent de utilitatea terasei, calitatea nu trebuie compromisa sub nicio forma.

Desi speram ca am acoperit in acest material majoritatea informatiilor de baza, daca mai aveti intrebari legate de montarea unui acoperis pentru terasa, nu ezitati sa luati legatura cu o echipa de specialisti.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.