Usi de interior

usi de interior

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Compartimetarea cu incaperi a spatiului construit este masura prin care o cladire devine functionala in scop de locuire sau desfasurare de activitati lucrative. Protejarea acestor spatii fata de restul zonelor comune se face cu usi de interior. In functie de preferinte estetice si, mai ales, de necesitati pratice, ce tin de confort si siguranta, aceste usi pentru interior pot fi personalizate.

Prezentare usi de interior

Solutia de inchidere a spatiului de intrare intr-o camera se bazeaza pe montarea de usi de interior. Produsele de acest tip se vor comanda si ulterior produce de catre o firma specializata la dimensiunile cerute de beneficiar. Cu aceasta ocazie se va cauta obtinerea unor serii de beneficii, acestea referindu-se la:

 • Calitatea etansarii intre partea mobila si toc;
 • Silentioziatatea manevrarii usii si al sistemului de inchidere;
 • Gradul de izolatie termica si fonica;
 • Nivelul de rigiditate in caz de efractie;
 • Rezistenta in utilizare pe termen lung;
 • Simplitatea intretinerii curente;
 • Acces rapid la servisare sau reparatii;
 • Aspect estetic coordonat cu finisajele si stilul cladirii.

Avand in vedere acest set de caracteristici, puteti face o solicitare clara si directionata spre propriile necesitati legate de usi de interior. Impreuna cu profesionistii din domeniu rezultatul care se obtine va ingloba eficienta si durata mare de utilizare.

usi interior

Tipuri de usi pentru interior

Calitatile usilor pentru interior trebuie sa fie adaptate cu modul in care vor fi folosite. In mod clar, aceste usi trebuie sa fie suficient de rezistente din punct de vedere mecanic la nivel de feronerie, a materialelor din care sunt fabricate si a finisajelor ce le sunt aplicate.

Intretinerea unor usi de interior trebuie sa se realizeze cu usurinta, iar eventuale reparatii, ori refaceri ale stratului de finisare sa fie accesibile, inclusiv din punct de vedere financiar.

Pentru a indentifica mai usor variantele de materiale din care se pot produce usi pentru interior, va prezentam in continuare detalii despre fiecare in parte:

Usi din lemn

Folosirea lemnului de esenta tare pentru usi de interior este o pratica curenta. Prelucrarea acestui material permite realizarea de modele estetice deosebite.

Finisarea lemnului pentru usi de interior contribuie la cresterea aportului estetic oferit de aceasta accesorizare a incaperilor. Avand la indemana o varietate dimensionala mare la care se pot produce, nu se pune problema ca golurile lasate pentru usi sa nu poata fi acoperite.

In functie de grosimea lemnului folosit, dar si a esentei acestuia, nivelul indicelui de termoizolatie poate sa varieze, insa, in general, va fi foarte bun. Norma de fonoizolatie este la randu-i acceptabila daca se folosesc sisteme de feronerie si garnituri de calitate.

De calitatea feroneriei va depinde si nivelul de opunere al usilor in caz de efractie. Se pot produce usi interioare ce au panoul foii de usa plin, sau aceasta poate fi intrerupt pe zone in care se monteaza sticla securizata clara sau mata. Estetica usilor de interior din lemn este preferata, in special, in locuintele rezidentiale;

usi din lemn

Usi din aluminiu

Tamplaria din aluminiu este solutia moderna cu care se fabrica usi destinate incaperilor. Profilul din aluminiu este utilizat atat pentru realizarea tocului de usa, cat si pentru rama usii.

Pentru umplerea foilor de usa se poate opta pentru varianta plina realizata cu paneluri termoizolatoare, sau o combinatie intre panel si sticla termoizolanta. In oricare dintre situatii, calitatea etansarii termice si fonice va fi excelenta.

Usile din aluminiu sunt, de regula, solicitate pentru spatii de institutii sau birouri, insa oricand pot fi alese si pentru zona rezidentiala. In privinta normei de securitate impotriva efractiei, profilul din aluminiu este preferat deoarece poate sustine feronerie cu multiple puncte de inchidere si sisteme tip yala speciale. Apectul estetic se incadreaza in zona designului industrial, insa se poate opta si pentru profil colorat;

usi din aluminiu

Usi din PVC

Profilul PVC pentru construirea de usi de interior este cel mai apreciat de toti beneficiarii. Fiind vorba despre un material usor de intretinut si ale carui proprietati termo si fonoizolante sunt deja cunoscute de la ferestrele PVC, a fost adoptat rapid si pentru usi.

Avantajul acestor usi consta si in faptul ca exista un paletar de culori din care se poate alege nuanta cu care se pot infolia aceste profile PVC. Este cea mai simpla si simultan economica varianta prin care intretinerea ulterioara a usilor de interior se poate realiza.

Durabilitatea, sistemele de feronerie silentioase, inchiderea ferma pe toc, sunt beneficii pe care toti utilizatorii le doresc. In functie de preferinte, se pot construi usi de interior care includ geam termopan, sau pot fi complet acoperite cu panel termoizolant.

us idin pvc

Optiunea in privinta usilor de interior trebuie sa fie axata, in principal, pe indentificarea rolului pe care il vor avea. Doriti usi pentru dormitor sau usi pentru separarea incaperilor de birouri? In mod evident, exista diferente in ceea ce priveste materialul cu care se fabrica, prin urmare optati pentru varianta potrivita.

Caracteristicile si calitatea usilor

Usile interioare, indiferent de materialul din care sunt produse, trebuie sa indeplineasca o suma de caracteristici care sa se plieze perfect pe modalitatea in care vor fi utilizate, astfel:

 • Sa fie durabile, astfel incat manevrarile repetate sa nu le afecteze structura sau feroneria;
 • Sa poata fi echipate cu feronerie la nivelul solicitat de beneficiar;
 • Sa detina un coeficient cat mai bun pentru izolare termica si fonica;
 • Sa poata fi curatate si intretinute periodic fara consum exagerat de timp si fonduri;
 • Sa poata fi adaptate estetic in functie de preferinte;
 • Sa permita servisare sau reparatii, la preturi decente, cand este necesar.

Oricare dintre aceste necesitati practice ale usilor din interior pot fi indentificate la cele mai multe dintre materialele disponibile pentru producerea lor. Aflati in continuare care sunt constituentii pentru obtinerea calitatii usilor de interior:

 • Geam termoizolant – Cand se opteaza pentru includerea unor zone vitrate in panoul unei usi de interior, aceasta manopera se va realiza prin folosirea unei sticle termoizolante. Operatiunea este comuna, in special, pentru usile cu profil din aluminiu sau PVC. Proprietatile acestei sticle sunt cunoscute si sustin intregul ansamblu al usii in scop de eficientizare energetica a spatiului unei camere;
 • Profil de calitate superioara – Profilul multicameral este solutia recomandata pentru contruirea de usi pentru interior. Fie ca este din PVC, fie din aluminiu, profilul trebuie sa reduca transferul de energie termica si fonica intre interiorul camerei si restul cladirii. Cu cat aceste profile au mai multe camere de aer, cu atat adancimea lor va fi mai mare. Acest avantaj se transfera pozitiv in posibilitatea folosirii unei feronerii de foarte buna calitate, inclusiv pentru sistemul de inchidere cu yala;
 • Feronerie de calitate – Sustinerea mecanica a foilor de usi interioare se bazeaza pe feronerie. De la balamale la manere si yale, tot ceea ce tine de manavrare repetata trebuie sa fie fiabil, silentios si sigur. Trebuie sa existe o corelare directa intre calitatea feroneriei si cea a profilului din care sunt fabricate usile interioare;
 • Montaj corect – In toate domeniile, profesionalismul lucrarilor nu va lasa loc pentru greseli. Si pentru montarea usilor din interior apelati la o echipa profesionista. Vor fi necesare pentru acest demers materiale consumabile, unelte, dar si experienta. Alinierea usilor fata de pereti, precum si reglajul dupa montaj, sunt elemente ce ofera beneficiatului certitudinea unei utilizari confortabile.
usi interioare camera

De ce sunt o solutie ideala pentru orice cladire?

Atat timp cat constructia respecta norme legate de eficienta energetica, este recomandat ca si usile din interior sa fie dotate cu aceasta performanta. Prin montarea acestor usi, pastrarea caldurii pe timp de iarna, sau a racorii pe timp de vara in incaperi, contribuie la diminuarea costurilor de intretinere. Iata care sunt argumentele pentru care merita sa optati pentru usi de interior de calitate:

 • Izolatie termica – Se obtine prin alegerea unui material cu proprietati verificate in privinta limitarii transferului de energie intre medii;
 • Izolatie fonica – Este o norma esentiala, in special, pentru spatiile de locuit si, de regula, vine la pachet cu izolarea termica datorita structurii materialului din care se produc usile de interior;
 • Durabilitate – Prin cumulare, proprietatile fiecarui material din care sunt fabricate usile interioare contribuie la extinderea duratei de folosire pentru foarte multi ani. Intretinerea curenta joaca un rol important, de aceea nu trebuie neglijata;
 • Siguranta la efractie – In functie de necesitati si de locul in care sunt montate usile pentru interior, se poate opta pentru montarea unor sisteme de securitate impotriva patrunderii neautorizate. Masura este solicitata, in special, in cladiri comerciale.

Profitand de tehnologia de inchidere a incaperilor cu usi de interior nu faceti altceva decat sa maximizati confortul, intimitatea si sa diminuati costurile legate de incalzire si climatizare. Este necesar, insa, sa aveti o abordare corecta in privinta alegerii materialului pentru usi, prin urmare consultanta oferita de un arhitect este utila.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.