Usi de exterior

usi de exterior

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Modalitatea de acces in cladiri se realizeaza prin intermediul golurilor prevazute pentru montarea de usi de exterior. Aceste usi trebuie sa fie alese in corelare cu scopul pentru care va fi folosita constructia, nivelul de siguranta pe care trebuie sa-l ofere, dar si in functie de efectul factorilor de clima si urbani. Aspectul estetic este relativ usor de obtinut datorita variantelor multiple de finisare.

Prezentare usi de exterior

Prin usi de exterior se intelege includerea in spatiul destinat a unui produs ce poate sa faca fata cerintelor pentru care va fi folosit. Acest produs nu se realizeaza in santier de catre constructori, ci va fi comandat separat. Montajul, predarea spre utilizare si servisarea sunt aspecte pe care firma producatoare, sau cea care comercializeaza, le are in portofoliu.

De calitatea acestui produs vor depinde si beneficiile pe care proprietarul le va avea, cu referire la:

 • Eficienta inchiderii foi de usa pe toc.
 • Nivelul de izolare termica si fonica.
 • Gradul de siguranta impotriva efractiei.
 • Durata mare de utilizare, fara reparatii.
 • Intretinere curenta simpla.
 • Servisare rapida si ieftina.

Toate aceste caracteristici, sau doar acelea pe care le doriti in mod special pentru usi exterior, pot fi solicitate comerciantului drept preferinte la decizia de achizitie. Consultanta in acest domeniu este importanta, prin urmare ascultati sfaturile profesionistilor.

usi exterior

Tipuri de usi pentru exterior

Diferenta dintre gama de usi exterioare si cele pentru interior se refera in principal la capacitatea primelor dintre ele de a rezista timp indelungat la actiunea factorilor meteo.

In functie de materialul din care sunt produse si metodele de finisare cu care sunt fabricate, aceasta durata de viata difera. Se va lua in considerare ca unele materiale ofera o durata mai mica a timpului pana la care trebuie sa fie reconditionat stratul de finisaj.

Pentru aceste motive va prezentam cele mai comune materiale din care se cofectioneaza actualmente usi de exterior.

Usi din lemn

Lemnul pare sa fie cel mai solicitat material din care sunt fabricate usi pentru exterior si cu care se vor dotata cladirile rezidentiale. Motivul este legat de caldura acestui material si de faptul ca se doreste folosirea in cat mai mare masura a materialelor naturale.

In mod special se va opta pentru lemn de esenta tare pentru a oferi structurii usii un potential solid in privinta sigurantei impotriva efractiei. Usile de exterior sunt in totalitate din lemn, atat tocul cat si foaia de usa.

La cerere se pot realiza decupaje in care se insereaza bucati din sticla securizata.

usi exterioare din lemn

Usi din aluminiu

Profilurile din aluminiu sunt parte componenta a usilor din aluminiu. Acestea fie au foaia de usa integral realizata din panou termoizolator, fie o combinatie intre acesta si sticla termopan rezistenta la efractie.

Aceasta gama de usi sunt alese in special pentru cladiri de firma, sau alte constructii care adapostesc activitati comerciale ori pentru servicii din administratiile locale.

Nu este exclus sa fie montate usi pentru exterior realizate pe baza de tocarie din aluminiu si la intrarile in blocuri sau alte cladiri pentru locuit. Acest tip de usi, montate la exterior, pot sa asigure un nivel foarte bun de izolare termica si fonica.

usi exterioare din aluminiu

Usi din PVC

Cu profil din PVC si in combinatie cu sticla termopan sau panouri termoizolante puteti solicita producerea de usi exterior pentru o mare diversitate de constructii.

Performanta lor energetica este convenabila, lucru care le califica pentru atingerea scopului de izolare la temperaturi joase, ridicate si zgomot.

Varietatea de modele cu referire la modul in care este confectionat panoul usii reprezinta inca un atu pentru aceste usi de exterior. Pot fi deasemenea dotate cu feronerie specializata pentru siguranta patrunderii prin forta, atat la nivel de balamale cat si legat de sistemul de inchidere cu yala.

usi exterioare din pvc

Usi blindate

Usile blindate sunt concepute special pentru a nu putea fi deschise si pentru a nu permite patrunderea focului in cladire la acest nivel. Sunt confectionate integral din otel de foarte buna calitate, iar panoul contine elemente de siguranta special asezate si unificate cu cele doua fete ale usii.

Scopul utilizarii acestor usi blindate drept usi de exterior este evident si decizia tine de nivelul de sigurata urmarit pentru protectia bunurilor si persoanelor aflate intr-o cladire.

Luarea unei decizii in privinta tipului de usa de exterior trebuie sa fie facuta in raport cu necesarul maxim pe care il puteti anticipa. Sunt situatii in care acest necesar este justificat, insa tot atat de usor puteti consuma fonduri ce nu justifica folosirea unor usi blindate, spre exemplu.

usa blindata

Caracteristicile si calitatea usilor

De la o usa montata in exterior se pretinde ca structura sa fie atat de solida incat sa reziste si sa raspunda eficient la intregul set de caracteristici necesare scopului utilizarii, adica:

 • Sa fie suficient de solida pentru multiple cicluri de deschidere si inchidere.
 • Sa detina un sistem complet si complex (dupa necesitati) de blocare (yala multipunct) pentru inchidere.
 • Sa fie eficienta energetic si fonoacustic.
 • Sa reziste la tentativa de efractie.
 • Sa poata fi servisata rapid si cu costuri decente.
 • Sa aiba un design adaptat cu restul cladirii.

Pentru a beneficia de aceste avantaje este util sa urmariti cateva caracteristici pe care materialul din care este confectionata usa de exterior trebuie sa le detina.

 • Panel de clasa superioara – Panelul termoizolator cu care sunt dotate usile din profil PVC sau aluminiu, trebuie sa detina calitati termo si fonizolante foarte bune.
 • Profil de calitate superioara – Fie ca folositi profil din aluminiu sau profil din PVC, acestea vor fi alese dintre variantele ce sunt dotate la interior cu cat mai multe camere de aer. Volumul de aer retinut de aceste camere este cel care ofera protectia termica si fonica la nivel de tocarie. Simultan, grosimea profilului din otel care rigidizeaza tocaria trebuie sa fie cat mai mare.
 • Feronerie de calitate – Avand in vedere ca aceste usi de exterior sunt folosite frecvent si in plus trebuie sa detina un nivel ridicat de siguranta, feroneria va fi de cea mai buna calitate. Adancimea profilului permite montarea de feronerie cu puncte multiple de inchidere, precum si o yala de calitate.
 • Montaj corect – La montaj alinierea usilor pentru exterior pe cele trei axe si folosirea de materiale dedicate pentru umplerea golurilor perimetrale, sunt pasi de lucru esentiali. Folosindu-va de serviciile unui montator profesionist sunteti siguri ca veti utiliza in cele mai bune conditii usile de intrare in cladire.
usa de intrare

De ce sunt o solutie ideala pentru orice cladire?

Produsele dedicate sunt recomandate in orice lucrare de constructie. Usile pentru exeterior se incadreaza perfect la aceasta situatie deoarece:

 • Sunt proiectate pentru a fi folosite in spatiul exterior cladirii.
 • Sunt produse cu materiale si tehnologii ce intrunesc cerintele folosirii.

In aceasta situatie veti avea acces si la suplimentarea acestor beneficii cand aveti nevoie de usi de exterior ce trebuie sa ofere:

 • Izolatie termica – Grosimea, compozitia materialului si tehnologia de producere a foilor de usa exterioare pot asigura gradul de izolatie termica si fonica necesare.
 • Izolatie fonica – Structura celulara inclusa, precum si densitatea materialelor sunt factori ce conduc la atenuarea semnificativa a zgomotului exterior ce ar putea afecta confortul la interior.
 • Durabilitate – Rezistenta fiecarui material in parte este criteriul pe care va bazati atunci cand doriti usi care sa dureze zeci de ani si care pot fi reconditionate repetitiv.
 • Siguranta la efractie – Combinatia intre structura fizica a materialelor si sistemele de feronerie montate sunt cheia pentru a avea in exploatare usi de exterior rezistente la efractie.

Concluzie

Inainte de a lua o decizie in privinta tipului de usi pentru exterior pe care le comandati, verificati impreuna cu arhitectul variantele existente. Incercati sa gasiti un echilibru intre partea estetica si cea practica, insa niciodata nu lasati nebifata partea legata de siguranta. O usa de exterior trebuie sa combine cat mai multe dintre caracteristicile prezentate.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.