Usi aluminiu

usi din aluminiu

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Usile principale de acces si cele din interiorul cladirilor sunt elemente indispensabile pentru orice tip de constructie. Stabilirea celui mai bun material pentru constructia usilor tine de dorinta beneficiarului sau de modul in care proiectantul a apreciat ca este necesar.

O solutie in acest sens sunt usile din aluminiu, care sunt recunoscute pentru durabilitatea pe care o au, indiferent de cladirea in care sunt instalate.

Ce sunt usile din aluminiu?

Folosirea aluminiului pentru productia de tamplarie dedicata usilor, include realizarea canatului si a tocului. Acest material este apreciat, in special, pentru durata mare de utilizare, dar si pentru un vizibil aport la ridicarea nivelului de termoizolare si fonoizolare.

Locatia unde se pot instala usi din aluminiu este variata si sta doar la aprecirea proprietarilor de cladiri rezidentiale sau tip sediu de firma.

Cu usi din aluminiu se vor putea inchide goluri specifice atat in exterior, cat si in interiorul constructiilor, beneficiind de:

 • Un profil multicameral specializat pentru aceasta aplicatie;
 • Un profil foarte rezistent la intemperii, diferente de temperatura si radiatia solara, dar si antiefratie;
 • Un profil cu caracteristici estetice agreate de specialistii in design pentru constructii.

Tipuri de usi din aluminiu

Avantajul acestui material este legat de faptul ca poate fi prelucrat cu usurinta, pentru cele doua utilizari ale usilor – interior sau exterior.

Configuratia camerala a profilului si posiblitatea aplicarii diferentiata a sistemelor de feronerie si garnituri de etansare ofera o alegere confortabila pentru:

Usi pentru interior

Folosirea acestor usi la interior este legata, in mod deosebit, de activitatile comerciale, servicii sau pentru productie. Se prespune, in mod justificat, ca folosirea usilor in aceste cladiri se face la un nivel de trafic repetat zilnic, prin urmare este necesar un raspuns de eficienta si durabilitate.

Costurile de intretinere trebuie sa fie reduse, iar acest lucru este oferit de usile cu profil aluminiu. In functie de proiect sau preferinte, aceste usi se pot fabrica in mai multe variante: cu sticla termopan pe toata suprafata sau pe jumatate, ori cu panou termopan pe toata suprafata.

Sticla si panoul termopan ofera aceleasi caracteristici de izolatie termica si fonica, prin urmare scopul alegerii tine doar de partea estetica sau practica.

usa din aluminiu vitrata pentru interior

Usi pentru exterior

Cele mai multe dintre usi cu tocaria si canat din aluminiu sunt asociate cu intrarea intr-o cladire. Beneficiile sunt evidente si vor sustine necesarul de siguranta la efractie, dar si rezistenta in legatura cu expunerea la mediul exterior.

Pot fi instalate fie in locatii rezidentiale, insa, in mod deosebit, sunt solicitate la constructiile din comert, administratie locala, spitale, centre de sanatate, oricare alte locatii publice sau din comert si productie.

Acordul cromatic al usilor cu profil din aluminiu se face usor, pentru ca acest material poate fi vopsit in culoarea necesara. Efectul antiefractie este consistent, prin urmare, cand este urmarit, va oferi liniste proprietarilor.

usa de intrare din aluminiu

Caracteristici usi din aluminiu

Odata ce ati optat pentru acest material, este de asteptat ca rezultatele pe termen lung sa fie foarte bune.

Ramane, insa, important sa comandati usi din aluminiu fabricate cu profil de calitate, atat pentru uz la interior, cat mai ales pentru usile de acces in cladiri. Caracteristicile ce ies in evidenta sunt prezentate in continuare:

 • Durabile, usor de produs si instalat. Beneficiati de consum redus pentru intretinere;
 • Coeficient ridicat pentru termoizolare, care sustine semnificativ reducerea consumului cu producerea caldurii in cladire;
 • Aport de cel putin 50% in scop de diminuare a impactului fonic din exterior;
 • Rezistenta foarte buna la incercarea de patrundere neautorizata;
 • Pot fi produse la cote dimensionale peste media normala. Accepta inclusiv vitraj de mare dimensiune;
 • Pot fi vopsite in culoarea necesara aspectului constructiei;
 • Pot fi adaptate pentru uz comercial sau rezidential;
 • Sunt servisate rapid, iar costurile sunt accesibile.
usa din aluminiu vitrata pentru exterior

Cum determinam calitatea usilor?

Calitatea este un aspect pe care trebuie sa-l urmariti la acest produs. Motivul principal este ca, montand acest tip de usi, va asteptati sa le utilizati cel putin 10 ani, fara a intampina vreun defect.

Mai mult, sunteti indreptatiti sa pretindeti ca avantajele expuse de producatorii materialelor din care sunt fabricate, sa se indeplineasca in realitate. Iata care sunt lucrurile de urmarit pentru toate componentele unei usi din aluminiu:

 • Geam termoizolant – Includerea in corpul usii a geamului termoizolant este o practica curenta, atunci cand se doreste acest lucru. Aceasta componenta trebuie sa indeplineasca caracteristicile pe care le-ati solicitat, pe mai multe directii: tip de sticla, numarul de foi de sticla, tipul de gaz inert care se injecteaza in camerele dintre foile de sticla, varianta de sticla (clara sau mata). De regula, producatorul tamplariei pentru usi lucreaza in colaborare cu producatorul geamului termoizolant. Cunoscandu-se variantele de profil din aluminiu, adaptarea pachetelor cu sticla izolatoare se realizeaza perfect;
 • Panel – Panoul termoizolator este conceput sa inlocuiasca sticla izolanta a unei usi. Este o solutie economica si simultan eficienta pentru ca, astfel, spatiul din spatele usii este protejat complet: termic, fonic si vizual. Acest panel mentine intr-o foarte mare masura caracteristicile geamului termoizolant;
 • Profil de clasa superioara – Nivelul de calitate al profilului induce produsului caracteristici deosebite. De la numarul de camere de aer, la forma si modul in care este prelucrat in fabrica, profilul este capabil sa reduca eficient schimbul de energie si de presiune sonora la nivel de toc si canat. Pe termen lung, un profil calitativ scuteste cheltuieli ce ar putea aparea chiar in primul an de utilizare;
 • Feronerie de calitate – Feroneria usilor din aluminiu are un grad mare de preluare al efortului de utilizare. O feronerie calitativa va suporta mii de cicluri de inchidere-deschidere, fara sa fie necesara vreo interventie de service. In plus, accentul este pus pe presiunea ce este aplicata de feronerie asupra sistemului de garnituri de etansare. O presare corecta induce automat o etansare eficienta la scurgerile de apa si curenti de aer;
 • Montaj corect – Atata vreme cat toate materiale prezentate anterior sunt incadrate in clasa superioara de calitate, atunci merita ca montajul sa fie facut corect. Exista standarde si norme in acest sens, iar aplicarea lor este garantata atunci cand apelati la o echipa profesionista.
usa armonica din aluminiu

De ce sa alegem usile din aluminiu?

Aspectele importante fiind deja mentionate, incercam sa punctam, in continuare, principalele motive pentru care ati putea alege montarea de usi din aluminiu:

 • Izolatie termica – Se pleaca de la necesitatea obtinerii unui mediu interior confortabil, cat timp cladirea beneficiaza de aparatura moderna de incalzire si climatizare. Este de dorit ca rata de consum sa devina eficienta, iar acest lucru se poate realiza fara exceptie atunci cand montati usi cu structura din aluminiu;
 • Izolatie fonica – Pentru protejarea holului de acces de zgomotul stradal sau pentru protejarea angajatilor in incaperi de zgomotul de pe holurile cladirii, folosirea usilor cu profil din aluminiu este o solutie viabila;
 • Siguranta la efractie – Protectia proprietatii si a persoanelor ce o ocupa este o prioritate in fata incercarilor de efractie. Folosind produse dedicate pentru incuietori, merita sa aveti si un suport solid pe care acestea sa fie montate. Profilele usilor din aluminiu sunt capabile sa ofere acest suport impreuna cu intreaga structura a usii.

Avantaje fata de celelalte tehnologii?

In mod cert, fiecare material/tehnologie prin care se realizeaza usi pentru interior si exterior aduce, de la sine, avantaje si dezavantaje.

Vom prezenta, in continuare, care sunt aspectele pe care va puteti baza atunci cand comandati usi ce au drept structura aluminiul, comprativ cu usile din lemn sau cele din PVC.

VS Usi din lemn

Indiferent de esenta lemnului din care sunt construite usile, folosirea aluminiului ofera o rezistenta incomparabila in timp. Acest material este imun la factorii de mediu, nu isi schimba calitatile la suprafata si nici in profunzime.

Durabilitatea este atat de mare incat aproape ca nu are nevoie de intretinere anuala, asa cum se procedeaza cu tocaria din lemn. Drept bonus, o usa din aluminiu se va inchide perfect pe toc, indiferent de cati ani este utilizata si cate cicluri de utilizare va avea.

VS Usi din PVC

Beneficiul cel mai important fata de usile din PVC este ca aluminiul permite proiectarea de usi cu dimensiuni foarte mari.

Rigiditatea acestui material ofera designerilor posibilitatea de a solicita, inclusiv, vitraje de mari dimensiuni pe tocarii si canate din aluminiu.

Fata de PVC, aluminiul se remarca prin rezistenta la majoritatea factorilor de stres obisnuiti, fara ca acestia sa-si puna amprenta pe suprafata acestuia.

Sunt, totusi, necesare verificari periodice ale feroneriei si garniturilor, lucru care se intampla la orice usa din aceasta categorie.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.