Usi din PVC

usi din pvc vitrate

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Consolidarea conditiilor de confort in interiorul incaperilor se bazeaza pe cateva componente ce trebuie asigurate cu produse de calitate. Unul dintre acestea se refera la usile care inchid golurile prevazute de constructor.

Cu cat aceste produse au peformante ridicate in privinta termo si fonoizolarii, cu atat confortul va fi mai bun. Folosirea de usi din PVC este una dintre cele mai agreate variante.

Ce sunt usile din PVC?

Usile din PVC sunt catalogate ca produse dedicate scopului de limitare activa a pierderilor de caldura din incaperi, dar si pentru protectia fonica a interioarelor. Aceste produse inglobeaza materiale specializate pentru scopul propus, astfel ca beneficiile ce sunt resimtite raman active pentru ani la rand.

Materialul care asigura structura usilor este PVC, care este prelucrat in profile ce vor oferi simultan avantaje importante, precum:

 • Flexibilitate la fabricarea modelelor de usi;
 • Durata mare de folosinta;
 • Rezistenta si conditii de intretinere facile;
 • Adaptabilitate cromatica cu designul cladirii.

Alegerea modelului de profile pentru usi din PVC este o chestiune de preferinta, insa in privinta nivelurilor de termoizolare si fonoizolare, se vor identifica profile si sticla termopan (daca este necesara) in coordonare cu indicatiile din proiectul cladirii.

Tipuri de usi din PVC

Destinatia usilor realizate cu profil din PVC este dubla. Pot fi montate atat la interior, dar si la exterior, atunci cand conditiile de utilizare permit acest lucru.

Se presupune ca efectul mediul exterior asupra acestor profile ar putea sa afecteze partea estetica. Cu toate acestea, rezistenta lor structurala este suficienta si pentru aceasta utilizare.

Drept urmare, vom analiza separat cele doua variante de montaj si posibilitatile legate de configurarea estetica si practica.

Usi pentru interior

Cele mai multe dintre solicitarile pentru usi din PVC sunt pentru inchiderea golurilor prevazute la interior. Compartimentarea spatiului prin incaperi este o necesitate pentru cele mai multe dintre cladiri.

Usile cu toc si canat din PVC inchid spatii pentru camere de locuit, birouri, sali pentru productia de bunuri sau spatii pentru servicii. Se creaza, astfel, o zona delimitata ce va fi protejata impotriva zgomotului din restul cladirii si va mentine caldura sau aerul climatizat in interiorul camerei.

Acest lucru este obtinut atat prin profilele din PVC, dar si cu ajutorul panelurilor termoizolatoare sau sticlei termopan care inchide canatul usii. Inchiderea perfecta pe toc este mentinuta de garniturile de etansare, miscarea fiind asigura de feroneria cu care este dotata usa.

In aceste conditii termenul de utilizare pentru usile de interior este foarte mare si silentiozitatea actionarii asigurata.

usi din pvc vitrare pentru interior si exterior

Usi pentru exterior

Pentru aplicatii cu usi din PVC montate la exterior este necesar sa consultati un specialist. Nu este o greseala sa le montati, insa ar putea exista consecinte ulteriore in legatura cu expunerea structurii usii la actiunea factorilor de mediu, dar si in privina asigurarii unei bune bariere antiefractie.

Cu toate acestea, usile din PVC se pot monta la magazine, restaurante, institutii sau case particulare, cu precizarea ca vor avea nevoie de montarea unui sistem de inchidere de calitate.

In functie de dimensiuni, profilul PVC este adaptabil prin intarirea miezului din otel si a feroneriei reprezentata de balamele. Astfel, se va asigura rezistenta suficienta pentru sticla sau panelul montate, in functie de solicitare.

usi din pvc pentru exterior

Caracteristici usi din PVC

Odata cu trecerea timpului, usile cu profile din PVC au dovedit capacitatea de termoizolatie si blocarea suficient de buna a zgomotelor.

Decizia de montare fie la interior, fie in exterior, se bazeaza pe o suma de caracteristici pe care le vom prezenta in continuare:

 • Aplicatii extinse pentru mai multe domenii: rezidential, comercial, productie;
 • Imbinarea formei profilelor cu optiunea de colantare in culoare dorita;
 • Rezistenta structurala ce permite folosirea in regim de utilizare comerciala;
 • Asigura un nivel foarte bun in privinta etansarii cu sistemul de garnituri incluse;
 • Stopeaza pierderile de caldura din camere si ridica eficienta energetica a constructiei;
 • Se pot configura cu zone vitrate partial / complet sau cu paneluri termoizolatoare;
 • Pot fi configurate cu sisteme de inchidere, tip yala;
 • Instalarea se face in timp scurt, iar utilizarea efectiva este permisa in cel mult 24h.;
 • Costuri mici pentru intretinere si eventuale reparatii;
 • Sunt accesibile in privinta costurilor de fabricatie.

Constantand aceste performante, ramane sa decideti impreuna cu proiectantul cladirii sau direct cu producatorul, ce tip de usi cu profil PVC vor fi montate. Nu ratati posibilitatea de a le personaliza in culoarea de finisare dorita.

usi din pvc pentru intrare

Cum determinam calitatea usilor?

Nu este exagerat daca afirmam ca usile din PVC sunt un produs complex. Tehnologia de fabricare a profilelor multicamerale si a sticlei termoizolante, impreuna cu feroneria si garniturile de etansare, asigura calitatea acestor usi.

Pe rand, aratam ce anume trebuie indentificat in privinta calitatii fiecarei parti componente.

Geam termoizolant

Includerea geamului termoizolant este o optiune care asigura o deschidere vizuala spre spatiul de dincolo de usa. Nu veti pierde nimic din caracateristicile anuntate anterior, insa trebuie sa fiti constienti ca intimitatea intre spatii este acum scoasa din discutie.

Sticla termopan se produce cu respectarea normelor de rezistenta la impact si, simultan, cu obtinerea performantei termoizolante.

Calitatea sticlei si cum sunt tratate suprafetele acesteia, distanta dintre foile de sticla, gazul care se incarca intre foi si etansarea perfecta a pachetului ofera un produs de calitate.

Panel

Acest material are o structura ce ofera proprietati termo si fono izolatoare foarte apropiate de cele cunoscute la sticla termopan. Diferenta principala este ca va acoperi integral spatiul delimitat de tocaria usii.

Cand comandati usi din PVC, producatorul asigura, inclusiv, acest tip de panel, prin urmare calitatea materialului este una foarte buna.

Profil de clasa superioara

Prin clasa superioara se intelege, in primul rand, numarul de camere de aer din interiorul profilului. Aceasta este solutia tehnologica cu care s-a putut diminua coeficientul de transfer termic la nivel de profil.

In plus, un profil multicameral are proprietatea de a rigidiza si mai mult structura usii, prin urmare se pot solicita usi de dimensiuni mari.

Feronerie de calitate

Manevrabilitatea usilor din PVC este asigurata de elementele de feronerie. Usurinta si lipsa zgomotului in utilizare sunt argumente ca feroneria este de calitate.

Cu cat producatorul indica un numar de cicluri de manevrare mai mare, devine evident ca materialul si conceptia feroneriei se regasesc in topul acestor produse.

Montaj corect

Etapa de montare presupune o serie de pasi care impun atat folosirea de materiale consumabile profesionale, dar si unelte manuale si electrice din aceeasi categorie.

Cata vreme echipa de tehnicieni respecta acesti pasi si experienta lor este pusa la lucru, produsul va fi montat si va functiona la toti parametrii cu care a fost proiectat si fabricat.

productie usi si porti din pvc

De ce sunt o solutie ideala pentru orice cladire?

Motivul pentru care puteti alege utilizarea de usi din PVC este legat, in primul rand, de optiunile pe care le aveti: profiluri, sticla, feronerie. Pentru fiecare dintre combinatiile posibile, veti obtine de fiecare data:

 • Izolatie termica – Este cel mai cautat beneficiu. Cu cat izolatia termica este mai buna, cu atat veti inregistra scaderi semnificative pentru costul facturilor cu incalzirea iarna si climatizarea vara;
 • Izolatie fonica – Gratie utilizarii unui profil cu cat mai multe camere de aer si a unui pachet cu geam termoizolant cu proprietati de top, izolarea fonica poate atinge un coeficient de reducere de cel putin 50%;
 • Siguranta la efractie – Potentialul acestor profile din PVC este suficient, incat sa asigure o protectie buna la efractie. Nu se poate spune ca este cel mai indicat material in acest sens, insa atunci cand este utilizat in combinatie cu un sistem de alarma pentru cladire, va fi mai mult decat eficient.

Avantaje fata de celelalte tehnologii?

Este inevitabil sa aveti un semn de intrebare in legatura cu materialul pe care il alegeti drept structura pentru usi. Sunt o serie de amanunte care pot sa va usureze optiunea.

Am ales sa realizam o comparatie cu alte doua materiale uzuale pentru construirea tocurilor si canatelor pentru usi – lemnul si aluminiul.

VS Usi din lemn

Durata de utilizare este punctul forte al usilor PVC. Este suficient sa stiti ca anual, o usa din lemn necesita intretinere pe toata suprafata si pe ambele fete.

Asta inseamna consum de bani cu materialele si manopera pentru revopsire si relacuire.

In schimb, pentru tocurile si canatele de usi din PVC va fi suficient sa fie curatate cu o laveta umeda pentru eliminarea prafului sau murdariei.

Veti prefera tehnologia usilor din PVC si datorita sistemului performant de utilizare. Feroneria precisa si garniturile care etanseaza canatul de toc, nu au echivalent in cazul unor usi din lemn.

VS Usi din aluminiu

Criteriul pe care il veti lua in considerarecand veti compara cu usile din aluminiu este masa proprie a profilului care constituie structura usii. Vorbim, asadar, despre greutatea care se va adauga la structura cladirii, lucru foarte important pentru anumite proiecte.

PVC-ul este un material usor, in comparatie cu aluminiul, prin urmare este recomandat cand proiectantul il indica exclusiv. Vor fi preferate usile din PVC si atunci cand le doriti montate la interior.

Motivul tine de efectul senzorial mai cald al acestui material in comparatie cu aluminiul. Aluminiul va ramane material preferat pentru usile cladirilor din comert, industrie, afaceri.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.