Tamplarie termopan

tamplarie termopan

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Tamplaria unei ferestre sau a unei usi trebuie sa indeplineasca caracteristici ce tin de stabilitate in timp si rezistenta pentru a suporta uzura folosirii canatelor mobile de fereastra sau a foilor de usa. La ce face referire tamplarie termopan?

Pe scurt, aceasta este parte integrata a unui sistem de izolare termica si fonica la nivel de fereastra sau usa. Mai multe, haideti sa discutam in cele ce urmeaza.

Ce este o tamplarie termopan?

Prin tamplarie termopan se intelege producerea structurii de rezistenta a unei ferestre sau a unei usi, respectiv tocaria si canatul. In functie de necesitatile constructive, producatorii de profile termoizolante ofera mai multe tipuri.

Fiecare model de profil este dotat cu un anumit numar de camere de aer la interior. Cu cat un profil are mai multe camere, cu atat adancimea sa constructiva este mai mare si permite utilizarea unui pachet complex cu sticla termoizolatoare.

Materialul din care sunt produse poate fi PVC sau aluminiu. Materialul utilizat pentru tamplaria termopan are legatura directa cu dimensiunea maxima ce poate fi comandata pentru viitoarele ferestre ori usi termoizolante. 

Care este rolul unei tamplarii din termopan?

Fereastra cu rol termoizolator este un produs care inglobeaza materiale si componente diverse. Tamplaria din termopan este unul dintre aceste materiale.

Rolul sau principal este de a participa alaturi de pachetul cu geam termoizolant la reducerea cat mai accentuata a pierderilor de energie din cladire si blocarea impactului sonor din exterior.

Aceste beneficii sunt configurabile in functie de:

 • Materialul profilului cu care se fabrica o tamplarie din termopan;
 • Numarul de camere de aer cu care este dotat profilul;
 • Tipul de sticla care se monteza pe tamplarie;
 • Performanta feroneriei si numarul de ganituri de etansare.

Indiferent de varianta de tamplarie termopan pe care o veti alege, flexibilitatea caracteristicilor acestui produs va fi suficienta pentru a fi fabricat un produs de calitate pentru majoritatea cladirilor rezidentiale sau comerciale.

tamplarie termopane

Tipuri principale de materiale

Destinatia utilizarii tamplariilor termopan este principala conditie care determina alegerea materialului din care se va asambla.

Atat timp cat tineti cont de informatiile prezentate aici, dar si de indrumarile arhitectilor, rezultatul va fi perfect.

In particular, nimeni nu va impiedica sa alegeti materialul preferat, atat timp cat cotele de fabricatie nu contravin normativelor indicate de producatorii de profile termoizolatoare.

Astfel, principalele doua materiale pentru tamplarie din termopan sunt PVC-ul si aluminiul, pentru care vom face o scurta analiza de utilizare.

Tamplarie PVC

Tamplarie din PVC – Acest material este usor de fabricat cu profile multicamerale, prelucrarea sa in forma solicitata de beneficiar facandu-se foarte rapid.

Imbinarea patilor componente are la baza un proces tehnologic de sudare la nivel molecular, prin urmare tocaria si canatele care rezulta vor fi foarte rezistente.

Este putin probabil sa fie solicitata o forma de fereastra si sa nu poata fi realizata in fabrica. Beneficiul suplimentar oferit de tamplaria PVC este legat de faptul ca pot fi livrate in cateva culori de finisaj pentru ca designul sa fie compliant cu restul arhitecturii.

Durata de utilizare depaseste cu usurinta 20 de ani, iar intretinerea se face usor si cu costuri minime.

Tamplarie Aluminiu

Cu toate ca aluminiul este un metal, aflati ca greutatea sa proprie, pentru acelasi tip de tamplarie, este mai mica fata de PVC. Acest avantaj trebuie cunoscut cand este urmarita reducerea greutatii care se incarca pe fatada cladirii si, in general, pe structura.

Nivelul de eficienta termic si fonic este considerat apropiat fata de competitorul PVC si va putea aduce profit utilizatorilor prin scaderea cheltuielilor de incalzire si climatizare. Si tamplaria din aluminiu poate fi colorata prin vopsire, asadar aspectul designului este rezolvat.

Legat de intretinere, aluminiul este mai rezistent la actiunea timpului si a impactului cu diverse corpuri. Curatarea se face usor si durata de utilizare este cel putin egala cu cea a PVC-ului. 

tamplarie usi termopan

Tipuri principale de produse

Nivelul de prelucrabilitate pentru materialele prezentate este atat de bun, incat fabricile au in oferta toata gama de produse ce tin, la modul general, de ferestre si usi.

Fie ca sunt cu destinatie rezidentiala sau pentru comert, fie ca sunt pentru cladiri de firme sau sedii de institutii publice, tamplaria termopan va deveni baza pentru realizarea de ferestre si usi pentru interior sau exterior.

O scurta analiza a fiecareia dintre acestea este prezentata in cele ce urmeaza:

Ferestre

Ferestrele pot fi considerate produsele cel mai des solicitate, in special in scopuri de reabilitare termica pentru apartamente rezidentiale sau pentru alte cladiri.

Configuratia lor la nivel de manevrabilitate ramane la latitudinea beneficiarului, sau asa cum s-a hotarat in proiect.

Folosind tamplaria si sticla temopan, in combinatie cu un anumit tip de feronerie si sisteme de etansare cu ganituri, se pot produce ferestre cu canate cu deschidere standard (batante) sau oscilo-batante.

O varianta apreciata in anumite conditii este fereastra cu deschidere culisanta, dar si versiunea de fereastra fixa, fara niciun canat.

In particular, fiecare solutie vine cu avatanje sau dezavantaje, insa per total scopul urmarit este unic – asigurarea unei inchideri perfecte si mentinerea la interior a unei temperaturi confortabile.

Usi de interior

Usile pentru interior fabricate cu materiale termoizolatoare sunt o continuare fireasca a atingerii dorite – asigurarea elementului de confort la nivel de incapere.

Pentru interior este preferabil sa fie utilizate solutii de inchidere cu structura din PVC. Fie ca veti avea o usa de interior plina (intreaga suprafata este acoperita cu panel termoizolant), fie o usa cu sticla termopan in proportie de 50 sau 100%, beneficiile vor fi indentice.

Mai multa liniste la interior si mai putina energie consumata pentru realizarea si mentinerea temperaturii optime.

Usi de exterior

Acest produs este unul care necesita mai multa atentie, avand in vedere ca reprezinta bariera fizica care se pune intre mediul exterior si ocupantii casei sau sediului de firma.

Usile pentru exterior sunt de regula lucrate cu tamplarie din termopan aluminiu pentru a se asigura o structura solida. Avantajul este atat pentru scopul urmarit, rezistenta la efractie, dar si pentru faptul ca se presupune ca o usa de exterior trebuie sa reziste la intemperii si uzura multipla.

Montarea accesoriilor ce indeplinesc functia de inchidere cu iala se face in siguranta, gratie grosimii si rezistentei aluminiului.

Alte accesorii

Accesorizarea ferestrelor si usilor din PVC sau aluminiu este o cerinta importanta, care sporeste confortul clientilor. In aceasta categorie sunt incluse plasele pentru insecte.

In functie de preferinta, plasele pot fi fixe, batante sau pe rulou. De regula, producatorii de tamplarie termoizolatoare produc si livreaza aceste accesorii la comanda.

tamplarie ferestre termopan

Caracteristici privind calitatea

Asa cum se poate observa, asamblarea de ferestre si usi termopan necesita folosirea a patru materiale principale. Daca oricare dintre aceste materiale nu va respecta normele de calitate in acest domeniu, rezultatul va avea de suferit.

Din acest motiv, prezentam ce trebuie urmarit atunci cand alegeti materialele cu care se vor lucra produsele comandate.

 • Profil de calitate superioara – Profilul pentru tamplarie si canate trebuie sa fie atent ales in functie de destinatia utilizarii. Marii producatori de profile termopan prezinta public pe site-uri informatii tehnice si chiar imagini video despre cum se produc aceste profile. Profilul pentru ferestre sau usi nu este doar un simplu material, ci intra in calcul pentru atingerea coeficientului general de termoizolare al produsului finalizat;
 • Geam termoizolant calitativ – Sticla care va inchide golul tamplariei se prezinta sub forma de pachete cu doua sau trei foi de sticla. In acest mod se pune in practica efectul izolarii prin geam termoizolant si se atinge scopul propus. Asemanator profilelor, producatorii de sticla pentru tamplarie din termopan ofera acces liber la informatii si vizualizari din etapele de productie;
 • Feroneria de calitate – Feroneria pune la propriu in miscare canatele mobile ale ferestrelor si usilor. Efortul pe care trebuie sa-l suporte este consistent si repetitiv, prin urmare otelul si sistemele de culisare intre piese trebuie sa fie de cea mai buna calitate. De regula, producatorul de feronerie are un parteneriat cu producatorul de usi si ferestre si asigura personalizat acest accesoriu ce va fi montat la producerea ferestrei;
 • Garnituri pentru etansare eficiente – Inchiderea ferma si sigura a oricaror produse din aceasta categorie se bazeaza pe garniturile perimetrale ale canatelor mobile. In functie de profilul pe care il alegeti, vor fi montate doua randuri de ganituri, unele profile permitand si montajul celui de-al treilea rand. Materialul pentru garnituri trebuie sa fie elastic, sa reziste la temperaturi ridicate si foarte scazute si sa-si pastreze proprietatile pentru o perioada lunga de timp. Va fi livrat catre fabrica care produce ferestre si usi termopan, prin urmare este agreat doar cel de foarte buna calitate;
 • Prelucrare si montaj – Separat, fiecare dintre materiale sunt fabricate si apoi prelucrate pe linia de productie finala. Lucrand cu un partener profesionist, aveti certitudinea ca asamblarea produselor se face ca la carte. Sunt si aici suficiente exemple in care procedurile de prelucrare si asamblare sunt prezentate public, online. Daca producatorul final ofera montaj, nu ezitati sa acceptati. Este prioritar ca montajul sa fie facut de tehnicieni profesionisti si implicit cu materiale si echipamente de calitate.

De ce sa optam pentru o tamplarie din termopan?

Diferenta de confort intre o cladire dotata cu tamplarie termopan si o alta cu ferestre sau usi din materiale clasice este foarte mare.

Timpul necesar pentru a resimti beneficiile este extrem de scurt, practic imediat dupa montaj. Iata de ce merita sa optati pentru tamplarie din termopan:

 • Se produce extrem de rapid si se incadreaza perfect pe locul de montaj;
 • Nivel de izolare termica impecabil;
 • Diminuare semnificativa a zgomotului ambiental sau exterior;
 • Configurare facila pentru o manevrabilitate eficienta;
 • Foarte usor de intretinut, fara cheltuieli cu consumabile scumpe;
 • Se repara ieftin si rapid;
 • Rezistenta completa deosebita pentru periode mari de timp.
productie termopane

Ce preturi are o tamplarie termopan?

Cea mai corecta oferta de pret o veti primi direct de la un producator recunoscut. De regula, pretul pentru tamplarie termopan este decis chiar de materialele care compun fiecare produs in parte, si anume:

 • Marca si tipul de profil;
 • Marca si tipul de sticla;
 • Marca si tipul de feronerie;
 • Marca si tipul de garnituri;
 • Dimensiunea produsului;
 • Dimensiunea totala a comenzii.

Astfel, oferta concreta si personalizata propriului proiect o veti primi luand legatura cu un profesionist.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.