Tamplarie aluminiu

tamplarie aluminiu ferestre usi

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Alegerea variantei de material pentru tamplarie se realizeaza in buna masura in raport cu tipul si designul constructiei. De regula, pentru constructiile comerciale sau industriale este utilizata o tamplarie din aluminiu. Este o solutie cu rol triplu, in continuare urmand sa vedem la ce se refera cu exactitate.

Ce este o tamplarie aluminiu?

Este necesar ca rezistenta in timp a tamplariei pentru ferestre sau usi si aspectul final al fatadei dupa montaj sa fie luate mereu in considerare.

Cand optati pentru o tamplarie aluminiu, veti primi un produs cu o rezistenta mecanica foarte buna si un raspuns excelent in privinta actiunii factorilor de mediu. In plus, o tamplarie din aluminiu ofera o siguranta sporita pentru asigurarea cladirilor impotriva unei tentative de efractie.

Avand la indemana aceste prime calitati, trebuie sa stiti ca imediata montare a produsului ofera:

 • Impiedicarea pierderilor de caldura din interiorul cladirii;
 • Blocarea semnificativa a zgomotului din exterior;
 • Potentarea imediata a designului prin remarcarea cladirii ca una aparte.

In functie de fiecare necesitate, tamplariile din aluminiu sunt lesne configurabile ca forma si dimensiuni. In mod deosebit, aluminiul este un material ce permite fabricarea unor dimensiuni mari pentru tocaria usilor si a ferestrelor, lucru apreciat, in special, in domeniul constructiilor comerciale.

tamplarie din aluminiu pentru usi si ferestre

Care este rolul unei tamplarii din aluminiu?

Beneficiarii se asteapta justificat ca materialele care intra in componenta produselor ce inchid golurile ferestrelor si usilor sa fie eficiente si durabile. Pornind de la aceasta cerinta, am indentificat o serie de beneficii:

 • Creaza obtinerea unei eficiente energetice reale pentru spatiile si cladirea in care sunt montate;
 • Influenteaza in minus nivelul de incarcare cu greutate al fatadelor;
 • Asigura o utilizare prelungita in regim de trafic si manevrare ridicate.

Inainte de montaj, trebuie sa stiti ca, in functie de profilul ales si tipul de sticla termopan montat, sunteti foarte aproape de a declara confortul si pasivitatea spatiilor interioare.

Acesta este, in fapt, rolul principal pe care il joaca o tamplarie aluminiu, care urmeaza sa devina parte inseparabila din cladire.

Caracteristici principale

Profilul din aluminiu este capabil sa ofere o serie de beneficii pe care alte materiale nu ar putea sa le intruneasca. Din acest motiv, setul de caracteristici normate se vor distribui atat catre performantele functionale, partea estetica, dar si legat de timpul de utilizare fara reparatii.

In functie de accesorizarea pe care o veti alege, care este legata de modelul de profil si specificatiile sticlei termopan, sunt disponibile urmatoarele caracteristici de baza:

 • Rata superioara pentru rezistenta mecanica la manevrare si incarcare structurala;
 • Rata ridicata pentru atenuarea pierderilor termice in functie de profil si sticla;
 • Rata de diminuare semnificativa a poluarii fonice la interior, comparativ cu alte materiale pentru tamplarie;
 • Cromatica de finisare variata, cu posibilitate de sincronizare cu designul exterior al constructiei;
 • Coordonare perfecta intre adancimea de profil si grosimea pachetului cu sticla termopan;
 • Fara efecte fizice sau estetice in cazul temperaturilor cu variatii mari si a impactului radiatiei solare;
 • Potential excelent pentru durabilitatea in scop de utilizare comerciala.
ferestre-usi culisante din aluminiu

Tipuri principale de produse

Proiectul fiecarei cladiri este cel care impune necesitatea montarii unor anumite dimensiuni si tipuri de produse ce au drept structura o tamplarie aluminiu. Este de dorit ca acestea sa fie proiectate incat sa ofere, simultan, trei beneficii:

 • Vizibilitate cat mai buna, in special in cazul ferestrelor si, uneori, pentru usi;
 • Posibilitate de manevrare optima pentru control progresiv in scop de aerisire;
 • Manevrabilitate generala facila si pentru dimensiuni mari ale canaturilor mobile.

Asa cum se poate deduce, puteti comanda ferestre, usi pentru interior sau exterior produse din tamplarie aluniniu, fiecare avand o serie de caracteristici specifice.

Ferestre

Ferestrele par sa fie cele mai des solicitate produse. Datorita acestui fapt, oferta de tamplarie din aluminiu pentru ferestre este consistenta si se axeaza, in mod aparte, pe manevrabilitate.

Profilul din aluminiu este recunoscut ca fiind foarte rezistent si, in acelasi timp, usor, nefiind o greutate suplimentara pentru structura fatadelor. Se pot realiza ferestre cu dimensiuni mari ce pot fi in varianta fara canate, cu canate mobile din gama celor batante, culisante, sau oscilo-batante.

Usi de interior

Folosirea usilor cu tamplarie aluminiu pentru interior este prioritara in scop comercial. Aluminiul este un material cu rezistenta sporita, ce transmite spatiului o perceptie industriala.

Ca atare, proiectarea usilor pentru interior se va realiza, cu precadere, in proiecte pentru cladiri comerciale.

Cu toate acestea, nu sunteti impiedicati sa le comandati pentru uz rezidential, mai ales atunci cand cladirea adopta un stil nonconformist. Toate beneficiile deja aratate sunt disponibile pentru ambele situatii.

Usi de exterior

Aluminiul este cel mai des solicitat material pentru usi la exterior. Este de inteles acest lucru pentru ca pe o structura de tamplarie din aluminiu se pot monta accesorii indispensabile securizarii prin inchidere a cladirii.

Datorita grosimii profilului, flexibilitatea alegerii unor sisteme de inchidere sofisticate este posibila. Dincolo de reala protectie antiefractie, caracteristicile de termo si fonoizolare permit utilizarea zeci de ani a usilor de exterior.

Alte accesorii

Fara accesorii este imposibil sa primiti confortul necesar utilizarii. Toate produsele care sunt proiectate si fabricate cu profile din aluminiu trebuie sa fie deschise sau inchise, fie rabatate sau culisate.

Aici intervin accesoriile, ce sunt reprezentate de manere de actionare, manere de impingere, masti pentru balamele, etc.

tamplarie de usi din aluminiu

Caracteristici privind calitatea

Pentru ca veti avea in folosita un produs ce reuneste mai multe tipuri de materiale, este vital ca fiecare dintre acestea sa furnizeze maximul de beneficii.

Doar in acest mod va veti declara multumiti si, foarte important de luat in seama, raportul intre pret si calitate va fi excelent. Asigurati-va ca aceste materiale componente se incadreaza in descrierile urmatoare:

 • Profil de calitate superioara – Profitati din plin de faptul ca aluminiul este un material usor comprativ cu alte materiale. Prelucrarea in fabrica a profilului ajuta la obtinerea unui profil cu multiple camere de aer, care extind efectul de protectie la frig sau caldura. Grosimea profilului indica faptul ca are suficienta duritate pentru ferestre ori usi de mari dimensiuni si primeste montarea de geam termopan de tip tripan. Un profil de calitate foarte buna mentine folosirea produsului, fara interventii de service, o perioada extinsa de timp;
 • Geam termoizolant calitativ – Calitatea sticlei termoizolante trebuie sa fie cel putin egala cu cea oferita de profil. Tehnologia de fabricare pentru pachetele cu sticla termopan se face pe linii de productie separata fata de profile. Din acest motiv, colaborarea intre cele doua unitati se bazeaza strict pe certificarile referitoare la proprietatile sticlei termoizolatoare. In functie de necesitati, sunt disponibile variante cu doua sau trei straturi de sticla. Acestea pot fi particularizate in privinta efectului de respingere a radiatiei calorice pe toata durata anului;
 • Feronerie de calitate – Usurinta si silentiozitatea cu care se poate manevra o tamplarie din aluminiu sunt datorate, exclusiv, unei feronerii de calitate. Aceasta include nu doar balamalele canatelor mobile si sistemul oscilo-batant sau culisant, ci si accesoriile ce permit si protejeaza aceste deplasari ale canatelor (manere fixe sau mobile si aparatori pentru balamale). Feroneria trebuie sa se adapteze fiecarui model de profil din aluminiu. Ca atare, standardizarea joaca un rol important, impreuna cu nivelul ridicat de calitate al prelucrarii si folosirea unui otel de calitate;
 • Garnituri de etansare flexibile –  Presiunea pe care o exercita un canat pe tamplaria din aluminiu ajuta la etansarea ferestrelor si usilor impotriva factorilor de mediu (apa, praf, zgomot). Odata cu folosirea unui sistem de garnituri flexibil, rezultatul va fi de fiecare data foarte bun. Materialul cu care se produc aceste garnituri are proprietati elastice profesionale si rezista la cicluri repetate de presare si relaxare. In plus, materialul nu va reactiona negativ in caz de temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute;
 • Prelucrare si Montaj – Indentificarea unui montator profesionist este importanta. Orice neregula in timpul montajului va conduce la rezultate slabe. De la alinierea axiometrica perfecta, la fixarea in perete, montarea sticlei pe canate si izolarea perimetrala cu spuma, aceste operatiuni sunt extrem de importante. Beneficiind, initial, de o prelucrare corespunzatoare a tuturor materialelor, este de inteles ca produsul trebuie montat exclusiv in regim profesional.
ferestre din aluminiu

De ce sa optam pentru o tamplarie din aluminiu?

Avantajele sunt evidente, produsele din aluminiu fiind adecvate pentru a fi folosite in zone de constructii edilitare, industriale si comerciale.

Daca va intrebati care sunt beneficiile pe care vi le ofera montarea unui geam sau usa din aluminiu, trebuie sa stiti ca:

 • Timp de prelucrare si montaj foarte scurt;
 • Niveluri consistent pozitive in privinta eliminarii pierderilor de energie din incaperi si blocare fonica;
 • Extinderea dimensiunilor de fabricare cu mult peste alte tipuri de materiale;
 • Etape de intretinere ce nu consuma resurse financiare sau timp de lucru;
 • Reparatii si inlocuiri de componente la preturi convenabile si in timp foarte scurt;
 • Integrare coloristica datorata posibilitatii vopsirii profilului in culoarea dorita;
 • Rezistenta mecanica pe termen lung si imunitate excelenta la factorii de mediu.

Ce preturi are o tamplarie din aluminiu?

Fie ca veti monta o fereastra cu tamplarie aluminiu, sau o usa pentru exterior, sunteti interesati de pretul produsului. Pretul este variabil, pentru ca implica posibilitati multiple in legatura cu alegerea materialelor si volumul comandat, astfel:

 • Varianta de profil – adancimea;
 • Varianta de sticla – pachete de sticla termopan cu doua sau trei foi si accesorizare particularizata;
 • Tipul de feronerie – in functie de varianta de inchidere a canatelor mobile;
 • Numarul de garnituri – doua sau trei randuri raportate la tipul profilului;
 • Dimensional / Functionalitate – tamplarie aluminiu clasica, cu canat fix sau mobil (oscilo-batant, culisant), pentru acasa sau firma;
 • Cantitate comandata – pretul se adapteaza in functie de suprafata totala care se inchide cu tamplarie din aluminiu.

Acestea fiind spuse, retineti ca, inainte de orice decizie, este bine sa va sfatuiti cu un specialist si sa va informati in avans, pentru a putea intelege cat mai bine explicatiile tehnice pe care vi le ofera.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.