Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Atingerea scopului de eficienta energetica in cadrul unei cladiri are drept baza o serie de lucrari si produse cu destinatie si scop precis. Acestea vor completa si stabiliza pe termen lung confortul la interior, eliminand pierderile de caldura si consumurile mari de energie.
Intre acestea se remarca ferestrele din aluminiu, care ocupa, de regula, primul loc in privinta suprafetelor ce trebuie protejezate.
Ce sunt ferestrele din aluminiu?
Ferestrele sunt indispensabile pentru majoritatea cladirilor rezidentiale sau comerciale. Mai mari sau mai mici, ferestrele sunt spatiul prin care lumina si aerul patrund controlat in incaperi, asigurand astfel, ceea ce numim o sedere confortabila acasa sau la birou.
Ferestrele din aluminiu sunt produse complexe, care se bazeaza pe cateva componente:
- Tocaria realizata din profil din aluminiu;
- Sticla termoizolatoare;
- Sistemul de feronerie si garnituri pentru etansare.
Aluminiul ofera producatorului de tamplarie un material flexibil in privinta prelucrarii de profile cu diferite forme exterioare si, in special, cavitati la interior.
Desi proportional spatiul ocupat de tamplarie este cu mult mai mic fata de cel vitrat, este necesar ca si aceasta parte a ferestrelor sa asigure simultan caracteristici termoizolante si de blocare a zgomotului prin:
- Suplimentarea camerelor de aer la interiorul profilului;
- Obtinerea unui coeficient cat mai bun de pasivitate termica;
- Asigurarea unei structuri de tamplarie solida pentru sustinerea pachetului cu geamuri termopan.
Prin urmare, folosind ferestre din aluminiu, cladirea si ocupantii acesteia vor primi o stare de locuire confortabila, fara a cheltui nejustificat resurse. In plus nivelul de manevrabilitate si cel estetic vor fi foarte bune.
Caracteristici ferestre aluminiu
Diversitatea solicitarile ce vin din partea viitorilor beneficiari de ferestre din aluminiu este justificata. Fiecare dintre acestia doresc sa se foloseasca cat mai eficient de sistemul de inchidere cu ferestre termoizolante.
Prin urmare, producatorii au adaptat oferta in aceasta directie si propun diferite variante, ale caror caracteristici generale sunt legate de:
- Obtinerea unei structuri ferme, rezistenta si fiabila si nedeformabila in timp;
- Asigurarea unor coeficienti de izolatie termica si fonica cat mai buni;
- Coordonare estetica cu majoritatea proiectelor de design interior si exterior;
- Posibilitatea alegerii culorii dorite pentru profil sau o anumita imitatie a unui materialului natural;
- Alegerea profilului potrivit cu tipul de geam termopan in functie de grosimea acestuia;
- Rezistenta profilelor la greutatea vitrajului, presiunea, manevrarea repetitiva si efectul schimbarilor de temperatura;
- Rezistenta structurala si actiuni cumulate majore in caz de utilizare in scop comercial.
Prin cumulare si particularizare a caracteristicilor, se poate atinge usor tinta dorita. Nu trebuie uitat faptul ca la oricare tip de fereastra din aluminiu, mentenanta pe termen lung este minima si se rezuma la simpla curatare periodica a suprafetelor tocariei.
De ce sunt o solutie ideala pentru orice cladire?
Oricare beneficiar va oscila in legatura cu alegerea materialului din care se vor produce ferestrele casei sau ale sediului de firma.
Este un aspect pozitiv pentru ca, avand o oferta variata, se poate face o comparatie si o diferentiere a avantajelo sau dezavantajelor cu care vin fiecare dintre aceste materiale.
Se porneste de la premisa rezonabila ca ferestrele sunt bunuri ce trebuie sa dureze cel putin 10 ani, fara reparatii majore. Inlocuirea va fi facuta doar atunci cand exista motive intemeiate.
Aspectele care conduc la alegerea drept solutie optima a tocariei din aluminiu se bazeaza pe trei criterii, ce nu pot fi ignorate:
- Stabilitate completa a structurii, formei si culorii, indiferent de tipul constructiei in care sunt montate;
- Posibilitati variate de configurare a partii estetice in legatura cu finisajul (culoarea);
- Amortizare in timp scurt a costului, prin reducerea pierderilor de energie termica si cu climatizarea necesara cladirii.
Avantaje fata de celelalte tehnologii?
Este cert ca, inainte de a alege materialul, pentru tocarie trebuie sa realizati o comparatie cu celelalte variante posibile.
Disputa se va tine intre clasica tamplarie din lemn si cea din PVC, prima fiind deja aproape scosa din fabricatie datorita imposibilitatii atingerii criteriilor de performanta in izolarea termica si fonica intre cele doua medii.
Ca atare, avem de studiat cum se comporta tamplaria din aluminiu fata de cea produsa din lemn sau PVC.
VS Ferestre din lemn
- Durata de viata – Rezistenta in timp este mult peste ceea ce poate oferi lemnul, chiar daca este prelucrat corespunzator;
- Bariera termoizolanta si fonica – Profilul din aluminiu are la interior un design special, ce nu pot fi realizat la lemn. Camerele de aer reprezinta scutul necesar in scop de stopare a pierderilor de caldura. Cu ajutorul elementelor de feronerie si garnituri, etansarea fonica va fi net superioara;
- Reparatii – Toate componentele mobile ale ferestrelor din aluminiu sunt usor si rapid de inlocuit. Timpul necesar este scurt si nu implica operatiuni de demontare sau murdarie in timpul operatiunilor. Profilul din aluminiu nu se deformeaza la actiunea conditiilor de mediu;
- Curatare si intretinere – Se realizeaza rapid, usor si cu costuri insesizabile. Intretinerea consta in curatarea periodica de praf si mentenanta partilor de feronerie.
VS Ferestre din PVC
- Durata de utilizare – In anumite conditii de folosire, de regula cele rezidentiale cu folosinta redusa, durata poate sa fie relativ egala. Cu toate acestea, cu tocaria din aluminiu ramane cea mai rezistenta si este recomandata, in special, pentru constructiile comerciale;
- Scut termoizolator si fonic – Este comparabil, insa exista o conditie ce trebuie indeplinita pentru toata fereastra – sticla termopan sa fie asemanatoare din punct de vedere al caracteristicilor termoziolante si fonice;
- Service – Cand sunt necesare reparatii, solutiile de lucru, piesele si materialele sunt disponibile in mod egal. Pretul si timpul de lucru sunt similare;
- Intretinerea tocariei – Aluminiul este cu mult mai rezistent fata de PVC. Rezista fara niciun efect asupra suprafetei pentru decolorare sau matuire a finisajului, avand o durabilitate generala excelenta.
Beneficii
Trecerea de la ferestre cu tocarie clasica la cea din aluminiu va fi evidenta din punct de vedere al confortului resimtit. Pachetul cu beneficii va fi consistent si se va axa pe patru directii clare:
- Reducerea substantiala a cheltuielilor cu climatizarea si incalzirea cladirii;
- Eliminarea in proportie evidenta a impactului fonic dinspre exterior;
- Consolidarea aspectului estetic ce este agreat in majoritatea cladirilor;
- Ridicarea nivelului de siguranta la efractie.
Prin cumularea celor patru beneficii, este de inteles motivul pentru care beneficiarii apreciaza si aleg acest material pentru producerea ferestrelor.
Cum determinam calitatea ferestrelor?
Din cele prezentate anterior, este evident ca dupa montajul ferestrelor din aluminiu, schimbarile percepute sunt consistente si raman neatinse pentru o durata indelungata de timp.
Ramane, totusi, necesitatea alegerii calitatii pentru tot ceea ce inseamna acest sistem de inchidere cu ferestre cu profil din aluminiu si sticla termopan. Analizam, pe rand, indicatorii ce conduc la un rezultat foarte bun:
- Calitatea profilului – Profilul din care se realizeaza tocaria trebuie sa aiba proprietati similare unei fundatii de cladire. Pe tocarie se sprijina greutatea data de pachetele cu sticla termopan, iar aceasta este semnificativa. In plus, profilul trebuie sa intruneasca si calitati termoizolatoare (cat mai multe camere se aer), dar si estetice, pe ambele fete;
- Calitatea geamului termoizolant – Geamul termoizolator ocupa aproape toata suprafata golului de fereastra. Asupra sa impactul termic si fonic sunt considerabile, prin urmare trebuie ales un sistem eficient care sa asigure o rata de transfer cat mai redusa, in ambele sensuri. Folosirea sticlei cu proprietati speciale si cresterea numarului de foi de sticla si, implicit, a camerelor de aer, este solutia castigatoare;
- Calitatea prelucrarii – Fabricarea celor doua mari componente ale ferestrelor este realizata de producatori diferiti. Pentru ambele se va alege producatorul consacrat. Detaliile de productie si certificarea produselor, atat pentru tocaria din aluminiu, cat si pentru sticla termopan, sunt esentiale;
- Calitatea montajului – Etapele de montaj trebuie respecatate si realizate cu materiale profesionale. Este insuficient ca ansamblul de fereastra din aluminiu cu sticla termopan sa fie impecabil, daca manopera nu este profesionala. Si aici detaliile vor face o diferenta masiva intre o lucrare impacabila si una de slaba calitate cu urmari legate de eficienta ferestrei.
In aceste conditii fie ca veti alege o fereastra din aluminiu cu unul sau mai multe canate oscilobatante, cu canat bantant sau canat fix, rezultatul obtinut se va ancora de calitatea fiecarei componente.
Consultanta in acest domeniu este importanta, prin urmare acordati atentie profesionistilor in legatura cu amanunte pe care nu le cunoasteti.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.