Perete caramida de sticla

perete caramida de sticla

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Va intrebati cum puteti oferi un plus de luminozitate incaperilor, dar si o rezistenta crescuta? O varianta viabila o reprezinta peretii despartitori din caramizi de sticla, a caror utilitate este diversa, putand fi instalati in diferite zone ale casei.

In articolul ce urmeaza, vom prezenta caracteristicile, modul de montare, dar si preturile la care un astfel de montaj de perete caramida de sticla poate ajunge.

Ce este un perete din caramida de sticla?

In cazul unui perete din caramida de sticla, caramizile sunt fabricate din straturi foarte groase de sticla. Desi din momentul aparitiei pe piata, acestea si-au pierdut treptat din popularitate, se pare ca, in prezent, din ce in ce mai multi arhitecti si designeri de interior aleg sa lucreze cu acest material.

Datorita modului in care sunt realizate, spre deosebire de geamuri sau de anumiti pereti din sticla, aceste caramizi pot avea un grad mult mai ridicat de izolare. 

perete despartitor din caramida de sticla in baie (pentru dus)

Unde se poate utiliza?

Caramizile de sticla modernizeaza camerele si readuc lumina in incaperile lipsite de aceasta, pentru o crea o atmosfera placuta si minimalista. Retineti faptul ca exista mai multe dimensiuni standard, grosimea caramizilor de sticla putand varia intre 8 si 10 cm.

Principalele avantaje ale peretilor cu caramida de sticla consta intr-o buna izolare fonica si termica, o rezistenta excelenta la foc si umiditate. Singurul punct negativ semnificativ al acestui material ramane timpul sau de montare indelungat.

Exista multe stiluri de placi caramida de sticla: neteda, ondulata, transparenta, incolora sau in culori contrastante. Rezistenta peretilor din caramida de sticla depinde de buna montare a acestora, apelarea la profesionisti fiind mai mult decat necesara in acest caz.

De asemenea, datorita diversitatii modelelor, dar si pentru ca ofera camerelor foarte multa lumina naturala, acestea se pot integra cu succes in foarte multe proiecte. Deseori, arhitectii aleg sa le foloseasca pereti din caramida de sticla pentru:

  • Delimitarea holurilor;
  • Separarea spatiilor in baie (cabina de dus, cada, chiuveta, vas de toaleta, etc.);
  • Amenajarea dressign-urilor, etc.

Avantaje si dezavantaje

Avantaje

Cresterea gradului de luminozitate din incapere, estimandu-se ca lumina naturala reuseste in proportie de 50% – 80% sa treaca prin acest tip de perete despartitor.

Caramida de sticla este, de asemenea, un excelent izolator fonic si termic. Nu este sensibil la caldura sau umiditate, putand fi instalat pana si in baie. Este disponibil intr-o gama variata de culori, in functie de preferinte, putand fi adaptat fiecarui stil decorativ in parte.

  • Conservarea energiei

Deseori, caramizile de sticla sunt sigilate cu vid, astfel ca pot fi foarte eficiente din punct de vedere al izolarii.

  • Rezistenta

Sansele de distrugere in cazul caramizilor de sticla sunt mult mai mici decat in cazul geamurilor. De asemenea, majoritatea producatorilor indica faptul ca sunt rezistente la zgarieturi si chiar foc.

  • Iluminare

De cele mai multe ori, un perete din caramida de sticla va permite trecerea luminii in proportie de 50-80%, ceea ce poate conduce la costuri reduse pentru iluminarea artificiala. 

  • Aspect unic

Nu in ultimul rand, acestea au un aspect deosebit si pot oferi camerei sau constructiei o nota de unicitate.

Dezavantaje

Este o sarcina destul de dificila, tocmai de aceea este bine sa apelati la un specialist.

Este un model mult mai greu, spre deosebire de un perete din placi de gips-carton, de exemplu. Greutatea caramizilor de sticla impune o restrictie asupra locului de instalare, trebuind sa tinem cont de tipul de podea pe care urmeaza sa fie instalat pentru a ne da seama daca cele doua sunt compatibile.

pereti din caramida de sticla colorata

Etape de executie

Inainte de inceperea procesului de montare

  • Daca se doreste montarea unui astfel de perete despartitor in baie, trebuie sa luati in considerare utilizarea unor produse de imbinare rezistente la umiditate, a unor plastifiante pe care sa le adaugati la imbinare sau la etansant;
  • Tineti cont de raportul de greutate al caramizilor de sticla si de tipul de podea pe care acestea urmeaza sa fie instalate;
  • Pentru un perete mai mare de 2,5 m², este recomandat consolidarea acestuia cu tije metalice;
  • In functie de gradul de luminozitate dorit, alegeti intre o sticla mai transparenta sau una opaca;
  • In momentul cumpararii materialelor, aveti in vedere suprafata in care doriti sa instalati peretele, ca nu cumva numarul caramizilor de sticla sa fie mai mic decat necesarul.

Montare perete caramida de sticla

Stabilirea locului in care urmeaza sa fie montat peretele

  • Verificati nivelul pardoselii si asigurati-va ca aceasta este plana. Folosindu-va de un dreptar si o rigla, trasati un reper pe pardoseala si pe perete.

Atasarea profilelor si imbinarilor

  • Plasati profilele de tip U pe marcajele pe care le-ati marcat pe podea si pe perete. Taiati-le, daca este necesar, cu un fierastrau. Dupa ce perforati profilurile, treceti la ancorarea si insurubarea acestora pe podea si perete. Includeti in aceste profiluri o banda de spuma, lipindu-o cu mortarul adeziv, de exemplu.

Includerea de mortar

  • Odata fixate profilurile, trebuie sa puneti mortar pe podea. Pregatiti mortarul adeziv conform instructiunilor producatorului. La nivelul pardoselii, umpleti profilul mortarului, aproximativ 2 – 3 cm grosime, pe toata lungimea. Introduceti doua bare rasucite in suportul de mortar de-a lungul profilului si taiati suprafata cu o mistrie.

Asezare primelor caramizi de sticla

  • Puneti prima caramida pe suportul de mortar. Odata ce prima caramida este pusa, continuati randul, punand un distantier inainte de fiecare caramida. Aplicati mortar pe marginea caramizii de sticla, dupa care o asezati peste caramida anterioara. Verificati daca peretele este aliniat la nivelul dreptarului. Daca nu, efectuati corectiile dupa caz. Procedati in acelasi fel pentru toata lungimea primului rand.

Consolidarea structurii

  • Puneti mortarul pe partea de sus a primului rand de caramizi. Introduceti doua bare rasucite pe orizontala, una langa alta, si cate o bara de fier verticala intre fiecare caramida. Plasati distantierii pentru a mentine grosimea articulatiei la fel. Se recomanda armarea structurii peretelui pentru o rezistenta sporita.

Asezarea celui de-al doilea strat

  • Se repeta pasii, ca in cazul punerii primului strat. Indepartati mortarul in exces cu o mistrie. Verificati in mod regulat orizontalitatea si verticalitatea structurii cu dreptarul. Curatati orice scurgere cu un burete umed inainte ca mortarul sa se usuce. De retinut ca structura trebuie lasata sa se usuce inainte de scoaterea distantierilor.

Punerea profilelor de finisare

  • Puteti pune profiluri in partea superioara si laterala a structurii. Aplicati mortar pe marginea peretelui despartitor din caramida de sticla. Plasati profilul finisajului ales (aluminiu, otel inoxidabil, etc.). Faceti acelasi lucru pentru partea de sus a peretelui despartitor.

Finisarea 

  • Dupa ce mortarul s-a uscat (cel putin 24 de ore), indepartati distantierii. Neteziti articulatia cu un fier de imbinare, etapa ce ajuta la sigilare. Pregatiti compozitul de chituire conform instructiunilor producatorului. Aplicati-l cu o drisca de plastic si uniformizati-l. Asteptati pana cand lucrarea este uscata pentru a curata peretele cu o carpa fara scame.
de ce sa alegem un perete caramida de sticla

Tarif montare

Pentru garantia unei instalatii de succes, cu materiale de calitate si cu finisaje perfecte, apelati la un specialist care sa va indrume pe parcursul intregului proces, acesta avand cunoasterea necesara in domeniu si experienta de montare.

In mod cert, pretul este unul diferit, mai ales ca fiecare incapere are o structura proprie. In general, insa, pretul de montare a unui perete despartitor din caramida de sticla incepe de la 10 RON pe metru patrat, ajungand pana la 40 RON.

De ce sa alegeti un perete caramida de sticla?

Motivul principal pentru care ar trebui sa alegeti un perete din caramida de sticla, il reprezinta aspectul retro. Un astfel de perete va atrage cu siguranta atentia si ar putea, chiar, creste valoarea casei pe piata imobiliara.

In plus, caramizile de sticla sunt materialul ideal din punct de vedere al iluminarii naturale si eficientei energetice, si, in acelasi timp, ofera camerei intimitate, distorsionand imaginea. 

De asemenea, acestea sunt produse intr-o varietate de modele si culori, astfel ca se pot integra cu succes in orice tip sau stil arhitectural.

Asadar, daca v-ati hotarat cu privire la construirea unui astfel de perete, va sfatuim sa luati legatura cu o echipa de profesionisti, pentru ca acestia sa va poata ghida catre alegerea materialelor potrivite.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.