Perete din sticla securizata

perete din sticla securizata-exterior

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Inainte de orice montaj, indiferent ca este vorba despre montarea gresiei sau a instalatiei electrice, mereu trebuie sa avem in vedere spatiul care urmeaza sa fie renovat.

Lucru absolut firesc. Acelasi lucru il putem spune si despre montarea unui perete din sticla, acest proces necesitand o analiza in avans a conditiilor incaperii pentru un rezultat final satisfacator. 

Sticla a fost si continua sa fie un material elegant, tocmai de aceea, de multe ori, instalarea unui perete din sticla necesita un buget pe masura si, cel mai important, o buna cunoastere a tehnicii de montare. 

Tocmai de aceea, in continuare vom prezenta caracteristicile, necesitatile si preturile unui astfel de perete despartitor din sticla, stiind cum fiecare detaliu poate influenta nu doar pretul per total, ci si aspectul final.

Ce este un perete din sticla?

Un perete din sticla este, practic, un perete despartitor, a carui suprafata este construita din geam. Acestia sunt o alegere eficienta care, in acelasi timp, ofera camerei un aspect unic. 

De cele mai multe ori, astfel de pereti sunt utilizati in cladirile de birouri, pentru a creste increderea angajatilor in politicile transparente ale unei companii. Cu toate acestea, din ce in ce mai multi arhitecti si designeri de interior aleg sa ii integreze in constructiile rezidentiale.

Unul dintre motivele principale pentru a alege un perete despartitor din sticla este acela ca ofera camerei lumina naturala din abundenta. De asemenea, aceasta este printre cele mai simple si rapide metode de separare a spatiului intr-o incapere.

perete despartitor din sticla pentru incaperi de orice fel

Tipuri de pereti despartitori din sticla

Exista doua tipuri de modele pentru care puteti opta atunci cand alegeti sa delimitati spatiul unei cladiri cu pereti din sticla.

Perete despartitor complet vitrat 

Din punct de vedere al design-ului, un perete din sticla complet este, deseori, alegerea potrivita pentru o incapere. De asemenea, avand in vedere structura solida, un astfel de perete poate rezista mult mai bine stresului mecanic.

In plus, in functie de cadrul ales, rezultatul va fi unul diferit. In cazul in care optati pentru un cadru din aluminiu, finisajul va fi unul aerisit, materialul fiind, in sine, unul foarte subtire si usor, fiind folosit, de exemplu, pentru a separa living-ul de balcon sau chiar bucataria de living. Cadrul din otel, pe de alta parte, este mult mai masiv si permisibil, putand fi instalat in orice incapere.

perete despartitor complet vitrat din sticla securizata

Perete despartitor semivitrat 

Daca nu doriti o acoperire completa din sticla, oricand puteti opta pentru una partiala. Spre deosebire de peretii complet vitrati, in cazul peretilor partial vitrati, de cele mai multe ori, doar partea superioara este construita din sticla, in timp ce partea de jos este confectionata din diverse materiale, precum PVC-ul sau chiar plasticul.

Avantajul, in cazul acestora, il reprezinta scaderea costurilor. Cu toate acestea, rezistenta este afectata, dar si gradul de izolare, astfel ca, desi veti salva bani in cea ce priveste achizitionarea, este posibil ca pe viitor sa cheltuiti mai mult cu intretinerea. 

Modurile in care acest tip de perete poate fi intrebuintat sunt felurite, preturile depinzand in functie de materialele alese. 

perete despartitor semivitrat

Ce tip de sticla sa alegem?

Sticla inclusa in peretele despartitor trebuie sa fie „securizata”, mai ales daca optati pentru un perete sticla complet. Astfel, pentru compartimentarea unui spatiu, putem opta pentru urmatoarele tipuri de sticla:

  • Sticla securizata transparenta: Un perete din sticla securizata transparenta este, deseori, indicat in cazul camerelor de intalnire ale birourilor, acolo unde nu exista necesitatea intimitatii vizuale. Sticla complet transparenta se face cunoscuta, in principal, datorita faptului ca nu necesita ingrijire de specialitate, ci doar curatare periodica.
  • Sticla securizata cu modele: Peretii din sticla cu modele au, in general, rol decorativ, dar pot avea, de asemenea, si rol de asigurare a unui anumit grad de intimitate. Deseori, acestia sunt utilizati in amenajarea spatiului bucatariilor, dar si pentru delimitarea camerelor din cadrul scolilor sau gradinitelor private.
  • Sticla securizata opaca: Un perete despartitor din sticla opaca ofera suficienta lumina naturala si, in egala masura, lipsa transparentei ofera intimitate. Se poate opta pentru un perete complet opac sau opac doar pe portiuni. Cele mai dese utilizari ai acestor pereti sunt baile si birourile sau salile de conferinte moderne, in interiorul carora trebuie limitata transparenta.
pereti din sticla pentru cladiri de birouri

Avantaje si dezavantaje pereti din sticla

Avantaje

Peretele de sticla este o solutie estetica si eficienta, care nu da niciodata impresia sau efectul izolarii. Dimpotriva, aduce un aspect foarte aerisit si armonios spatiului in care este montat. Va prezentam in continuare principalele avantaje:

  • Timp de executie: Atat construirea, cat si montarea unui perete din sticla se realizeaza intr-un timp extrem de scurt, comparativ cu alte materiale utilizate in constructii. In plus, acestia se pot adapta constructiilor deja existente si nu trebuie inclusi in proiectul de constructie initial.
  • Izolarea fonica: In cazul birourilor moderne, de tip open space, zgomotul este o reala problema. Sticla poate fi un foarte bun izolant fonic, ce poate reduce zgomotul ambiental.
  • Lumina naturala: Costurile cu energia electrica intr-o cladire de birouri pot fi extrem de crescute. Peretii din sticla permit circulatia razelor de lumina, iar astfel, pot ajuta la scaderea cheltuielilor recurente cu curentul. Din acest punct de vedere, astfel de pereti trebuie intotdeauna priviti ca o investitie si nu ca o cheltuiala.
  • Rezistenta: Spre deosebire de peretii din materiale precum ipsosul, peretii din sticla nu se zgarie si au rezistenta crescuta la stres. In plus, desi ati putea fi tentati sa credeti ca acestia sunt predispusi spargerii, metoda prin care sunt realizati va impiedica acest lucru. 
  • Aspect: Nu in ultimul rand, aspectul este extrem de important, fie ca este vorba despre o casa sau despre un birou. Astfel de pereti sunt bine cunoscuti pentru design-ul elegant, care ofera intregii incaperi un aspect profesional.

Dezavantaje

Instalarea nu este deloc simpla. Sticla este un material mult mai scump, deci este necesar un buget pe masura. Calitatea izolatiei nu este intotdeauna cea mai buna, sticla avand un grad oarecum scazut de izolare. 

Ce sisteme propunem?

In functie de utilitatea constructiei, puteti opta pentru doua tipuri de perete din sticla, si anume:

Perete fix din sticla (Prevazut cu usi, desigur)

Desi se pot demonta si remonta intr-o alta parte a incaperii, astfel de pereti din sticla sunt ficsi, in sensul ca nu pot fi miscati. De cele mai multe ori, se utilizeaza pentru delimitarea salilor de sedinte sau chiar a birourilor.

Perete cu sistem armonic

Sistemul armonic este practic un sistem de glisare a peretilor, ceea ce ofera un plus de mobilitate si flexibilitate. Acesti pereti sunt ideali, de cele mai multe ori, in cazul teraselor sau a restaurantelor. Astfel, in timpul anotimpului cald, veti putea plia peretii, pentru a permite circulatia aerului.

sistem armonic de usi

Etape de urmat pentru instalarea corecta a peretelui de sticla

Instalarea unui perete despartitor din sticla necesita timp si tehnica. Alegerea sticlei este esentiala inainte de orice. De obicei, se recomanda sticla „securizata”, mai ales daca despartirea este complet vitrata. In continuare, va prezentam principalele etape ale montajului unui perete despartitor din sticla:

Pasul #1: Stabilirea proiectului

Inainte de a discuta despre montaj, vom face masuratori pentru a pregati materialele necesare – sticla si cadrul metalic. In functie de dimensiune, vom stabili numarul de placi, dar si restul necesarului de materiale.

Pasul #2: Trasarea reperelor pe podea si pe tavan

Folosind o ruleta, vom masura distantele, astfel incat sa aliniem perfect cadrul, atat pe plan vertical, cat si pe plan orizontal. Odata stabilite reperele, vom da gaurile necesare pentru prinderea cadrului.

Pasul #3: Montarea cadrului

Vom incepe prin a monta partea orizontala de jos a cadrului, verificand si corectand eventualele diferente de nivel. Dupa ce ne-am asigurat ca totul este in ordine, vom fixa cadrul cu ajutorul suruburilor.

Vom proceda la fel si in cazul sinelor sau a cadrului orizontal din partea de sus, verificand in mai multe puncte, pentru ca inaltimea sa corespunda.  Daca totul este in regula, vom monta cadrul vertical.

Atentie! In cazul sistemului armonic, asigurati-va ca suruburile nu impiedica circulatia rulmentilor.

Pasul #4: Montarea geamului

In cazul peretilor ficsi, vom monta panourile din sticla si le vom fixa in cadrul. In cazul sistemului armonic, vom fixa pe rand panourile si le vom alinia, astfel incat acestea sa poata glisa perfect pe toata suprafata. 

Atentie! Este indicat sa apelati la o echipa de profesionisti cu experienta in astfel de lucrari, intrucat, chiar si cea mai mica eroare, poate compromite intreg proiectul. 

Pret montare perete din sticla

Avand in vedere gama de posibilitati si formatele propuse pentru un perete despartitor din sticla, nu este intotdeauna usor sa estimati bugetul care va fi prevazut pentru o astfel de lucrare. Costul depinde, in principal, de modelul ales, de tipul de sticla, simplu sau cu model si, in cele din urma, de propriile nevoi.

Plus ca trebuie inclusa si mana de lucru, nu am vrea sa lasam o astfel de lucrare pe maini nepricepute, mai ales cand vine vorba de instalarea sticlei, un material atat de fragil.

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare sau consultanta in vederea montarii unui perete din sticla, va recomandam sa luati legatura cu o echipa de profesionisti.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.