
- Categorii: Pereti
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Realizarea unui perete despartitor din lemn poate fi un mod minunat de a va optimiza interiorul. Cu toate acestea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca realizarea peretilor despartitori poate fi o sarcina destul de tehnica, tocmai de aceea, in cele ce urmeaza, va prezentam o serie de aspecte de care trebuie sa tineti cont in momentul montarii unui perete din lemn.
Ce este un perete din lemn?
Lemnul a fost si continua sa fie o idee buna pentru orice tip de renovare in casa, fie ca vorbim de materiale folosite in renovari sau chiar de mobila. Si nu din intamplare, lemnul, in sine, fiind un material ce prezinta o serie de avantaje.
Acesta este si cazul peretilor despartitori din lemn, care ofera o serie de beneficii, menite sa ofere un raport calitate-pret avantajos:
- Pretul unui perete despartitor din lemn este relativ accesibil;
- Lemnul este un material estetic, adaptabil tuturor stilurilor decorative. Mai mult de atat, permite vopsirea, putandu-i fi oferita orice nuanta, in functie de preferinte;
- Peretii despartitori din lemn sunt buni izolanti, lemnul, in sine, fiind un izolant natural.
Tipuri de pereti din lemn
Un perete din lemn poate fi construit in mai multe scopuri. Astfel, acesta poate avea fie rol de compartimentare, fie rol decorativ.
Perete din lemn despartitor
Peretii din lemn sunt excelenti pentru impartirea spatiului unei case, fiind folositi de constructorii americani de mai bine de 100 de ani.
De asemenea, lemnul, in sine, este un foarte bun izolator termic, dar si fonic, astfel ca, desi este recomandat, nu este necesar sa instalati un strat suplimentar de izolatie.
De cele mai multe ori, acestia sunt utilizati in constructiile din lemn, precum cabane sau case din lemn, dar se pot integra si in cladiri moderne, din zidarie sau chiar din fier.

Perete din lemn decorativ
Desi vizual pot fi foarte atragatori, acestia mai degraba delimiteaza, decat sa imparta spatiul. Sunt deseori utilizati cu rol estetic si pot fi folositi pentru acoperirea zonelor nefinisate sau a eventualelor circuite electrice sau instalatii.
De cele mai multe ori, sunt utilizati in baruri, restaurante sau cafenele, dar se pot folosi si in constructiile rezidentiale, pentru separarea la nivel vizual a bucatariilor de tip open space.
In plus, spre deosebire de alte modalitati de decorare,precum tapetul sau tencuiala decorativa, lemnul poate fi relativ ieftin, atat de achizitionat, cat si de montat.

Etape necesare de executie
Masurarea
In primul rand, este important sa pregatiti locul in care urmeaza sa fie amplasat peretele.
- Determinati locatia peretelui despartitor;
- Vizualizati peretele direct in camera. Pentru a marca locatia peretelui, puteti utiliza o rigla de zidarie si un creion, sau chiar o linie de creta. Cu un dreptar, urmariti locatiile peretelui pana la podea, de-a lungul peretilor si tavanului;
- Faceti masuratori, pentru a determina cantitatea de material necesara.
Pe langa locatia exacta a peretelui, nu uitati sa determinati si grosimea acestuia. Acest lucru va poate ajuta sa vizualizati impactul peretelui in interior, grosimea peretelui putand lua din suprafata utila in mod considerabil.
Cumpararea si pregatirea materialelor
Planul facut in prealabil va ajuta la determinarea cantitatii de materiale necesare.
- Sipcile taiate pentru ancore pe podea si tavan;
- Sipci taiate pentru bolturi;
- Daca este necesar, taiati lambriurile la masuratorile potrivite.
Construirea cadrului din lemn
Pentru a realiza un perete despartitor lemn, va trebui sa proiectati un cadru solid, capabil sa sprijine peretele.
- Creati un cadru de interconectari, care sa suporte peretele despartitor. Pentru aceasta, insurubati grinzile pe podea, de-a lungul peretilor si tavanului. Verificati nivelul grinzilor si verticalitatea acestora inainte de a le fixa;
- Dupa fixarea cadrului, pozitionati traverse verticale, ceea ce va face posibila constituirea cadrului. Placati la fiecare 40 – 50 cm. Insurubati fiecare bara direct in cadru. Ideal este sa insurubati doua suruburi la 45 ° fiecare, pe ambele parti ale barei;
- La final, trebuie sa aveti un cadru din lemn perfect solid, care va va permite sa va fixati peretele despartitor.
Instalarea peretelui despartitor din lemn
Cadrul fiind fix, tot ce ramane de facut este punerea peretelui in sine. Acest pas este relativ simplu, mai ales daca nu includeti un izolant:
- Daca doriti sa izolati peretele despartitor, plasati izolantul direct in cadru. Nu uitati sa purtati manusi, ochelari si o masca de fata, daca ati optat pentru vata de sticla, un izolant iritant;
- Daca incaperea este umeda, este indicat sa realizati o bariera de vapori intre izolatie si peretele de lemn, pentru a impiedica umiditatea sa afecteze izolatia. Nu trebuie sa existe „gauri” in bariera de vapori. Lipiti cu hartie adeziva;
- Apoi, pur si simplu, insurubati panoul din OSB sau orice alt tip de material din lemn direct pe structura, incepand de jos in sus;
- Daca doriti sa vopsiti peretele din lemn, o puteti face dupa instalare.

Tariful montare
Cum este vorba despre spatii specifice, este destul de dificil de stabilit un buget fix pentru o astfel de lucrare, de aceea va sfatuim sa cereti o oferta personalizata pentru proiectul dumneavoastra. Bineinteles, daca alegeti o specie de lemn rara, pretul va fi, in mod evident, mult mai ridicat.
De ce sa optati pentru un perete din lemn?
Daca planuiti sa delimitati spatiul constructiei, un perete din lemn ar putea fi exact solutia de care aveati nevoie. Daca va intrebati de ce ar trebui sa optati pentru un astfel de perete, iata mai jos doar cateva motive:
- Rezistenta mecanica: Lemnul este un material foarte flexibil si rezista excelent tensiunii aplicate de miscarile cladirii. Astfel, riscul de distrugere este diminuat, la fel ca si cheltuielile de intretinere sau pentru reparatii.
- Eficienta energetic: Lemnul are un grad de izolare mai ridicat, comparativ cu fierul sau PVC-ul. Astfel, peretii din lemn pot conduce la scaderea facturilor lunare de energie. Mai mult decat atat, lemnul va ajuta la reglarea umiditatii in incapere.
- Prietenos cu mediul: Nu in ultimul rand, lemnul este un material natural. Astfel, construirea peretilor din lemn nu afecteaza cu nimic mediul inconjurator. In plus, este o alegere mult mai accesibila, comparativ cu alte materiale.
Fie ca planuiti reamenajarea locuintei sau aveti un proiect de constructie in derulare, peretii din lemn ar putea reprezenta cea mai buna optiune. Consultati-va cu o echipa de profesionisti si, cu siguranta, veti face alegerile potrivite!
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.