
- Categorii: Pereti
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Chiar daca este vorba despre un proiect de constructie sau de renovare, mereu veti fi in situatia de a monta pereti despartitori. Acestia ofera un confort semnificativ, nu doar din punct de vedere fonic, cat si termic.
Exista mai multe tipuri de pereti falsi despartitori pe care ii puteti folosi in renovarea casei, tocmai de aceea este important sa stiti ca acestia au specificatii diferite.
In acest articol va prezentam diferitele optiuni disponibile pe piata, sperand ca va vor fi de folos in momentul alegerii unui perete fals si, mai ales, a estimarii pretului pentru propriul proiect.
Ce este un perete fals?
Peretii falsi reprezinta elemente de constructie verticale, care au la baza o rama cu structura usoara, peste care se aplica ulterior un material cu rol de finisare. De cele mai multe ori, acesti pereti nu joaca niciun rol in structura de rezistenta a casei si pot fi inlaturati cu usurinta.
Pe scurt, un perete fals reprezinta o metoda eficienta de delimitare a unui spatiu dintr-o incapere. De exemplu, intr-o hala metalica, ati putea amenaja un birou folosind astfel de pereti. De asemenea, intr-o cladire de locuinte, acestia pot avea rol decorativ, astupand eventuale conducte sau instalatii.
Dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza, exista mai multe tipuri de materialele din care pot fi construiti astfel de pereti falsi. Cel mai important, in orice caz, este sa faceti alegerea potrivita scopului cladirii.

Tipuri de pereti falsi in functie de materiale
Pretul unei perete fals depinde in mod direct de tipurile de materiale pe care doriti sa le utilizati. In mod similar, alegerea materialelor depinde de tipul peretelui fals.
De exemplu, daca peretele este destinat sa sustina un bufet de cateva zeci de kg., acesta nu poate fi din sticla si nici din paravanul tipc japonez. In general, distingem peretii falsi fixi de cei detasabili, deoarece acestia nu au aceleasi proprietati.
Perete fals din placa de gips carton
Vedeta peretilor falsi este placa din gips carton, in special BA13. Peretii falsi din placa rigips au avantajul montarii fara a se folosi mortar. Principiul sau este simplu, placile de rigips sunt fixate pe un cadru metalic, care are o grosime standard, suficienta pentru a insera izolatia si instalatia electrica sau instalatiile sanitare.
Acest cadru poate fi instalat, de asemenea, si pe tavan pentru a crea un plafon fals. Placa rigips este deosebit de rezistenta si, cu elementele corespunzatoare, poate face fata greutatilor suspendate.
Peretele din gips carton este, de asemenea, un izolator fonic excelent, iar greutatea sa redusa permite echiparea camerelor sensibile, cum ar fi mansardele.
Fiti constienti, insa, ca placa rigips este sensibila la umiditate, in astfel de incaperi trebuind sa folositi o placa din gips carton hidrofuga, de obicei verde sau albastra.

Perete fals din lemn
Daca doriti, puteti utiliza si pereti din lemn. Acestia au capacitati tehnice foarte bune, dar necesita un efort in plus fata de peretii falsi din gips carton.
In ciuda acestui fapt, reusesc sa ofere interiorului casei un farmec si o caldura pe care placile rigips nu o pot oferi. Peretii falsi din lemn se sprijina, de asemenea, pe un cadru, aceasta precautie facand posibila consolidarea peretelui fals si conferirea unei rigiditati mai bune.
Atentie insa, deoarece lemnul nu este potrivit pentru incaperile cu umiditate. Daca doriti sa includeti un astfel de perete intr-o camera cu umiditate ridicata, asigurati-va ca este rezistent la umiditate si ca lemnul este bine tratat.

Perete fals din beton celular
Betonul celular este apreciat de specialisti in design interior si constructii. Intr-adevar, acest material ofera capacitati tehnice ridicate, asociate unui grad scazut de dificultate.
Betonul celular este un material bine izolat, care nu necesita, in cele mai multe cazuri, izolare suplimentara.
In cele din urma, betonul celular poate fi acoperit cu orice tip de produs, atata timp cat aveti grija sa il acoperiti cu un tratament poros adecvat.
Perete fals din caramizi de sticla
Caramida din sticla este ideala pentru crearea unui perete despartitor opac, fiind solutia ideala pentru cei care isi doresc camere luminoase, aceasta permitand patrunderea luminii.
In mod ideal, caramida din sticla este folosita in baie. In aceasta camera, poate crea un perete despartitor plin, permitand, de exemplu, si separarea dormitorului principal de baie. Mai presus de toate, poate crea si o cabina de dus personalizata si placuta.

Perete fals din sticla securizata
Spre deosebire de caramizile din sticla, peretele fals din sticla securizata ofera, de obicei, o vedere directa si neintrerupta. Este vorba de un cadru metalic care include geamuri, simple sau duble.
Cu toate acestea, putem folosi diferite tipuri de geamuri, care pot fi complet transparente, sau, dimpotriva, ocultante. De asemenea, peretii din sticla pot fi ficsi sau mobili, in functie de necesitati.

Perete fals detasabil
Daca doriti sa impartiti o camera fara a adauga un perete final sau un perete despartitor dur, puteti alege un perete fals detasabil. Peretii detasabili sunt, de obicei, realizati ca usi glisante mari pentru a elibera spatiul.
Acest sistem este foarte des utilizat pentru a separa camera de zi, mentinand, in acelasi timp, un spatiu unic care poate fi folosit oricand este nevoie.
De avut in calcul faptul ca puteti alege tipul de finisaj al sticlei, care sa va permita fie sa treaca mai multa lumina, fie mai putina. De asemenea, retineti ca aceasta solutie este ideala pentru camere intunecate, deoarece sticla permite sa intre lumina dintr-o alta camera.
Avantajele montarii peretilor falsi
Chiar daca se considera ca, de cele mai multe ori, un perete fals are doar rol decorativ, in realitate, acesta poate avea extrem de multe beneficii. Iata doar cateva dintre aceste:
- Flexibilitate: Poate cel mai important avantaj al peretilor falsi il reprezinta flexibilitatea de a redecora sau reamenaja spatiul ori de cate ori este nevoie. Fiind construiti, in general, pe o structura usoara, acestia se pot demonta, iar incaperea poate fi remodelata in functie de noile necesitati;
- Costuri: Costul de achizitie al materialelor necesare pentru a construi un astfel de perete sunt mai scazute decat, de exemplu, cel al peretilor din zidarie. De asemenea, procesul de construire, in sine, necesita mai putine ustensile sau utilaje, fapt ce conduce, de asemenea, la reducerea costurilor;
- Timp de executie: Spre deosebire de alte metode de delimitare a spatiului, constructia unor pereti falsi se realizeaza mult mai rapid. Astfel, nu doar ca discutam despre eficientizarea timpului de executie al lucrarilor, dar si costurile de manopera scad.
Desigur, lista aceasta poate continua. Cu toate acestea, va sfatuim sa luati legatura cu o echipa de meseriasi, pentru ca acestia sa poata evalua propriile necesitati si sa va poata indica materialul potrivit.
Etape de executie
Instalarea unui perete fals poate fi problematica, deoarece este necesar, mai intai de toate, sa eliberati spatiul in care peretele va fi construit si sa il pastrati liber pe parcursul intregii lucrari.
Exista atat de multe varietati de pereti falsi incat este dificil de acordat procedura de urmat de la caz la caz. Pe de alta parte, punctele sensibile sunt intotdeauna aceleasi.
Peretele fals trebuie sa fie rigid, nu trebuie sa vibreze la inchiderea unei usi. De asemenea, trebuie sa poata rezista la presiunea unei persoane care se sprijina de el.
Apoi, orice perete fals trebuie sa fie perfect instalat si sa aiba o suprafata deosebit de plata. Orice lipsa de planeitate va fi vizibila dupa vopsire, asa ca aplicati cu atentie. In cazul unui perete fals din gips carton, veti vedea cu usurinta ca obtinerea unor rosturi invizibile este o chestiune care necesita multa experienta.
In cele din urma, orice perete fals trebuie sa faca obiectul unei analize atente. Intr-adevar, trebuie sa planificam totul in avans, sistemul usilor, cadrul, dar si o eventuala trecere a cablurilor sau a conductelor.

Tarif montare
Profesionistii in realizarea de pereti falsi sunt, in general, recomandati pentru acest tip de proiect. Acestia pot realiza lucrarea intr-un timp rapid si cu o siguranta tehnica, ceea ce este intotdeauna de apreciat, mai ales daca peretele fals trebuie montat intr-o camera umeda sau in bucatarie.
Pretul instalarii unui perete fals depinde in mare de suprafata de realizat si de tipul de material care va fi prelucrat. In general, rigipsul este cel mai putin scump, iar peretii falsi din beton celular sunt printre cei mai scumpi. Pentru a afla pretul pentru proiectul dumneavoastra, va rugam sa luati legatura cu un specialist pentru o oferta concreta.
De ce sa optam pentru un perete fals?
Un perete fals este, cu siguranta, un element de constructie extrem de versatil, ce se poate integra cu succes in orice tip de constructie.
Daca discutam despre o cladire de birouri, acesti pereti reprezinta o metoda rapida de compartimentare. Daca discutam despre o cladire rezidentiala, peretii falsi pot crea spatii intime pentru fiecare membru al unei familii.
In plus, datorita structurii usoare care sta la baza acestor pereti, rezistenta lor la stres este mai crescuta decat in cazul peretilor din zidarie. Astfel, acestia sunt mai putini expusi crapaturilor in cazul miscarii constructiei si chiar in cazul unui cutremur.
Acestea fiind spuse, daca aveti nevoie de un perete pentru delimitarea spatiului care, in egala masura, sa fie flexibil, dar si eficient din punct de vedere al costurilor si al timpului de executie, peretii falsi sunt alegerea potrivita.
Apelati cu incredere la o echipa de profesionisti pentru montaj pereti falsi si cu siguranta veti beneficia de un rezultat de calitate care sa reziste foarte bine in timp.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.