Ferestre PVC

ferestre pvc

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Resimtirea confortului ambiental interior in locuinte si spatii comerciale obisnuite se poate primi doar atunci cand sunt folosite solutii care cresc eficienta energetica a cladirii.

Intre aceste solutii se numara si instalarea de ferestre PVC a caror calitate trebuie indentificata corect inainte.

Vom prezenta in continuare amanunte importante despre caracteristicile si variantele de utilizare ale ferestrelor din PVC, drept ghid de indentificare a celor performante.

Ce sunt ferestrele PVC?

Denumirea comuna pentru ferestre PVC arata, in principal, materialul din care sunt produse tocaria si canatele. O astfel de fereastra include si sticla termoizolanta, fara de care ansamblul nu ar putea avea rolul pentru care a fost proiectat.

Prin asamblarea celor doua mari componente, tocaria din profile PVC si geamul termoizolant, rezulta un produs performant ale carui calitati vor contribui la:

 • Reducerea substantiala a consumului de energie in cladire pentru asigurarea unei temperaturi convenabile;
 • Asigurarea confortului fonic la interior;
 • Asigurarea intimitatii in interior odata cu folosirea unei sticle speciale.

Gratie proprietatilor sale, PVC-ul este un material care se prelucreaza usor prin tehnologia de extrudare, lucru care aduce cu sine crearea unor profile PVC cu complexitate functionala si rezistenta la incarcare foarte bune.

Astfel, fiecare viitor beneficiar de ferestre PVC dispune de o paleta larga de profile din care va alege modelul care se apropie de cerintele tehnice si estetice.

ferestre de calitate din material PVC

Caracteristici ferestre din PVC

Alegerea corecta a tipului de ferestre PVC pe care le montati va aduce inevitabil si primirea intregului pachet de caracteristici cu care vin. Pentru ca vorbim despre un produs complex, reactia fiecarei componente va genera calitate si multumirea clientului.

Va aratam, in continuare, caracteristicile care au ridicat acest produs la cea mai buna cota in optiunea beneficiarilor.

In baza acestor definitii de functionalitate, sunteti deja mai aproape in a adopta aceasta solutie pentru camerele de acasa sau cele ale unei unitati comerciale.

 • Tocaria si canatele din PVC sunt imune la  umezeala si, implicit, nu ruginesc;
 • Cu cat profilul contine mai multe camere de aer, cu atat nivelul de termoizolare va fi mai mare si structura ferestrei mai solida;
 • Un numar mare de camere ajuta decisiv la blocarea impactului fonic la nivelul tocariei si canatelor;
 • Montarea de garnituri de etansare pe toc si pe cant exclude posibilitatea infiltrarii apei sau curentului de aer si protejeaza fonic spatiul interior;
 • Flexibilitate in alegerea culorii profilului datorata sistemului profesional de infoliere cu material special in nunata aleasa;
 • Latimea diferita a profilului (in functie de numarul de camere) permite montarea de foi din sticla cu grosime diferita sau numar diferit de foi de sticla in pachetul termopan;
 • Profilul a fost testat cu rezultate foarte bune la expunerea la foc;
 • Modalitati usoare si costuri pentru intretinere ieftine. Actiuni simple de servisare in regim individual prin ungerea periodica a feroneriei;
 • Coordonare estetica si adaptare convenabila ca forma si dimensiuni pentru multe tipuri de proiecte.

De ce sunt o solutie ideala pentru orice imobil?

Cele prezentate pana acum arata ca o fereastra PVC este capabila sa inchida eficient o incapere, astfel incat confortul la interior sa devina cel putin placut. In prezent, sunt putine spatii (de regula cele industriale fac exceptie) care nu sunt adecvate pentru a fi inchise cu acest tip de fereastra.

In rest, de la locuinte individuale pe teren propriu sau la bloc si pana la oricare tip de cladire de birouri, spatii din comert, productie din industria usoara sau electronica, etc., toate sunt perfect pretabile pentru a primi cate o fereastra PVC la fiecare camera.

Avantajele sunt consistente si au drept baza;

 • Durata de utilizare de peste 10 ani;
 • Configurarea la cerere a formei si numarului de canate mobile;
 • Asigurarea designului prin colantarea profilului in culoarea dorita;
 • Diminuarea cu cel putin 30% a costurilor de climatizare in orice sezon;
 • Raport calitate/pret excelent.
fereastra batanta din pvc

Care sunt principalele tipuri de deschidere?

Functionalitatea unei ferestre PVC este al doilea cel mai cerut beneficiu. Designul functional, convenabil este important pentru ca fereastra sa fie utilizata usor si sa ajute la scopul pentru care este montata. Deschiderile care se pot realiza datorita canatelor mobile creaza premisele de baza pentru un mediu interior aerisit, luminos si simultan bine protejat.

Solicitati cel putin doua variante de proiectare a ferestrelor din PVC pentru a vizualiza anterior care este cea mai convenabila. Noi va ajutam sa intelegeti mai bine ce semnificatii au urmatoarele tipuri de deschideri care se pot comanda pentru o fereastra din PVC:

Deschidere batanta

Canatul batant este cel mai des intalnit si se va comporta in maniera clasica, asa cum stim cu totii ca se deschide o fereastra.

Va fi foarte usor de folosit si are la baza deplasarea canatului de pe toc, in plan orizontal, pana in pozitia dorita.

Aceasta deplasare este asigurata de sistemul cu doua sau trei balamale fixate pe tocarie. Deschiderea si inchiderea sunt sustinute de feroneria specializata pentru canate batante.

Aerisirea se face foarte bine si poate fi controlata prin cursa mai lunga sau mai scurta a miscarii canatului;

Deschidere oscilanta

Aceasta varianta de deschidere este limitata prin faptul ca indepartarea canatului fata de toc se face intr-un regim ce este limitat de feronerie.

Va fi preferat pentru locatii in care nu este necesara o deschidere clasica, ci doar una pentru aerisire minima, dar constanta.

Este, de asemenea, preferat pentru spatii in care se doreste o protejare impotriva efractiei. Spatiu disponibil este extrem de redus, prin urmare descurajant in cazul unei tentative.

Va proteja, in schimb, inclusiv persoanele din interior, fiind perfect pentru locatii in care sunt cazati copii mici (gradinite, scoli primare, spitale, sali de tratament);

Deschidere oscilo-batanta

Este versiunea de deschidere ce combina cele doua solutii prezentate anterior. Atata vreme cat nu aveti vreo restrictie pentru una dintre ele, este cea mai convenabila varianta.

Feroneria va executa, in functie de comanda data de manerul canatului, deschiderea dorita. Nu pot fi combinate cele doua miscari simultan, prin urmare canatul va fi folosit in pozitie fie oscilanta, fie batanta.

Gradul de aerisire se alege in functie de temperatura exterioara, evident ca iarna veti folosi mai curand pozitia oscilanta;

Fereastra fixa

O fereastra fixa este solutia care nu implica niciun fel de miscare. Practic sticla termoizolanta ramane fixata permanent pe tocarie, iar fereastra are rol doar de iluminare interioara si deschidere vizuala spre exterior.

Este folosita des pentru spatiile de trecere dintre camere, acolo unde s-a prevazut gol de fereastra, dar si pentru casa scarilor.

Avantaje fata de celelalte tehnologii?

Fiecare proiect are particularitati ce trebuie exploatate corect si in beneficiul clientului. Alegerea ferestrelor este un obiectiv cheie, prin urmare va puteti pune intrebarea „Ce avantaje ofera ferestrele din PVC fata de alte tehnologii si materiale din care se poate fabrica acest tip de produs?”.

Vom analiza rapid si separat diferentele intre o fereastra PVC si una din lemn, sau una din aluminiu.

VS fereastra din lemn

 • Timp de utilizare – Net superior in comparatie cu orice tip de fereastra din lemn;
 • Nivel de izolare termica si fonica – Feroneria si garniturile ferestrelor din PVC ofera un grad net superior la schimbul de temperatura intre cele doua medii;
 • Intretinere si reparataii – Consumul de timp si efort este minim, iar rezultatul spectaculos, mai ales cand se curata tocaria si sticla unei ferestre din PVC. Pentru reparatii, costurile sunt acceptabile si se realizeaza pe loc;
 • Cheltuieli generale – Mentenanta pe toata durata de exploatare este convenabila si se rezuma la ungerea feroneriei si gresarea garniturilor.

VS Fereastra din aluminiu

 • Timp de utilizare – Vor fi utilizate in perfecta stare de functionare si estetica, cel putin atat timp cat si cele din aluminiu. Totusi, se tine cont de faptul ca PVC-ul nu corodeaza si nu rugineste;
 • Nivel de izolare termica si fonica – Este posibil ca profilele din PVC sa fie dotate cu al 3-lea rand de garnitura care creste nivelul de protectie fonica. Si numarul de camere de aer poate fi mai mare fata de profilul din aluminiu;
 • Intretinere si reparatii – Acest aspect este similar pentru ambele tipuri de profile.
 • Cheltuieli generale – Pe termen lung, PVC-ul va suporta mai bine impactul razelor solare, de aceea, estetic, este mai convenabil fata de o fereastra din aluminiu. 
ferestre de calitate din material pvc

Confort termic si fonic?

Dupa realizarea montajului cu manopera si materiale profesionale, confortul termic si fonic vor fi imediate. Fereastra din PVC este printre putinele produse din constructii care poate genera acest beneficiu aproape instantaneu.

La cel mult o luna de la montaj incepe amortizarea ferestrei, lucru datorat scaderii costurilor de climatizare.

Pentru a fi siguri ca le veti primi, nu ezitati sa bifati urmatoarele aspecte:

 • Colaborati cu o firma specializata in producerea si montajul de ferestre PVC;
 • Alegeti corect (sau solicitati consultanta specializata) tipul de profil PVC, sticla termoizolanta si feroneria;
 • Acceptati montaj realizat doar de firma care produce tamplaria PVC;
 • Solicitati garantie pentru produs si manopera.

Cum determinam calitatea ferestrelor?

Pasii prin care se poate ajunge la concluzia ca veti intra in posesia unor ferestre de calitate sunt simpli si ii prezentam in continuare:

 • Profil de calitate recunoscuta, oferit direct de producator;
 • Pachet cu sticla termopan ales in functie de profil si produs de o firma de prestigiu;
 • Feronerie de marca, fiabila si adaptata cu tipul deschiderilor dorite;
 • Montaj, reglare si garantie oferite simultan de firma cu care ati incheiat contractul.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.