Beton armat

turnare beton armat

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Principala calitate a constructiilor moderne trebuie sa se axeze pe durabilitate si elasticitate.

Aceste beneficii se vor obtine odata cu punerea in opera a unor structuri sau elemente de constructie realizate din beton armat.

Proprietatile sale sunt recunoscute si apreciate, insa vor deveni real pozitive doar atunci cand retetele de beton sunt respectate si lucrarile beneficiaza de aport profesional.

Ce este betonul armat?

Cand proiectul are in specificatii folosirea betonului armat este evident ca se urmareste rezistenta in timp. Atat in proiectele rezidentiale, cat si in cele comerciale sau administrative, se vor solicita retete de preparare care se si livreaza in santier de catre centrala pentru betoane.

Produsul final ce poarta titlul de beton armat va rezulta de regula in urma aplicarii unei proceduri clasice ce contine:

  • Construirea unui cofraj cu dimensiuni corespunzatoare.
  • Instalarea unei armaturi din in interiorul cofrajului.
  • Turnarea continua, mecanizata a pastei din beton.
  • Intarirea betonului la duritatea si rezistenta ceruta de proiect.

In timp structurile din beton armat sunt capabile sa reziste factorilor de clima, incarcarilor suplimentare in cazul supraetajarii, sau miscarilor telurice.

Tipuri beton armat

Proiectul este determinant pentru o constructie. El va arata tipul de beton ce trebuie utilizat, iar acest lucru inseamna:

  • Clasa de beton care se prepara la statia pentru betoane.
  • Tipul de armatura care se va instala in cofraj.

Daca aceste doua criterii sunt respectate, ramane doar construirea corecta si etansa a cofrajului si inserarea corecta a stratului de armare.

In structurile de rezistenta acest strat este recomandat sa fie din bara din otel sau plasa de sarma.

Pentru alte repere, cum sunt dala din beton armat sau pardoseala in beton armat se pot folosi si alte tipuri de armare asa cum vom arata in continuare.

armatura de fier si otel

Beton armat cu fibre

Cele mai multe dintre produsele care utilizeaza betonul se obtin parcurgandu-se cei doi pasi prezentati anterior. Uneori etapa de armare este inclusa chiar in procedura de preparare a betonului la centrala pentru betoane. Ca atare va fi necesar sa fie construit doar cofrajul care va primi cantitatea de beton armat necesara.

Solutia se bazeaza pe folosirea in mixarea ingredientelor si a unor polimeri specializati care substituie perfect variantele clasice de armare.

Beneficiul principal este legat de faptul ca se eliminarea posibilitatea aparitiei campului maganetic ce poate fi generat de fierul continut in armatura.

Beton armat cu fier

Fiind vorba despre cea mai cunoscuta varianta de a obtine un stalp in beton armat sau o armare placa beton, barele din otel sau plasele din fier sunt utilizate in aceasta situatie.

Se va construi un cofraj cu dimensiuni precise incat rezultatul sa fie la cota ceruta. Cel mai usor de realizat este dala din beton armat deoarece se foloseste plasa sudata din fier.

Oricum reultatele vor fi excelente in raport cu pretul platit pentru ca la acest lucru va contribui si turnarea mecanizata a betonului.

Beton armat cu armatura din otel

Armatura din bare de otel este intotdeauna folosita atunci cand sunt in lucru structuri de rezistenta pentru cladiri. Grosimea acestor bare determina nivelul de rezistenta ce trebuie atis, prin urmare se vor folosi exact asa cum arata proiectul de structura.

Toata aceasta armatura din otel va acoperi tridimensional suprafata cofrajului. Fie ca este vorba despre un stalp in beton armat, o armare placa beton, sau o pardoseala in beton armat, grosimea armaturii va fi adaptata corespunzator.

Drept rezultat descarcarea fortelor de presiune ale cladirii se va face in siguranta prin intermediul fiecarui element inclus, pana la fundatie.

Care sunt principalele utilizari?

Diversitatea structurilor din beton armat este atat de mare incat ele pot asigura constructii pentru mai toate domeniile de activitate.

De la cele mai simple cladiri pentru locuit, la magazine, centre comerciale, spatii administrative si pentru birouri, pana la hale de productie si pentru operatiuni de comert.

Durata foarte mare de utilizare este cel mai atractiv beneficiu. Aceasta metoda de constructie este preferata si usor de pus in practica in colaborare cu statia de betoane ce asigura si pomparea mecanizata in cofraje la:

La stalpi

Stalpii din beton armat vor fi prezenti la toate structurile care folosesc un plafon despartitor intre etaje sau asigura montarea directa a acoperisului.

Construirea lor va fi in deplin acord cu sarcina pe care o vor sustine. Din acest motiv dimensiunile cofrajului si ale armaturii se vor lucra conform cu proiectul.

Drept caracteristici importante la lucrarile de acest tip aratam turnarea mecanizata si vibrarea betonului turnat pentru umplerea completa cu material a cofrajului si eliminarea aerului.

beton armat pentru fundatie si stalpi

La fundatii

Fundatiile sunt in fapt cota zero pentru orice constructie. Terenul pentru fundatii este pregatit corespunzator ca suprafata, planeitate si eliberare de orice obiecte inainte de inceperea construirii cofrajului.

Incarcarea cofrajului cu armatura este etapa dinaintea turnarii mecanizate a betonului ce este comandat la centrala pentru betoane.

Deoarece de regula de urmareste obtinerea unui beton armat tip monolit, atunci este esential ca nivelul de densitate beton armat sa fie corespunzator. Acest criteriu este vital si va genera siguranta oricarei constructii.

La turnarea placilor

Separarea etajelor prin placi din beton armat este uzuala. Includerea placilor se realizeaza usor daca sunt respectate tehnologiile de cofrare si armare la dimensiune corecta.

Secventele de pompare a betonului si de vibrare vor definitiva aceasta lucrare.

Placile sunt fixate fie de centura de fundare, fie de stalpi, cu ajutorul extensiilor de armatura care se sudeaza si peste care se toarna pasta din beton.

turnare placa din beton armat

Beton amprentat

O suprafata din beton amprentat ofera doua avantaje: este estetic si are scop utilitar, de regula, pentru traficul pietonal. Sapa de baza este realizata din beton din clasa de rezistenta pe care o solicita proiectul, iar realizarea sa se face in mod clasic.

Se contruieste cofrajul care poate avea practic orice forma, se monteaza armatura si se executa pomparea betonului venit din statia pentru betoane.

Amprentarea este facuta cu matrite al caror model imita perfect atat materiale de constructie naturale, dar si alte forme geometrice.

Finisarea se face in culoarea preferata cu ajutorul unui colorant intaritor insa, de regula, se foloseste nuanta naturala a materialului imitat (marmura, granit, piatra naturala, lemn, etc.).

beton amprentat

Beton dezactivat

O densitate beton armat potrivita este calea directa pentru a obtine o dala beton armat dezactivat. Solutia tehnica este simpla si se refera la spalarea betonului inainte de intarire.

Realizata de constructori, procedura are drept rezultat expunerea agregatelor incluse in pasta din beton comandata la centrala pentru betoane.

In functie de dimensiunile agregatelor si de nivelul de spalare a suprafetei turnate, rezultatul va fi o suprafata cu aderanta excelenta pentru traficul auto in panta.

beton dezactivat

Avantaje beton armat

Timpul si multumirea clientilor au aratat ca oricare produs realizat din beton armat isi justifica cu usurinta calitatile in comparatie cu un produs care nu este prevazut cu armatura. Daca proiectul prevede armarea, indiferent de tipul acesteia, atunci pasii de lucru sunt cei descrisi anterior.

Drept rezultat consistenta beneficiilor se va distribui pe termen lung, vor ramane la aceeasi valoare ca imediat dupa terminarea lucrarilor si se vor referi la:

  • Punere rapida in opera si cu efort logistic minim.
  • Preturi convenabile pentru executie si materiale.
  • Rezistenta impecabila pentru zeci de ani.
  • Modalitati accesibile pentru reparatii si intretinere.
  • Fara posibilitatea aparitiei de deformare.
  • Rezista bine la agresiunea mediului.
  • Rezista foarte bine la foc.
  • Maleabilitate deosebita pentru a fi turnat in forme diverse.
  • Poate deveni un scut antiradiatii.

De ce sa alegeti betonul armat?

Daca s-a decis utilizarea betonului armat trebuie sa va asteptati la o varietate suficient de mare de solutii prin care acesta poate fi lucrat, avand in final rezultate foarte bune:

  • Va fi adaptatbil, chiar daca duritatea va ramane intacta.
  • Va fi flexibil, chiar daca formele de turnare sunt atipice.
  • Va fi usor de intretinut, chiar daca este un material dur.
  • Va fi estetic, chiar daca nu va asteptati la acest aspect.

Am punctat astfel cele mai importante motive pentru care merita sa alegeti aceasta solutie constructiva, incepand de la o pardoseala din beton dezactivat pentru aleea spre garaj, sau ridicarea fundatiei si tuturor elementelor de rezistenta pentru o casa individuala.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.