- Categorii: Acoperis
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Fara doar si poate, realizarea unui acoperis foisor va permite sa creati un spatiu de relaxare în curte, ideal în zilele caniculare de vara.
Dupa cum veti vedea în cele ce urmeaza, în functie de materialele pentru care veti opta, acesta nu doar ca protejeaza de razele soarelui, dar si tine caldura departe de interiorul foisorului.
De ce este important acoperisul unui foisor?
Dupa cum spuneam, rolul principal al unui acoperis pentru foisor este acela de a va proteja de razele soarelui si de a crea un spatiu umbrit în care sa va puteti relaxa pe timpul verii.
Totusi, acesta are mai multe beneficii. Printre altele, acoperisul va proteja interiorul foisorului de ploaie sau zapada si va putea împiedica patrunderea mizeriei.
Ce tip de invelitoare sa aleg pentru foisor?
In primul rand, alegerea invelitoarei pentru un acoperis foisor trebuie facuta în functie de eficienta, dar si de stilul urbanistic. De exemplu, daca foisorul este amplasat langa o casa acoperita cu tabla faltuita, un foisor acoperit cu sindrila bituminoasa nu s-ar integra chiar perfect.
In orice caz, veti putea obtine sfaturi despre alegerea solutiilor de invelire discutand in prealabil cu o echipa de profesionisti. Iata, totusi, care sunt principalele invelitoare pentru acoperisul unui foisor:
Tigla ceramica
Tigla ceramica are un aspect clasic si se poate alatura perfect oricarui stil arhitectural, fie modern sau conservator. In plus, avand in vedere ca foisoarele nu dispun de izolare, in general, un acoperis din tigla ceramica ar putea impiedica transferul de caldura, oferindu-va un spatiu racoros pe timp de vara.
Tigla metalica
Tigla metalica este ideala din punct de vedere al impermeabilitatii. Cum majoritatea foisoarelor sunt construite din lemn, un acoperis invelit cu tigla metalica va mentine infiltratiile de apa in afara, sporind durata de viata a foisorului. Un acoperis din tigla metalica se preteaza oricarui tip de constructie, foisorului potrivindu-i-se perfect.
Tabla faltuita
Desi poate avea un aspect plan, mai putin complex, tabla faltuita poate reprezenta cea mai eficienta solutie pentru invelirea unui acoperis de foisor. In plus, costul de achizitie este extrem de scazut, iar modul de prindere asigura o mai buna flexibilitate, comparativ cu alte solutii.
Sindrila bituminoasa
Sindrila bituminoasa este printre cele mai raspandite solutii de invelire a acoperisurilor. Aceasta se monteaza foarte usor si, mai mult decat atat, poate rezista foarte bine in timp, indiferent de conditiile meteorologice.
Forme pentru acoperis
Un acoperis pentru foisor poate lua mai multe forme. In general, forma si design-ul ar trebui sa se integreze din punct de vedere urbanistic cu restul elementelor de constructie din jurul foisorului.
Iata, totusi, care sunt cele mai des întalnite modele de acoperis foisor:
Acoperis in 2 ape
Acoperisul în doua ape se preteaza, in general, pentru foisoarele cu forma dreptunghiulara. Spre deosebire de alte forme, acesta se realizeaza mult mai usor, dar si mai rapid.
Totusi, trebuie sa stiti ca cele doua laturi perfect verticale ale acestui tip de acoperis pot reduce rezistenta la vant. Asadar, inainte de realizarea unui astfel de acoperis, este de preferat sa efectuati un studiu pentru a determina directia curentilor de aer din zona.
Acoperis in 4 ape
Acoperisul in patru ape adreseaza problema identificata mai sus, referitoare la curentii de aer neregulati. Acestea se preteaza, in general, pentru foisoare patrate sau dreptunghiulare.
In plus, acestea au un centru de greutate foarte stabil si pot suporta greutati destul de mari. Astfel, acoperisul pentru foisor in 4 ape poate fi invelit cu oricare dintre tipurile de materiale enumerate mai sus.
Acoperis rotund
Poate cea mai des intalnita forma a foisoarelor este cea rotunda. Un acoperis rotund este cu siguranta mult mai greu de realizat decat restul, insa, in egala masura, este special si ofera unicitate proiectului dumneavoastra.
In plus, acestea pot fi fie conice (asemenea unui cort), fie sferice (asemenea turlelor bisericesti), si se pot adapta cu usurinta oricarui stil arhitectural.
Caracteristici privind calitatea
Calitatea unui acoperis foisor este, in general, dictata de forma, materiale, dar si de executie. In zadar veti achizitiona materiale de calitate, daca manopera lasa de dorit si viceversa.
De asemenea, este demn de mentionat faptul ca o lucrare slab calitativa nu va rezista foarte bine in timp, iar pe termen lung, veti ajunge sa cheltuiti sume mai mari pentru intretinere si eventuale reparatii.
Optati, deci, pentru un pret corect, dar nu compromiteti niciodata calitatea. Iata cateva caracteristici care sa va ajute sa determinati daca acoperisul foisorului este sau nu unul de calitate:
- Ventilatie: Adesea trecuta cu vederea in detrimentul altor caracteristici, ventilatia acoperisului este extrem de importanta si poate creste rezistenta materialelor;
- Izolare: Atat materialele folosite, cat si modul de fixare al acestora ar trebui sa asigure izolarea acoperisului foisorului. Printre altele, acesta nu ar trebui sa prezinte gauri sau alte probleme care ar putea conduce la infiltratii de apa;
- Rezistenta: Rezistenta acoperisului poate fi influentata de mai multi factori. Principalele elemente, insa, sunt sistemul de fixare si calitatea materialelor. Daca acestea sunt deficitare, va veti confrunta cu probleme greu de rezolvat in viitor.
Sfat util: Nu acceptati sub nicio forma montarea unor placi de tigla sau foi de tabla noi peste cele vechi. Acest lucru nu va rezolva problemele, ci mai degraba le va agrava.
Care este pretul unui acoperis pentru foisor?
Desi suprafata de lucru si inaltimea sunt mai scazute, realizarea unui acoperis foisor ramane un proiect relativ greu de realizat. Acest lucru nu se datoreaza neaparat dificultatii, ci mai degraba lipsei de cunostinte in domeniu.
In timp ce aproape oricine ar putea prinde in cuie o foaie de tabla, nu oricine poate asigura calitatea executiei si, implicit, succesul intregului proiect.
Pretul pentru montarea unui astfel de acoperis este cuprins, in general, intre 15 si 50 de lei pe metru patrat, si variaza in functie de materialele folosite.
Totusi, pentru a obtine o oferta exacta, este de preferat sa contactati de la bun inceput o firma specializata. Acestia va pot ajuta sa calculati suprafetele, necesarul de materiale si, implicit, bugetul intregii investitii pe care o planuiti.
Ce fel de acoperis sa aleg pentru proiectul meu?
Atunci cand discutam despre alegerea unui acoperis foisor, ar trebui sa luam in calcul mai multe caracteristici. Printre altele, este extrem de important sa stabiliti urmatoarele detalii:
- Forma: Forma acoperisului trebuie sa imbine utilul cu placutul, daca putem spune astfel. Aceasta trebuie sa asigure rezistenta, dar, in egala masura, sa se potriveasca cu planul urbanistic. Dupa cum mentionam anterior, daca foisorul va fi instalat într-o zona cu vant puternic, alegeti un acoperis aerodinamic;
- Materiale: Materialele pe care le veti utiliza in proiectul dumneavoastra trebuie sa respecte normele de calitate, si, totodata, sa se încadreze in bugetul stabilit. De asemenea, aveti in vedere faptul ca acestea pot fi expuse in functie de factorii de mediu. Daca foisorul se afla într-o zona umeda, poate ca ar fi indicat sa optati pentru un acoperis din tigla ceramica;
- Costuri: Nu in ultimul rand, aveti în vedere faptul ca orice tip de investitie imobiliara ar trebui sa aiba un scop. Atunci cand planuiti montarea unui acoperis pentru un foisor, aveti în vedere utilitatea acestuia. Printre altele, acoperisul trebuie sa fie eficient din punct de vedere al costurilor de montare, dar si de intretinere pe termen lung.
Asadar, fie ca aveti un foisor si trebuie sa reconditionati acoperisul, fie ca aveti nevoie de un acoperis nou, speram ca acum veti putea face alegerile potrivite pentru propriul proiect. Nu uitati sa puneti calitatea pe primul loc si sa apelati întotdeauna la serviciile unei echipe specializate.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.