Pergola piscina

pergola piscina

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

O pergola piscina poate fi montata fie deasupra piscinei, pentru a impiedica mizeria sa ajunga in apa, fie in jurul acesteia, pentru a oferi utilizatorilor un spatiu intim, ferit de razele arzatoare ale soarelui. Astfel, proiectele se pot diferentia din foarte multe puncte de vedere. Pentru a va putea ajuta sa planificati cu succes o astfel de investitie, printre altele, veti gasi in materialul de mai jos urmatoarele informatii:

 • Care sunt modelele si materialele potrivite pentru amenajarea unei pergole piscina;
 • Cum ar trebui accesorizata o pergola pentru piscina;
 • Care sunt avantajele unei astfel de investitii.

Prezentare generala pergola piscina

Dupa cum spuneam, pergola piscina se poate distinge prin cele doua intrebuintari principale, respectiv: protectia piscinei si a sistemelor acesteia (pompe de recirculare, filtre, etc.) sau protectia si confortul utilizatorilor.

Dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza, exista mai multe tipuri si solutii de pergole piscine, fiecaruia atribuindu-se anumite caracteristici avantajoase, in functie de proiect. Doar dupa ce veti analiza aceste caracteristici, veti putea stabili care este pergola potrivita in raport cu scopul investitiei.

pergola plaja piscina pentru sezlong

Cum alegem pergola pentru piscina?

Asadar, pentru a putea identifica modul prin care alegem pergola piscina potrivita, este necesar sa cunoastem criteriile in functie de care acestea se diferentiaza. Iata, deci, o clasificare generala a pergolelor pentru piscine:

In functie de model

Modelul unei pergole piscina joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste rezistenta si eficienta investitiei pe termen lung. Va vom prezenta, in continuare, principalele modele de pergole pentru piscine, urmand ca mai apoi sa va oferim cateva sfaturi cu privire la lucrurile pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de a face o alegere. Asadar:

 • Pergola fixa: In principiu, pergolele fixe sunt alcatuite din patru (sau mai multi) stalpi de sustinere si un acoperis fix, care la randul sau poate fi acoperit cu diferite materiale (panza, PVC, etc.). Avantajele unei astfel de pergole se resimt, in principal, din punct de vedere al costurilor mai mici de achizitionare, dar si intretinere.  
 • Pergola retractabila: Pergolele retractabile sunt dotate cu o tehnologie, care permite deplasarea (sau deschiderea) acoperisului. Acestea pot fi mecanice (actionate manual) sau pot dispune de senzori performanti, care vor automatiza toate sistemele de culisare sau rotire. Designul unic, precum si functiile unei astfel de pergole, vor atrage, cu siguranta, interesul prietenilor sau a clientilor. Pentru a putea face alegerea potrivita intre o pergola fixa si una retractabila, este necesar ca, in primul rand, sa stabiliti scopul investitiei. De exemplu, daca pergola are ca scop amenajarea unui spatiu comercial (piscina cu plata), la adapostul caruia sa puteti primii clientii, modelul potrivit va fi cu siguranta pergola retractabila.
pergola aluminiu pentru piscina

In functie de material

Daca ati stabilit modelul pergolei, veti putea trece la pasul urmator, respectiv – identificarea materialului potrivit. Modul prin care veti alege materialul din care urmeaza sa fabricati pergola trebuie sa urmareasca, in principiu, anumite aspecte:

 • Rezistenta materialului – la conditiile atmosferice, dar si la incarcatura diferitelor sisteme sau accesorii;
 • Dimensiunile pergolei – dupa cum veti vedea, anumite materiale sunt potrivite pentru constructiile mici, dar nu sunt eficiente in privinta pergolelor de mari dimensiuni;
 • Bugetul investitiei – bugetul trebuie sa permita atat achizitionarea materialelor, cat si fabricarea si montarea pergolei.

Astfel, puteti alege o pergola in functie de material, dupa cum urmeaza:

 • Pergole din lemn: Lemnul este unul dintre cele mai vechi materiale folosite in constructie, fiind, de asemenea, extrem de accesibil din punct de vedere al pretului. Cea mai moderna solutie este lemnul modificat sub presiune, care se bucura, in acelasi timp, de o densitate mai mica si de rezistenta sporita. Asadar, pergola din lemn modificat nu va aplica presiune pe fundatie si, ingrijita in mod corespunzator, poate rezista chiar mai mult de 100 de ani. Nu in cele din urma, pergolele din lemn sunt adesea recomandate pentru proiectele de dimensiuni mici sau medii. 
 • Pergole din metal: In ceea ce priveste metalul si aliajele, trebuie sa stiti ca producatorii propun o gama diversificata de solutii (fier forjat, otel, inox, etc.). Adesea, datorita duritatii materialului, acestea sunt recomandate pentru amenajarea pergolelor care urmeaza a fi dotate cu diverse sisteme sau accesorii (sisteme de iluminare, de ventilatie, etc.). Totusi, amplasarea unei astfel de pergola langa piscina va presupune expunerea metalului la un mediu umed, drept pentru care trebuie sa luati in considerare un cost usor mai ridicat de intretinere.
 • Pergole din aluminiu: Aluminiul este, poate, cea mai recomandata solutie pentru amenajarea pergolelor pentru piscine. Motivul pentru care facem aceasta afirmatie este relativ simplu: acesta este usor (nu pune presiune pe fundatie), rezista la coroziune (nu este afectat de mediul umed) si este extrem de puternic (poate suporta cu succes orice incarcatura). Dupa cum observati, pergolele din aluminiu pot adresa toate dezavantajele materialelor de mai sus. 
pergola din lemn pentru piscina

In functie de forma

Nu in ultimul rand, doar dupa ce ati identificat modelul si materialul, puteti incepe sa va ganditi la forma pe care pergola piscina o va avea. Legat de acest aspect, mentionam faptul ca pergolele sunt extrem de versatile si pot fi modelate in nenumarate forme, in continuare prezentandu-va doar cateva exemple:

 • Pergola plaja piscina: Pergolele amplasate pe plajele piscinei au rolul de a oferi utilizatorilor piscinei protectie impotriva soarelui si chiar a caldurii. Cea mai des intalnita forma a acestora este cea plana (cubica), iar in interiorul acestora se pot amplasa sezlonguri sau alte elemente de mobilier;
 • Pergola peste piscina si plaja: Pergolele care acopera atat piscina, cat si plaja acesteia, imbina in mod excelent utilul cu placutul. Adesea, pentru a obtine raportul ideal de lumina si umbra, acoperisul acestora nu este complet inchis, ori se opteaza pentru o pergola retractabila, in care se poate controla unghiul de patrundere a luminii;
 • Pergola pentru inchiderea piscinei: Peretii acestor pergole piscine sunt inchisi cu sticla securizata, pentru a permite utilizarea piscinei indiferent de conditiile meteorologice. Adesea, acestea se pot intalni si sub denumirea de acoperisuri telescopice pentru piscine, care permit culisarea completa sau partiala a intregii pergole.
pergola umbrire peste piscina

Idei de accesorizare a unei pergole pentru piscina

O pergola piscina nu este doar eficienta. Accesorizata in mod corespunzator, aceasta poate deveni unul dintre elementele centrale de decor ale intregii proprietati. Iata cateva idei de accesorii care pot completa aspectul unei pergole de piscina:

 • Mobilier pentru piscina: In functie de inaltimea pergolei, veti putea instala in interiorul acesteia diverse elemente de mobilier – baldachine, mese si scaune, sezlonguri, etc.;
 • Perdele din voal: Vor adauga nota de eleganta pergolei si, mai mult decat atat, pot crea un decor intim si chiar romantic pentru utilizatori;
 • Minibar: Pergola poate reprezenta spatiul ideal pentru amenajarea unui minibar la marginea piscinei;
 • Lumini ambientale: Pentru a putea utiliza pergola 24h, puteti opta pentru solutii moderne de iluminare, care pot crea o atmosfera ideala pentru petrecerea timpului alaturi de cei dragi.
pergola peste piscina exterioara

De ce sa optam pentru o pergola pentru piscina?

Asadar, dupa cum ati putut identifica pe parcursul acestui material, montand o pergola piscina nu doar ca veti creste valoarea proprietatii, dar va veti bucura de mult mai multe avantaje:

 • Veti amenaja un spatiu de relaxare, ferit de vant sau de soare, in care sa va petreceti timpul alaturi de persoanele dragi;
 • Veti proteja piscina impotriva mizeriei, a frunzelor sau a altor obiecte cazatoare care, odata ajunse in apa, ar putea-o infunda;
 • Veti extinde perioada de utilizare a piscinei, profitand de aceasta 24h pe zi, 365 de zile pe an. Astfel, in scopuri comerciale, pergola pentru piscina maximizeaza profitul.

Acestea fiind spuse, o pergola piscina este mai mult decat recomandata, deoarece investitia intr-o astfel de constructie se va amortiza inca din primele zile ale utilizarii. Retinem, asadar, faptul ca planificarea este pasul cel mai important al investitiei si ca, pentru a putea identifica pergola potrivita, este necesar sa stabilim rolul acesteia in viitor.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.