- Categorii: Pardoseli
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Unul dintre cele mai frecvent utilizate spatii integrate in constructii, este garajul. Garajele pot fi de tip rezidential, comercial pentru populatie, sau proprietate a unor firme.
Accesul, stationarea si iesirea din aceste garaje trebuie sa fie sigure si usor de realizat. O pardoseala garaj adaptata cu nevoile de trafic auto ofera confort utilizatorillor si simultan integritate structurii cladirii.
Ce este o pardoseala pentru garaj?
Pardoseala pentru garaj este un produs ce trebuie sa suporte in cele mai bune conditii uzura repetitiva a traficului realizat cu autoturismele.
Varietatea constructiva pentru pardoseli garaj este suficienta in acest moment pentru a satisface diferite necesitati in acest domeniu. Alegerea unei variante in detrimentul alteia trebuie sa se bazeze pe criterii care tin de urmatoarele aspecte:
- Domeniul de utilizare la pardoselei – trafic rezidential sau comercial.
- Incliantia solului pe care se executa lucrarea.
- Necesitati legate de aspectul de finisaj.
- Rezistenta la uzura.
Aceste criterii indica constructorului sau arhitectului, ce tip de reteta pentru beton va sta la baza pardoselei, precum si tehnologia de finisare a suprafetei.
Diferentierea executiei in functie de criteriile anuntate stabileste in fapt siguranta cu care se parcurge fiecare metru de suprafata pe pardoseala pentru garaj.
Ce caracteristici trebuie sa aiba o pardoseala in garaj?
Tehnologia si materialele cu care se realizeaza aceste pardoseli imprima produsului finit caracteristici deosebite. Ne referim aici in special la conservarea lor pe termen lung, iar atunci cand este necesar adaptarea personalizata a punerii in opera.
Fiecare beneficiar urmareste sa obtina avantaje maxime pentru utilizarea zonei in cele mai bune conditii. De aceea o pardoseala garaj detine de la bun inceput un pachet standard cu caracteristici:
- Aliniere impecabila in functie de inclinatia solului.
- Nu permite patrunderea murdariei si umezelei.
- Ofera un strat cu aderenta adaptata la conditiile de utilizare.
- Isi mentine structura intacta cand este supusa la trafic auto.
- Finisajul poate fi adaptat cromatic cu spatiul inconjurator.
- Suprafata poate fi colorata pentru delimitarea rutelor de acces.
- Durata de executie completa este scurta, inclusiv la suprafete mari.
- Cost de productie usor adaptabil in functie de solicitari.
- Modalitate ieftina si usoara pentru intretinere.
Tipuri de pardoseli garaj
Decizia in aceasta privinta apartine de regula arhitectului, sau firmei care construieste cladirea, dar si proprietarului imobilului. Atat timp cat este stabilit clar tipul de trafic pe pardoseala din garaj, se va sti exact ce duritate trebuie sa aiba sapa care se toarna si procedeul de finisare al acesteia.
Beneficiile vor fi prezente pe toata durata de utilizare a garajului, acest aspect fiind garantat. Cele mai cunoscute tipuri de pardoseli pentru garaj si caracteristicile prin care se remarca, sunt prezentate in continuare:
Pardoseala din rasina epoxidica
Traficul intens si in special greutatea autovehiculelor este o incercare importanta pentru pardoseala destinata acestui spatiu. Vopseaua epoxidica este stratul de finisare care oferea rezistenta pe termen lung, dar si un aspect vizual placut.
Colorarea in masa sau pe zone a pardoselilor din rasina epoxidica defineste asa cum doriti spatiul garajului. In comparatie cu oricare alta pardoseala obisnuita acestea sunt rezistente la caderea unor corpuri grele, precum si la scurgerile de ulei sau alte substante chimice.
Nu vor fi afectate nici de frecarea repetata sau de umezeala pentru ca suprafata este sigilata. Fiabilitatea este punctul lor forte, intretinerea se realizeaza ieftin si rapid, iar eventuale reparatii pot fi executate fara un consum important. In functie de situatie pot deveni un suport rezonabil in scop de termoizolare.
Pardoseala din rasina poliuretanica
Pardoseala poliuretanica este una dintre cele mai flexibile pardoseli ce se poate produce in prezent. Aceasta proprietate este reala pentru ca poliuretanul accepta deformari sub presiunea exercitata pe suprafata sa, fara a fi pusa in pericol structura pardoselei.
Prin urmare se obtine un spatiu de tranzitare sau parcare ce este simultan rezistent si elastic in cazul unor folosiri atipice. Asortarea este un alt punct forte pentru ca rasina poliuretanica permite colorarea suprafetei.
Aderenta este la un nivel foarte bun cand zona garajului are panta la acces. Aspecul cu un luciu aparte completeaza perfect si dezvolta un spatiu curat si luminos.
Va rezista ireprosabil la uzura zilnica, iar cheltuiala cu curatenia este aproape nesemnificativa. Are avantajul ca poate fi folosita si pentru spatii semideschise, cand garajul este doar acoperit.
Pardoseala din beton elicopterizat
Betonul elicopterizat este apreciat pentru capacitatea de a nu permite acumularea de murdarie. Tehnologia prin care sunt inchisi prin finisare porii suprafetei nu va permite sedimentarea murdariei.
Miscarile de trafic, uzura abraziva, trantirea unor obiecte grele, sau zgarieturile nu vor afecta in niciun fel pardoseala din beton elicopterizat.
Durata extinsa de folosire este in cea mai mare parte datorata impregnarii suprafetei la elicopterizare cu pulberea de quartz corindon. La finalul unei zile este suficient sa fie spalata.
Paleta coloristica este cel putin satisfacatoare pentru orice mediu de lucru, iar aderanta ii confera inca un atu pentru folosire in orice conditii. In circa 12 ore puteti avea deja in folosita o astfel de pardoseala garaj.
Pardoseala in PVC sau Cauciuc
Aceste tipuri de material pentru pardoseli garaj sunt preferate in special in industrie. Rolul principal este de a atenua transferul de greutate al utilajelor spre suportul din beton al constructiei.
Vor avea efect inclusiv in scop de protejare fonica pentru traficul greu care se desfasoara in garajele comerciale sau industriale.
Mod general de executie
Fiecare etapa de lucru la punerea in opera este specifica pentru varianta de pardoseala garaj pe care o solicitati. Apectele tin atat de materialele folosite, cat si de tehnologia care definitiveaza suprafata de uzura.
De regula sapa din beton este preparata de un procesator profesionist si are ingrediente ce permit sustinerea traficului unui garaj. In rest pasii sunt asemanatori, astfel:
- Stabilirea prin marcare si delimitare a zonei de lucru.
- Curatarea suprafetei de murdarie sau resturi, ori decopertarea vechii pardoseli.
- Umplerea cu beton turnat mecanizat si continuu a intregii suprafete.
- Impregnarea si omogenizarea aditivilor specifici pardoselei: colorant intaritor, quarz corindon, elicopterizare, nivelare.
- Curatarea zonei cu jet de apa.
- Aplicare strat finisare (vopsea sau elicopterizare)
- Predarea in utilizare si informare despre modalitatile de intretinere.
Ce tip de pardoseala sa aleg?
Destinatia utilizarii este punctul de plecare pentru alegerea acestui produs. Desi calitatile prezentate pentru o pardoseala pentru garaj par a fi suficiente in orice spatiu, in realitate este recomandat ca alegerea sa fie facuta corect. Va prezentam in continuare doua sugestii pentru cele mai cunoscute spatii pentru garaje:
- Pentru garaj propriu – Cele mai multe dintre garajele rezidentiale sunt parte integrata in structura casei. Din acest motiv se acorda atentie tipului de pardoseli garaj care se construiesc pentru a nu incarca inutil structura. Prima recomandare este pentru o pardoseala garaj elicopterizata. Rezistenta suprafetei va fi cel putin sigura pentru greutatea si traficul masinilor din familie, chiar si atunci cand sunt mai mult de doua. In plus, aceasta pardoseala este foarte apreciata pentru asepctul cromatic si calitatea aderentei.
- Pentru garaj subteran – O mare parte dintre garajele comerciale sunt situate in subteranul cladirii. Acest lucru impune inevitabil parcurgerea unui traseu in panta pentru a fi accesate. In plus apare si impactul continuu al traficului. Drept urmare recomandarea profesionistilor este de a folosi pentru aceste spatii de garaj o pardoseala epoxidica. Durata mare de utilizare si impenetrabilitatea suprafetei la murdarie sunt atuuri pe care va puteti baza.
Care este pretul de executie?
Stiind acum beneficiile oferite de aceste pardoseli garaj, este de inteles ca pretul se va raporta la materialul si tehnologia cu care sunt realizate. Simultan se discuta si despre suprafata peste care se va turna pardoseala.
Totusi, criteriul principal pentru stabilirea pretului pentru un metru patrat va ramane tipul de pardoseala pe care il comandati. De regula cu cat suprafata este mai mare, cu atat exista un procent de reducere a pretului pe care constructorul il propune.
Astfel, in general, pretul mediu al unei pardoseli pentru fiecare metru patrat este de 150 RON, cu fluctuatii in functie de necesitati.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.