Pardoseli epoxidice

Pardoseli Epoxidice

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Solutiile moderne la finisarea suportului pentru traficul dintr-o cladire sau cel exterior, indica turnarea de pardoseli epoxidice drept cea mai rentabila solutie.

Vor aduce cel putin aceleasi beneficii pe termen lung si daca sunt turnate in cladiri vechi, dar mai ales daca sunt prevazute in proiect pentru spatiile nou construite.

Ce sunt pardoselile epoxidice?

Va veti intalni cu o suprafata care corespunde in totalitate cerintelor actuale sau specifice unei activitati anume. Ca atare, aratam pentru inceput primele indicii care fac din pardoseala epoxidica un must have al momentului:

 • Rezistenta mecanica ridicata;
 • Suprafata continua, fara imbinari sau rosturi;
 • Efect decorativ intens si adaptabil;
 • Intretinere extrem de convenabila;
 • Durata de utilizare foarte mare.

Bazandu-va pe aceste prime informatii, stiti deja ca puteti opta pentru pardoseli expoxidice in zona rezidentiala, comerciala, de servicii si, cu atat mai mult, in spatii industriale sau, in general, in cele cu trafic serios asupra pardoselilor.

Turnarea lor se poate realiza in interior sau exterior, iar alegerea cromaticii si texturii de finisare se va face dintr-o paleta larga de optiuni.

Care sunt principalele utilizari?

Includerea in proiect a unei solutii durabile in privinta pardoselilor va scuteste de cheltuieli suplimentare cu intretinerea si mai ales reparatiile inerente. Puteti indentifica in continuare o arie larga de locatii in care montajul de pardoseli epoxidice se va transforma intr-o decizie foarte buna:

 • Incinte industriale cu activitate la interior sau exterior;
 • Locatii cu scop distractiv, terenuri de sport, sali de competitie;
 • Zone dedicate parcarilor si garajele in spatii exterioare sau la interior;
 • Spatii pentru servicii, centre comerciale, magazine, sali de fitness;
 • Centre medicale, cabinete medicina de familie, spitale, policlinici;
 • Alei de promenada in parcuri si gradini de restaurante.
Pardoseli Epoxidice industriale

Avantaje

Oricare dintre variantele de pardoseli epoxidice ofera utilizatorului un pachet complet in care avantajele sunt atat de bine definite incat produsul nu are inca un competitor.

Pe cele cu care veti lua contact direct folosind zilnic o podea epoxidica, le prezentam in continuare:

 • Raspuns impecabil in caz de caderi de corpuri grele;
 • Nu se degradeaza in caz de contact cu substante chimice;
 • Nu raman urme daca suprafata este zgariata sau frecata de obiecte grele;
 • Blocheaza umezeala;
 • Paleta consistenta pentru alegerea finisajului si texturii;
 • Suprafata se constitutie intr-un bun termoizolant;
 • Se curata si se intretine rapid si ieftin;
 • Orice eventuala reparatie sau completare de suprafata se fac usor;
 • Durabilitate execelenta pentru multi ani;
 • Raport calitate pret pardoseli epoxidice foarte convenabil.

Mod executie

Fiind vorba despre o solutie cu potential atat de mare, este foarte posibil sa doriti sa aflati care este modalitatea de punere in opera pentru pardoseli epoxidice.

De la inceput se va retine ca lucrarile sunt realizate de o echipa profesionista care foloseste materiale si echipamente acreditate.

Pe rand, aveti in cele ce urmeaza etapele de executie pentru o podea epoxidica:

 • Etape de pregatire – La inspectia starii suportului peste care se va face turnarea, sunt posibile urmatoarele lucrari: slefuire sau frezare cu aparatura mecanizata pentru a se obtine o suprafata plana. Se va pune accent si pe umplerea fisurilor sau partilor lipsa din suport;
 • Etapa de intindere a amorsei – Substanta pentru amorsare este tot o rasina epoxidica speciala care garanteaza o legatura solida intre suport si materialul care se va turna;
 • Etapa de umplere cu stratul de baza – Este vorba despre turnarea propriu-zisa a materialului care va constitui noua suprafata a pardoselei. Grosimea acestui strat poate varia asa cum prevad proiectul sau particularitatile locatiei. In plus, stratul turnat poate fi imbunatatit estetic cu fulgi sau cuart in diferite culori pentru amplificarea aspectului decorativ;
 • Etapa de sigilare a lucrarii – Este necesar ca suprafata sa fie inchisa prin intermediul unui strat de sigilare. Proprietatile acestui strat sunt in primul rand estetice. La cerere poate fi transparent sau color, mat, ori lucios. Ultima optiune la dispozitie este alegerea texturii. Pentru diferite utilizari ale suprafetei se poate decide pentru o textura striata, neteda sau antiderapanta.

Tipuri de pardoseli epoxidice industriale

Varietatea estetica si de finisare sunt atribute esentiale pentru pardoseli epoxidice. O pardoseala epoxidica poate fi realizata prin suficiente tehnologii de conceptie si finisare incat sa fie adaptata la cerintele specifice fiecarui beneficiar.

Pentru aceste motive, in continuare vom arata care sunt versiunile disponibile, atat pentru aplicatii industriale, cat si pentru cele comerciale sau rezidentiale.

Pardoseala epoxidica autonivelanta

Este de presupus ca aplicarea in sectorul industrial necesita o abordare aparate. Prin urmare este necesara o solutie de autonivelare directa la turnarea de pardoseli industriale epoxidice pentru ca rezultatul sa fie perfect.

In final, suprafata rezultata va fi perfect plana, dintr-o singura bucata, lucru care aduce cu sine intretinere simpla si mai multa curatenie.

Faptul ca se va pune usor si rapid in opera scuteste beneficiarul de costuri suplimentare cu pregatirea suprafetei. In particular, este disponbila si solutia de includere a unor culori prestabilite folosind vopsea epoxidica pentru pardoseala.

Aceste culori au pentru spatiile industriale un rol important pentru ca delimineaza sau ofera atentionari in anumite sectii sau sectoare de lucru periculoase.

Aceasta versiune de pardosea este recomandata, in special, in caz de reconditionare completa si, cu atat mai mult, pentru noi spatii in industria de orice fel.

pardoseala epoxidica metalica

Pardoseala epoxidica multistrat

Pentru ca aceasta tehnologia sa poate fi aplicata starea suportului trebuie sa permita acest lucru, adica sa existe fizic loc suficient pentru turnare. Sunt situatii in care este absolut necesara inaltarea suprafetei dupa turnarea unei pardoseli industriale epoxidice.

Lucrarile sunt similare cu cele aratate la solutia cu autonivelare, insa se toarna inca un strat, in plus.

Sunt prezente, in continuare, aceleasi caracteristici consacrate de durabilitate si stabilitate estetica. Si aceasta varianta permite trasarea unor benzi colorate pentru demarcarea vizuala a unor insule pe suprafata pardoselei.

Este des folosita cu rezultate foarte bune in industrie, spatii comerciale, depozite, dar si pentru locatii pentru petrecerea timpului liber in sau outdoor.

pardoseala epoxi decorativa

Pardoseala epoxidica cu mortar

Rezultatele obtinute la folosirea acestei tehnologii sunt pardoseli industriale epoxidice a caror duritate este foarte ridicata. In amestecul de turnat se va include o rasina epoxidica pentru pardoseli ce are proprietatea de a genera o suprafata rezistenta.

Suprafata va deveni astfel imuna la caderea de corpuri grele, ori varsarea de substante chimice. In mod special, este recomandata cand se fac renovari complete, deoarece suprafata finala va fi inalta.

Drept urmare, peste aceasta varianta de pardosea traficul poate fi de tip industrial zilnic si, in plus, va rezista la abraziune sau zgariere, dar si in caz de deversare de agenti chimici.

Cu siguranta ca isi va gasi perfect folosinta in majoritatea sectiilor din industrie, dar si in locurile in care se folosesc utilaje grele si materiale corozive. Nu este exlus sa fie montata si in zone cu trafic auto, in special in parcarile de supermarket.

Pardoseala epoxidica cu particule de cuart

Amestecarea in compozitie a unor particule de cuart langa rasina epoxidica pentru pardoseli s-a dovedit a fi tehnologia perfecta pentru a pune in opera o pardosea speciala.

Pe langa rezistenta suplimentara pe care cuartul o induce, partea estetica este si ea castigata datorita varietatii de culoare a acestor particule. Dintr-o data designul devine neasteptat de promitator si ajuta mult la conceperea unei solutii estetice de avangarda.

Este remarcabil aspectul legat de castigarea a inca unei caracteristici. Obtinerea de rezistenta in cazul actiunii directe a razelor UV. Suprafata va deveni imuna la decolorare, iar aspectul estetic general cu totul inedit.

Fara exceptie se vor putea utiliza aceste pardoseli in centre comerciale, dar si in spatii in care o anumita industrie isi are activitatea. In exterior, vor fi utilizabile ani buni pentru zonele de parcare auto, iar in zona rezidentiala isi vor gasi perfect folosirea in garaj sau atelierul personal.

pardoseala epoxidica cu fulgi colorati

Pardoseala epoxidica cu fulgi colorati

Cand doriti o pardosea colorata, aceasta solutie tehnologica este de departe cea recomandata. Se vor obtine pardoseli industriale epoxidice care se bazeaza pe mixarea unor fulgi colorati impreuna cu o vopsea epoxidica pentru pardoseala.

La o singura turnare rezultatul este deja cel asteptat pentru ca nu se va folosi alta manopera sau strat pentru colorare. Se retine ca acesti fungi pot avea culori, textura si dimensiuni la alegere, paleta fiind extrem de generoasa.

Se remarca ca este pardoseaua cu cel mai mare impact vizual dintre toate cele prezentate, avand inglobate toate caracteristicile deja amintite.

Cel mai des este utilizata in spatiile in care au acces copiii, facand spatiile extrem de vesele, la intrarile din zonele comerciale sau receptiile sediilor de firme, hoteluri, restaurante cu bar, dar si centre medicale sau pentru alte servicii.

De ce sa alegeti aceasta solutie?

Prin cumul, beneficiile primite pe termen lung sunt cele care arata ca oricare versiune de pardoseli epoxidice este o solutie castigatoare.

Nu este de neglijat nici faptul ca, in comparatie cu alte solutii de construire a pardoselilor, raportul calitate si pret pardoseli epoxidice este foarte bun.

Este suficient sa considerati ca o utilizare de cel putin 10 ani indica faptul ca recuperarea investitiei se face usor si, mai ales ca, in tot acest timp cheltuielile de intretinere sunt minime.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.