Pardoseli poliuretanice

pardoseli poliuretanice

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Variantele tehnologice prin care se realizeaza acoperirea unor suprafete ajuta la alegerea celei mai bune solutii in functie de scopul utilizarii spatiului.

In gama de pardoseli poliuretanice sunt disponibile doua versiuni, fiecare dintre acestea avand particularitati de folosire, dar si beneficii pentru utilizatori.

Ce sunt pardoselile poliuretanice?

Pentru un rezultat optim se vor avea in vedere cateva aspecte pe care trebuie sa le cunoasteti:

 • Lucrarile de turnare trebuie sa fie continue;
 • Se foloseste un amestec certificat, realizat din ciment si rasini poliuretanice;
 • Amestecul poate fi imbunatatit prin adaugare de ingrediente, in functie de cerinte.

Bazandu-va pe calitatile oferite de o podea poliuretanica, rezultatul va avea exact acea densitate de care aveti nevoie atunci cand o folositi.

Este evidenta diferentierea in utilizare pentru ca, una este sa calcati pe o suprafata elastica, care nu poate suportata sarcini grele, si alta este sa dispuneti de un produs cu rezistenta mare la diferite sarcini de trafic greu.

In practica, se pot turna pardoseli poliuretanice care sunt in masura sa suporte excelent o sarcina grea, iar efectul acesteia sa fie chiar injumatatit ca urmari la nivelul pardoselei.

pardoseala poliuretanica

Care sunt principalele utilizari?

Cele mai multe dintre locatiile in care ati putea folosi aceste pardoseli sunt, in general, comune. Faptul ca materialul cu care se toarna pardoseli din poliuretan este atat de versatil, lasa paleta larga de utilizari.

Prin urmare, folosita in spatii interioare rezidentiale, ori cu scop comercial, ori in locatii exterioare, o pardoseala poliuretanica se va adapta perfect in aceste locatii:

 • Suport in bazele sportive pentru terenuri de handbal, baschet, tenis, atletism, volei;
 • Suport pentru terenurile de joaca ale copiilor;
 • Suport pentru locatii de parcare multietajata;
 • Suport pentru congelatoare industriale.

Avantaje pardoseala poliuretanica

Totul porneste de la impactul pe care il va avea utilizarea asupra versiunii de pardoseli poliuretanice pe care o comandati.

Dupa intinderea si uscarea materialului, orice client se asteapta ca suportul pe care il are in exploatare in scop personal, comercial, sau pentru uz comunitar, sa nu se deterioreze si sa reziste impecabil la:

 • Contactul cu corpuri dure care cad;
 • Tragerea pe suprafata a unor obiecte cu margini ascutite;
 • Traficul pietonal sau auto, dupa caz;
 • Abraziune de orice fel;
 • Contact cu substante chimice sau corozive.

Efectul acestor actiuni conduce la necesitatea ca o podea din poliuretan sa aiba un set consistent de avantaje pe intreaga durata de folosire, fara a se pune problema reparatiilor sau inlocuirii mai devreme de cativa ani buni:

 • Consistenta si rezistenta perfecta in conditii de uzura repetata;
 • Suprafata continua, fara rosturi sau imbinari la turnare;
 • Intrepatrundere sigura cu suportul pe care este turnata;
 • Turnare rapida chiar si pe suprafete atipice ca forma;
 • Finisaj egal atat ca aspect, cat si ca densitate a nuantei;
 • Grad de luciu aparte;
 • Adaptare simpla a grosimii de turnare pentru o planeitate perfecta;
 • Timp indelungat de folosire;
 • Interventii rapide si cu costuri decente pentru eventuale reparatii;
 • Nivel scazut de cost pentru intretinere;
 • Versatile pentru turnare in sau outdoor.
pardoseli poliuretanice industriale

Mod executie

Tinand cont de faptul ca vorbim despre o tehnologie complexa, atat pentru prepararea amestecului cu care se lucreaza, cat si a etapelor de punere in opera, va oferim in continuare o enumerare si descriere a pasilor de lucru.

Veti intelege de ce pentru aceste pardoseli poliuretanice nu este recomandat sa se incerce montarea lor cu resurse proprii. Simultan, este vorba atat despre evidenta lipsa de experienta, cat si a aparaturii profesionale de lucru.

Astfel, echipa de profesionisti va respecta intocmai urmatoarea succesiune de operatiuni:

 • Pregatirea terenului de lucru – Se inspecteaza in amanunt suprafata suport peste care urmeaza sa fie turnat mixul de rasina poliuretanica si ciment. Daca se indentifica zone cu fisuri sau cu lipsuri de material suport, atunci reparatiile si slefuirea se fac imediat;
 • Acoperirea cu amorsa a suportului – Dupa uscarea completa a reparatiilor realizate pe suport, se acopera integral zona de lucru cu amorsa potrivita, care este chiar o rasina poliuretanica;
 • Turnarea continua a primul strat – Daca suprafata permite, este suficient sa fie turnat un singur strat. Daca este necesar sau se solicita, in mod special de catre client si suprafata permite, se va turna inca un strat, sau mai multe;
 • Aducerea la nivel dupa turnare – Indiferent de oricate etape de turnare se vor executa, etapa se incheie prin nivelarea la cota stabilita in proiect. Aceasta operatiune se realizeaza prin utilizarea unor instrumente optice laser. 
aplicare rasina pe pardoseala

Tipuri de pardoseli poliuretanice

In functie de comanda clientului, varianta de amestec va fi cea care dicteaza tipul de pardoseli poliuretanice predate la cheie. Acestea sunt de doua tipuri, urmand sa le discutam in continuare.

Pardoseala poliuretanica cu rasina poliuretanica

Aceasta versiune de pardoseala este caracterizata printr-un nivel foarte accentuat al luciului suprafetei. In plus, este capabila sa ramana imuna la traficul greu si chiar la efectul de abraziune repetata.

Va putea fi folosita perioade mari de timp, fara sa se observe vreo diminuare a starii initiale. Pentru intretinere se consuma resurse nesemnificative si limitate ca timp.

Este cel mai des intalnita pentru asigurarea suportului la terenurile de sport la exterior, precum si pentru darea in folosire a spatiilor de parcare in interior.

Pardoseala poliuretanica cu granule de cauciuc (tartan)

Este vorba despre versiunea ideala la crearea suportului pentru terenuri de sport, spatii ce pot fi dezvoltate in interior sau chiar in aer liber. Simultan, este preferabila si pentru zonele de joaca ale copiilor, deoarece caracteristica elastica si moale a acesteia protejeaza in caz de cadere.

Socurile vor fi absorbite gratie caracteristicii sale elastice atunci cand copii sau adultii cad pe aceasta podea poliuretanica. Efectul este sesizabil prin deformarea sa in plan vertical. Se remarca si caracteristica antiderapanta, lucru dorit, mai ales cand se alearga pe aceasta suprafata.

Este ideala sa fie montata la orice tip de teren de sport sau pentru joaca.

Principalele deosebiri intre pardoselile poliuretanice si cele epoxidice?

Punand laolalta setul de caracteristici oferite de pardoseli poliuretanice si cele epoxidice, este evident ca rezulta o diferentiere intre acestea. Analiza trebuie sa fie facuta atat din punct de vedere functional, cat si al nivelului estetic prin care concureaza la definirea designului general.

Am selectionat cele mai importante diferentieri si am punctat cu argumente:

 • Durabilitate – Este criteriul cel mai cautat si va fi regasit aproape in mod egal la ambele tipuri de pardoseli. Totusi, gama de pardoseli epoxidice este mai rezistenta pentru folosirea in conditii de trafic greu si abraziune;
 • Contact cu substante chimice – Pardoselile poliuretanice nu au un strat de sigilare. Prin urmare, fiind folosite in special pentru elasticitatea lor, si mai curand la interior, nu vor rezista in caz de scugeri de substante chimice sau corozive;
 • Stabilitate si aspect general – Cele mai stabile sunt pardoselile poliuretanice care, gratie stratului de sigilare, vor ramane lucioase si estetice;
 • Potential si versatilitate estetice – Ambele tipuri de pardoseli pot genera un design deosebit prin paleta de culori disponibila. Totusi, oricand se poate folosi o vopsea poliuretanica pentru beton daca doriti sa faceti modificari estetice. Ca atare, se poate afirma ca pardoselile poliuretanice au potential mai bun fata de cele epoxidice.
pardoseala din rasina poliuretanica

De ce sa optati pentru aceasta tehnologie?

Decizia alegerii trebuie sa fie in acord direct cu scopul in care vreti sa folositi aceste pardoseli poliuretanice.

Fie ca optati pentru o pardoseala poliuretanica pentru interior, sau aveti de construit un spatiu de joaca pentru copii si solicitati turnarea variantei pentru exterior, beneficiile vor fi foarte bune.

Daca sunteti interesati de durabilitate, acum aveti si sustinerea data de un pret avantajos indiferent de tipul de pardoseli pe care il regasiti in portofoliul firmei.

Cu siguranta ca presiunea asupra bugetului nu va fi mare, in schimb satisfactia folosirii lor va ramane pentru multi ani la rand.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.