Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Microcimentul se aplica pe pardoseli si pe pereti de vreme indelungata, romanii si numeroase alte civilizatii mediteraneene folosind, inca de demult, un concept similar cu cel al microcimentului.
In zilele noastre, insa, compusii au evoluat, conferind microcimentului o mai mare rezistenta si o estetica ultra moderna.
Daca in proiectul de constructie sau de renovare va ganditi sa realizati o astfel de suprafata, in continuare va prezentam o serie de aspecte care sa va ajute in alegerea si calcularea celui mai bun pret.
De ce sa optam pentru microciment?
Numeroasele avantaje oferite de microciment justifica popularitatea sa din ce in ce mai mare, atat in lucrarile noi, cat si in cele de renovare. In primul rand, microcimentul este foarte usor de intretinut.
Odata ce acesta este aplicat si se finalizeaza procesul, il spalam cum facem cu orice alta gresie sau faianta. Nu este nevoie de nicio alta ingrijire suplimentara.
Cu timpul, este posibil ca acesta sa-si piarda din aspectul satinat. In acest caz, un nou strat de ceara va restabili aspectul sau initial pentru multi ani.
In al doilea rand, microcimentul ofera o bogata paleta de culori. Pigmentii ofera culoarea sau, mai degraba, nuanta aleasa pentru microciment. Exista numeroase palete cromatice si veti gasi cu siguranta culoarea care va corespunde perfect cu estetica interioara.
In acelasi timp, microcimentul nu este utilizat numai pentru pardoseli. Exista posibilitatea sa-l folosim, de asemenea, pe pereti, plafoane si scari.
Este chiar posibil sa fie utilizat la blaturi de bucatarie sau la obiectele din baie si chiar pentru piesele de mobilier. Acest material poate fi folosit si la exterior, chiar si la borduri de piscina sau de spa.
In ultimul rand, microcimentul reprezinta o solutie estetica la un pret oarecum accesibil. Intr-adevar, costul de aplicare al unui astfel de material este inclus in gamele intermediare, oferind o solutie aparent luxoasa.
Aplicarea microcimentului pas cu pas
Pentru a evita un finisaj cu o podea inegala, fisurata si complet inestetica, mai bine apelati la un profesionist, o astfel de aplicare necesitand experienta si tehnica.
Este bine sa va informati in prealabil despre cum decurge un astfel de proces, tocmai de aceea, in continuare, va prezentam pasii de aplicare ai microcimentului:
1. Pregatirea suportului
Prima greseala pe care o facem atunci cand dorim sa aplicam microcimentul este ca nu dedicam timp suficient pregatirii podelei. Ce ne facem daca podeaua nu este neteda si prezinta fisuri sau imperfectiuni?
Pentru ca microcimentul este un material care se intinde uniform, in astfel de cazuri, fiti ferm convinsi ca rezultatul ar fi unul pe masura, materialul avand tendinta de a patrunde in gauri si fisuri, la final, reproducandu-le.
Cum evitam asta? Pur si simplu prelucrand complet podeaua, de la astuparea fisurilor cu ajutorul tencuielei, la slefuirea imperfectiunilor, stergerea prafului de pe podea si spalarea acesteia, in profunzime, cu detergent.
Doar dupa ce podeaua este neteda si curata, putem trece la aplicarea microcimentului. Asteptati, asadar, ca podeaua sa se usuce dupa ce ati spalat-o si verificati bine daca aceasta se afla in stare optima inainte de a continua.
2. Dozajul microcimentului
Alta greseala comuna pe care o facem atunci cand incercam sa aplicam microcimentul este dozajul. Ganditi-va ca dozajul microcimentului este asemenea unui amestec chimic.
O picatura in plus si totul va fi bun de aruncat la gunoi! Trebuie sa stim ca microcimentul este compus dintr-un amestec format din ciment, pigmenti, nisip si adjuvanti.
Pentru a fi siguri ca amestecul este perfect, noi va recomandam sa cumparati direct un pachet complet, care va garanta un amestec corespunzator. Evitati primele preturi ale pachetelor, dificil de analizat la dozaj si de slaba calitate.
Daca ati urmat pasii pana aici, va trebui totusi sa respectati precis dozajul microcimentului, respectiv 810 grame de pulbere la 190 grame de apa. Vom pregati, in egala masura, cantitatea potrivita pentru acoperit, cam intre 5 si 7 kg de microciment pe m2.
Amestecul este gata doar atunci cand se obtine o pasta lichida fara cocoloase. Pentru a evita greselile, incepeti prin a exersa cu cantitati mici. Ar fi pacat sa stricati jumatate din pulbere pentru ca nu ati pus cantitatea de apa necesara.
Inainte de a realiza concentratia de microciment, cititi cu atentie instructiunile. Anumite produse au nevoie de un dozaj specific sau de conditii speciale. Este preferabil sa le cunoasteti inainte de folosire.
3. Primul strat de microciment
Podeaua este curata si neteda, iar amestecul este corect preparat? Atunci a venit momentul sa aplicati microcimentul. Acest produs trebuie aplicat in doua straturi.
In primul rand, microcimentul se aplica cu gletiera sau spatula. Un cuvant cheie pentru acest procedeu? Blandetea. Pentru a aplica microcimentul trebuie sa muncim cu lejeritate si cu blandete.
In momentul in care ati pus microcimentul pe podea, aplicati-l cu delicatete, fara sa incercati sa-l presati. Pentru fiecare strat, incepeti pe partea opusa intrarii in camera, astfel incat sa puteti parasi incaperea cand terminati.
Lucrati pe toata latimea camerei, terminand cu partea de jos a usii. Evitati cu orice pret sa calcati pe microcimentul pe care doar ce l-ati aplicat.
Primul strat se aplica intotdeauna o singura data. Daca stratul va fi aplicat de doua ori, atunci retusurile vor fi destul de vizibile. Al doilea strat va fi definitoriu in pregatirea microcimentului.
4. Al doilea strat de microciment
Dupa ce ati asteptat cel putin 24 de ore pentru a lasa sa se usuce microcimentul, este timpul sa va ocupati de al doilea strat. Acesta permite indreptarea microcimentului. Deci, va fi foarte important sa va luati timpul necesar pentru a face amestecul.
De data aceasta, va veti ocupa, in mod special, de imperfectiunile lasate in urma aplicarii primului strat. Aplicarea celui de-al doilea strat se va face intotdeauna cu gletiera, dar impreuna cu un burete uscat, care va permite netezirea materialului.
Insistati, pana cand obtineti o suprafata perfect neteda. Nu folositi niciodata buretele umed pe microciment, deoarece riscati sa-l stricati.
Dupa ce s-a uscat timp de 24 de ore, verificati ca suprafata sa fie perfect plata. Daca nu este cazul, puteti sa aplicati un al treilea strat de uniformizare. Evitati un alt strat pentru a nu risca ca podeaua sa devina prea groasa.
5. Finisajele suprafetei
Odata ce ultimul strat de microciment este bine uscat, este timpul sa trecem la finisaje. Aceasta etapa este esentiala, caci determina intretinerea microcimentului in timp.
Prima etapa va fi reprezentata de aplicarea unui material de etansare pe intreaga suprafata. Este suficienta aplicarea produsului in mod uniform. Acest produs va permite inlaturarea porozitatii microcimentului, ceea ce va usura foarte mult intretinerea podelei si durata pigmentilor.
Cea de-a doua etapa consta in aplicarea lacului pentru microciment. Acesta ii va oferi finisajul dorit, dar, mai mult de atat, il va proteja impotriva petelor si va ajuta, astfel, la evitarea decolorarii.
Este recomandata alegerea unui lac stralucitor sau mat, in functie de preferinte. Anumite lacuri sunt potrivite, in mod special, pentru camerele unde exista umiditate, precum baia, de exemplu.
De asemenea, exista posibilitatea sa aplicam ceara pe microciment, dar efectul acesteia nu va fi la fel de eficient. In orice caz, este necesara reinnoirea lacului aproximativ odata la 5 ani sau ori de cate ori pare a fi necesar.
Care este pretul de aplicare?
Desi tehnica de aplicare a microcimentului nu este atat de dificila, aceasta necesita multa dexteritate. De aceea, este din ce in ce mai recomandat sa apelam la un profesionist pentru a ne asigura de o buna aplicare a microcimentului.
Nu doar ca veti economisi timp pretios, ci si liniste. Pretul aplicarii microcimentului poate fi unul destul de ridicat, un profesionist propunand un tarif de aplicare al microcimentului incepand de la 40 la 100 EURO per metru patrat.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.