Manopera zidarie

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

120 RON

Pret minim: 80 RON

Pret maxim: 160 RON

Costul manoperei este masurat pe metru cub.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Constructia unei case este un proiect cu foarte multe satisfactii, insa finalizarea nu este deloc usoara. Printre cele mai importante etape ale unui astfel de proiect, se numara si manopera zidarie. De aceea, in cele ce urmeaza, vom discuta despre tot ce presupune zidaria, de la pretul pentru manopera zidariei, la cum recunoastem o lucrare de calitate si multe alte subiecte de interes.

De ce este importanta manopera zidariei?

Pe scurt, zidaria reprezinta procesul de ridicare a peretilor unei case. Acest proces presupune, practic, amplasarea blocurilor de construit unul peste altul, pentru a forma zidurile. Prin blocuri de construit ne referim la caramizi, BCA, zidarie boltari, etc. De aici, intelegem ca importanta unei manopere de calitate este data, practic, de calitatea zidurilor. Mai multe, insa, despre cum recunoastem o manopera zidarie de calitate, vom discuta pe parcursul acestui material. 

manopera zidarie

Care este pretul mediu pentru manopera zidarie?

Inainte de a discuta despre pret manopera zidarie, este important de inteles faptul ca zidaria propriu-zisa este alcatuita din mai multe lucrari. Mai mult decat atat, pretul aferent manoperei depinde de mai multi factori, precum tipul blocurilor de construit, grosimea zidurilor, inaltime, etc..

Din acest motiv, cel mai indicat mod de a calcula un tarif pentru manopera zidariei exact este prin contactarea directa a unei echipe de profesionisti. Acestia din urma vor putea analiza proiectul de constructie si va vor putea spune cu exactitate cat va va costa manopera.

Daca, totusi, sunteti interesati de un calcul aproximativ, iata mai jos o lista de preturi orientative practicate de majoritatea profesionistilor:

TIPUL LUCRARIIPRET MEDIUU.M.
ZIDARIE DIN PIATRA
ZIDARIE DIN BOLOVANI DE RAU250,00 RONMC
ZIDARIE CU PIATRA BRUTA DE CARIERA250,00 RONMC
ROSTUIREA FATADEI DIN PIATRA35,00 RONMC
SUBZIDIRE DIN BOLOVANI DE RAU200,00 RONMC
SUBZIDIRE CU PIATRA DE CARIERA200,00 RONMC
ZIDARIE DIN BLOCURI DE CONSTRUIRE
ZIDARIE PE MUCHIE CU CARAMIDA PLINA
(max. 24X11X6.3 mm)
25,00 RONMP
ZIDARIE PE MUCHIE CU FASII BCA ARMATE
(max. 8 cm grosime)
15,00 RONMP
ZIDARIE DE CHIRPICI
(max. 12.5 cm grosime)
95,00 RONMC
ZIDARIE BOLTARI110,00 RONMC
ZIDARIE BLOCURI CERAMICE110,00 RONMC
ZIDARIE BCA100 RONMC
ZIDARIE CARAMIDA100 RONMC
ZIDARIE CARAMIDA CERAMICA GAURITA100,00 RONMC
Preturi estimative.

Atentie! Manopera de zidarie a unei constructii nu include materialele, ci doar forta de munca. Pentru a calcula bugetul total al investitiei, va recomandam sa consultati, de asemenea, oferta comerciantilor de materiale de constructii. 

preturi manopera zidarie

Ce inseamna o manopera a zidariei de calitate?

Acum ca am stabilit care este pretul mediu pentru manopera zidarie, este timpul sa discutam despre calitate. Pentru a va asigura ca pretul achitat echipei de constructori a meritat investitia, va recomandam sa efectuati regulat inspectii pe santier pentru diverse verificari. Cei mai importanti indici dupa care va puteti ghida pentru a identifica o manopera a zidariei de calitate sunt:

  1. Verticalitatea peretilor: In primul rand, peretii casei nu ar trebui sa fie inclinati spre interior sau spre exterior. Folosind un poloboc, verificati verticalitatea zidurilor in diferite etape ale constructiei. Daca identificati probleme, opriti imediat santierul si consultati profesionistii pentru a gasi solutii de remediere. In caz contrar, trebuie sa stiti ca peretii inclinati vor reprezenta un risc foarte mare in cazul unui eventual seism. Practic, intreaga structura de rezistenta a casei va fi influentata de aceasta deviatie. Atentie! Inclinatiile foarte mici nu prezinta neaparat riscuri. Verificati abaterea tolerata in proiectul de constructie sau luati legatura cu arhitectul inainte de a decide cu privire la stoparea lucrarilor pe santier. 
  2. Calitatea mortarului si straturile de mortar: Zidurile sunt, practic, alcatuite din caramizi (BCA, ceramice sau de beton) unite intre ele prin turnarea unui strat de mortar. Verificati, in primul rand, ca echipa de constructori sa respecte proportiile din reteta de mortar. In al doilea rand, aveti in vedere faptul ca mortarul trebuie aplicat nu mai tarziu de 30 de minute de la realizarea amestecului. Nu in ultimul rand, utilizati o ruleta sau chiar o simpla rigla pentru a verifica grosimea straturilor. In medie, acestea nu ar trebui sa depaseasca 10 – 12 mm. 
  3. Inaltimea zidurilor: Daca cei doi indici de mai sus au fost executati corect, ar trebui ca diferenta de inaltime a zidului la cele doua capete sa fie foarte mica. De exemplu, daca inaltimea nivelului (etajului) este de 2,5 m, zidurile ar trebui sa aiba o inaltime cat mai apropiata de cea a nivelului. Pentru a verifica acest aspect, masurati zidurile din 50 in 50 cm. De asemenea, pentru a preveni eventualele probleme, se recomanda sa efectuati aceste verificari de fiecare data cand zidul este inaltat cu 120 cm. Atentie! Majoritatea expertilor recomanda ca intr-o singura zi, zidurile sa nu fie inaltate cu mai mult de 1,5 m. Nu faceti greseala de a grabi echipa de constructori pentru a forta termenul de predare al constructiei. 
  4. Unghiurile dintre ziduri: Cu mici exceptii, unghiurile dintre doua ziduri sunt, de regula, drepte (de 90 de grade). Cu toate acestea, din lipsa atentiei, se poate intampla ca lucratorii sa plece si sa continue zidul stramb. Pentru a evita o astfel de situatie neplacuta, verificati unghiul dintre fiecare doua ziduri atunci cand primele randuri de caramida sunt asezate. 
  5. Uscarea uniforma si treptata a zidurilor: O manopera zidarie de calitate presupune, de asemenea, verificarea zidurilor si dupa finalizarea lucrarilor de constructie propriu-zise. Pentru a preveni problemele generate de umezeala, zidaria trebuie tratata timp de 7 – 14 zile, astfel incat sa se asigure o uscare uniforma. 
manopera zidarie casa

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Orice persoana care construieste o casa se asteapta ca investitia facuta sa aiba utilitate pe termen lung. Totusi, pentru a maximiza profiturile, anumite companii de constructori grabesc lucrarile, cu riscul de a efectua anumite greseli.

Din acest motiv, este extrem de important ca atunci cand alegeti o echipa cu care veti colabora, sa va asigurati de faptul ca acestia va pot garanta o lucrare de calitate, si nu neaparat cel mai mic pret de pe piata. 

Desigur, acest lucru nu inseamna ca va recomandam sa evitati echipele care practica preturi manopera zidarie mici si sa optati pentru cele care au preturi mai mari. Din contra, ceea ce se recomanda atunci cand cautati o echipa de constructori este sa va informati, in primul rand, cu privire la calitatea oferita de acestia si mai apoi sa discutati despre pret. Pentru aceasta, puteti verifica portofoliul echipei respective si chiar consulta opinia proprietarilor de case cu care echipa a colaborat anterior. 

preturi manopere zidarii din beton

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de zidarie de calitate?

Alegerea unei echipe de profesionisti cu care veti colabora in vederea ridicarii zidariei unei cladiri atrage, dupa sine, o serie de beneficii, printre care:

  • Pret corect: Echipele de profesionisti nu practica nici preturi exagerat de mari, dar nici nu va ofera cel mai mic tarif manopera zidarie de pe piata cu riscul de a compromite calitatea. De regula, un profesionist va practica un tarif corect, exprimat cel mai bine prin raportul calitate – pret;
  • Calitatea lucrarilor: Lucrarile efectuate de un profesionist respecta de fiecare data normele de calitate si de siguranta. In principiu, colaborand cu o echipa de profesionisti, va veti putea continua activitatea profesionala, fara a fi nevoiti sa inspectati regulat santierul (asa cum spuneam mai sus);
  • Timp de executie: Un profesionist dispune de cunostintele necesare pentru a oferi un maxim de calitate in cel mai scurt timp posibil. Desigur, acesta nu va forta niciodata nicio etapa de constructie si va respecta intotdeauna timpii de lucru recomandati de arhitect si de inginerul de structura. 

 Asadar, intelegem ca lucrarile de zidarie reprezinta o etapa principala in ridicarea unei case, dar nu sunt nicidecum cele mai simple. In incheiere, retineti ca nu pretul, ci calitatea ar trebui sa fie primordiala in orice investitie imobiliara si, pentru a asigura calitatea, se recomanda contractarea unei echipe de profesionisti.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.