Izolatie parchet

izolatie parchet flotant

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Una dintre cele mai preferate metode de finisare a solului interior este montarea de pardoseli din parchet. Varietatea de modele, durata mare de utilizare si intretinerea facila sunt atuuri care il recomanda pentru utilizare rezidentiala cu trafic redus, dar si pentru aplicatii comerciale unde traficul este ridicat.

Pentru un rezultat optim este necesar sa se acorde atentie etapei de izolatie parchet inainte de montarea propriu-zisa.

Ce inseamna izolatia parchetului?

Prin izolare parchet se pune o baza eficienta pe care acest material de finisare al pardoselilor va fi utilizat in conditii optime. Scopul pentru care este recomandat sa fie facuta o izolatie pentru parchet cu materiale adecvate, este legat de mai multe necesitati:

  • Absorbirea presiunii care se exercitata pe suprafata – din trafic si amplasarea mobilierului.
  • Absorbirea vibratiilor produse de mutarea de obiecte care se deplaseaza pe role.
  • Eliminarea zgomotului produs prin impact, trafic domestic sau comercial.
  • Cresterea temperaturii la nivel de pardoseala.
  • Impiedicarea aparitiei infiltratiilor de apa.

Toate aceste necesitati pot fi indeplinite prin cumulare doar cand materialul cu care se incepe lucrarea de izolatie parchet este ales si montat corespunzator.

izolatie parchet cu folie de polietilena

De ce este important sa izolam pardoseala din parchet?

Orice material si metoda de lucru utilizate pentru montarea finisajului de pardoseala are drept scop principal protejarea planseului constructiei. In functie de destinatia folosirii spatiilor din cladiri sunt adoptate solutii diferentiate in legatura cu aceasta izolatie.

Parchetul este un material indragit, ce ofera confort termic si aspect placut pentru majoritatea incaperilor din cladiri. Aplicarea unui strat izolator intre suport si parchet conduce direct la obtinerea urmatoarelor beneficii tehnice:

  • Protejeaza suportul impotriva deteriorarii prin atenuarea tensiunii aplicate pe stratul de uzura.
  • Mentine pe termen lung elasticitatea proprie materialului din care este fabricat parchetul.
  • Impiedica ruperea sau fisurarea parchetului cand suprafata sa este afectata pentru scurt timp cu o presiune mare.

Drept urmare toate aceste beneficii arata cat de important este sa fie montata o izolatie parchet compatibila cu scopul utilizarii suprafetei si tipul parchetului.

izolare sub podea de lemn din patchet masiv

Care sunt principalele avantaje ale izolarii?

Avantajele functionale si estetice ale parchetului pot fi obtinute in totalitate cand lucrarea pentru izolatie sub parchet este facuta cu manopera de calitate si materiale profesionale.

Confortul si durabilitatea sunt tintele ce trebuiesc atinse, prin urmare nu exista loc de greseala in aceasta operatiune de finisare a pardoselilor cu parchet.

Prezentam in continuare la ce trebuie sa va asteptati drept avantaje atunci cand ati ales sa montati parchet pe parodoselile casei, ale sediului de firma, sau ale magazinului:

  • Se obtine o baza ferma pentru tranzit sau amplasarea de mobilier.
  • Este suplimentat confortul termic la nivel de pardoseala.
  • Se atenueaza semnificativ transmiterea zgomotului pasilor spre etajul inferior.
  • Poate fi folosit inclusiv pentru inglobarea unui sistem de incalzire in pardoseala.
  • Asigura uniformizarea suportului in limite decente, fara a fi neaparat necesara refacerea sapei sau turnarea uneia noi.
  • Prelungeste durata de utilizare a parchetului datorita efectului de atenuare a sarcinilor de presiune.

Prin cumulare, aceste avantaje ofera imaginea exacta a tot ceea ce poate oferi o izolatie compatibila. Trebuie sa retineti ca oricat buna ar fi calitatea parchetului ales, beneficiile se vor resimti doar atunci cand este montata o izolatie parchet personalizata cu necesitatile utilizarii.

izolatie sub parchet masiv

Tipuri de izolatii pentru parchet

Pornind de la realitatea ca planseul este un element solid al constructiei, atunci este util sa-i fie folosita aceasta caracteristica. Pe acest suport montajul stratului de izolare parchet se va face cu usurinta si foarte rapid. Ramane de stabilit, in functie de necesitatea reala a locatiei, ce tip de izolatie pentru parchet va fi folosita.

De la caz la caz fiecare dintre materialele pe care le prezentam in continuare ofera proprietati care ofera beneficii exact acolo unde este mai multa nevoie de ele. Veti folosi in mod diferentiat materiale pentru izolarea parchetului pentru:

  • Un planseu aflat pe fundatia sau subsolul unei cladiri.
  • Un planseu despartitor intre etaje.
  • Un planseu din beton.
  • Un planseu tip dusumea.

Am ales sa prezentam in continuare cele mai des utilizate materiale pentru acesct scop.

1. Polistiren extrudat

Acest material este apreciat in mod deosebit pentru calitatile sale legate de izolarea termica. Prin urmare cand aveti de acoperit cu parchet o pardoseala pozitionata imediat peste fundatie sau deasupra unui subsol, folositi de la bun inceput polistirenul extrudat in scop de izolatie pentru sol si pentru parchet.

Veti primi la pachet si un spor excelent pentru izolatia fonica, in caz ca izolarea se face pe un plafon intre etaje. Se pot utiliza folii din polistiren extrudat cu grosimi cuprinse intre 3 si 6 mm. Rezistenta in timp este mult superiora altor variante de izolatie si pretul reflecta acest beneficiu.

2. Folie din polietilena expandata

Este cel mai des folosit material in scop de izolatie sub parchet si poate fi folosit in mai multe variante de grosime. De la 2 si pana la 5 mm, folia PEE are capacitatea sa „absoarba” denivelarile planseului.

Este de remarcat ca la o grosime mai mare densitatea materialului creste, prin urmare izolatia obtinuta este mai buna. Este potrivita sa preia inclusiv vibratiile aplicate pe suprafata, asta insemnand ca zgomotul de pasi nu va fi resimtit la un etaj inferior.

Nu va bazati pe acest material daca sunt necesare diminuari ale zgomotului general si nici nu veti obtine o bariera eficienta la vaporii de apa.

3. Fibre din lemn

Daca doriti sa investiti in confortul termic al incaperilor, atunci acesta este materialul potrivit. Placile din fibra de lemn sunt special fabricate la o grosime de 5 mm si au o capacitate de rezistenta foarte buna in timp.

Montajul se realizeaza extrem de rapid, fara pierderi importante. Efectul ulterior se va resimti rapid la nivelul pardoselei acoperita cu parchet, ce va avea o temperatura perfecta in orice anotimp. Simultan placile din fibre de lemn sporesc izolatia fonica la nivel de pardoseala.

4. Alte materiale

Aici vom prezenta doua materiale care sunt apreciate de proprietarii ce doresc sa utilizeze cat mai multe solutii de constructie fara impact ecologic negativ.

Fibrele din canepa sunt preferate pentru ca au capacitatea de a absorbi dioxidul de carbon din incaperi. Efectul este evident benefic pentru sanatatea locatarilor.

In aceeasi categorie de materiale naturale sunt fibrele din lana, cunoscute drept pasla. Per total ambele ofera o capacitate foarte buna de absorbtie a umiditatii in paralel cu o izolatie termica si fonica foarte bune.

Nu vor permite aparitia mucegaiului si nici a insectelor nedorite, in special moliile. Punere lor in opera drept izolatie pentru parchet este simpla pentru ca debitarea la dimensiune se face usor datorita densitatii ridicate.

Ca o concluzie legata de alegerea materialului potrivit trebuie sa aveti in vedere ca exista si o atentionare pe care trebuie sa o anuntam. Daca optati pentru un sistem de incalzire in pardoseala si vreti sa montati parchet, folositi obligatoriu un anumit tip de izolatie.

Folia este dedicata pentru aceasta aplicatie si are grosime standard de 1,5 mm. Prezinta orificii ce ajuta la disiparea cadurii produse de sistemul de incalzire. In acest caz niciun alt material nu este recomandat, iar suprafata planseului trebuie sa fie cat mai neteda.

izolare podea (din lemn)

Sfaturi in alegerea si montarea izolatiei pentru parchet.

Alegerea materialului potrivit se va face tinand cont de particularitatile cladirii si cerintele beneficiarului. Inainte de inceperea lucrarilor se observa daca:

  • Umiditatea suportului este de maxim 2%.
  • Denivelarile planseului sunt mai mici de 3 mm.

Nu se vor folosi niciodata prin suprapunere mai multe tipuri de izolatii pentru parchet.

O astfel de combinatie de materiale creaza un suport instabil si suprafata parchetului nu va fi ferma. Atat cat se poate se va monta un strat gros de material izolator, asta insemand ca 5 sau 6 mm este o valoare optima.

Analizand profesional care este solutia optima pentru montarea izolatiilor pentru parchet, rezultatul va fi de foarte buna calitate. Aveti nevoie de o oferta personalizata? Luati legatura cu un profesionist prin formularul de mai jos.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.