Beton polimeric

beton polimeric suprafata orizontala

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Adaptabilitatea cromatica si rezistenta in timp a materialelor de constructii sunt criterii tot mai cautate in special in scop de reabilitare a pardoselilor, dar si pentru alte lucrari.

Folosind beton polimeric dispuneti de un potential largit pentru utilizare in spatii interioare sau exterioare. In functie de preferinta, sau asa cum a fost realizat proiectul, acest material dispune de suficienta flexibilitate la punerea in opera, oferind o suprafata cu folosinta indelungata.

Ce este betonul polimeric?

Betonul polimeric a fost creat cu scopul de a reface pardoseala degradata fara a fi necesara demolarea acesteia. In egala masura cu beton polimer se vor putea acoperi si suprafete verticale nou construite, pentru a le conferi un finisaj estetic deosebit in acord cu desingul constructiei.

Baza acestui produs este in fapt o compozitie de ciment, nisip si apa, care este aditivata cu diferite materiale speciale. Fiecare dintre acesti aditivi ofera produsului final, pe rand sau simultan, caracteristici pe care constructorul sau beneficiarul le urmaresc, cum sunt:

  • Colorarea in masa a stratului turnat.
  • Asigurarea rezistentei la abraziune.
  • Impermeabilizarea suprafetei.
  • Posibilitatea amprentarii in diverse modele.

Adaptabilitatea acestui beton polimer il recomanda pentru schimbarea rapida conceptului estetic al unei zone. Daca exista deja un pavaj de beton, indiferent de starea tehnica in care se gaseste, se va putea obtine o suprafata de beton decorativ.

Betonul polimer turnat peste suprafata suport permite etapa clasica de amprentare. Acelasi procedeu se pune in opera si in plan vertical.

beton polimer pentru suprafata verticala

Caracteristici

Faptul ca acest strat de beton polimeric este foarte mic, undeva intre 15 si 20 mm, nu inseamna ca rezitenta sa este redusa. Compozitia este in asa fel dozata incat viitoarea suprafata este capabila sa lase la indemana utilizatorului un pachet consistent cu caracteristici:

  • Punerea in opera se face rapid si aproape pe orice suprafata.
  • Durata de executie este redusa, lucru care reduce costurile in santier.
  • Predarea spre utilizare este scurta deoarece stratul se va usca rapid.
  • Rezistenta la UV si abraziune este deosebita si atunci cand este expus la trafic ridicat.
  • Textura finisajului este deosebita si poate fi colorata in nuanta dorita.
  • Imitatia este perfecta pentru multe materiale de constructie scumpe (piatra de rau, marmura, granit, lemn, etc.)
  • Reparatiile se executa foarte simplu, iar intretinerea nu necesita precautii sau materiale speciale.
  • Durabilitatea se intinde pe o perioada de foarte multi ani.

Cu aceasta panoplie plina cu caracteristici pozitive, este de inteles interesul pe care clientii il au pentru acest beton polimeric. Lucrarile nu treneaza, finisajul color si ca forma imprimata poate fi ales asa cum se doreste. Durata mare de folosire fara reparatii, completeaza atuurile cautate in perimetrul construit rezidential sau comericial.

beton polimer pentru fatade si pereti

Utilizari beton polimeric

Majoritatea utilizarilor sunt concentrate in zonele nou construite. Faptul ca poate fi utilizat pe planuri orizontale sau verticale va avea impact economic pozitiv.

De regula schimbarea tehnologiei de realizare a finisajelor implica costuri cu utilajele si personalul calificat pentru o anumita operatiune. Principalele suporturi pe care se poate turna si finisa beton polimer le aveti clasificate axiometric, astfel:

  • Pe suprafete verticale – Cele mai des folosite suprafete verticale suport sunt gardurile care delimiteaza proprietatile. Atat stalpii de sustinere, cat si panourile din beton prefabricat pot fi imbracate cu beton polimer finisat prin amprentare. In egala masura soclurile cladirilor si treptele de intrare sunt zone ce pot fi refacute si protejate cu acest tip de beton decorativ.
  • Pe suprafete orizontale – Oricare suprafata interioara sau exterioara care are deja turnata o sapa devine o zona in care betonul polimeric se poate turna. De la suprafata unei terase de gradina, sau a unui platou pentru parcare in curte, la o alee sau trotuar pentru acces, toate aceste cai de acces si sedere isi vor schimba radical pozitiv aspectul si termenul de utilizare.
beton polimeric amprentat

Mod aplicare beton polimer

Tehnologia lucrarilor ocazionate de aplicarea unui beton polimer este relativ simpla. Exista o similaritate intre aceasta si cea pentru betonul decorativ amprentat.

Diferenta principala este ca lucrarile pentru beton polimeric nu necesita turnarea unei sape suport. De regula sunt ancorate in scopul reconditionarii solurilor sau zonelor verticale acoperite cu un strat de beton degradat. Sunt insa situatii in care se lucreaza pe suprafete noi sau neafectate in scop de schimbare a partii estetice.

Crearea acestui mix de materiale a avut drept scop principal punerea la indemana constructorului a unei solutii rapide pentru refacerea zonelor amintite. Faptul ca se exclude demolarea si returnarea unei sape suport exclude:

  • Consumul de rerurse materiale si financiare.
  • Poluarea mediului prin demolare.
  • Majorarea duratei de predare a lucrarii.

Pe scrut, pasii de lucru sunt explicati in continuare:

  • Pregatirea zona de lucru – Toata suprafata se va curata de resturi de beton desprins sau fisurat. Este recomandat sa fie folosit un aspirator profesional pentru indepartarea resturilor mici si a prafului.
  • Reparatii suprafata – Daca este necesar sunt reparate prin umplere cu mortar zonele in care betonul initial s-a desprins. Baza de lucru trebuie sa aiba o suprafara cat mai plana pentru a evita consumul nejustificat de material polimer.
  • Amorsare – Se realizeaza amorsarea cu un lichid adaptat la reteta de beton polimeric care se foloseste.
  • Turnarea – Pentru suprafete plane se toarna continuu pana la umplerea completa a zonei definte. In plan vertical se lucreaza prin procedura clasica de tencuire si nivelare la grosimea necesara.
  • Amprentarea – Este urmarita rata de uscare la suprafata si se incepe procedura la momentul potrivit. Matritele sunt asezate rand dupa rand de la margine si spre lungimea suprafetei asemenea betonului amprentat.
  • Curatarea cu apa – Este necesara curatarea cu jet de apa dupa uscarea completa a suprafetei. Se vor desprinde astfel resturile de material ce raman in special in zonele de margine, sau cele care cad la ridicarea matritelor.
  • Sigilarea suprafetei – Procedurea are drept scop unic inchiderea porilor, oferind spre utilizare o suprafata dura si rezistenta si care nu produce praf in urma traficului. Se foloseste un lac special pentru sigilarea porilor, dar si doua straturi de rasina pentru intarire. Dupa uscare se reia etapa de spalare finala a zonei.
beton polimeric pentru scari

De ce sa alegeti un beton polimeric?

Deja sunt evidente beneficiile care vor fi primite dupa lucrarile de montare a unui strat de beton polimer. O scurta recapitulare poate fi de ajutor in a lua o decizie, prin urmare analizati aceste aspecte:

  • Se stopeaza degradarea zonei suport din beton.
  • Este eliminat praful produs de macinarea betonului invechit.
  • Suprafata suport este salvata in pozitia in care se gaseste.
  • Noua suprafata de beton polimeric rezista impecabil la trafic greu, radiatie solara sau temperaturi negative.
  • Noua suprafata este protejat la forte mecanice si deversari accidentale de reziduri chimice.
  • Intretinerea este foarte ieftina, iar reparatiile sunt decalate cu mult in timp.
  • Aspectul zonei se schimba radical in bine.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.