
- Categorii: Betoane
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Confortul perceput de clienti in legatura cu spatiul construit se bazeaza pe doua directii:
- Confort oferit de facilitatile spatiului interior.
- Confort primit prin solutia de amenajare la exterior.
Daca aceste doua directii sunt atent gestionate, atunci confortul va fi perceput drept natural si locuirea ori utilizarea generala bine primite.
O solutie moderna pentru definirea confortului exterior se poate axa pe acoperirea solului cu beton decorativ.
Ce este betonul decorativ?
Toata gama de produse din beton decorativ contribuie, in functie de destinatie, la cresterea semnificativa a aspectului general al spatiul construit si simultan la usurarea accesului in zonele locuite, pentru comert sau industrie si pentru comunitate in general.
Cu ajutorul variantelor puse in opera ce au la baza betonul decorativ se finalizeaza pardoseli pentru folosinta rezidentiala, comerciala, dar si variante de lucrari din beton decorativ exterior pentru pereti.
Sunt de remarcat cel putin trei beneficii pe care utilizatorii le vor aprecia si datorita faptului ca un beton decorativ este convenabil:
- Cheltuieli mult diminuate fata de utilizarea altor materiale scumpe pentru pavaj.
- Diversificarea ofertei in plan decorativ-estetic.
- Majorarea timpului de utilizare fara reparatii.
- Costuri reduse.
Va prezentam in continuare cele mai importante varietati de beton decorativ pe care le puteti comanda profesionistilor din constructii.

Tipuri de beton decorativ
Betonul ca material in constructii se remarca in pricipal pentru duritatea sa. Cu totii ne asteptam ca structura de rezistenta din beton a cladirii sa fie trainica si suficient de solida pentru a sustine suprastructura, dar si alte evenimente ce ar putea sa o puna la incercare.
Cu toate acestea, betonul detine si calitati ce sunt in prezent exploatate in scop decorativ.
Prin mixarea suplimentara a unor aditivi si materiale speciale, dar si cu ajutorul manoperei de finisaj executata profesional, o sapa din beton va deveni un produs decorativ si va imbina rezistenta specifica cu aspectul estetic deosebit.
Beton amprentat
Este vorba despre cea mai des intalnita varianta de beton decorativ. Betonul amprentat este de la bun inceput o solutie economica si al carei potential de design pare a fi nelimintat.
La centrala pentru betoane se va realiza reteta de beton pentru sapa. Aceasta reteta inglobeaza materialele clasice pentru prepararea betonului.
In plus, la punerea in opera, echipa de aplicatori va folosi coloranti si aditivi care vor spori duritatea suprafetei si vor mentine intact modelul aplicat prin amprentare.
Matritele pot sa imite perfect materiale naturale cum sunt piatra, lemnul, marmura, caramida, etc. Textura ramasa pe betonul neintarit va fi securizata cu colorant intaritor si alte materiale care o vor sigila impotriva infiltrariilor si o vor face imuna la trafic.

Beton dezactivat
La aplicarea betonului dezactivat primiti beneficii la dublu. Functia principala este legata de asigurarea unei aderente sporite pe suprafata, cu destinatie directa spre traficul auto si pietonal.
A doua functie este decorativa, la propriu, deoarece agregatele care sunt prezente la suprafata pot fi de diferite culori si marimi. Se creaza astfel contextul unui sol cu aspect rustic si care contribuie direct la confortul legat de acces usor chiar si pe terenurile in panta.
Tehnologia de punere in opera este determinanta pentru un rezultat perfect.
Se va folosi un aditiv special ce incetineste uscarea betonului la suprafata si permite dezactivarea prin expunerea agregatelor cu ajutorul unui jet de apa.

Beton elicopterizat
Pentru spatii cu trafic greu este cea mai cautata solutie de creare a pardoselilor. In industrie, in comert, in spatii ce necesita un nivel de curatenie aparte si oriunde este dorita o pardoseala estetica si simultan dura, betonul elicopterizat este o oportunitate.
Incadrarea sa in clasa betoanelor decorative se datoreaza includerii unor pigmenti de culoare pentru diversificare estetica. In plus, cuartul devene parte integrata dupa procedura de elicopterizare si imprima rezistenta sporita la impact, abraziune sau zgariere.
Pelicula de sigilare este responsabila de blocarea infiltratiilor ce pot aparea la scurgerea de lichide ce pateaza sau corodeaza.
Betonul elicopterizat este mereu pus in proiectele de soluri pentru hale, depozite, sectii de productie, scoli, spitale, parcari, institutii publice, sau zone de agrement.

Beton drenant
Contributia variantelor de constructie pentru pastrarea curata a mediului este bine-venita. Scopul unei suprafete de parcare acoperita cu beton drenant este acela de a reduce semnificativ efectul de baltire si acumulare de muradrie pe sol.
Betonul drenant are o compozitie a carei porozitate este de tip macro, prin urmare orice acumulare de apa va fi condusa treptat spre sol si suprafata ramane in scurt timp uscata.
Ca atare sistemul de canalizare nu va fi suprasolicitat, iar in zonele cu cota redusa se va elimina posibilitatea revarsarii apei.
Compozitia betonului drenant poate include si un pigment de colorare, iar la punerea in opera se pot intercala zone in nuante diferite. Aspectul estetic il incadreaza pefect in setul de produse de tip beton decorativ.

Care sunt avantajele acestei solutii?
Se estimeaza ca aportul betonului decorativ pentru finisarea la exterior atat a peretilor, cat si a solului, este de ce putin 20% din intregul proiect al constructiei.
Ca atare avantajele sale merita sa fie remarcate, indiferent de varianta aleasa de punere in opera, de aceea le prezentam in continuare:
- Versatilitate coloristica deosebita.
- Versatilitate de utilizare in multiple domenii.
- Durata mare de folosire datorata aplicarii de cuart si pelicule de sigilare.
- Rezistenta mare la impact, abraziune si infiltratii.
- Poate asigura nivelul de aderenta in functie de necesitati.
- Isi pastreaza finisajul, planeitatea si forma generala.
- Nu permite dezvoltarea de vegetatie pe toate suprafata acoperita.
- Reparatii usor de executat si cu costuri reduse.
- Costuri mici de punere in opera in comparatie cu beneficiile estetice.
- Efort minim de intretinere si cu consum redus de resurse.
- Timp mic de executie si predare rapida in utilizare.
Care sunt principalele utilizari?
Daca urmariti sa beneficiati in acelasi timp de un produs estetic si durabil, varianta recomandata de profesionistii din constructii este sa folositi beton decorativ. Avantajele multiple care devin argumente imbatabile sunt:
- Timpul redus de punere in opera.
- Durata de viata foarte mare.
- Varietate confortabila de modele si nuante de culoare.
- Penetrarea in cele mai diverse spatii in sau outdoor.
- Flexibilitatea formelor pe care le poate lua.
Pe toate cele aratate le puteti experimenta in confort sporit in zone cum sunt:
- Sectiuni de drum pentru acces privat.
- Spatii pentru parcare sau pentru garaje.
- Locatii private sau comerciale pentru terase in aer liber.
- Alei si trotuare pentru acces in orice locatie.
- Platouri pentru piete, parcuri, gradini publice.
- Localuri pentru alimentatie publica.
- Zone dedicate magazinelor in centre comerciale.
- Sali de consultatii si tratament in spital sau policlinica,
- Birouri si spatii de productie.

Caracteristici beton decorativ
Oricare variante de beton decorativ vor ingloba proprietatile cu care betonul in sine si-a confirmat calitatea de la cel mai utilizat material de constructie.
Prin urmare pornind de la o reteta clasica pentru beton se vor face completari cu aditivi si alte materiale ce ajuta la transformarea unei sape obinuite in ceea ce stim deja ca este betonul decorativ.
Prin punerea in aplicare a tehnologiei specifice fiecarei variante, se finalizeaza un produs intregrat perfect in spatiul construit, avand urmatoarele caracteristici:
- Aspect general superior in comparatie cu oricare alta varianta de pardoseala.
- Finisaj cu rezistenta deosebita care se pastreaza o periaoda indelungata.
- Adaptabil ca desing si flexibil ca forma de punere in opera.
- Lucari executate sigur, simplu, rapid si prietenoase cu mediul.
- Domeniu mare de alegere intre un aspect modern, rustic, sau comercial.
- Evidentiere estetica ce il face vizibil imediat.
- Conditii de intretinere usoara si remedieri necostisitoare.
- Beton decorativ pret configurabil in functie de suprafata si complexitate.
Care este pretul pe metru patrat?
Asa cum am aratat un beton decorativ pret va fi intotdeauna adaptat cu cerinta. Pe oricare dintre ele il veti comanda veti sti ca pretul va fi influentat de cativa factori importanti:
- Dimensiunea suprafetei pe care se va turna sapa.
- Particularitati referitoare la model si inserarea de zone in diverse culori.
- Varietatea de tip – beton amprentat sau beton dezactivat.
Pentru aceste doua varietati pretul este cuprins intre 100 si 150 lei / m2 si va fi calculat si comunicat in scurt timp de la verificarea factorilor amintiti.
Acest pret are in componenta toate materialele necesare si manopera de punere in opera.
De ce sa alegem betonul decorativ?
Cu acest set de informatii stiti deja ca solicitand acoperirea solului cu beton decorativ obtineti un produs accesibil, adaptabil si rapid de primit in forma finala.
Fie ca aveti o proprietate privata sau detineti un spatiu comercial, solutiile puse la dispozitie acopera impecabil oricare dintre cerinte.
Este important sa cunoasteti de la inceput ca proiectul trebuie asamblat in asa maniera incat restul finisafelor sa fie in ton cu betonul decorativ pe care il veti alege.
Variantele si solutiile constructive lasati-le in seama profesionistilor care va ofera la consultanta la cerere. Fara indoiala confortul pe termen lung va fi asigurat, iar aspectul general al locatiei de apreciat.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.