- Categorii: Betoane
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Atentia acordata finisajului de pardoseala realizata din beton este tot mai mare. Se merge pe ideea folosirii cat mai eficiente a materialului de baza, betonul intarit, pentru a realiza economie in special in ceea ce privesc materialele scumpe. Un spatiu acoperit cu beton slefuit se incadreaza perfect in grupa betoanelor decorative.
Ce este betonul slefuit?
Aspectul pe care il veti intalni la un beton slefuit poate sa fie comparat cu usurinta cu cel dat de oricare alte materiale naturale. Datorita metodei de slefuire si bazandu-se pe includerea unor aditivi pentru sigilarea suprafetei, o pardoseala din beton polisat isi va gasi un loc binemeritat in oricare tip de constructie, in interior sau exterior. Retineti ca dupa primirea in folosinta veti avea parte de o suprafata:
- Durabila pentru o perioada extinsa de timp.
- Cu nivel foarte bun pentru reflexia luminii naturale sau artificiale.
- Cu posibilitate facila de personalizare in cel mai mic amanunt.
- Cu efect direct asupra designului interior sau exterior.
Proprietatile generale sunt atat de bune incat nu exista niciul fel de diferenta intre duritatea unei sape clasice turnata pentru o parcare si o pardoseala a carei suprafata a fost slefuita dupa intarirea betonului.
Colorarea in masa a betonului, sau pe zone distincte, insa doar superficial prin reactie chimica, este cheia unui rezultat al carui finisaj este de exceptie.
Beneficii pardoseli din beton slefuit
Oricare beneficiar se asteapta ca lucrarile, si in special materialele utilizate, sa ofere beneficii concrete la un pret confortabil. Betonul slefuit este doar una dintre solutiile moderne prin care se lucreaza noile pardoseli si cu fiecare zi care trece este tot mai solicitat.
Reflectati asupra urmatoarele patru beneficii pe care acest beton polisat le va mentine pentru ani si ani la rand:
- Suprafata nu poate emite praf – Praful rezultat pe o suprafata se datoreaza uzurii de suprafata care se creaza prin trafic. Betonul slefuit va avea o suprafata perfect lucioasa ce nu permite acumularea de mudarie si nu poate fi uzata prin frecare.
- Suprafata rezista foarte bine la abraziune – Rezistenta la abraziune este datorata slefuirii cu aparatura cu capete diamantate. Se expune atat stratul fin al cimentului, dar si o parte din stratul de agregate inclus in reteta de beton. Astfel, traficul si implicit efectul de abraziune sunt preluate fara a crea efect la suprafata pardoselei din beton polisat.
- Nivel de cost minim pentru intretinere – Lipsa straturilor peliculare ofera spre utilizare o suprafata extrem de neteda care rezista la socuri mecanice si uzura repetata. Spalarea cu apa curata este tot ce trebuie facut zilnic, daca este cazul. Altfel, suprafetele din beton slefuit pot rezista si mai mult de 10 ani, fara vreo urma vizibila de uzura.
- Finisaj usor de personalizat – In functie de specificatii, finisajele pot fi lucioase sau mate, cu agregate expuse partial sau total, sau cu zone de tip „Salt and pepper”. Sunt deasemenea disponibili colorantii cu care se pot marca sau inscriptiona anumite zone pe betonul slefuit.
Caracteristici
Aspectul general este cel care ofera suficiente indicii despre caracteristicile acestui produs. Vreme de ani, modelul si culoarea pe care le-ati ales vor ramane neschimbate, iar perceptia tactila poate fi adusa prin prelucrare la un nivel extrem de fin.
Reflexia luminii pe suprafata confera un aspect de curatenie impecabila, lucru atat de dorit in anumite contexte. Iata care sunt aspectele care compun consistenta oricaror pardoseli din beton slefuit:
- Rezistenta, indiferent de mediul la care este expus.
- De folosit in context rezidential, in zone comerciale sau pentru servicii, dar si in unele spatii industriale.
- Nu reactioneaza fizic la aspecte repetitive de frecare cu corpuri sau materiale dure.
- Se prezinta mereu lucios si curat, in nuanta uniforma pe toate suprafata.
- Este dorit in cladiri sau activitati in care curatenia este obligatorie.
- Nu permite impregnarea suprafetei cu particule de murdarie si nu poate fi patat cu lichide.
- Poate fi solicitat in culoarea necesara contextului comercial, sau cea potrivita cu designul ambiental.
- Poate fi colorat pe sectiuni.
- Costurile de intretinere sunt atat de mici incat nu merita calculate.
Utilizari beton polisat
Din primele informatii reiese ca puteti solicita o pardoseala din beton polisat pentru orice locatie construita, sau care se afla in lucru. Spatiile si domeniile de utilizare sunt intr-adevar numeroase, asa cum urmeaza:
- Pentru orice tip de locuinta privata.
- Pentru orice suprafata exterioara de tip terasa, alee, trotuar, spatiu de parcare, pardoseala in garaj, pardoseala pentru magazin sau pentru o afacere privata in servicii.
- Pentru toate zonele de tranzit din hoteluri, aeroporturi, centre pentru cultura sau sali de expozitie.
- Pentru toate caile de acces din locatiile de debarcare ale garilor.
- Pentru spatiile dedicate activitatilor de relaxare in mall-uri, sau alt tip de centre comerciale.
Mod de executie pardoseala din beton slefuit
Tehnologia cu care se lucreaza betonul polisat este complexa in legatura cu aparatura folosita. Rezultatul va fi foarte bun cat timp sapa turnata este de calitate, iar materialele pentru finisare si sigilare sunt aplicate corespunzator.
In aceste conditii lucrarea este realizata de constructori specializati, in ambele etape: turnarea betonului si sigilarea executata la un interval de cel putin 15 zile dupa nivelarea si uscarea betonului turnat.
Pana la predarea in folosinta, iata ce implica modul de executie pentru o pardoseala din beton polisat:
- Turnarea si nivelarea sapei – Se are in vedere ca suprafata destinata lucrarii sa fie complet acoperita cu beton intr-o singura sesiune. Reteta de beton se alege in functie de traficul care va fi preluat de sapa. Nivelarea se face in mod clasic, respectand informatiile proiectului.
- Prima slefuire – Este o slefuire grosiera, realizata cu aparatura electrica specializata ce foloseste discuri diamantate. Astfel se indeparteaza usor toate rugozitatile inerente turnarii betonului.
- Aspirarea resturilor si a prafului fin – Cu ajutorul unui aspirator de capacitate si putere ridicate se curata toata zona.
- A doua slefuire fina – Este o etapa intermediara, insa acum se foloseste un disc pentru slefuire cu granalatie mai fina. Se reia procedura de aspirare a prafului.
- Ultima slefuire – Este momentul pentru a finisa suprafata cu ajutorul unui disc ce are o granulatie de 3000.
- Curatarea finala – Slefuirea poate fi facuta in mediu uscat sau umed. Daca este ales mediul umed, se acorda multa atentie la curatare.
- Sigilare suprafata – Modul de tratare a suprafetei cu materiale de sigilare este extrem de important. Se folosesc diferentiat solutii in functie de modul in care se va utiliza pardoseala din beton slefuit. Unele sunt pentru imunizarea la patarea cu uleiuri sau apa (substante oleofobe si hidrofobe). Pentru pardoselile exterioare sunt folositi polimeri sau silicati ce vor fi inclusi in masa de beton polisat. Astfel toata pardoseala va deveni impermeabila.
De ce sa alegeti un beton slefuit?
Informatiile prezentate arata cel putin trei aspecte pentru care tot mai multi beneficiari au optat pentru pardoseli din beton slefuit:
- Estetic – Suprafetele vor crea singure un desing modern ce exceleaza prin luminozitate si aspect curat.
- Practic – O perioada indelungata de timp folosirea lor se face in conditii perfecte si cu minim de resurse pentru intretinere.
- Timp de executie si costuri – Se pun in opera relativ rapid si costurile sunt cu mult mai mici in comparatie cu utilizarea unor materiale de constructie scumpe (marmura, granit, piatra de rau).
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.