Acoperis in 3 ape

acoperis in 3 ape pentru case

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Desi este mai greu de realizat, un acoperis in 3 ape este, cu siguranta, o alegere care poate pune in evidenta aspectul intregii cladiri. Acoperisurile sunt foarte versatile, acestea putand fi create in diverse forme si folosind o gama variata de materiale.

Limita este data de imaginatie! Retineti faptul ca orice proiect, pentru un montaj realizat in mod corespunzator, necesita, inainte de toate, sfaturile unor profesionisti.

Daca planuiti montarea unui astfel de model de acoperis, dar nu stiti de unde sa incepeti, sfatul nostru este sa va informati in detaliu despre subiect inainte de orice.

Pentru ca stim cat de importanta este informatia, in articolul ce urmeaza, va prezentam aspectele pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de inceperea unui astfel de proiect, sperand ca informatiile sa va fie de folos in punerea in practica a proiectului.

Ce este un acoperis in 3 ape?

Un acoperis in trei ape este compus din trei laturi oblice si una verticala, unite printr-o coama centrala. Acest tip de acoperis este asemanator cu cel in doua ape, insa, acesta este recomandat inclusiv in zonele unde curentii de aer bat din mai multe directii.

De asemenea, acoperisul in 3 ape se preteaza atat pentru cladirile comerciale, cat si pentru cele rezidentiale. In plus, in interior se poate amenaja un spatiu tip mansarda fara nicio problema, fiind disponibil foarte mult spatiu util.

acoperis casa in trei ape

Ce tip de material invelitor sa aleg pentru un acoperis in trei ape?

Alegerea solutiilor de invelire a unui acoperis in 3 ape este influentata de mai multi factori, printre care si unghiul de inclinatie sau mediul inconjurator. Astfel, principalele materiale cu care veti putea inveli acoperisul sunt:

Tigla ceramica

Acoperisurile invelite cu tigla ceramica sunt printre cele mai rezistente. Acestea pot rezista foarte bine in timp, chiar si cu ingrijire minima. In plus, tigla ceramica are proprietati termice foarte bune, lucrand ca un strat suplimentar de izolare al casei.

Inamicul principal al tiglei ceramice este impactul (grindina, crengile, fenomenele meteorologie extreme, etc.). Intretinerea unui asemenea acoperis este oarecum usoara, fiind necesara doar curatarea periodica pentru a rezista cat mai bine in timp.

Tigla din beton

Tigla din beton poate fi considerata varianta imbunatatita a celei ceramice. Aceasta este, de asemenea, extrem de rezistenta la impact si poate izola cladirea, atat termic, cat si fonic.

Totusi, fiind mai grea, tigla din beton poate aplica presiune pe structura de rezistenta a casei. Adesea, cadrul acoperisului va trebui intarit foarte bine, inainte de montarea tiglei.

Tigla metalica

Tigla metalica seamana foarte bine cu cea ceramica, dar este mult mai usoara si se monteaza mult mai rapid. Din aceste puncte de vedere, acoperisurile invelite cu tigla metalica pot fi considerate foarte economice.

Totusi, tabla din care acestea sunt fabricate nu este un bun izolator. De aceea, pentru a eficientiza costurile cu energia, va fi necesar sa luati in calcul montarea unui strat suplimentar de material izolator.

Tabla faltuita

Acoperisul din tabla faltuita este fabricata din foi de tabla clasice. Aceasta este foarte accesibila din punct de vedere al costurilor de achizitie. Modul unic de prindere asigura o foarte buna flexibilitate a acoperisului.

Pe de alta parte, foile de tabla fiind fixate una de cealalta, reparatiile pot presupune demontarea intregului acoperis. Adesea, pentru a putea eficientiza costurile, este recomandat sa acordati atentie sporita ingrijirii acestui tip de acoperis.

Inainte de a va hotari cu privire la una dintre aceste solutii, este de preferat, totusi, sa consultati opinia unui specialist. De asemenea, luati in considerare faptul ca orice tip de constructie are nevoie de un proiect. 

terasa cu acoperis in 3 ape de drenaj

Montare si constructie acoperis

Dupa cum veti vedea, montarea unui acoperis in 3 ape este poate putin mai dificila. In plus, avand in vedere ca se lucreaza la inaltime, riscurile de accidentare cresc exponential. 

De aceea, nu va recomandam sa montati un astfel de acoperis in regim propriu daca nu aveti experienta necesara. Apelati, in schimb, la o echipa de profesionisti care dispune atat de cunostintele necesare, cat si de echipamentele de siguranta profesionale.

Iata, deci, ce presupune montarea unui acoperis in trei ape:

Lucrari pregatitoare

In cazul in care pregatim o lucrare de reconditionare a vechiului acoperis, este necesar sa efectuam cateva etape premergatoare montarii propriu-zise.

 • Demontarea invelisului: Vom proceda la indepartarea tiglei sau a placilor de tabla;
 • Indepartarea stinghiilor: Folosind o ranga, vom demonta vechile stinghii de lemn pe care au fost montate materialele de invelire;
 • Inspectarea lemnului: Vom inspecta dulgheria (astereala, capriorii, popii, etc.). Daca acestea se afla in stare buna, le vom putea reutiliza. In caz contrar, le vom inlocui;
 • Demontarea sistemului pluvial: In final, vom indeparta cu grija sistemul pluvial. Daca acesta se afla in stare buna, il vom putea reutiliza, dupa montarea noului acoperis.

Structura si invelire acoperis

Realizarea efectiva a unui astfel de acoperis presupune efectuarea urmatorilor pasi:

 1. Structura: Daca doar renovam, vom trece direct la pasul #2. Altfel, vom monta, in primul rand, cadrul din lemn, care va reprezenta structura intregului acoperis. Pentru aceasta, vom monta grinzile pe conturul casei, apoi popii si pensele, peste care vom fixa creasta centrala. In final, vom trece la instalarea capriorilor;
 2. Astereala: Astereala poate fi realizata fie din placi OSB, fie din scandura. Aceasta se poate fixa in cuie, direct pe capriori;
 3. Folia anti-condens: Rolul foliei anti-condens este de a proteja lemnul, dar si tigla sau foile de tabla. In cazul in care bugetul nu va permite sa montati o folie speciala, puteti folosi folie impermeabila, simpla;
 4. Sistemul de scurgere a apei: Vom monta, pe rand, fiecare piesa a sistemului pluvial, asigurandu-ne ca acestea sunt bine fixate de constructie;
 5. Montarea materialului invelitor: In functie de materialul ales, vom monta tigla sau foile de tabla pe acoperis respectand instructiunile din fisa tehnica. 

La final, vom inspecta cu atentie toata suprafata acoperisului, pentru a ne asigura ca parti din acesta nu au fost distruse in timpul montajului.

constructie acoperis

Caracteristici privind calitatea

Un acoperis in 3 ape de calitate poate fi recunoscut prin mai multe aspecte. Iata care sunt principalele caracteristici ale unui acoperis calitativ:

 • Izolare termica si fonica: Tehnic vorbind, acoperisul are ca scop protejarea interiorului unei constructii. Totusi, un acoperis de calitate face mai mult de atat. Materialele acestuia ar trebui sa poata eficientiza consumul de energie si sa reduca, implicit, cheltuielile recurente;
 • Longevitate: Majoritatea producatorilor garanteaza rezistenta materialelor de invelire a acoperisului pentru cel putin 50 de ani. Avand in vedere acest aspect, un acoperis bun ar trebui sa poata rezista foarte bine si sa nu necesite schimbare pentru un timp indelungat;
 • Aspect: Nu in ultimul rand, acoperisul ar trebui sa continue si sa intregeasca aspectul intregii constructii. Din fericire, producatorii ofera o gama foarte larga de culori si modele din care veti putea alege.

Care este pretul unui acoperis in 3 ape?

Pretul pentru realizarea unui acoperis in 3 ape se calculeaza in functie de materiale, complexitatea proiectului, unghiul de inclinatie, etc. Pentru a putea obtine o oferta personalizata, este de preferat sa contactati o echipa de profesionisti inca de la bun inceput.

In general, pentru a va forma o idee cu privire la buget, in functie de tipul solutiei pentru care veti opta, pretul variaza intre 15 si 50 de Lei pe metru patrat.

Luati in calcul, de asemenea, faptul ca accesoriile sau eventualele reparatii pot genera costuri suplimentare.

constructie casa cu acoperisul in 3 ape de scurgere si cu tigla ceramica

De ce sa optam pentru aceasta forma de acoperis?

Sunt mai multe motive pentru care ar trebui sa optati pentru aceasta forma de acoperis. De exemplu, comparativ cu acoperisurile cu forme complexe, un acoperis in 3 ape este mult mai usor de realizat.

De asemenea, acesta este mult mai stabil in zonele cu curenti de aer neregulati, spre deosebire de cel in doua ape, cu doua parti laterale perfect verticale. Nu in ultimul rand, dupa cum spuneam anterior, spatiul din interior poate fi destinat locuirii, daca este amenajat sub forma unei mansarde. 

Acestea fiind spuse, indiferent daca planuiti renovarea sau construirea de la zero a unui acoperis, cel in 3 ape ar putea fi alegerea potrivita pentru proiectul dumneavoastra.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.