Termopane

termopane

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Crearea conditiilor optime pentru locuire sau dezvoltare de activitati comerciale include folosirea de solutii avansate pentru inchideri de ferestre si usi cu termopane. Despre ce reprezinta aceste inchideri cu termopan, beneficiile pe care le veti obtine, tipurile disponibile si ce produse se pot fabrica, precum si caracteristicile de calitate pe care trebuie sa le urmariti, aflati amanunte in acest articol.

Ce sunt termopanele?

Sistemele de ferestre si usi termopan sunt produse ce beneficiaza de o proiectare avansata, care are drept scop punerea unei bariere eficiente intre mediul exterior si spatiile interioare ale unei cladiri. Termenul termopane reprezinta denumirea comerciala a acestui produs si se constituie in solutie constructiva prin care este realizata o suprafata vitrata.

Aceasta suprafata trebuie sa fie rezistenta la factorii meteo si sa produca efecte de termoizolare si fonoizolare in functie de tipurile de material din care este produsa. Prin urmare, cand aveti in vedere sa montati o fereastra ori o usa cu caracteristicile amintite, trebuie sa verificati cat mai multe tipuri de termopane pentru a fi siguri ca:

 • Inchiderea realizata este rezistenta la vant, ploi, caldura sau inghet;
 • Tamplaria isi pastreaza culoarea initiala si nu se deformeaza;
 • Sistemul de inchidere este durabil si actioneaza eficient canatele mobile;
 • Sistemul de garnituri este performant si nu permite patrunderea aerului sau apei din exterior, ori pierderea de aer climatizat din interior.

Pe langa aceste prime indicii despre calitatile unor termopane, puteti afla in continuare si care sunt principalele beneficii ce vor contribui la realizarea unui indice cat mai profitabil de eficienta energetica sezoniera odata cu montarea de ferestre si/sau usi termopan.

usi termopane

Care sunt beneficiile utilizarii termopanelor?

Orice modificare in scop de renovare si, cu atat mai important, orice alegere a unei solutii constructive moderne, trebuie sa se bazeze pe beneficiile ce vor fi resimtite ulterior. Beneficiile, in cazul sistemelor de termopane, se concretizeaza in doua directii:

 • Estetice – Vor oferi un aspect continuu, elegant si personalizat fatadelor sau interioarelor din cladiri;
 • Economice – Vor genera economii legate de consumul de energie pentru producerea de aer conditionat pe timp de vara si incalzire pe timp de iarna.

Este evident faptul ca zonele acoperite cu usi si ferestre sunt cele mai vulnerabile locuri prin care spatiile interioare pot fi afectate de temperatura sau zgomotul din mediul exterior. Va prezentam cele mai importante beneficii pe care va puteti baza ulterior montarii de termopane:

 • Durabilitate – Materialele din care sunt produse aceste termopane sunt durabile si vor rezista ani la rand in conditiile in care sunt intretinute periodic;
 • Eficienta – Calitatea inchiderilor realizate cu sisteme termoizolante contribuie decisiv la stoparea pierderilor de caldura si blocarea zgomotelor din exterior. Drept consecinta, aceasta calitate aduce economii in bugetul rezidential sau comercial;
 • Proiectare si executie – Construirea de usi sau ferestre termopan se poate realiza cu usurinta, astfel incat sa poata acoperi atat goluri simetrice, cat si goluri asimetrice. In aceste conditii, proiectarea cladirilor la nivelul golurilor de usi si ferestre nu mai reprezinta un impediment;
 • Adaptabilitate – Configurarea materialelor in functie de necesitatile obiective ale locatiei cladirii (zona geografica, mediu urban/rural) reprezinta un aport important in crearea unei bariere eficiente fata de mediul exterior;
 • Intretinere – Calitatea materialelor a ajuns la un nivel foarte bun, astfel ca deteriorarea cauzata de factorii de mediu este aproape imposibila. In acest mod, folosind ferestre ori usi cu profil, sticla si feronerie de calitate, acestea se vor putea intretine extrem de simplu si cu costuri nesemnificative;
 • Estetica – Posibilitatea de a solicita diferite nuante de culoare pentru profilul tamplariei din termopan este o chestiune uzuala. Forma si culoarea adaptabile in contextul arhitectural sunt atuuri importante de care merita sa profitati;
 • Costuri – Datorita faptului ca tehnologia de productie si montaj pentru sisteme termopan a ajuns la un nivel de performanta excelent, pretul de productie si montajul nu mai reprezinta astazi un impediment. Calitatea raportata la pret si pusa in corelatie cu durata de utilizare foarte mare, sunt argumente pentru a opta pentru un sistem de inchidere termoizolator de calitate.

Setul de beneficii arata ca folosirea in constructii a solutiilor de inchidere cu termopane reprezinta cea mai eficienta si rentabila decizie pe termen lung. Faptul ca, de la caz la caz, caracteristicile materialelor (profil, sticla, feronerie) pot fi adaptate, ajuta esential la gasirea celei mai bune solutii de inchidere a golurilor cu termopane. Daca nu puteti face o alegere pe baza acestor caracteristici tehnice, apelati la o firma profesionista in productia si montarea de ferestre sau usi termopan.

termopane usi

Tipuri principale de tamplarii pentru termopane

Structura de baza a termopanelor este realizata din profile. Aceste profile sunt produse din materiale diferite pentru a permite beneficiarului sa aleaga cea mai eficienta varianta in functie de necesitati. Va prezentam in cele ce urmeaza trei tipuri de profile in baza carora sunt enuntate si denumirile comerciale pentru fiecare categorie.

Tamplarie Aluminiu

Profilul din aluminiu este preferat datorita caracteristicilor sale de portanta atunci cand este necesara acoperirea unui spatiu vitrat de mari dimensiuni. In acelasi timp, chiar daca suprafata tamplariei din aluminiu va fi mare, greutatea acesteia este redusa in comparatie cu alte materiale si nu supune structura cladirii la un stres important.

Durabilitatea este foarte buna si aspectul de finisaj al profilului din aluminiu poate fi ales din mai multe nuante. Aveti, astfel, la indemana toate performanele si beneficiile consacrate pentru un sistem termoizolant de calitate.

termopane tamplarie din aluminiu

Tamplarie Lemn

Lemnul este folosit pentru producerea de tamplarie pentru termopane, chiar daca s-ar putea crede ca tocmai acest material trebuie evitat. Spre deosebire de ferestrele construite din scanduri de lemn, aceasta tamplarie lemn este realizata din lemn stratificat.

Sunt folosite esente rezistente de lemn care trec printr-un proces tehnologic special de stratificare. Rezultatul este incomparabil fata de clasica fereastra din lemn, astfel rezultand o tamplarie lemn stratificat cu caracteristici cel putin similare cu cele din aluminiu sau PVC.

termopane tamplarie din pvc

Tamplarie PVC

Granulele din PVC stau la baza realizarii de profile PVC pentru termopane. Si in acest sector de productie tehnologia si-a spus cuvantul prin obtinerea unor profile cu o calitate deosebita. Performanta sta, in primul rand, in capacitatea tamplariei PVC de a reduce semnificativ transferul de energie dintre mediul interior si cel exterior, precum si stoparea zgomotului.

In plus, posibilitatea de a obtine profile ce pot primi diferite grosimi de pachete din sticla termopan (datorita adancimii variabile a profilului), feronerii si sisteme de garnituri, ofera maxima flexibilitate in obtinerea celor mai bune solutii de inchidere cu termopane.

Aceasta varietate ar putea sa va puna la incercare decizia de a alege intre un material sau altul. Cel mai bun demers pe care vi-l recomandam este sa colaborati direct cu un producator de termopane, oferindu-i informatii detaliate despre tipul de cladire unde doriti montarea lor, dar si despre necesitatile pe care le aveti in privinta protejarii cladirii la factorii poluatori (meteo, zgomot, aer poluat).

Tipuri principale de produse din termopan

Cu profile termopan se pot construi in fabricile specializate majoritatea produselor necesare pentru inchiderea spatiilor destinate pentru ferestre si usi. Este util sa luati in considerare ca aceste produse cu calitati termo si fonoizolante pot fi adaptate si montate la fel de usor si in interiorul cladirilor.

Usile incaperilor si panourile vitrate despartitoare fixe sau mobile, sunt doar doua exemple de termopane pentru interior. Detaliam in continuare principalele produse care se pot realiza din profile si pachete din sticla termoizolanta:

 • Ferestre – De regula, proprietarii rezidentiali sunt interesati sa foloseasca beneficiile acestor termopane prin inlocuirea ferestrelor vechi. Ca atare, pentru renovari aceasta solutie este, fara indoiala, cea mai performanta in acest moment si efectul va fi perceput imediat dupa terminarea procesului de montaj. Flexibilitatea alegerii modului de deschidere al feretrelor termopan este inca un beneficiu ce merita exploatat atunci cand faceti o comanda. Este de dorit ca fiecare fereastra din termopan sa fie dotata cu cel putin un canat mobil pentru a beneficia de un regim de ventilatie naturala eficienta in incapere si in restul cladirii;
 • UsiUsile din termopan sunt percepute, in general, ca utilizabile pentru spatii comerciale. Cu toate acestea, optiunea de a monta usi termoizolante in cladiri rezidentiale reprezinta un pas ce va creste nivelul de termo si fonoizolatie al incaperii fata de restul casei. La fel de utila si suficient de rezistenta va fi o usa din lemn stratificat cu proprietati termoizolante, montata la intrarea in casa sau apartament. Altfel, tamplaria din aluminiu reprezinta cea mai rentabila varianta de termopane pentru exterior.

Verificati cu atentie fiecare caracteristica din oferta de tipuri de termopane si solicitati consultanta de specialitate pe care cei mai multi producatori o ofera gratuit. Orice amanunt devine important cand montati la fatada sau in interior termopane, de aceea merita sa investiti timp pentru acest pas. Un termopan nu se monteaza la cativa ani, ci la cativa zeci de ani.

termopan usi aluminiu

Caracteristici privind calitatea termopanelor

Tinand cont de beneficiile deja prezentate, este justificat ca obtinerea lor sa fie conditionata de caracteristicile materialelor cu care se produc usi sau ferestre termopan. Sistemele actuale de productie sunt computerizate, prin urmare se presupune, in mod rezonabil, ca rezultatul final va fi foarte bun. La acest aspect concura si calitatea montajului final care trebuie executat exclusiv in regim profesional. Despre toate aceste caracteristici, aflati amanunte in continuare:

 • Profil de calitate superioara – Comandati pentru ferestre sau usi termopan profile de cea mai buna calitate. Acest lucru inseamna sa alegeti profile din clasa A ce au pereti exteriori ce pot atinge grosimea de 3 mm. Cu cat aceste profile au mai multe camere si posibilitatea montarii celei de-a treia garnituri, cu atat indicele de termoizolare si fonoizolatie la nivel de profil vor fi mai mari;
 • Geam termoizolant calitativ – Sticla reprezinta cea mai mare suprafata ce este acoperita, in general, de o fereastra. Pachetele cu sticla termopan trebuie sa indeplineasca, simultan, doua conditii. Sticla sa fie perfect transparenta, cu o grosime ce se stabileste in functie de pachetul ales, iar pachetul sa fie perfect etans, astfel incat sa pastreze nealterat gazul protector introdus intre foile de sticla;
 • Feronerie superioara – Pentru ca manevrarea canatelor mobile sa se faca usor si precis, este necesar sa comandati si feronerie cu calitati superioare. Rezistenta feroneriei este pusa in valoare inclusiv de calitatea profilului, prin urmare simbioza intre acestea este absolut necesara. Cu o feronerie calitativa si care primeste periodic intretinere, un sistem de termopane poate sa isi indeplineasca functiile prevazute pentru o perioada foarte mare de timp;
 • Prelucrare si Montaj – Daca inainte de montaj tamplaria si setul de geamuri termopan au fost asamblate corespuzator, ramane doar un singur pas pentru finalizarea comenzii. De calitatea montajului vor depinde atat modul de functionare al canatelor mobile, cat si gradul maxim de izolare fata de exterior. Cel mai confortabil pentru orice client care comanda ferestre din termopan este sa colaboreze cu o firma  profesionista ce produce si monteaza aceste produse.
termopane ferestre

De ce sa alegem termopane pentru proiectul nostru?

Calitatile incontestabile ale termopanelor nu mai sunt o noutate, pentru ca sunt deja multi ani trecuti in care si-au dovedit eficienta. Asamblarea unei comenzi, in sensul alegerii materialelor din care vor fi fabricate, ar putea pune o mica problema. O puteti rezolva usor prin consultanta profesionala. Iata care sunt motivele principale pentru care putem include termopane in proiectul nostru de constructie sau renovare:

 • Diversitate estetica – Puteti alege din mai multe variante estetice de culoare a tamplariei, dar si din mai multe forme ale profilelor;
 • Rezistenta mecanica – Se preteaza si rezista perfect la oricat de multe manevre de deschidere si inchidere, atat din punct de vedere structural, cat si in privinta feroneriei;
 • Reduc costurile de locuire – Permit obtinerea de economii substantiale datorita eliminarii pierderilor de energie la nivelul ferestrelor sau usilor. Costurile initiale pot fi amortizate in cel mult doua sezoane complete vara/iarna.

Demararea unui proiect in constructii trebuie sa tina cont de toate aspectele care contribuie la reducerea cheltuielilor ocazionate de locuire, sau aspecte de utilizare comerciala. Desenarea si predarea tabloului complet cu necesarul de termopane unei companii profesioniste va apropie deja de scopul pe care vi l-ati propus.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.