Manopera fundatie casa

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

200 RON

Pret minim: 100 RON

Pret maxim: 300 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Indubitabil, turnarea fundatiei reprezinta, poate, cea mai importanta etapa din constructia unei case. In egala masura, o manopera fundatie de calitate poate garanta succesul investitiei. Dar care sunt, insa, caracteristicile unei manopere de calitate? Ei bine, despre acestea, si multe alte caracteristici tehnice despre manopera constructie fundatie casa, vom discuta in detaliu in cele ce urmeaza.

De ce este importanta manopera in constructia fundatiei casei?

Fundatia unei constructii este, practic, cea care sustine intreaga greutate a constructiei respective. Asadar, importanta executiei fundatiei va influenta practic integritatea cladirii, dar si siguranta utilizatorilor. Pe scurt, o manopera fundatie casa efectuata indoielnic poate pune in pericol viata persoanelor care locuiesc in cladire. Pe de alta parte, dupa cum veti descoperi pe parcursul acestui material, fundatiile bine executate prezinta extrem de multe beneficii. 

manopera fundatie casa

Care este pretul mediu pentru manopera fundatie casa?  

Pretul mediu pentru manopera fundatie casa se calculeaza in functie de mai multi factori, printre care: dimensiunea, volumul de beton, cantitatea de armatura, tipul fundatiei, etc. Inainte, insa, de a discuta despre tarif manopera fundatie casa, trebuie mentionat faptul ca mai important decat pretul propriu-zis este calitatea executiei.

In acest sens, este mult mai indicat sa optati pentru o lucrare cu un pret mai mare, dar de calitate, decat pentru o echipa care va ofera un pret mai mic, dar si o calitate pe masura. 

Acestea fiind spuse, pentru a va forma o idee sau pentru a putea planifica un buget, iata mai jos cateva dintre preturile de referinta pentru manopera constructie fundatie casa:

TIP LUCRAREPRET MEDIUU.M.
PRET LA CHEIE300-600 LEIMETRU PATRAT
TURNARE PLACA BETON 50 – 100 LEIMETRU PATRAT
TURNARE MANUALA BETON50 – 60 LEIMETRU CUB
TURNARE BETON CU POMPA50 – 100 LEIMETRU CUB
SAPATURI MANUALE / INDEPARTARE STRAT VEGETAL45 – 50 LEIMETRU CUB
SAPATURI MECANIZATE100 – 150 LEIORA
ARMARE PLACA CU PLASA8 LEIMETRU PATRAT
COFRARE / DECOFRARE ELEMENTE DE BETON ARMAT30 – 40 LEIMETRU PATRAT
ARMARE CU BARE INDEPENDENTE 2 – 5 LEIKILOGRAM
UMPLERE CU PAMANT COMPACTAT20 – 30 LEIMETRU CUB
Preturile sunt estimative.

Totusi, pentru a obtine un pret manopera fundatie casa personalizat, va recomandam sa luati legatura cu o echipa de profesionisti. Acestora le veti putea transmite planurile de constructie ale casei, iar ei va vor putea oferta in consecinta. 

Ce inseamna o manopera de constructie fundatie casa de calitate?

Intelegem, asadar, ca manopera fundatie casa ar trebui sa fie de calitate, dar cum putem, oare, recunoaste o astfel de fundatie? Ei bine, pentru a va asigura ca beneficiati de o lucrare de calitate, va recomandam, in primul rand, sa inspectati santierul ori de cate ori este cu putinta, atunci cand echipa de constructori lucreaza la fundatie. Iata cateva dintre caracteristicile carora ar trebui sa le acordati atentie si de care ar trebui sa va asigurati ca se tine cont:

  • Adancime: Inainte de a trece la turnarea fundatiei, echipa care realizeaza fundatia ar trebui sa analizeze cu atentie solul si imprejurimile pentru a determina adancimea optima a fundatiei. Retineti faptul ca, in acest context, adancimea fundatiei va asigura rezistenta structurii in cazul unor evenimente naturale (alunecari de teren, induratii, etc.);
  • Ranforsarea: In practica, armaturile sunt cele care asigura rezistenta betonului. Armaturile executate necorespunzator pot conduce la reale probleme pe viitor (de exemplu, aparitia unor crapaturi). Astfel, asigurati-va ca echipa care efectueaza manopera fundatie casa respecta cu strictete indicatiile privind armaturile, cuprinse in proiectul tehnic de constructie al casei.  Atentie! Pentru a reduce costurile pentru manopera, puteti fi sfatuiti sa „economisiti” bani prin reducerea cantitatii de fier forjat pentru armaturi. Aceasta practica asigura, in general, echipelor un volum mai mic de lucru, insa pentru dumneavoastra poate genera riscuri enorme pe viitor;
  • Forma: Una dintre cele mai intalnite probleme ale fundatiilor este respectarea formei si a unghiurilor. Nu de putine ori, proprietarii de cladiri au identificat (dupa turnare) faptul ca fundatia nu respecta forma descrisa in proiect. Pentru a preveni astfel de situatii, va recomandam ca, inainte de turnare, sa verificati unghiurile cofrajelor;
  • Betonul: Reteta betonului influenteaza in mod direct calitatea fundatiei. Pentru a grabi procesul de turnare, anumite echipe vor incerca sa adauge mai multa apa. Cu toate acestea, aveti in vedere faptul ca excesul de apa poate reduce rezistenta betonului in timp;
  • Compactarea: In timpul turnarii, betonul trebuie compactat astfel incat sa se elimine golurile de aer. Desi acest procedeu prelungeste durata lucrarilor, tineti minte faptul ca „graba strica treaba”. 

In cea mai mare parte, putem afirma ca o manopera de calitate presupune, in primul rand, respectarea indicatiilor detaliate de catre arhitect si de catre inginerul structurist in planurile de constructie. 

preturi manopera fundatie casa

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

De la bun inceput, trebuie sa stiti ca nu pretul cerut pentru manopera fundatie casa este cel care influenteaza intotdeauna calitatea. Pe scurt, cel mai mic pret nu inseamna cea mai buna calitate, dar exista si riscul ca echipa care solicita cel mai mare pret sa va ofere aceleasi servicii. 

Asadar, pentru a gasi echipa potrivita, va recomandam sa nu cautati preturi manopera fundatie casa, ci istoricul companiilor. Identificati clientii precedenti ai companiilor prospectate si cititi cu atentie feedback-ul acestora. Veti fi surprinsi sa aflati ca, de cele mai multe ori, echipele care practica un pret corect (nici prea mic, dar nici exagerat de mare) sunt cele mai serioase. 

De asemenea, un alt aspect pe care tinem sa vi-l aducem la cunostinta este oferta. Mai exact, studiati cu atentie lucrarile incluse in preturile pe care le-ati primit de la diverse companii de constructii. Atentie! Exista companii care vor spune ca turnarea fundatiei costa o anumita suma, insa pe parcursul lucrarilor va vor taxa suplimentar pentru fiecare actiune (inclusiv caratul pamantului excavat). 

Pentru siguranta, va indemnam ca inainte de a trece la semnarea unui acord cu o companie, sa prospectati cu atentie piata si sa solicitati oferte scrise si detaliate privind manopera fundatiei casei de la mai multe firme. De asemenea, inainte de a contacta respectivele firme, asigurati-va ca va aflati in posesia proiectului de constructie. Altfel, firmele respective nu vor putea genera oferte personalizate. 

costuri construire fundatie casa

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Este lesne de inteles faptul ca o manopera fundatie casa de calitate va fi efectuata doar de un profesionist dedicat proiectului. Dar pe langa acest aspect, colaborarea cu un profesionist atrage mai multe beneficii. Iata, deci, doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa contractati serviciile unui constructor profesionist atunci cand turnati fundatia unei cladiri:

  • Nu veti plati niciodata „mai mult decat face” pe manopera fundatie casa: Asa cum mentionam mai sus, colaborarea cu un profesionist va garanteaza seriozitate pe tot parcursul lucrarilor. Pe scurt, acesta nu va va propune un tarif pentru a demara colaborarea, dupa care va va taxa suplimentar pe parcurs. Din contra, pretul stabilit de la bun inceput va fi si cel achitat la finalizarea lucrarilor. 
  • Puteti verifica istoricul lucrarilor: Majoritatea profesionistilor din domeniul constructiilor au deja un palmares de lucrari. Dumneavoastra veti avea acces la acest istoric al lucrarilor si veti putea consulta si opiniile persoanelor cu care acestia deja au lucrat. 
  • Veti putea delega supervizarea santierului: Nu in ultimul rand, timpul este, poate, cel mai de pret bun al omului contemporan. Colaborand cu un profesionist va veti putea continua activitatile profesionale fara a va stresa cu privire la modul in care decurg lucrarile. Acesta va va preda lucrarea cu garantia ca toate datele tehnice au fost respectate cu strictete. 

Asadar, atunci cand prospectati piata privind manopera constructie fundatie casa, acordati o mai mare atentie calitatii si nu pretului. Structura de rezistenta a intregii cladiri sta practic in rezistenta fundatiei si, asa cum am mentionat in multiple instante pe parcursul articolului, doar o echipa de profesionisti va vor putea garanta calitatea si, implicit, siguranta. Acestea fiind spuse, va dorim succes in demararea noului proiect de constructie!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.