Manopera casa la cheie

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

1000 RON

Pret minim: 800 RON

Pret maxim: 1100 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Atunci cand angajam o echipa pentru a efectua manopera casa la cheie, ne asteptam ca acestia sa se ocupe de tot in locul nostru. Cu toate acestea, cea mai mare provocare a acestui tip de colaborare o reprezinta calitatea executiei. Din fericire, in cele ce urmeaza vom discuta despre tot ceea ce ar trebui sa stiti cu privire la manopera constructie casa la cheie, pentru a putea finaliza cu succes constructia casei.

manopera casa la cheie

De ce este importanta manopera in constructia casei la cheie?

In primul rand, trebuie sa clarificam termenul de manopera casa la cheie. De regula, acest concept este asimilat acelui tip de investitie imobiliara in care proprietarul deleaga pe deplin etapele de constructie ale unei cladiri. La finalizarea lucrarilor, cladirea ar trebui sa fie complet functionala. Practic, acest lucru inseamna ca echipa de constructori contractata se va ocupa de tot ceea ce presupune constructia casei:

 • Realizarea fundatiei si a structurii de rezistenta;
 • Ridicarea zidurilor (din materialul ales de proprietar);
 • Montarea completa a acoperisului (inclusiv termoizolatia);
 • Montarea ferestrelor si a usilor (interior – exterior);
 • Realizarea instalatiilor;
 • Realizarea finisajelor interioare (pereti, tavan si pardoseala);
 • Montarea izolatiei termice si finisarea exterioara.

Asa cum probabil v-ati dat seama deja, in acest caz, manopera, in sine, este importanta prin faptul ca va influenta in mod direct calitatea si rezistenta cladirii. In cele ce urmeaza, vom detalia conceptul calitatii raportat la costuri corecte.

manopera constructie casa la cheie

Care este pretul mediu pentru manopera construire casa la cheie?

Atunci cand discutam despre preturi manopera casa la cheie, trebuie sa intelegem faptul ca tarifele respective includ o serie de lucrari. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca fiecare tip de lucrare presupune un anumit cost, calculat fie in functie de suprafata, fie in functie de complexitatea proiectului. 

Intelegand aceste doua aspecte, putem afirma faptul ca estimarea corecta a unui pret manopera constructie casa la cheie variaza, in principiu, de la un proiect la altul. Din acest motiv, daca doriti sa obtineti o oferta concreta, va recomandam sa apelati direct la o firma de profesionisti. Acestia va vor putea oferi o cotatie de pret pe baza proiectului de constructie. In lipsa acestuia, iata cateva dintre preturile de referinta, in baza carora sa puteti calcula estimativ costul pentru manopera construirii unei case la cheie:

TIPUL LUCRARIIPRET MEDIU U.M.
SAPATURI
SAPAT MANUAL50,00 RONORA
SAPAT MECANIZAT125,00 RONMP
BETONARI
COFRARE (CONFECTIONARE SI MONTAJ)50,00 RONMP
MONTAJ POPI8,00 RONMP
TURNAT BETON MANUAL (PREPARARE INCLUSA)55,00 RONMC
TURNAT BETON MECANIZAT25,00 RONMC
REALIZARE SCARA (COFRARE, ARMARE, TURNARE)50,00 RONML
ZIDARIE
CARAMIDA90,00 RONMC
BCA80,00 RONMC
FINISAJE
TENCUIALA INTERIOR12,00 RONMP
TENCUIALA EXTERIOR16,00 RONMP
TINCI5,00 RONMP
GLET SI FINISAJ12,00 RONMP
GLAFURI USI / FERESTRE25,00 RONML
AMORSA INTERIOARA1,50 RONMP
LAVABILA INTERIOR6,00 RONMP
LAVABILA EXTRIOR8,00 RONMP
PARDOSELI
SAPA DE NIVEL15,00 RONMP
SAPA AUTONIVELANTA10,00 RONMP
MONTAJ PARCHET LAMINAT / STRATIFICAT 25,00 RONMP
MONTAJ GRESIE25,00 RONMP
MONTAJ PLINTE10,00 RONML
GIPS CARTON
TAVAN CASETAT25,00 RONMP
PLACARE GIPS CARTON TAVAN20,00 RONMP
PLACARE GIPS CARTON PERETI15,00 RONMP
Preturile sunt estimative.

Ce inseamna o manopera de constructie casa la cheie de calitate?

Spuneam, inca de la bun inceput, faptul ca una dintre cele mai mari provocari ale dezvoltatorilor, care colaboreaza cu echipe de constructori in regim de manopera casa la cheie, este reprezentata de mentinerea si controlul calitatii. In acest sens, iata principalele aspecte carora ar trebui sa le acordati maximul de atentie atunci cand angajati o echipa pentru constructia casei de la zero:

1. Fundatia si structura de rezistenta

Aceste doua elemente sunt, poate, cele mai importante pentru siguranta viitorilor utilizatori ai cladirii. Practic, structura de rezistenta preia intreaga greutate a casei si o transfera in fundatie. La randul acesteia, fundatia trebuie sa fie suficient de rigida pentru a transfera presiunea respectiva catre sol. Pentru a va asigura de faptul ca echipa care efectueaza constructia casei la cheie respecta normele de calitate, va recomandam sa inspectati constant santierul pentru a verifica:

 • Cofrarea corecta (respectand cotele recomandate de inginerul structurist);
 • Cantitatea de fier folosita pentru armarea betonului;
 • Calitatea betonului (respectarea retetei de preparare);
 • Compactarea betonului;
 • Uscarea corecta (treptata, nu fortata) a betonului.

2. Zidaria

In ceea ce priveste zidaria, cel mai important aspect pe care ar trebui sa il aveti in vedere este reprezentat de deviatii si inclinari. Folositi un poloboc pentru a verifica verticalitatea zidurilor. De asemenea, daca identificati anumite abateri, verificati proiectul tehnic de constructie pentru a vedea daca acestea variaza, privind tolerantele recomandate. 

3. Acoperisul

Acoperisul unei case este compus din mai multe elemente, insa cele mai importante sunt: sarpanta (structura de rezistenta realizata din lemn), izolatia si invelisul (tabla, tigla, etc.). Atunci cand inspectati calitatea acoperisului casei, asigurati-va ca:

 • Stalpii de sustinere ai acoperisului sunt bine ancorati;
 • Stalpii de sustinere nu prezinta inclinatie (sunt perfect verticali);
 • Echipa a tinut cont de recomandarile arhitectului privind ventilatia;
 • Invelisul este montat respectand indicatiile producatorului (in functie de solutia aleasa).

4. Izolatia

Izolatia unei case este cea care face diferenta dintre o casa sustenabila si o casa neperformanta din punct de vedere energetic. In acest sens, se recomanda, in primul rand, utilizarea unor materiale de foarte buna calitate.

Totusi, manopera poate influenta, de asemenea, modul in care izolatia va actiona pe termen lung. Astfel, asigurati-va ca echipa care construieste casa respecta indicatiile de montaj ale producatorilor. Atentie! Montarea necorespunzatoare a izolatiei poate conduce chiar la aparitia mucegaiului pe pereti. 

5. Finisajele (interioare si exterioare)

Nu in ultimul rand, inainte de a prelua casa, va recomandam sa efectuati o inspectie, cel putin vizuala, a tuturor finisajelor. Privind acestea, iata cateva caracteristici privind calitatea executiei:

 • Pardoselile ar trebui sa fie perfect orizontale. Puteti verifica planeitatea utilizand un poloboc;
 • Imbinarea dintre materiale ar trebui sa fie insesizabila. Acest aspect se aplica, de exemplu, placilor de gips carton, dar si placilor de parchet;
 • Nuantele vopselei trebuie sa nu prezinte diferente. Fiecare zona a peretilor trebuie sa aiba aceeasi culoare. Aceasta regula nu se aplica vopselelor decorative;
 • Peretii nu prezinta fisuri sau crapaturi. 

Nu de putine ori, persoanele care au demarat constructia unei case au realizat ca, pentru a mentine un pret pentru casa la cheie cat mai mic, echipele de constructori au sacrificat calitatea, periclitand astfel intreaga investitie. 

manopere constructii case la cheie

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Majoritatea echipelor de constructori care ofera servicii de manopera casa la cheie propun clientilor un pret mic, dar si o calitate pe masura. Totusi, exista si situatii in care se aplica principiul reversului medaliei. Practic, anumite firme practica tarife manopera constructie casa la cheie mult prea mari, care nu se justifica prin calitatea executiei. 

In acest sens, cea mai indicata modalitate de alegere a echipei cu care veti lucra este prospectarea pietei. Pe scurt, se recomanda sa solicitati oferte de la cat mai multe companii si sa analizati cu atentie beneficiile oferite de acestia. Odata realizata o lista scurta a eventualilor constructori, verificati feedback-ul fostilor lor clienti. In final, contactati echipa si propuneti-le o intrevedere. 

De asemenea, va recomandam ca atunci cand faceti alegerea respectiva sa tineti cont de calitate si nu de cantitate. Dupa cum spuneam in deschiderea articolului, atunci cand construim o casa la cheie ne asteptam sa avem posibilitatea de a ne muta in aceasta fara probleme. 

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

In ceea ce priveste motivele pentru care ar trebui sa optati pentru colaborarea cu un profesionist in detrimentul unor constructori nepregatiti, iata care sunt beneficiile de care va veti bucura in urma unei astfel de colaborari:

 • Corectitudine: Profesionistii nu vor practica niciodata un pret manopera casa la cheie exagerat. De obicei, ne place sa spunem ca acestia practica preturi corecte: nici prea mici, dar nici prea mari;
 • Garantie: Un profesionist va prelua proiectul tehnic de constructie al casei si va va oferi casa doar atunci cand acesta s-a asigurat ca respectiva cladire respecta toate normele de calitate pentru a putea fi data in folosinta;
 • Timp: Nu in ultimul rand, colaborarea cu un profesionist va va garanta realizarea constructiei in cel mai scurt timp posibil, respectand, in acelasi timp, indicii de siguranta. 

Acestea fiind spuse, speram ca ati gasit in materialul de astazi toate informatiile pe care le cautati cu privire la manopera constructie casa la cheie. De acum, nu va ramane decat sa cautati echipa de profesionisti si sa demarati cu succes investitia imobiliara. Spor la treaba! 

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.