Terase inchise

terase inchise

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Avantajul utilizarii terenului dincolo de peretii unui locuinte rezidentiale merita fructificat. Una dintre cele mai eficiente si placute forme de construire este punerea in opera a unor terase inchise. In functie de particularitatile constructiei principale, o terasa inchisa poate sa fie ridicata avand un perete comun cu o latura a casei, sau va fi construita pe un alt spatiu disponibil.

Despre ce trebuie avut in vedere, cu ce materiale se va realiza inchiderea si care sunt avantajele acestei noi extensii a casei, aflati in cele ce urmeaza.

Factori importanti pentru constructia si amenajarea unei terase inchise

Inainte de a demara acest proiect, trebuie sa indentificati o serie de factori in baza carora va fi realizata constructia si ulterior amenajarea caracteristica pentru terase inchise. Aceste terase exterioare inchise se diferentiaza in functie de locul in care sunt construite, prin urmare inchiderea lor se va realiza total perimetral, sau doar pe laturile care nu sunt in contact direct cu casa.

Iata in continuare cei mai importanti factori ce trebuie verificati inainte de inceperea lucrarilor:

  • Locul constructiei – Solicitati arhitectului modele de terase inchise lipite de casa sau independente;
  • Amprenta la sol – Suprafata construtiei determina necesarul de materiale pentru acoperis, pardoseala si pereti mobili;
  • Inaltimea terasei – Scopul utilizarii si cota de inaltime a casei pot influenta inaltimea spatiului interior gazduit de terase inchise;
  • Gradul de iluminare – Este dat de suprafata spatiilor translucide pe de care va dispune terasa;
  • Dotari – Se vor configura in functie de modul de utilizare. Dotarile se refera atat la mobilier, cat si la utilitati de tip energie electrica, incalzire si apa;
  • Aspectul estetic – Se va tine cont de arhitectura casei, dar si de cea predominanta a zonei in care se construiesc aceste terase inchise.

In aceste conditii, fiecare dintre acesti factori isi pot pune amprenta asupra costurilor de realizare pentru terase exterioare inchise. Daca nu gasiti individual solutii pentru fiecare cerinta, indreptati-va atentia spre a primi consultanta de specialitate din partea unui arhitect. De asemnea, constructorul trebuie consultat daca poate pune in opera ideea si materialele specificate in proiect.

terasa inchisa cu sticla si pergola

Cu ce materiale putem inchide terasa?

Pentru ca o terasa exterioara inchisa sa isi justifice functionalitatea, trebuie sa fie flexibila din punct de vedere al mobilitatii peretilor laterali. Aceasta flexibilitate este oferita, in primul rand, de tehnologia si materialul care este folosit pentru realizarea peretilor terasei. Transparenta este pe primul plan, insa mobilitatea si usurinta manevrarii joaca un rol extrem de important. Pentru aceste motive, va prezentam cele mai potrivite materiale si tehnologiile de functionare, pentru ca rezultatul sa fie cu adevarat folositor pentru utilizatori:

  • Sticla – Panourile din sticla securizata reprezinta solutia aplicata in special pentru terase inchise unde se doreste ca lumina naturala sa patrunda cat mai mult. Cresterea plantelor in interiorul acestor terase exterioare inchise reprezinta cel mai apreciat avantaj al acestui mod de construire. Metoda de punere in opera se bazeaza pe montarea unor panouri din sticla pe suporturi din aluminiu. In functie de preferinte si necesarul normal de circulare a aerului proaspat, o parte din aceste panouri pot fi rabatabile in asa fel incat aerisirea sa se realizeze eficient;
  • Termopan – Inchiderea cu sisteme de fereastra si usa termopan pentru terase inchise pare sa fie cea mai la indemana solutie. Flexibilitatea de producere a profilurilor si sticlei termoizolante invita arhitectii la crearea unui design deosebit pentru terase exterioare inchise. Cel mai apreciat avantaj este ca aceasta solutie pentru inchiderea teraselor exterioare garanteaza o temperatura foarte placuta in interior chiar si in sezonul rece. Astfel, incalzirea spatiului se va putea realiza fara costuri prea mari, caldura va ramane la interior si spatiul va fi declarat „deschis” utilizarii in tot timpul anului;
  • Usi glisante sau sisteme armonice – Feroneria aplicata pe usi si sisteme armonice joaca un rol deosebit in mobilitatea pe care o vor avea peretii unor terase inchise. Prin simpla manevrare in plan orizontal a unui perete acoperit cu sticla termoizolanta, spatiu interior devine deschis spre mediul exterior. Controlul patrunderii aerului proaspat este exterm de precis si se datoreaza performantei tehnologice cu care este dotata feroneria. Dintr-o singura miscare, un intreg perete din sticla se poate plia, sau suprapune peste un altul, astfel ca oricare tip de terase inchise vor deveni spatii ce comunica direct cu exteriorul;
  • Rulouri folie transparenta – Aceasta varianta de inchidere este recomandata pentru sezonul cald. Rulourile din folie transparenta pot asigura patrunderea luminii naturale si feresc in acelasi timp spatiul terasei de capriciile vremii si agenti poluatori. Inchiderea se realizeaza usor si rapid si in acest mod vor fi protejati atat utilizatorii, cat si mobilierul sau alte obiecte cu care sunt doatate aceste terase inchise.

Inainte de alegerea materialului pentru terase inchise, este recomandat sa definiti clar cum vor fi utilizate. Cea mai placuta intrebuintare pentru este amenajarea unei sere pentru plante. Aceasta va necesita cat mai multa lumina naturala, prin urmare panourile din sticla securizata sunt cele mai  potrivite. In schimb, pentru terase exterioare inchise cu rol de sedere si petrecere a timpului liber, tamplaria termopan va face cu usurinta fata in orice sezon, mentinand o temperatura confortabila la interior.

terase inchise cu sticla

Care sunt avantajele unei terase inchise?

Limita spatiului ce defineste locuinta rezidentiala poate fi extinsa prin adaugarea de terase inchise. Aceste spatii vor oferi un spatiu luminos si oricand deschis prin folosirea tehnologiei de rabatare sau pliere a peretilor exteriori. Constantand aceste facilitati, am indentificat o serie de avantaje a acestor constructii:

  • Valorificati suprafata de teren de langa casa, de cele mai multe ori nefolosita;
  • Extindeti aria de activitati ce pot fi facute dincolo de peretii locuintei, intr-un spatiu ce poate deveni in orice moment in aer liber;
  • Descoperiti pasiuni noi prin utilizarea spatiului unei terase inchise: cresterea plantelor in regim de sera, spatiu pentru creatie (pictura, scris, modelaj, sculptura), folosirea aparaturii fitness in orice sezon, loc de joaca pentru copii, in functie de spatiu amplasarea unei piscine de interior.

Adresabilitea acestui spatiu este suficient de mare in privinta modului de utilizare. Un aspect care ramane in top este legat de abordarea constructiva. Este cel putin rezonabil ca arhitectura oricarui model de terase inchise sa fie in corelatie cu cea pe care cladirea o are. Pentru a nu rata acest aspect, colaborati cu profesionistii acestui domeniu, atat arhitectul, cat si constructorul.

terasa inchisa cu termopan

De ce sa alegem o terasa inchisa si nu una deschisa sau inchisa doar pe jumatate?

Terasa inchisa reprezinta maximul posibil de functionalitate pentru acest tip de constructie. Cu toate ca nivelul costurilor este mai ridicat, dupa primele zile de utilizare veti sti sigur ca nu ati facut o alegere nepotrivita. Tot acest proiect trebuie sa aiba in vedere cum va fi folosita terasa inchisa in primele luni sau chiar ani. Planificati, totusi, un ecart rezonabil in proiect il legatura cu extinderea activitatilor in acest spatiu. Acest lucru inseamna ca dimensionarea manevrabiliatii peretilor mobili sa fie adusa spre maxim posibil, precum si utilarea cu resurse de energie electrica si incalzire.

Pentru a identifica usor de ce este mai convenabila o terasa inchisa, in comparatie cu una deschisa sau partial inchisa, prezentam urmatoarele:

  • Dispuneti de un spatiu ce poate fi utilizat indiferent de starea vremii;
  • Controlati cu precizie rata de aerisire;
  • Folositi dupa dorinta un singur punct de acces dinspre exterior;
  • Reorganizati dotarile interioare fara sa fie necesar sa asteptati vreme prielnica;
  • Finisajele si moblierul raman in perfecta stare. Fara umiditate, fara praf, fara insecte;
  • Va bucurati de peisajul exterior, de aer curat, in orice sezon;
  • Va eliberati psihic de aspectul cotidian din interiorul casei;
  • Transferati activitati ce pot provoca deranj in casa spre terasa inchisa;
  • Protejati finisajele interioare cand planuiti o intalnire extinsa cu familia sau prietenii.

Consideram ca aceste argumente vor fi suficiente in decizia de a pune in aplicare un proiect de constructie pentru o terasa inchisa. Optimizarea costurilor este posibila cand colaborati cu personal calificat, atat pentru partea de proiectare, dar mai ales pentru etapa de executie.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.