Tavan extensibil

tavan extensibil 3d

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Interiorul casei are nevoie de o reimprospatare? Tavanul s-a ingalbenit, tencuiala a inceput sa se desprinda, iar placile din gips carton sunt pe cale sa cada?

Grinzile tavanului au inceput sa va displaca si sa simtiti ca nu exista o armonie cu decorul? Pentru a le ascunde fara prea mult efort, poate ca o idee buna ar fi sa optati pentru montarea unui tavan extensibil. Este solutia perfecta in cazul in care vreti sa renovati un tavan stramb, murdar si deteriorat, intr-un timp foarte scurt.

Ce este un tavan extensibil?

Scurgerile de apa, trecerea timpului, lipsa intretinerii, materialele puse gresit, toate sunt, in sine, elemente ce duc la degradarea tavanului, care, fie ca vrem sau nu, ajung sa puna intr-o lumina nepotrivita o incapere, chiar si atunci cand restul elementelor sunt proaspat renovate.

Cum se face ca atunci cand intram intr-o camera, suntem fermecati de decor, dar atunci cand observam o pata, oriunde, dar mai ales pe tavan, ajungem sa nu ne luam ochii de la aceasta. Imperfectiunile, pe cat de firesti, se cer mereu…improspatate.

Tomai de aceea, pentru a remedia problema unui tavan cu imperfectiuni intr-un timp scurt, puteti recurge la folosirea unui tavan extensibil, in sine un tavan fals cu invelis textil, denumit si tavan extensibil din PVC.

tavan extensibil decorativ

Principalele avantaje ale tavanului extensibil

Acum ca stim ce este un tavan extensibil, este timpul sa descoperim avantajele pentru care montarea unui astfel de tavan in propria casa este preferabila:

  • Permite o montare rapida si fara prea mult efort;
  • Ofera un aspect exceptional incaperii;
  • Permite posibilitatea de personalizare;
  • Implica diverse locuri de instalare;
  • Consta intr-o gama vasta de finisaje;
  • Asigura izolare acustica si fonica;
  • Nu necesita niciun fel de intretinere, putand fi instalat in orice camera din casa, inclusiv in bucatarie si baie.

Tipuri de tavan extensibil

Inainte de a discuta despre cele doua tipuri de tavan, trebuie sa stiti ca, indiferent de tipul ales, metoda de aplicare este simpla si rapida.

Pe scurt, aceasta consta in folosirea unei panze dintr-un material special pe suprafata peste care urmeaza sa fie montat tavanul. Panza va fi sustinuta de-a lungul peretilor de un cadru din PVC sau metal, acest cadru permitand nu doar consolidarea panzei, ci si ascunderea taieturilor si legaturilor. Acum ca avem o idee generala despre ce inseamna montarea unui tavan extensibil, haideti sa descoperim si fiecare tip in parte.

Tavan extensibil din PVC

De foarte mult timp, s-a inceput includerea unei panze PVC in componenta tavanelor extensibile. De ce? Pentru ca acest material ofera avantajele unei izolari eficiente, si, in acelasi timp, vine intr-o gama variata de culori si finisaje, inclusiv tonuri mate, care permit un finisaj final personalizat.

Trebuie sa stiti, totusi, ca tavanele extensibile din PVC implica o montare relativ tehnica, care nu este la indemana tuturor, acest nivel de dificultate fiind dat intocmai de minutiozitatea cu care trebuie pregatita panza PVC in prealabil:

  • Inainte de toate, asigurati-va ca PVC-ul a fost corect inmuiat inainte, pentru o mai buna montare;
  • Pentru a realiza inmuierea, este necesara cresterea temperaturii din camera. Acest pas necesita, deci, un dispozitiv special de incalzit panza PVC in mod uniform si sigur;
  • Dupa racire, panza PVC se micsoreaza usor si se intinde uniform, oferind o suprafata neteda in intregime.
tavan extensibil div pvc

Tavan extensibil din poliester

Daca instalarea panzei PVC vi s-a parut oarecum dificila, stati fara griji, au fost gandite si concepute si materiale care sa permita o modalitate simpla de folosire.

Ce material anume, va intrebati? Poliesterul este faimos in randul tavanelor extensibile, poate tocmai pentru usurinta de folosire. Lasand la o parte acest aspect, trebuie sa stiti ca este un material ca oricare altul, cu avantaje si dezavantaje. 

Panzele din poliester sunt acoperite de poliuretan la volumul de 245 gr/m2. Acest material are avantaje importante, deoarece poate fi instalat si intins la rece. In timpul renovarii nu mai este necesara interventia altor utilaje complexe.

Totusi, panzele poliester prezinta cateva dezavantaje. In primul rand, acestea sunt formate dintr-o singura bucata, astfel ca, in cazul deteriorarii, este necesara inlocuirea completa a panzei. 

In ceea ce priveste intretinerea acestui tip de tavan, aceasta este aproape inexistenta, nefiind nevoie de vreo modalitate speciala de intretinere. 

Principalele modele de tavane extensibile

In plus, fata de materialele din care sunt fabricate, tavanele extensibile pot fi produse in mai multe varietati de modele, astfel:

Tavan extensibil 3D

Modelele 3D sunt, poate, printre cele mai complexe. Acestea pot reproduce cu succes orice imagine 3D (galaxie, cer instelat, cer senin, etc.), iar in combinatie cu sistemul de iluminare amplasat in spatele panoului, tavanele extensibile 3D pot genera adevarate efecte vizuale artistice.

Tavan extensibil mat

Textura mata este, de cele mai multe ori, integrata cu stilurile arhitecturale clasice. Un astfel de tavan extensibil se face cunoscut, in special, pentru faptul ca nu distorsioneaza volumul incaperii in care este instalat, dar si pentru faptul ca nu reflecta lumina.

Tavan extensibil lucios

Tavanul extensibil lucios se preteaza, in general, in cladirile cu aspect modern, in birouri, receptii sau chiar clinici si cabinete medicale. Spre deosebire de cel mat, tavanul lucios creste volumul si inaltimea camerei la nivel vizual si permite difuzia luminii. 

Tavan translucid

Tavanele translucide au in spatele panzei un sistem de iluminare care, de cele mai multe ori, este format din benzi LED. Acestea permit transferul luminii in proportie de aproximativ 50% si sunt recomandate, in special, pentru incaperile in care iluminarea naturala este deficitara.

tavan fals extensibil din pvc

Etape montaj tavan extensibil

Montarea unui tavan extensibil presupune cunostinte specifice in acest domeniu. De aceea, este recomandat ca intotdeauna sa apelati la un profesionist.

In plus, acesta nu doar ca va poate ajuta cu instalarea efectiva a tavanului, ci va poate oferi si consultanta in achizitionarea tipul de tavan potrivit pentru propriul proiect.

Acestea fiind spuse, iata care sunt etapele pe care un profesionist ar trebui sa le respecte atunci cand monteaza un astfel de tavan:

Pasul #1: Masuratorile

Echipa de constructori se va deplasa la locatie pentru a efectua masuratorile, pe baza carora vor stabili necesarul de materiale. De asemenea, se va stabili si se va marca nivelul la care va fi instalat tavanul extensibil.

Tot in aceasta etapa, veti fi consultat cu privire la alegerea tipului si a modelului de tavan preferat, precum si alte eventuale specificatii.

Pasul #2: Montarea cadrului

Dupa ce nivelul a fost stabilit, se va proceda la instalarea profilului pe care urmeaza a fi prinsa panza. Acesta se fixeaza in pereti, de jur imprejurul camerei, cu ajutorul suruburilor. 

Pasul #3: Instalarea suporturilor

Concomitent, se poate proceda la instalarea suporturilor pentru instalatia de ventilatie (daca este cazul), dar si pentru sistemele de iluminare. 

Atentie! Este recomandat sa apelati, in prealabil, la un electrician pentru realizarea circuitului electric catre sistemele de iluminare din tavan.

Pasul #4: Instalarea panzei

In final, se va intinde si se va monta panza, fixandu-se in profilele montate anterior. Pentru realizarea acestui pas, este necesar un dispozitiv de incalzire care sa sufle aer cald pe toata suprafata panzei, asigurand o intindere uniforma. 

Sfat util: Este recomandat sa se fixeze intai panza in cele 4 (sau mai multe) colturi ale tavanului, iar mai apoi sa se continue cu laturile. 

montaj tavan suspendat extensibil

De ce sa alegem montarea unui tavan extensibil?

Motivele alegerii tavanului extensibil sunt diverse, depinzand in mare parte de contextul renovarii. Dar, cu siguranta, printre motive regasim, mai mereu, probleme legate de fisuri si denivelari.

Putem spune, prin urmare, ca tavanul extensibil este solutia tuturor acestor imperfectiuni, fara de care, reabilitarea acestuia ar necesita o munca istovitoare. Este solutia potrivita nu doar din punct de vedere estetic, cat si financiar, preturile fiind mai mult decat accesibile.

Acestea fiind spuse, acum ca stim avantajele alegerii unui tavan extensibil, tipurile de tavan si sfaturi legate de montarea fiecarui tip in parte, nu ramane decat sa procurati materialele necesare si sa va apucati de treaba sau, daca timpul nu este prielnic, sa apelati la un specialist care sa se ocupe de procesul instalarii si de oferirea unui finisaj dorit si, in acelasi timp, personalizat incaperii.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.