Manopera gips carton

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

50 RON

Pret minim: 30 RON

Pret maxim: 70 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Gipsul carton este un material de constructie intalnit aproape in orice investitie imobiliara. Succesul acestuia se datoreaza, in primul rand, flexibilitatii, dar si costurilor reduse, comparativ cu alte materiale. Totusi, daca datele privind caracteristicile rigipsului nu mai reprezinta o noutate, informatiile referitoare la manopera rigips pot fi mai greu de gasit.

Din fericire, ne propunem ca in materialul urmator sa acoperim cateva dintre cele mai importante aspecte privind montarea rigipsului: ce inseamna o lucrare de calitate si ce preturi manopera rigips practica majoritatea profesionistilor. 

manopera gips carton

De ce este importanta manopera gipsului carton?

Rigipsul este un material extrem de flexibil. Acesta poate fi utilizat, de exemplu, atat in placarea zidariei pentru a inlocui tencuiala, dar si in realizarea peretilor portanti, inlocuind practic complet zidaria.

In acest sens, intelegem ca manopera rigips este destul de diversificata. Mai mult decat atat, asa cum veti descoperi in cele ce urmeaza, o manopera de calitate inferioara poate compromite intreaga investitie. Putem afirma chiar ca manopera placi rigips este chiar mai importanta decat calitatea materialelor de lucru. 

manopera rigips

Care este pretul pentru manopera rigips?

Atunci cand discutam despre preturi, trebuie mentionate doua aspecte, si anume: fiecare echipa practica propriul tarif manopera rigips si, mai mult decat atat, proiectele difera de la caz la caz. Asadar, estimarea unui pret pentru manopera gips carton este relativ greu de calculat. 

In primul rand, atunci cand calculam preturile, ar trebui sa cunoastem suprafata desfasurata. In al doilea rand, trebuie adus in discutie tipul lucrarii: este vorba despre o placare pe pereti, despre realizarea unui tavan fals sau chiar despre montarea unor pereti portanti? In acest sens, pentru a obtine o cotatie concreta, se recomanda contactarea directa a unui profesionist, caruia sa ii prezentati planurile. 

Altfel, daca doriti doar sa calculati un buget preliminar, pentru a va forma o idee cu privire la investitia pe care urmeaza sa o faceti, puteti proceda in felul urmator:

  • Identificati particularitatile proiectului pentru a determina tipul lucrarilor (de exemplu, pentru renovari, ar putea fi necesara demolarea vechilor materiale de finisare);
  • Masurati suprafetele pe care urmeaza sa le placati / realizati din gips carton;
  • Inmultiti valorile suprafetelor determinate cu tarifele medii din tabelul de mai jos.
TIPUL LUCRARIIPRETU.M.
GIPS CARTON
Montaj gips carton pereti pe structura metalica31,00 RONmp
Montaj gips carton fara structura25,00 RONmp
Realizare pereti portanti25,00 RONmp
Montaj scafe si grinzi45,00 RONml
DECOPERTARI
Indepartare tencuiala12,00 RONmp
Indepartare lavabila si glet7,00 RONmp
Demontare faianta si gresie9,00 RONmp
Demontare mozaic25,00 RONmp
TENCUIELI
Aplicare tencuiala bruta21,00 RONmp
Aplicare tinci8,00 RONmp
Aplicare glet grosier10,00 RONmp
Aplicare glet de finisare8,00 RONmp
Aplicare glet tip Stucco100,00 RONmp
Slefuire2,00 RONmp
TENCUIELI
Aplicare amorsa2,00 RONmp
Aplicare lavabila alba in doua straturi7,00 RONmp
Aplicare lavabila colorata10,00 RONmp
TAVAN
Placare pe structura metalica36,00 RONmp
Placare cu polistiren 25,00 RONmp
Montaj tavan casetat / suspendat30,00 RONmp
Montaj izolatie tavan40,00 RONmp
Preturi estimative.

Ce inseamna o manopera de calitate a placarii cu rigips?

Acum ca am stabilit lista de preturi manopera rigips, ne putem concentra atentia pe aspectele cele mai importante ale oricarei investitii imobiliare, respectiv calitatea lucrarilor. In acest sens, vom enunta mai jos cateva dintre aspectele carora va recomandam sa le acordati atentie, pentru a va asigura ca veti beneficia de o lucrare de calitate.

Acestea fiind spuse, iata cum recunoastem o manopera gips carton de calitate:

1. Imbinarile dintre placi

In principiu, punctul de intersectie dintre placi nu ar trebui sa se distinga, iar suprafata peretilor sau a tavanului ar trebui sa fie plana de la un capat la celalalt. Daca imbinarile dintre doua placi consecutive sunt vizibile, acesta este un semn ca meseriasul care a efectuat lucrarea nu a facut o treaba buna. 

Sfat util: Suruburile cu care placile au fost fixate trebuie, de asemenea, mascate perfect, pentru a nu intrerupe planeitatea suprafetelor. De asemenea, distributia suruburilor pe placa trebuie sa fie perfect dreapta. Acest al doilea aspect se poate obtine prin trasarea unei linii de ghidaj inainte de aplicarea suruburilor. 

2. Finisarea colturilor 

Toate colturile peretilor sau ale tavanului trebuie sa fie uniforme si perfect drepte. In acest sens, meseriasul trebuie sa acorde atentie sporita atunci cand taie placa de gips carton, dar si in momentul finisarii. 

3. Integritatea placilor de rigips

De cele mai multe ori, placile de rigips se fisureaza (sau chiar se pot crapa) atunci cand meseriasul lucreaza de unul singur. Spre deosebire de munca in echipa, unei singure persoane ii va fi mult mai greu sa fixeze placa si sa monteze suruburile, in acelasi timp. In orice caz, fie ca apelati la o echipa sau la o singura persoana pentru manopera rigips, placile de gips carton nu trebuie sa prezinte deformari. 

cost manopera gips carton

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

In domeniul constructiilor, calitatea si pretul sunt doua aspecte la fel de importante. In timp ce calitatea ar trebui sa primeze in alegerea echipei cu care veti colabora, oferta de pret trebuie, de asemenea, studiata foarte atent. Spunem asta deoarece experienta ne-a demonstrat de-a lungul timpului faptul ca, in general, cel mai mic pret nu genereaza calitate, dar un pret mult mai mare nu garanteaza niciodata o lucrare exceptionala. 

Asadar, atunci cand prospectati piata pentru a identifica un meserias sau o echipa de profesionisti, va recomandam sa procedati astfel:

  • Solicitati oferte: Luati legatura cu cat mai multe echipe, prezentati-le proiectul si solicitati-le o oferta scrisa;
  • Comparati ofertele: Odata obtinuta oferta, verificati daca aceasta include toate operatiunile de care aveti nevoie. Atentie! Veti observa ca oferta meseriasilor care va propun un pret mai mic in prima faza, nu include toate lucrarile de care aveti nevoie. Astfel, riscati ca pe parcursul lucrarilor, preturile sa creasca;
  • Comparati calitatea: Verificati opinia fostilor clienti ai firmelor de la care ati primit oferte, pentru a va forma o parere cu privire la calitatea oferita de catre acestia.

In final, optati pentru echipa de profesionisti care va propune un pret corect si o calitate pe masura. De asemenea, insistam asupra aspectului calitatii si va recomandam ca departajarea intre echipe sa se faca pe aceasta baza (si nu neaparat pe baza pretului cel mai mic). 

pret montaj rigips

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera rigips de calitate?

Orice investitie intr-o lucrare de constructie, inclusiv manopera rigips, ar trebui exploatata pentru cat mai mult timp posibil. De aceea, colaborarea cu un profesionist este obligatorie. In plus, pe langa calitatea lucrarilor, optand pentru colaborarea cu un profesionist in detrimentul unui muncitor necalificat, veti beneficia, printre altele, si de:

  • Reducerea cheltuielilor: Un profesionist poate ajuta in reducerea totala a investitiei prin doua moduri: reducerea deseurilor (utilizarea cantitatilor optime de material) si obtinerea de reduceri (adesea, profesionistii beneficiaza de preturi mai mici la achizitia materialelor de constructii);
  • Tip rapid de executie: Un profesionist nu va garanteaza neaparat finalizarea mai rapida a lucrarilor, ci, mai degraba, finalizarea lucrarilor la timp. Astfel, profesionistul nu va forta montajul sarind peste etape, dar nici nu va trece peste termenul de predare stabilit la semnarea contractului;
  • Garantie: Nu in ultimul rand, un profesionist isi asuma pe deplin lucrarea efectuata. Astfel, de cele mai multe ori, la finalizarea manoperei de montaj rigips veti beneficia de garantia ca investitia va rezista foarte bine in timp.

Asadar, manopera pentru montarea rigipsului, desi poate parea usoara, pentru a rezista in timp si arata impecabil finisajul, trebuie efectuata corect. De aceea, pentru a delega responsabilitatile supervizarii santierului, va recomandam sa apelati intotdeauna la profesionisti.

In plus, colaborarea cu un profesionist poata ca nu va garanteaza cel mai mic pret, dar cu siguranta va garanteaza un pret corect, pe masura calitatii lucrarilor. In final, speram ca am raspuns posibilelor intrebari privind manopera rigips si va uram spor in noul proiect!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.