Manopera parchet

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

60 RON

Pret minim: 40 RON

Pret maxim: 120 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Peste 50% dintre cladirile rezidentiale din tara noastra au pardoseli din parchet. Intelegem, asadar, faptul ca manopera parchet reprezinta o lucrare cu care cei mai multi dintre noi ne confruntam la un moment dat.

Din acest motiv, materialul de mai jos isi propune sa acopere cateva dintre cele mai importante idei legate de montarea parchetului. Asadar, printre altele, vom discuta astazi despre preturi manopera parchet, dar si despre caracteristicile unui montaj de calitate. 

manopera parchet

De ce este importanta manopera pentru montarea parchetului?

Asa cum spuneam, parchetul reprezinta una dintre solutiile preferate de majoritatea proprietarilor de case din Romania. Conform studiilor, cele mai multe dintre dormitoarele romanilor dispun de o pardoseala din parchet. Este, astfel, de la sine inteles faptul ca manopera parchet are o importanta aparte.

Practic, calitatea manoperei va influenta in mod direct:

 • Confortul utilizatorilor;
 • Aspectul incaperilor;
 • Rezistenta materialelor.

Asa cum veti observa pe parcursul acestui material, o manopera bine executata poate extinde durata de exploatare a parchetului cu pana la 25 de ani. De asemenea, in ceaa ce priveste aspectul, parchetul poate fi considerat un element principal al design-ului interior. O manopera executata necorespunzator poate compromite intreg aspectul interior al casei. 

Care este pretul mediu pentru manopera parchet?

In principiu, nu exista un pret manopera parchet general valabil. Practic, tarifele in ceea ce priveste lucrarile de constructii variaza de la un caz la altul, in functie de mai multi factori. Printre acestia, amintim: dimensiunea pardoselilor, tipul parchetului utilizat, forma casei, etc. Daca doriti sa obtineti o oferta pentru manopera montaj parchet, va recomandam, asadar, sa luati direct legatura cu o echipa de profesionisti.

Acestia vor analiza alaturi de dumneavoastra particularitatile proiectului si vor veni in intampinare cu un tarif concret. Daca, in schimb, doriti sa comparati ofertele obtinute de la diversi meseriasi, iata mai jos o lista cu preturile medii practicate pentru montarea parchetului:

TIPUL LUCRARIIPRETU.M.
Turnare sapa autonivelanta sau mecanizata15,00 RONmp
Preparare sapa de egalizare10,00 RONmp
Turnare sapa de egalizare17,00 RONmp
Demontare parchet vechi5,00 RONmp
Montaj parchet laminat plus plinte11,00 RONmp
Montaj parchet stratificat20,00 RONmp
Montaj parchet lemn masiv40,00 RONmp
Raschetare si paluxare15,00 RONmp
Montaj plinte20,00 RONmp
Preturi estimative.

Atentie! De cele mai multe ori, deplasarea la locul santierului pentru efectuarea unei constatari initiale este taxata separat. Pretul mediu pentru aceasta, in functie de distanta de deplasare, variaza intre 100 si 300 de lei. 

pret manopera parchet

Ce inseamna o manopera parchet de calitate?

Pretul, insa, pentru manopera parchet ar trebui sa reprezinte intotdeauna cel de-a doilea punct de discutie. Prioritar pentru cei care construiesc sau renoveaza o cladire ar trebui sa fie calitatea lucrarilor. In acest sens, este necesar de mentionat faptul ca aprecierea calitatii ramane intotdeauna la latitudinea beneficiarului.

Cu toate acestea, pentru a putea emite o parere obiectiva, iata cateva puncte de reper privind calitatea de executie a lucrarilor de montaj pardoseli parchet:

1. Etapa premergatoare montajului

Inainte de a trece la montarea propriu-zisa a parchetului, echipa de meseriasi ar trebui sa se asigure de cateva aspecte:

 • Temperatura si umezeala din incaperea unde este montat parchetul trebuie sa ramana constanta timp de 14 zile inainte de montarea parchetului. Temperatura trebuie sa fie intre 18 si 24 de grade Celsius, iar umiditatea intre 40% si 60%;
 • In functie de tipul parchetului, acesta trebuie depozitat in incaperea unde urmeaza a fi montat pentru 48 – 72 de ore inainte de montare;
 • Suprafata suport (sapa / substructura) trebuie sa fie curata, plana si, mult mai important, uscata. Daca umezeala din pardoseala depaseste 12%, se va amana montarea parchetului. 

2. Etapa de montare a placilor de parchet 

Dupa ce s-au asigurat ca respectivele conditii premergatoare au fost indeplinite, echipa de meseriasi va proceda la montarea parchetului. O manopera de montaj parchet de calitate presupune:

 • Tranzitia dintre placile de parchet (imbinarile) trebuie sa fie perfecte si sa nu prezinte diferente de nivel. De regula, imperfectiunile pot fi reglate la finalul montajului, prin raschetare (aplicabil doar in cazul parchetului din lemn masiv);
 • Distanta dintre placile de parchet de la capetele de rand si zidul camerei (sau alte suprafete perimetrale) trebuie sa varieze intre 1 si 1,5 cm. Aceasta distanta este cunoscuta si sub denumirea de rost de dilatatie. 

3. Etapa de finisare a pardoselii

Etapa de finisare presupune o serie de operatiuni, efectuate in functie de tipul parchetului. Printre acestea, regasim: 

 • Raschetarea si lacuirea (pentru parchetul din lemn masiv);
 • Montajul plintelor (aplicabil tuturor tipurilor de parchet).

Sfat util: Pentru a va asigura ca veti beneficia de o lucrare de calitate, expertii recomanda doua variante: fie supervizarea directa si permanenta a lucrarilor in regie proprie, fie contractarea unui profesionist caruia sa delegati responsabilitatile de management al santierului. 

cost montaj parchet

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Calitatea manoperei de executie a lucrarilor de montaj parchet influenteaza in mod direct succesul proiectului. Pe scurt, in zadar veti investi in materiale de constructie de foarte buna calitate, daca manopera parchet nu se va ridica la inaltimea asteptarilor. In schimb, o manopera calitativa poate genera rezultate satisfacatoare chiar si in lipsa unor materiale de constructie performante. 

Cu toate acestea, un aspect care, in general, este mai putin discutat este legat de pretul manoperei. De regula, (iar majoritatea beneficiarilor unor astfel de investitii va pot confirma acest aspect) o manopera ieftina este susceptibila greselilor. Practic, cel mai mic pret manopera parchet este asociat, de regula, cu o calitate inferioara. Reversul, insa, nu este intotdeauna valabil. O manopera foarte scumpa nu garanteaza, deci, nimanui succesul investitiei. 

In aceste conditii, se pune problema identificarii unui pret corect in raport cu calitatea. Asadar, metoda sugerata de catre noi consta din contactarea cator mai multe echipe de profesionisti, pentru a obtine de la acestia oferte personalizate. Odata obtinute ofertele, analizati-le cu atentie si generati o lista scurta a potentialilor meseriasi cu care veti colabora. Nu in cele din urma, departajarea intre aceste echipe trebuie sa aiba in vedere calitatea lucrarilor. 

Sfat util: Va puteti informa referitor la calitatea propusa de o echipa cautand pareri ale fostilor lor clienti. De asemenea, analizati cu atentie lucrarile incluse in oferta. Foarte multe echipe va vor propune un tarif mai mic, care insa pe parcurs va creste, odata cu efectuarea unor lucrari suplimentare. 

instalare parchet

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Alegand sa colaborati cu un profesionist veti delega, asa cum spuneam anterior, toate responsabilitatile legate de efectuarea lucrarilor. Practic, acesta isi va asuma respectarea tuturor normelor de siguranta si de calitate a lucrarilor. Mai mult decat atat, contractand serviciile de manopera parchet ale unui profesionist:

 • Veti beneficia de consultanta de specialitate pe tot parcursul proiectului de constructie sau de renovare;
 • Veti observa o reducere a deseurilor, dar si a timpului de executie al lucrarilor si, implicit, o crestere a economiilor;
 • Veti avea garantia respectarii conditiilor stabilite la semnarea contractului de prestari servicii, inclusiv cele legate de pret manopera pentru parchet.

Acestea fiind spuse, speram ca ati retinut ce era mai important cu privire la manopera de montare a parchetului. Calitatea este esentiala, dar nu este niciodata garantata de un pret mai mare. Analizati, asadar, ofertele mai multor meseriasi si alegeti intotdeauna sa colaborati cu cei mai profesionisti dintre acestia.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.