Manopera hidroizolatie

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

50 RON

Pret minim: 30 RON

Pret maxim: 100 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Sistemele de hidroizolatie sunt extrem de versatile si se potrivesc intr-o multitudine de lucrari. Astfel, asa cum veti vedea pe parcursul acestui material, manopera hidroizolatie se imparte in mai multe categorii.

In articolul urmator vom acoperi subiecte precum caracteristicile de calitate sau pretul unei astfel de lucrari. 

manopera hidroizolatie

De ce este importanta manopera hidroizolatiei?

Hidroizolatia consta, practic, din montarea unor solutii impermeabile pe diverse suprafete, cu scopul de a preveni infiltrarile de apa. Acestea pot fi aplicate pe pardoseli, terase, fundatii, acoperisuri, etc. Manopera hidroizolatie este, deci, importanta pentru ca, altfel, aplicarea necorespunzatoare a acestor materiale hidroizolante poate genera probleme foarte mari. De exemplu, odata infiltrata in structura de rezistenta a casei, apa ar putea conduce la macinarea betonului, punand, astfel, in pericol siguranta locatarilor. 

Care este pretul pentru manopera hidroizolatie?

In primul rand, inainte de a discuta despre preturi manopera hidroizolatie, trebuie sa stiti ca in domeniul constructiilor, fiecare proiect este tratat individual, avand propriile sale particularitati. Pe scurt, nicio lucrare de hidroizolatie nu seamana cu o alta. Fie suprafetele, fie materialele, fie alte date tehnice, vor face ca proiectul dumneavoastra sa fie unic. Asadar, este relativ dificil de estimat ce preturi pentru montaj hidroizolatie va vor propune echipele de constructori. 

Pentru a obtine o cotatie exacta, va recomandam sa contactati o echipa specializata in astfel de lucrari. Inainte, insa, asigurati-va ca va aflati in posesia proiectului de constructie sau ca stiti, cel putin, detaliile investitiei pe care urmeaza sa o faceti (suprafata, tipul hidroizolatiei, etc.). Totusi, daca doriti sa calculati un pret estimativ pentru montajul hidroizolatiei, puteti folosi tabelul de mai jos:

Numar de straturiGARANTIEPRETU.M.
UN SINGUR STRAT5 ANI35,00 RONmp
DOUA STRATURI10 ANI45,00 RONmp

ATENTIE! Adesea, tarifele exprimate mai sus includ manopera, dar si materiale, insa sunt susceptibile de a se schimba, in functie de fluctuatiile pe piata. 

Pe langa serviciile clasice de montaj hidroizolatie, amintim faptul ca persoanele care planuiesc o astfel de investitie pot beneficia de solutii complete, care includ si termosistemul. Iata cateva exemple estimative in acest sens:

LUCRAREPRETU.M.
Termohidroizolatie simpla (15 ani garantie)160,00 RONmp
Termohidroizolatie si sapa (15 ani garantie)260,00 RONmp

Sfat util: Preturile finale se calculeaza in functie de suprafete. In acest sens, masurati suprafetele pe care urmeaza sa le termoizolati si inmultiti valorile obtinute cu tarifele medii prezentate in tabel. 

preturi manopera hidroizolatie

Ce inseamna o manopera a hidroizolatiei de calitate?

Spre deosebire de alte tipuri de lucrari in constructii, manopera hidroizolatie se confrunta cu un real deficit de informatie. De aceea, majoritatea persoanelor care planuiesc sa investeasca intr-un astfel de sistem gasesc foarte greu indicii in functie de care sa poata aprecia calitatea executiei lucrarilor.

Din fericire, am adunat cateva dintre parerile adunate de-a lungul timpului ale beneficiarilor unor astfel de investitii, astfel incat sa puteti beneficia de pe urma experientei lor. Iata, asadar, ce inseamna, sau, mai degraba, cum recunoastem o lucrare de calitatea in privinta hidroizolatiilor:

1. Pregatirea suprafetelor suport

Se poate spune ca sistemele de hidroizolatie sunt atat de eficiente pe cat le permit suprafetele suport. Asadar, o atentie deosebita trebuie acordata inca dinainte de montarea propriu-zisa a hidroizolatiei. In acest sens, atunci cand pregatesc suprafetele suport, echipa care realizeaza montajul trebuie sa aiba in vedere, printre altele:

  • Existenta (sau nu) unui sistem de drenaj al apei deja existent in proiectul de constructie al cladirii;
  • Curatarea suprafetelor de praf, mizerie sau reziduuri din lucrarile precedente de constructie, pentru a asigura aderenta membranelor.

2. Amorsarea suprafetelor suport

A doua cea mai comuna problema in instalarea sistemelor hidroizolante este aplicarea ineficienta (sau chiar deloc) a amorsei inainte de montarea membranelor. In acest sens, trebuie spus faptul ca amorsarea corecta ajuta la reducerea porozitatii si a prafului, sporind aderenta membranei pe suprafata suport. 

3. Etanseitatea

Scopul final al oricarui proiect de hidroizolatie este acela de a preveni infiltratiile de apa. In acest sens, trebuie acordata o atentie sporita termosudarii materialelor, pentru a asigura etanseitatea. In caz contrar, investitia va fi compromisa total, iar reparatiile ar putea consta chiar din inlocuirea completa a materialelor hidroizolante. 

Pentru a preveni problemele asociate unui montaj hidroizolatie necorespunzator, va recomandam sa fiti prezenti pe santier la toate etapele investitiei: inainte, in timpul si dupa finalizarea lucrarilor. De asemenea, la finalizarea lucrarilor, este indicat sa efectuati o inspectie in urma caruia sa incheiati un proces verbal de predare – primire. 

cost manopera hidroizolatie

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Teoretic, calitatea trebuie intotdeauna sa primeze, chiar si cu costul unui pret manopera hidroizolatie mai mare. Practic, insa, cei mai multi dezvoltatori imobiliari particulari au observat ca, achitand un tarif mai mare pentru manopera, nu au beneficiat neaparat si de o calitate superioara a lucrarilor.

Asadar, in domeniul constructiilor, un pret mai mare nu garanteaza nimanui calitatea. Cunoscand acest aspect, cei mai multi dintre noi ne punem intrebarea: cum stiu cu ce echipa de constructori sa colaborez, daca nu in functie de tarifele practicate?

Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare este simplu, dar punerea in aplicare poate necesita mai mult decat o simpla cautare pe internet. Iata, deci, cum va propunem sa abordati aceasta chestiune a angajarii unei echipe pentru montarea hidroizolatiei:

  • Cautati firme: Folosind instrumentele disponibile de cautare (internet, ziare, anunturi, etc.), cautati cat mai multe firme care ofera servicii de montaj hidroizolatii;
  • Solicitati oferte: Contactati firmele identificate si transmiteti-le date tehnice privind proiectul, solicitand, in acelasi timp, oferta lor;
  • Comparati ofertele: Comparati serviciile incluse cu pretul oferit si veti observa ca un pret mai mic nu include intotdeauna toate operatiunile (lucrarile) de care aveti nevoie;
  • Cereti pareri: Luati legatura cu fostii clienti ai potentialilor meseriasi pentru a obtine parerile lor. Doar astfel va veti putea forma o opinie privind calitatea oferita in pretul propus. 

In final, dupa ce ati decis cu privire la echipa cu care veti colabora, semnati cu acestia un contract de colaborare in care sa stipulati toate datele convenite: pret, timp de executie, suprafete, lucrari incluse in pret, etc. 

aplicare hidroizolatie

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de hidroizolatie de calitate?

Cel putin, in principiu, obtinerea unui rezultat de calitate este posibil doar prin colaborarea cu o persoana experimentata in domeniul in care aveti nevoie. In plus, prin profesionist, ne referim la acel meseriasi (sau acea echipa de constructori) care va ofera nu doar cunostinte tehnice, cat si responsabilitate si asumare a termenilor conveniti.

Asadar, iata cateva dintre motivele pentru care va recomandam un profesionist pentru manopera hidroizolatie:

  • Timp de executie: Arareori un profesionist depaseste termenul convenit de predare a lucrarilor. Adesea, daca acest lucru se intampla, cauzele sunt intotdeauna externe si nu pot fi controlate direct de catre profesionist;
  • Consum de materiale: Un profesionist poate eficientiza consumul de materiale utilizate. Astfel, s-ar putea ca pretul total achitat de dumneavoastra (atat cu manopera, cat si cu materialele) sa fie mai mic decat in cazul in care ati fi colaborat cu neprofesionisti;
  • Garantia calitatii: Nu in ultimul rand, profesionistii ofera adesea garantii ale lucrarilor efectuate. Asadar, cel putin pentru perioada garantata de catre acestia, nu ar trebui sa intampinati nicio problema la sistemul de hidroizolatie. 

Asadar, sistemele de hidroizolatie presupun un anumit grad de atentie la detalii in timpul montajului, pentru a garanta o durata de exploatare mai mare si, implicit, un rezultat de calitate.

Daca v-ati propus sa investiti intr-un astfel de sistem, retineti faptul ca identificarea echipei potrivite presupune timp si cercetare a pietei. Nu va grabiti sa semnati un acord cu prima firma care v-a ofertat si comparati toate ofertele primite pentru a o identifica pe cea potrivita propriilor nevoi. 

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.