Manopera tencuiala

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

30 RON

Pret minim: 15 RON

Pret maxim: 50 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Tencuiala este extrem de importanta in ceea ce priveste aspectul si rezistenta in timp a unei cladiri, avand atat functie de protectie, cat si de estetica. Mai mult decat atat, manopera tencuiala influenteaza in mod direct cele doua aspecte amintite anterior. Asadar, in cele ce urmeaza, vom discuta in detaliu despre ce presupune si cat costa manopera de aplicare a tencuielii. 

manopera tencuiala

De ce este importanta manopera tencuielilor?

Tencuiala este necesara atat in cazul constructiilor noi, cat si pentru lucrarile de renovare. Mai mult decat atat, astfel de lucrari se realizeaza pentru orice tip de cladire, fie aceasta rezidentiala sau comerciala.

Intelegem, asadar, faptul ca manopera tencuiala este o lucrare foarte solicitata. Importanta modului de executie al lucrarilor consta dintr-o varietate de elemente (despre care vom discuta mai jos), iar calitatea lucrarilor influenteaza, printre altele:

 • Finisajele si aspectul interior general al cladirii;
 • Izolatia (termica si fonica), dar si permeabilitatea;
 • Rezistenta zidurilor in timp.
manopera tencuiala manuala

Care este pretul pentru manopera tencuiala?

Inainte de a discuta despre caracteristicile unei lucrari de calitate, consideram ca este necesar sa clarificam unul dintre cele mai dezbatute subiecte, respectiv ce preturi manopera tencuiala practica majoritatea meseriasilor. In acest sens, inca de la bun inceput, trebuie spus faptul ca, in constructii, de regula, preturile variaza de la un caz la altul.

Acest lucru se datoreaza mai multor factori, insa la baza sta faptul ca nicio cladire nu seamana, in general, cu alta. Forma zidurilor, inaltimea, materialele utilizate, toate aceste detalii influenteaza per total complexitatea proiectului. Cu cat lucrarea este mai complexa, cu atat tarifele tind sa creasca. 

Asadar, cel mai indicat mod prin care puteti realiza un buget pentru aplicarea tencuielii pe pereti si pe tavan este sa luati direct legatura cu o echipa de profesionisti, carora sa le detaliati particularitatile investitiei. Mai mult decat atat, majoritatea constructorilor vor vrea sa inspecteze fizic santierul inainte de a va oferi o cotatie exacta. 

In schimb, daca doriti sa calculati doar un buget preliminar, pentru a va forma o idee cu privire la investitia totala, va propunem mai jos un tabel cu preturi pentru manopera tencuiala, practicate de majoritatea profesionistilor din tara noastra. 

LUCRAREPRETU.M.
DECOPERTARI
Indepartare tencuiala interior12,00 RONmp
Indepartare glet si lavabila7,00 RONmp
Indepartare gresie si faianta9,00 RONmp
Indepartare mozaic25,00 RONmp
ZUGRAVELI
Aplicare tencuiala bruta21,00 RONmp
Aplicare tinci7,00 RONmp
Aplicare glet grosier8,00 RONmp
Aplicare glet de finisaj7,00 RONmp
Aplicare glet tip Stucco100,00 RONmp
Slefuire si uniformizare glet2,00 RONmp
Aplicare amorsa2,00 RONmp
Glafuri pentru usi si ferestre42,00 RONml
Montare coltare de aluminiu4,00 RONml
Consolidare cu plasa STM9,00 RONmp
Aplicare lavabila alba (doua straturi)8,00 RONmp
Aplicare lavabila colorata9,00 RONmp
PLACARI CERAMICE
Placare cu faianta30,00 RONmp
Montare plinte18,00 RONml
Placare cu piatra naturala (marmura, granit etc.)50,00 RONmp
GIPS CARTON
Montare rigips pe structura din metal35,00 RONmp
Montare rigips fara structura 25,00 RONmp
Construire pereti portanti24,00 RONmp
Montare scafe si grinzi45,00 RONml
TAVANE
Montare rigips structura metalica36,00 RONmp
Montare tavan fals (polistren)25,00 RONmp
Montare tavan casetat sau suspendat30,00 RONmp

Sfat util: Pentru a estima corect bugetul, masurati cu atentie toate suprafetele pe care urmeaza sa le tencuiti si calculati suprafetele desfasurate (ale tuturor peretilor / tavanelor). 

Ce inseamna o manopera de calitate a tencuielii?

Acum ca am clarificat toate detaliile legate de pret manopera tencuieli, este timpul sa discutam despre cel mai important aspect: calitatea lucrarilor. Vom prezenta mai jos o serie de informatii utile privind caracteristicile unei lucrari de calitate, respectiv cum recunoastem o manopera tencuiala de calitate. 

1. Respectarea retetei

Foarte multi experti din domeniul constructiilor sustin faptul ca secretul principal al unei lucrari de exceptie este, in fapt, reteta utilizata pentru crearea amestecului de tencuiala. In principiu, pentru a beneficia de o lucrare de calitate, asigurati-va de faptul ca meseriasul respecta reteta recomandata de producator. 

2. Pregatirea suprafetelor

Inainte de a trece la aplicarea tencuielilor, meseriasii trebuie sa evalueze, in primul rand, suprafetele suport (peretii sau tavanul), pentru a stabili o serie de date care, in final, vor asigura aderenta materialului pe zid. Asa cum spuneam inca de la inceput, fiecare proiect este unic, iar in acest sens, nu exista o reteta a succesului aplicabila tuturor. Printre acesti factori, amintim:

 • Tipul zidurilor / suprafetelor suport;
 • Gradul de absorbtie al materialelor;
 • Murdaria sau alt tip de pete care ar putea afecta adeziunea.

Sfat util: Inainte de a aplica tencuiala, suprafetele suport trebuie curatate de praf, pete sau orice alte materiale care ar putea afecta aderenta. De asemenea, daca suprafata suport are un grad de absorbtie ridicat, udati inainte de aplicarea tencuielii, pentru a preveni uscarea rapida. 

3. Planeitatea

In timpul aplicarii, meseriasii trebuie sa verifice constant suprafetele tencuite pentru a asigura planeitatea. Daca la finalul lucrarilor observati zone umflate sau alte imperfectiuni, inseamna ca lucratorii nu au procedat corect. Reparatia acestor imperfectiuni poate presupune chiar indepartarea tencuielii si aplicarea unui nou strat.  

Sfat util: Atunci cand inspectati planeitatea tencuielii, acordati atentie sporita colturilor. De regula, mentinerea colturilor drepte este obligatorie, dar ridica si cele mai multe probleme, in special constructorilor fara experienta. 

pret aplicare tencuiala pe perete

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Daca am discutat atat despre calitate, cat si despre pret manopera tencuiala, este, deci, timpul sa gasim corelarea dintre cele doua. In acest sens, trebuie sa stiti ca, in constructii, o regula general valabila este ca preturile cele mai mici fie ascund pretul real (final) al investitiei, fie se aplica pentru lucrarile de calitate indoielnica. Totusi, contrarul acestei afirmatii nu este deopotriva valabil. Pretul cel mai mare nu asigura nimanui faptul ca vor beneficia de o lucrare de calitate. 

Asadar, probabil ca va intrebati acum care este cel mai indicat mod de a contracta o echipa care sa mentina un raport corect calitate – pret. Ei bine, nu putem afirma cu certitudine ca modelul propus de noi este cel mai bun, insa cu siguranta este o modalitate demna de luat in considerare.

Asadar, iata cum va propunem sa procedati inainte de a bate palma cu un meserias sau cu o echipa de constructori:

 • Prospectati piata: Cautati pe internet (sau prin orice alta solutie) cat mai multe companii care ofera servicii de tencuiala. Odata identificate, transmiteti acestora detaliile tehnice ale proiectului si solicitati-le sa revina cu o oferta;
 • Comparati ofertele: Ofertele consta, practic, din doua parti: serviciile oferite si tariful practicat. Nu va indreptati direct atentia catre pret. In schimb, cititi serviciile incluse in oferta si comparati preturile in functie de acestea;
 • Cereti pareri: Daca este cu putinta, solicitati companiilor un portofoliu pentru a vizualiza lucrarile lor din trecut. Astfel, va veti putea forma o parere cu privire la calitatea pe care acestia o ofera in raport cu tarifele practicate. 

Nu in cele din urma, daca ati identificat echipa potrivita pentru dumneavoastra, semnati cu acestia un contract de prestari servicii. Doar astfel veti avea garantia ca ambele parti (atat dumneavoastra, cat si ei) vor respecta termenii conveniti. 

cost manopera tencuiala decorativa

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera tencuiala de calitate? 

Contractarea unui profesionist pentru efectuarea lucrarilor de tencuiala este absolut necesara. De exemplu, majoritatea persoanelor care au apelat, in prima instanta, la un neprofesionist pentru manopera tencuiala sustin ca investitia lor nu a durat mai mult de 5 ani, dupa care au fost nevoiti sa renoveze.

Asadar, iata de ce este recomandat sa apelati la profesionisti si nu la lucratori necalificati:

 • Profesionalism: Asa cum indica numele, profesionalismul implica o serie de caracteristici demne de incredere. Colaborarea cu un profesionist presupune, printre altele, respectarea contractului, a timpilor de lucru si a pretului convenit inainte de demararea lucrarilor;  
 • Costuri: Contrar asteptarilor, investitia va fi mai mica daca veti colabora cu un profesionist decat daca veti fi colaborat cu un neprofesionist. Parte a acestui aspect se datoreaza faptului ca profesionistul este capabil de a reduce consumul (deseurile) chiar si cu 50%;
 • Calitate: Nu in ultimul rand, la finalul lucrarilor, calitatea este cea care conteaza. Contractand serviciile unui profesionist veti avea, asadar, garantia unei lucrari bine executate si fara imperfectiuni. 

Acestea fiind spuse, ideea principala cu care speram ca veti ramane in urma acestui material este aceea ca preturile si calitatea nu sunt intotdeauna direct proportionale, in sensul ca un pret mai mare nu garanteaza nimanui calitate. Tineti minte ca inainte de a demara lucrarile, sa prospectati cu atentie piata si sa alegeti intotdeauna echipele care propun cea mai buna calitate, dar si un pret corect. 

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.