Manopera casa la rosu

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

420 RON

Pret minim: 350 RON

Pret maxim: 490 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Indiferent de tipul investitiei, orice constructie trece, in principiu, prin trei etape principale: constructia la rosu, constructia la gri si constructia la cheie. Astfel, manopera casa la rosu este un subiect extrem de important si ar trebui tratat ca atare, mai ales daca va doriti sa finalizati cu succes investitia imobiliara. Din fericire, materialul de mai jos acopera in profunzime toate caracteristicile de care ar trebui sa tineti cont in ceea ce priveste o manopera constructie casa la rosu. 

De ce este importanta manopera casa la rosu?

Intelegem, deci, de la bun inceput faptul ca orice casa, chiar si o casa la cheie, trece, in primul rand, prin etapa constructiei la rosu. Aceasta din urma reprezinta, de altfel, baza oricarei investitii imobiliare si include unele dintre cele mai importante lucrari, respectiv:  

 • Turnarea fundatiei si realizarea structurii de rezistenta;
 • Ridicarea zidurilor;
 • Montarea acoperisului.

Manopera casa la rosu este, asadar, importanta, in primul rand, prin prisma faptului ca influenteaza in mod direct structura de rezistenta a casei. Practic, executia lucrarilor de constructie in faza la rosu va influenta constructia casei in viitoarele ei etape, dar mai ales dupa darea in folosinta. Mai multe detalii despre ce inseamna o manopera constructie casa la rosu de calitate vom discuta in cele ce urmeaza. 

manopera casa la rosu

Care este pretul mediu pentru manopera construire casa la rosu?

Nimeni nu poate estima cu exactitate un tarif manopera casa la rosu fara sa fi analizat inainte proiectul de constructie. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, faptului ca pretul este calculat in functie de mai multi factori.

Atunci cand stabilesc un tarif, companiile de constructii iau in calcul complexitatea proiectului, volumul de munca si multe altele. De exemplu, o casa cu o fundatie in care se toarna 50 de metri cubi de beton armat va fi cu siguranta mai putin costisitoare decat una de 100 de metri cubi. 

In acest sens, daca sunteti in cautarea unui pret exact pentru manopera, va recomandam sa luati direct legatura cu o echipa de profesionisti, carora sa le prezentati proiectul. Daca, insa, doriti sa calculati un buget estimativ, tarifele din tabelul de mai jos ar trebui sa va fie de ajutor. Acestea sunt, de regula, preturile medii practicate de majoritatea profesionistilor din domeniul constructiilor.

TIPUL LUCRARIIPRET MEDIU U.M.
SAPATURILE PENTRU FUNDATIE
SAPAT MANUAL50,00 RONMC
EXCAVAT125,00 RONORA
TURNARE BETON
CONFECTIONARE SI MONTARE COFRAJE50,00 RONMP
MONTARE POPI8,00 RONMP
PREPARARE SI TURNARE MANUALA BETON 55,00 RONMC
TURNARE MECANIZATA BETON 25,00 RONMC
COFRARE, ARMARE SI TURNARE SCARI50,00 RONML
ZIDARIE
CARAMIDA TIP POROTHERM100,00 RONMC
BCA80,00 RONMC
SUBZIDIRE150,00 RONMC
Preturi estimative.

In principiu, cateva preturi cu materiale incluse pentru casa la rosu orientative in functie de care va puteati construi bugetul pentru constructia casei sunt:

 • Pentru o casa cu un singur nivel (parter): aprox. 180 euro / metru patrat;
 • Pentru o casa mansardata: aprox. 200 euro / metru patrat;
 • Pentru o casa cu etaj: aprox. 220 euro / metru patrat.
costuri manopera casa la rosu

Ce inseamna o manopera de constructie casa la rosu de calitate?

Acum ca am stabilit un pret manopera casa la rosu estimativ, este timpul sa discutam despre ceva mult mai importat, respectiv calitatea lucrarilor. Pentru a depista daca echipa de constructori si-a facut treaba corespunzator, se recomanda ca pe parcursul, dar si la finalizarea lucrarilor, sa efectuati regulat inspectii pe santier. Iata cativa indici pe care ar trebui sa ii aveti in vedere cu ocazia acestor inspectii:

1. Fundatia

Rolul fundatiei este acela de a prelua intreaga presiune a casei si de a o transfera mai apoi catre sol. Practic, aceasta sustine intreaga greutate a casei si, in consecinta, trebuie sa fie extrem de rezistenta. Pentru a va asigura ca echipa care efectueaza manopera casa la rosu face o treaba buna in privinta fundatiei, tineti cont de urmatoarele aspecte:

 • Respectarea retetei pentru beton (se aplica, in principal, in cazul prepararii manuale);
 • Compactarea betonului la turnare;
 • Respectarea cotelor din proiectul de constructie;
 • Tratarea betonului timp de 7 – 14 zile dupa decofrare.

2. Structura de rezistenta

In principiu, structura de rezistenta a casei consta din stalpii si grinzile de sustinere din beton armat. O regula general valabila este ca, pentru a creste rezistenta, trebuie respectata cu strictete cantitatea de fier beton pentru armare. Atentie! Pentru a reduce costurile, dar si timpul de executie al lucrarilor, anumiti constructori prefera sa foloseasca mai putin fier beton decat cantitatea recomandata de catre inginerul structurist. Aceasta practica este extrem de periculoasa si trebuie evitata cu orice cost.  

3. Zidaria

Desi pare un proces usor, asezarea cuburilor de construire (caramizilor, BCA-ului, boltarilor, etc.) in vederea construirii zidurilor este relativ complicata si presupune respectarea mai multor reguli. Cateva dintre aceste reguli, recomandate de majoritatea specialistilor in constructii, sunt:

 • Inaltarea zidurilor cu cel mult 150 cm pe zi;
 • Verificarea regulata a verticalitatii zidurilor;
 • Mentinerea grosimii straturilor de mortar intre 10 si 12 mm;
 • Aplicarea mortarului in primele 30 de minute dupa preparare.

4. Acoperisul

Atunci cand monteaza acoperisul, echipa de constructori trebuie sa se asigure, in primul rand, de faptul ca structura de rezistenta a acestuia este foarte bine ancorata in grinzile casei. Pe langa acest aspect, fiecare tip de acoperis are propriile sale caracteristici si recomandari privind montajul. In acest sens, se recomanda respectarea indicatiilor de montaj a solutiei de invelire aleasa (tigla, tabla, etc.). 

5. Respectarea proiectului de constructie

Nu in ultimul rand, se poate afirma faptul ca o manopera constructie casa la rosu de calitate presupune respectarea proiectului de constructie realizat de catre arhitect, impreuna cu echipa de ingineri. Desigur, datele din proiect nu corespund intotdeauna realitatii. De aceea, echipa de constructori ar trebui sa raporteze orice neconcordanta si sa gaseasca solutii de adaptare impreuna cu arhitectul. 

manopera constructie casa la rosu

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Nu doar in constructii, ci in absolut orice domeniu, se recomanda intotdeauna prioritizarea calitatii si nu a pretului. In practica, acest lucru se traduce prin faptul ca, atunci cand sunteti in cautarea unei echipe pentru a efectua manopera casa la rosu, sa va informati cu precadere despre calitatea serviciilor oferite de acestia, iar preturile sa le discutati doar la final. 

O regula general valabila in ceea ce priveste raportul calitate pret este aceea ca cel mai mic pret manopera pentru casa la rosu va va oferi, de cele mai multe ori, si cea mai indoielnica calitate a lucrarilor. Pe de alta parte, insa, cel mai mare pret nu va va garanta si cea mai buna calitate.

In acest sens, trebuie sa gasiti un echilibru. Studiati cu atentie piata si comparati ofertele mai multor constructori. In cele din urma, pretul ar trebui adus in discutie doar dupa ce ati schitat o lista scurta a celor mai profesioniste echipe cu care ati putea demara o colaborare.  

preturi manopera constructie casa la rosu

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Cuvantul profesionist transmite de la bun inceput o nota de incredere. In acest sens, iata doar trei dintre motivele pentru care va recomandam sa apelati intotdeauna la profesionisti, si nu la constructori fara experienta:

 • Garantia calitatii: Colaborand cu un profesionist pentru a efectua manopera casa la rosu, veti avea, in primul rand, garantia unei lucrari bine executate. Pe scurt, toate normele de calitate enuntate la punctul de mai sus vor fi respectate fara echivoc; 
 • Timpul de executie: Colaborarea cu un constructor profesionist va garanteaza cel mai scurt timp de executie al lucrarilor, fara a forta in vreun fel etapele de constructie. Pentru dumneavoastra, acest lucru inseamna ca veti putea utiliza casa in cel mai scurt timp cu putinta, fara a afecta in vreun fel rezistenta materialelor in timp;
 • Pret corect: Un constructor profesionist nu va incerca sa va pacaleasca in privinta tarifului pentru manopera de constructie a casei. Pe scurt, acesta nu va grabi lucrarile pentru a termina cat mai repede si pentru a mentine astfel costurile la minimum, dar nici nu va va taxa pentru operatiuni absurde. 

Atentie! Lucrarile efectuate in graba sunt adesea predispuse greselilor, iar in domeniul constructiilor, chiar si cele mai mici erori pot avea efecte devastatoare. 

Acestea fiind spuse, speram ca materialul de astazi a raspuns tuturor intrebarilor cu privire la manopera casei la rosu. Daca, insa, simtiti nevoia unei clarificari, ori daca aveti intrebari suplimentare, nu ezitati sa apelati la un constructor profesionist.

Cu siguranta, acesta va va consilia in toate problemele legate de constructia casei. Mai mult decat atat, un profesionist va putea analiza proiectul pentru a veni cu solutii aplicate si nu doar ipotetice. 

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.