Automatizare poarta culisanta

automatizare poarta culisanta

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Daca sunteti in cautarea unei solutii de automatizare poarta culisanta, ati ajuns exact unde trebuie. In cele ce urmeaza ne-am propus sa oferim cititorilor nostri informatii de folos cu privire la portile culisante si la modalitatile de automatizare ale acestora.

Asadar, in materialul de astazi vom discuta despre ce reprezinta portile culisante, care este principiul de automatizare al acestora, dar si ce caracteristici tehnice trebuie sa aveti in vedere pentru a beneficia de un proiect de calitate. 

Ce este o poarta culisanta?

Pe scurt, portile culisante sunt acele porti care se deschid perpendicular cu gardul. Tehnic, insa, modul de functionare presupune montarea unor roti la baza portilor si amplasarea acestora pe o sina montata de-a lungul gardului, pentru a permite practic culisarea. Acest tip de poarta este mai des intalnita la constructiile comerciale sau la cele oficiale (de exemplu, ambasade), insa se bucura de succes si in randul proprietarilor de case. 

motor automatizare poarta culisanta

Care este principiul de functionare al portilor culisante automatizate?

Prin automatizare poarta culisanta intelegem, asadar, tehnologia de punere in miscare a portilor culinsate fara efort fizic din partea unei persoane. Tehnologia propriu-zisa de automatizare consta din doua elemente de baza: un motor cu roata cilindrica dintata si o cremaliera fixata, de obicei, la baza portii. Aceste doua elemente transforma practic miscarea circulara a motorului in miscare liniara. 

In plus, este demn de mentionat faptul ca echipamentele de automatizare porti culisante pot fi actionate de la distanta prin trei moduri (in functie de propria alegere): prin telecomanda, prin intrerupator sau direct de pe dispozitivele inteligente (telefoane smart, tablete, etc.). 

poarta culisanta automatizata

Ce caracteristici tehnice trebuie sa avem in vedere?

Desi proiectele de automatizare poarta batanta sunt relativ simple si pot fi executate chiar si de persoane fara experienta, pentru a asigura reusita (dar si rezistenta investitiei pe termen lung), se recomanda sa aveti in vedere o serie de caracteristici tehnice.

Iata, asadar, caror detalii ar trebui sa le acordati atentie atunci cand montati un sistem de automatizare pe o poarta culisanta:

  • #1: Greutatea portii: Pentru a va asigura ca motorul este suficient de puternic pentru a pune in miscare poarta, se recomanda sa cunoasteti greutatea portii inainte de achizitionarea acestuia dintai. Desi greutatea exacta este greu de aflat, puteti folosi calcule matematice simple pentru a determina greutatea cu aproximatie. Sfat util: Pentru determinarea greutatii, tineti cont de dimensiunea portii, de tipul metalului folosit si de grosimea acestuia. 
  • #2: Starea tehnica a cadrului portii: Acest aspect este, mai degraba, valabil pentru portile deja existente care urmeaza a fi automatizate si nu portilor noi. Inainte de automatizare poarta culisanta, efectuati o inspectie vizuala pentru a identifica eventuale probleme la structura acesteia. In cazul in care depistati nereguli, se recomanda repararea acestora inainte de montarea sistemului de automatizare. Sfat util: Pentru a evita problemele pe viitor, cadrul portilor trebuie sa fie rigid si sa nu prezinte joc la imbinari.
  • #3: Starea tehnica a elementelor de culisare: De asemenea, asigurati-va ca poarta culiseaza fluent, fara intreruperi. Cele mai frecvente probleme sunt cauzate de pietre sau alte obiecte de mici dimensiuni care ingreuneaza culisarea. Totusi, exista si cazuri mai grave, ca de exemplu griparea rulmentilor rotilor sau chiar indoirea sinei, situatii in care reparatiile pot fi mai complicate. 
  • #4: Specificatiile sistemului de automatizare poarta culisanta: Verificati cu atentie specificatiile sistemului de automatizare si comparati-le cu datele portii. Asigurati-va, de exemplu, de  faptul ca lungimea portii corespunde cu lungimea de culisare a motorului. 
poarta culisanta curte automata

De ce sa alegem o poarta culisanta automatizata in defavoarea unei porti normale?

Intelegem de la bun inceput faptul ca un sistem de automatizare poarta culisanta este mai comod pentru utilizatorii care nu vor mai fi nevoiti sa paraseasca confortul casei sau al masinii pentru a patrunde sau pentru a parasi proprietatea.

Totusi, in realitate, acesta nu este motivul principal pentru care expertii recomanda achizitionarea echipamentelor electronice pentru automatizarea portilor culisate. Iata, deci, doar cateva dintre avantajele de care veti beneficia daca planuiti sa faceti o astfel de investitie:

  • Reduce considerabil riscul patrunderii prin efractie pe proprietate: In timp ce sistemele clasice de securitate (lacate, incuietori, etc.) actioneaza intr-un singur punct, echipamentul de automatizare poarta culisanta reprezinta o masura adiacenta de siguranta. Practic, contactul dintre cremaliera si roata dintata a motorului face mult mai dificila deschiderea manuala a portii. In al doilea rand, conform specialistilor in securitate, impactul vizual al unui astfel de echipament impiedica posibilii infractori chiar la nivel psihologic.
  • Nu permite copiilor sau animalelor de companie sa paraseasca proprietatea: Pe langa faptul ca tehnologia de automatizare porti culisante tine infractorii la distanta, aceasta este, de asemenea, eficienta prin faptul ca ii „tine” pe cei mici in interiorul proprietatii. Avand in vedere faptul ca deschiderea si inchiderea sunt actionate prin telecomanda, atat copiilor, cat si animalelor de companie le va fi mai greu (daca nu aproape imposibil) sa forteze poarta. 

Asadar, retinem din cele enuntate mai sus, faptul ca automatizarea portilor culisante reprezinta un proiect cu o dificultate redusa, care poate fi chiar pus in aplicare de persoane fara experienta in domeniul automatizarilor. Practic, automatizarea consta din achizitionarea echipamentului electronic motorizat si montarea acestuia pe poarta deja existenta.

Totusi, in cazul in care considerati ca lipsa ustensilelor sau alti factori ar putea conduce la compromiterea proiectului, va recomandam sa apelati la o echipa de profesionisti. Acestea fiind spuse, nu uitati sa verificati de doua ori datele tehnice inainte de achizitionarea echipamentului si sa va asigurati ca respectati in detaliu recomandarile producatorului atunci cand echipamentul de automatizare este instalat. Spor!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.