Automatizare porti batante

Automatizare porti batante

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Portile batante reprezinta, poate, cel mai des intalnit model de porti din tara noastra. Nu e deloc surprinzator, deci, faptul ca dispozitivele de automatizare porti batante au devenit din ce in ce mai accesibile, atat din punct de vedere al pretului, cat si al disponibilitatii. Asadar, daca planuiti sa investiti in automatizarea portilor batante, in articolul ce urmeaza ne propunem sa raspundem tuturor posibilelor intrebari pe care le-ati putea avea in legatura cu un astfel de proiect.

Ce este o poarta batanta?

Caracteristica principala a unei porti batante automata este definita de deschiderea acesteia, care descrie un arc de cerc. Desi deschiderea poate forma un unghi de pana la 180 de grade, de obicei acestea se deschid perpendicular cu gardul (la aproximativ 90 de grade). De asemenea, este demn de notat faptul ca portile batante pot fi simple sau duble. Pentru oricare dintre cele doua subcategorii, se utilizeaza, de regula, acelasi dispozitiv de automatizare porti batante. 

Automatizari porti batante

Care este principiul de functionare al portilor batante automatizate?

Echipamentele de automatizare porti batante consta, practic, din una sau doua sisteme mecanice (de regula, electrice sau hidraulice) de deschidere, actionate cu ajutorul unui controler electronic central. De asemenea, pentru a preveni eventualele probleme, cele mai multe echipamente includ senzori care opresc miscarea la intalnirea unui obstacol.

Cel mai important aspect referitor la aceste kit-uri de automatizare este acela ca pot fi montate fie pe porti noi, special concepute pentru deschiderea automata, fie pe porti deja existente, prevazute pentru manipularea manuala. 

poarta batanta automatizata

Ce caracteristici tehnice trebuie sa avem in vedere?

Atunci cand planuiti un proiect de automatizare porti batante, pentru a avea succes, expertii ne recomanda sa avem in vedere o serie de caracteristici tehnice.

In acest sens, iata cateva dintre cele mai importante intrebari la care ar trebui sa raspundeti inainte de a trece la automatizarea unei porti batante:

1. Durabilitate: Cat de des va fi utilizata poarta?

Modul in care veti utiliza poarta dicteaza nu doar tipul echipamentului de automatizare poarta batanta, dar si gradul de rezistenta al acestuia. Spre exemplu, portile unei gospodarii familiale sunt, de regula, utilizate de 4 pana la 10 ori pe zi, atunci cand membrii familiei pleaca spre serviciu si atunci cand acestia revin. Pe de alta parte, portile de acces ale spatiilor comerciale sunt mult mai tranzitate si, implicit, necesita un echipament mai robust. 

2. Forta de tractiune: Care este greutatea portilor?

Un al doilea aspect extrem de important este greutatea efectiva a portilor. Desigur, pentru a monta un aparat de automatizare porti batante, nu veti fi nevoiti sa demontati portile pentru a le cantari. Totusi, se recomanda sa aveti in vedere materialul din care acestea sunt construite, dar si dimensiunea lor, pentru a putea estima forta pe care echipamentul ar trebui sa o aiba. 

3. Alimentarea: Cum va fi alimentat echipamentul de automatizare al portilor?

Desti toate echipamentele de automatizare porti batante sunt alimentate electric, sursa de energie poate fi de mai multe tipuri: racordare la reteaua electrica a casei, alimentare cu panouri solare, alimentare cu acumulatori, etc. Asadar, puterea echipamentului trebuie sa fie in raport cu sursa de energie pe care o preferati sau de care veti dispune.

4. Motor electric sau hidraulic?

Motorul care actioneaza portile in mod automat poate fi de doua tipuri: electric sau hidraulic. In timp ce motoarele electrice sunt, de obicei, mai accesibile din punct de vedere al costurilor, cele hidraulice au o durata de exploatare mai mare si, de asemenea, o forta de tractiune superioara celor electrice.

In acest sens, daca veti utiliza sistemul de automatizare in scop rezidential (doar de cateva ori pe zi), puteti opta pentru un motor electric. Altfel, daca atasati echipamentul de automatizare unei porti utilizate in scopuri comerciale, sistemul hidraulic ar putea reprezenta o solutie mult mai buna. 

Automatizare poarta

De ce sa alegem o poarta batanta automatizata in defavoarea unei porti normale?

Este lesne de inteles pentru oricine faptul ca un proiect de automatizare porti batante este, in primul rand, benefic prin lejeritatea si flexibilitatea pe care o ofera beneficiarului. Dar sa fie acesta singurul avantaj al unei astfel de investitii? Conform studiilor, persoanele care au achizitionat un astfel de sistem sustin ca motivele care stau la baza deciziei lor sunt, in primul rand, legate de securitate.

Iata, deci, de ce ar trebui sa alegeti o poarta batanta automata:

  • Reduce riscul patrunderilor prin efractie: majoritatea sistemelor clasice de securizare a portilor (lacate, mecanisme de incuiere, etc.) sunt relativ vulnerabile si pot fi exploatate cu usurinta. Automatizarea portilor face, insa, patrunderea prin efractie mult mai dificila, actionand ca un sistem suplimentar de securizare;
  • Sporeste confortul utilizatorului: Montand un sistem de automatizare porti batante veti putea actiona portile fara a fi nevoiti sa va deplasati in afara casei sau a masinii. De regula, portile automate sunt actionate prin telecomanda, insa tehnologia moderna poate permite chiar deschiderea si inchiderea portilor chiar de pe telefon;
  • Sunt mai accesibile decat credeati: Desi poate ati fi tentati sa credeti ca portile automate costa o avere, in realitate veti descoperi ca acestea sunt mult mai accesibile decat, poate, va asteptati. Un simplu studiu al pietei va va descoperi faptul ca sistemele de automatizare pot costa chiar sub 1000 de lei. 

Acestea fiind spuse, portile batante automate nu mai reprezinta doar un vis, ci sunt extrem de usor de achizitionat si de montat pentru oricine. Mai mult, asa cum spuneam, echipamentele nu sunt destinate strict portilor noi, ci pot fi montate si pe portile deja existente ale proprietatii. Asadar, daca materialul de mai sus v-a ajutat sa raspundeti intrebarilor pe care le-ati avut, tot ce ramane de facut este sa va decideti cu privire la echipamentul potrivit. Spor!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.